İsveç'te yapılan evlilikler 5 yıl süre ile sınırlandırılmış. Bu süreyi tamamlayan çiftler evliliğe devam edip etmeyeceklerini ilgili resmi kuruma bildirmek zorunda olacaklar.
Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

İsveç'te yapılan evlilikler 5 yıl süre ile sınırlandırılmış. Bu süreyi tamamlayan çiftler evliliğe devam edip etmeyeceklerini ilgili resmi kuruma bildirmek zorunda olacaklar.
Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Tuhaf buldum. Zaten anlaşamayan çiftlerin evliliği bitirmesi için boşanmalar yapılabilir yani ne gerek var 5 sene yaşayıp bunun kararını vermeye. Aynı evde yaşanıldı mı karakter zaten açığa çıkar ila ki bir bilemedim ikinci senede. Bu bakımdan gereksiz buldum.
Gayet güzel bir uygulama, her beş senede bir kere ‘evliliğe devam etmek istiyor musunuz’ diye sorulması hoş. Bu evlendikten sonraki rahatlığa çözüm olur.
Teşekkür ederim 🙏
Aslında düşününce mantıklı. Evliliğin gidişatına göre karar verilmesi daha iyi.
Teşekkürler
Bence aşırı mantıklı.. Beş seneden sonra zaten çoğu evlilik ev arkadaşlığına dönüşüyor.. burada da kişilere seçim şansı verilse fena olmaz. Koca evine gelinliğinle girdin, kefeninle çıkarsın bakış açısının artık tarihe karışması gerekiyor..
Cevap
11Cevap
evet sonsuz aşk varsa yani gerçek aşk varsa olabilir.
Hollanda'da böyle. Sözleşme var. Bir senenin sonunda taraflar memnun değil ayrılıyorlar. Mahkeme olayı falan yok.
Evlilik hiç olmamalı. Aşk ta, sevgililik te hiç olmamalı. Süreli evlilik iyice olayı çığırından çıkartır, anlaşmalı nikâh gibi, olur şey değil.
Mümkünse 😃
5 yılın sonunda bitti dersen, sülale baskısı olmayacak mı :D
5 yıl sonunda tamam mı devam mı gibi olmuş mu? Demek ki o sürenin sonunda sana bir seçim hakkı sunuluyor. Yok dersen de sonu boşanma demek ki.
İsveç mükemmel saçmalamış yahu kimin evliliğinden kime ne arkadaş
Yok daha neler canım bir yaşıma daha girdim.. Sadece saçmalık bence..
Olm 3 yıl kalana vatandaşlık bile veriyorlar 5 yıl çok
Ahirette bile karım olmasını isteyeceğim biri olur inşallah
Oldu millet bi de onunla uğraşsın boş iş ayrılmak isteyen zaten boşanır
Olmamalı. Özgürlük diye diye cılkını çıkardılar. 🙄
ilgincmis te ne ise yariycak orayi cozemedim
yok ya sacma geldi zaten anlasamassak bosaniriz diyenlerde sacma geliyo bana
cikmasinlar efenim eskileri örnek alsınlar ne öyle cocuk gibi al misketlerimi ver misketlerimi der gibi
😅 yasli ve huysuz ihtiyarligin gerekliligini yerine getiriyorum
Saçmalık abi. Bu nasıl iş? Muta nikahı gibi bir şey bu
Çünkü bir evliliğin 5 yılda düzene girdiğini söylüyorlar, düzene girmeyende ayrılıyor olsa gerek
Her 5 senede toplu kadın katliamları görürüz artık...
bizim ülkeyede gelse iyi
Hayır olamz bence 🧐🧐
KESİNLİKLE doğru
Olmalı
Kasıtlı olarak süreli evlilik yapma saçma olur.
Begendim
Süreli olması tercihe kalmalı
Olsa iyi olur
5 sene bile çok : )
Bence mantıklı yav
Olmamali
olmalı ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?