Göz numaralarım birkaç senede 2 katına çıktı eskiden lens kullanıyordum gözüme zarar verdiği için doktor bundan sonra gözlük kullanacaksın asla lens kullanma dedi Gözlerim 7 numaraya yaklaştı astigmatta var gözlükle çok rahatsız hissediyorum sporcuyum bunun yüzünden sporu bıraktım gözlüksüz kör gibiyim takmak istemediğim için de eve kapandım gözlüksüz dışarı çıkamıyorum ne yapmalıyım çok kötü hissediyorum
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ben de bu durumu yaşadım ve gözlük takınva özgüvenim düşüyordu, sonra şunu düşündüm ben gözlükle kendimi mi çirkin buluyorum, yoksa insanların düşüncelerimi korkutuyor. Gözlüksüz görmüyorsan gözlük tak gitsin, binlerle gözlük takan insan var, onlar da kapansın eve o zaman, hayatını yaşa
Benim gözlerim zaten 1 2 3 numara olsa ben gözlük lens birsekilde idare ederim ki eskidende öyle yapıyordum ama şimdi çok arttı doktor lensi yasakladı e gözlük almak istesem ince olmuyor bir gözlüğe asgari ücret istiyorlar böyle olunca insanın sınırı bozuluyor
Yav benimkisi (-9)-a kadar çıkmıştı, ben ameliyat oldum, kalın camlıydı benimkisi de, ama mecburdum takmaya
Peki kaç yaşında oldunuz ve ben şimdi oldum diyelim bilgisayar mühendisliği okuyorum sürekli pc ye bakmam gerek ilerde bu yüzden tekrar artar mi zaten neredeyse herkesi. İşi artık bilgisayarla
23 yaşımda oldum, 2 ay önce, doktorlar 3 gün sonra normal hayatına döne bilirsin dedi ama zor oldu, gözüm sürekli batıp çıkıyodu, ruzgara fazla hassastı hala öyle, sonra saat aralıklarıyla damcılar dökmelisin, yanı insan evde rahat dinlenmeli ki, göz çabuk iyileşsin. Bilemiyorum , bence fazla bilgisayar başınfa vakit geçirmek o gözü yorar, optik gözlük taksan bile yorar
Yormasını geçtim bozar mi acaba tekrar 3 4 saat falan bakicam pc ye
20 den sonra göz numaraniz arttı mı
14 yaşımda bozuldu, 23-e kadar da artdı, ilk (- 2) sonra 9-a kadar çıktı. Bence, ameliyatdan sonra zayıflama olmaz, doktor değilim tabii ki netlikle söyleyemiyorum, ama zayıflamaz diye düşünüyorum
21 yaşında olsam mı yoksa daha beklemeli miyim durdu gibi
Durduysa yaptıra bilirsin, ama biraz da bekleye bilirsiniz, 20 yaş sonrası ameliyat ideal
Çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için
Rica ederim
Gözlerini çizdirebilirsin o kadar yaptıranlar var sonradan tekrar artsa zaten kimse yaptırmaz iyi bir doktor bulup yaptırabilirsin
Bu ap tal şey bütün hayatımı mahvetti basketbolu bırakmak zorunda kaldım gözlerim daha çok bozulur diye universitede derslere kendimi veremiyorum ders çalışmaktan korkuyorum
Sen bu durumda olsan ne yapardın risk alıp cizdirmelimiyim
Çevremde çizdiren olmadı doktora gidip gözlerin uygunmu falan diye kontrol ediyorlar güzel bir doktora gidersen çizdirebilirsin ama tabi yinede bilemiyorum göz bu sonuç itibariyle
Ameliyqt ol
Çizdir yani
Araştırdım 20 yaşındayım herkes tekrar artıyor ya da 40 yaşında yaptır diyor 40 yasinda yaptırsam ne yazar
Sen bu durumda olsan ne yapardın
Benimde gözüm bozuk 3 buçuk derece şu an değil ama ileride cizdiricem gözlük takmayı da sevmiyorum kör gibi dolanıyor ortalıkta karsimdan arkadaşım geçse tanıyamıyorum
Senij yerinde olsam ben direkt çizdirirdim neden cizdirird8m çünkü zaten senin gözün bozulcagi kadar bozulmus 40 yaşına gelince ne yazar yaptır şu an 40 yaşına kadar hayatını zehir mi etcen
Bakarsın allahin takdiri 40inda gözün iyi olur yani numarası artmaz
Senin yaşın kaç ve kaçı bekliyorsun
Ne kadar yaşayacağımız belli. Değil zaten git cizdir ilerisine sonra bakarsın
21 yaşındayım ben şu uni bitsin o zaman inşallah
Hayatım zehir oldu zaten gözlüğe mahkum olduğum için basketbolu bıraktım takımdan ayrıldım şimdi üniversitedeyim ya daha çok bozulursa diye ders çalışmaya korkuyorum başarımı etkiliyor
Maddi durumumuz çok iyi değil çalışıp para biriktiricem
Ayy baya takmışsın sen ya gözlük de kötü değil aslında ama kendimden biliyorum zor oluyor
Biraz dene istersen gözlük kullanmayı baktın olmuyor o zaman başka çare yok git cizdir
20 erken mi sence
Bak knk şu an yasi göz önünde bulundurma. senin göz numaran çok ileri derece daha konforlu görmek istiyorsan yaptır yasi falan boş ver şu an sen
Herhangi bir optikçiye gidiyorum normal sohbet ediyorum reçeteyi veriyorum kadına numarayı görünce voooo ooo diye tepki veriyorlar kör muamelesi yapıyorlar çıldırmamak elde değil
Öyle yapicam artik
Bencede öyle yap cekilcek cile değil
Sen şimdilik suani düşün ileride ne olacak takdiri ilahi artık bakarsın cizdirdikten sonra 6 7 sene geçer gozun hala iyi gorur
Tamam en yakin zamanda bir hastaneye gideceğim gemileri yaktım artık dayanacak gücüm kalmadı
Yaptırdıktan sonra soruyu guncellersin bari anlatırsın nası bisey olduğunu bende yaptiricsm merak ediyorum hahagsh
Sksj tamam kör olmazsam yazarım