Gizli Üye(30-35)1 yılErkekler icin kadinin yaptigi yemegi yemek, kadinin temizledigi ortamda oturmak, temizledigi tuvalete s***mak, kadinin utuledigi kiyagetleri giymek, yani yasamda zorunlu olan ihtiyaclarini kadin uzerinden gidermek erkekler icin sıkıntı degilse, kadininda esinden para beklemesi sıkıntı degil olmamali.
Bu ayrimi millet iyi yapamiyor. Kadini kocana muhtac olma diye darlarken kimse erkege kadinin yaptigi bir tabak yemege, onun utuledigi gomlege vs muhtac degilsin, olmamalisin demiyor. Bir tek bu baski kadinlar uzerinde var.
Tam tersine yapilmasi gereken, erkegine bu hizmeti her sekilde saglamasi gibi goruluyor. Erkekte evine, esine maddiyat saglamasi gerekendir bu durumda. burada bir adaletsizlik var. Herkes her seyi işine geldigi gibi yürütuyor ve algılıyor.
Erkekler zorunlu yasamsal faaliyetlerini kadin uzerinde degerlendirirken be yaptırırken, kadininda maddiyati erkek uzerinden saglamasinda bir sakinca yok.
Ayrica ekonomik olarak erkege bagimli olmamali, kendi ayaklari uzerinde durmali diyen erkekler kadinin kazancini kadina birakiyor mu ki ekonomik ozgurlugu olsun. Kadin calisinca ortaklik bekliyorlar. E madem ayaklari uzerinde dursun diyorlar kadinin kazancina fazla karismasinlar o zaman.
Kadin calismasa erkegin uzerimde bakim, giyim, makyaj vs gibi seylerde erkegin uzerinde olacak. E o zaman kadin kazanciyla kendi parasini istedihi gibi kullansin. Kendi ihtiyaclarini kendi karsilasin daha da karismasinlar. Ama yok.
Hem hizmet bekliyorlar hemde bana maddi destek olsun diye bekliyorlar. Bunu da ayaklari uzerinde dursun vs diye ustunu ortuyorlar. Kac tane kadinin kazandigi kendine kaliyor. Evi ortak gecindiriyorlar cogunlukla.
Calisan kadin ve maddi destek bekleyen erkek diger isleri kadindan beklemeyecek. Evliyim, çalışıyorum. Evlendikten sonra yemek vs bekledi paşam. Hic ustume alinmadim. Giyecek gomlegim kalmamis dedi yine ustume alinmadim. O da calisiyor bende. Ben bihe ustume ekstra yuk aliyorum ya da buna mecburmusum gibi davraniliyor? Degilim abi.
Esim calisan kadin istedi sonucu da bu. Bana diger kadinlar her seyi yapiyor falanda dedi. E git onlarla evlen o zaman, sen eş degil maasli isci ariyorsun kendine. Bosanabilirsin ama tazminat falan isterim dedim.
Iki secenek sundum ona. Parami kullanmak istiyorsan evdeki gorevlerini yapacaksin. Yemekte, bulasikta, cocuk bakımında her seyde ortak olacaksin.
Yok bunu yapmiyorum dersen ben ev islerini, yemegi falan her seyi ustlenirim ama kazancima dokundurmam. Ev islerinde vs destegin olmayacaksa kazancim benimdir tek maasli gibi dusun kendini dedim. Ev islerinde ortakligi secersen ama kaytardigini görürsem yine kazancimiz ortak olmaz dedim. Cunku yapmis gibi gorunup hicbir sey yapmayan, ustun koru iş yapan cok erkek var.
Ben hem evde hem disarda calismak, senin annen, maasli hizmetcin olmak icin evlenmedim dedim. Ha son seçenek olarakta ayrilabilirsin sorun degil, o istedigin kadinlardan alabilirsin kendine, davayi hemen de acabilirsin dedim.
Parami yemek icin ev işlerinde ortaklığı tercih etti bende tamam dedim. Evde onun gorevleri var benim gorevlerim var. Ben onun gorevlerine el surmem. Ortak yaptigimiz yemek, temizlik gibi seylerde de kendisi kalkip yapmazsa zerre yerimden oynamam. Cocuk olunca bunlar değişecek. Kazancımin bir kismini paylasiyorum.
Diger kismi bende kalir onunla da ihtiyaclarimi alirim, sağlarım. Kiyafet makyaj, lazer vs. Bunlara karismaya hakki yok, hesap sormaya zaten hakki yok. Calismasam bunlari kendisi saglamak zorundaydi zaten.
Bircogumuz erkege hesap vermeden ihtiyaclarimizi, isteklerimizi gidermek icin calisiyoruz zaten. Erkege finansta destek olmak icin degil. bunlari kendi kazancimla sagladigim icin benim bu masraflarımın parasi da kendisine kaliyor zaten.
Erkekler sizleri sömürüyor farkında olabilseniz keske hanimlar.
Calismasamda bana bakmak zorundaydi, maddiyatimi saglamak zorundaydi. O zamanda ben ev islerini haliyle daha fazla ustlenen taraf olurdum. Ama kadinin calisip eve destek olup, bir de ev isleri cocum gibi seylerin ustune kalmasi olmuyor. Bu igrenc duzeni devam ettirmeyin. Hem para kazanip hem her seyi siz yapacaksaniz medeni halinizde evli yazmasinin ne anlami var? Tek yasayin daha iyi, yaninizda asalak biri, bacaginiza bagli biri olmaz en azindan.
75 Yorumla- 1 yıl
Çok haklı bir yorum
- 1 yıl
@Onlygirl_ paylaşmalisin
En İyi Cevaplar
1 yılHayır çalışmak zorunda değilsin ama erkek eşine bakmak zorunda. Eğer çalışırsan 2 işte çalışırsın dışarısı ve ev işi ama erkek dışarda çalışıyor ve eve gelip yatıyor
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Kadın çalışmak zorunda değildir!
Koca eline bakmak kötüdür ki nice örneklerini gördüm. Kocası kendine mecbur muhtaç görüp, işi gücü ekonomik özgürlüğü yok diye baskı, ezme, bir çok sıkıntılı şeyler oluyor!
Bence kadınlar da kendi ayakları üzerinde durmalı, dik durmalı!
Ayrıca ev yükünün kadına bindiği yüklendiği filan yok, yükleyenler ile oluyorsunuz, oluyorlar!
Sizin en hayırlılarınız hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır!
Erkeğin hanımına seni seviyorum demesi sünnettir!
Erkeğin hanımını ellleri ile yedirmesi sünnettir!
Erkeğin hanımına karşı çok sabırlı olması sünnettir!
Kolayı zor zoru kolay eden kişilerdir, yük olmak ya da hafifletmek basit, kolay!86 Yorumla- 1 yıl
Çok güzel bir yorum 👌👌👌
- 1 yıl
@Gof34
EyvAllah, Teşekkür ederim 🌸
@Cocukgelisimci96
Teşekkürler sizin güzelliğiniz 😅
Mutlu günler diliyorum ikinizde de 😅
- 1 yıl
EyvAllah, hoş buldum valla, sende hep hoş geliyorsun 😅 Dayanamadım 😅Geri dönüş yaptım 😅 Ricalar ve teşekkürler 😅
1 yılYük olarak eşit şartlar da dahi çalışılsa genel olarak ev yükü kadın üstün de oluyor kabul lakin erkek de bu konuda yardımcı olabilir tek iş oh kendimii tuttuk bu kadar süre hadi bakalım yatak iş kadın işi yapsın vs ekseni şart gereklilik değil sen çalışmıyorsan çalışma kocan geçim sağlıyor ve güvence varsa kenarda köşede adam rahatsızlanma vs Yaşar vs diye hani ama ya yoksa 🤔 az çok da olsa uygun bir işte park time çalışma gereklilik diye düşünüyorum imkan yoksa eğer imkan var ve maddi durum güzelse pek gerek yok
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.
u 1 yılBence çok kötü evet.. kadın çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durması lazım bence her zaman için.. çünkü bu daha iyidir.. bir sorun olursa mesela boşanabilir.. ayda rest çekebilir.. kendi istediklerini alabilir..
ama diğer türlü bir kişiye bağımlı yaşamış tutsak gibi olmuş oluyor bence.. ama yine de kadının kendi kararıdır bence
40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 545 cevap paylaştı.
1 yılEkonomik özgürlüğü olmayan kadın bir süre sonra köledir. Bunu hazmedebiliyorsan çalışma. Ama Türkiye'de ekonomik özgürlüğü olmadığı için boşanamayan ve kocasına tahammül etmek zorunda kalan birçok kadın var.
Ayrıca en küçük tokadan en büyük kıyafete kadar hoşuna giden, satın almak isteyeceğin her şey için eşinden para istemek zorunda kalacaksın.
Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın tüm eşleri çalışıyor. Kimisi yazar, kimisi oyuncu, kimisi senarist. Yine Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından Jeff Bezos'un da eşi hem yazar hem de çeşitli derneklerin kurucusu ve müdürü.
Çocuk büyütmek zor, bunun için kadın bir süre çalışmamalı. Ama ömür boyu evde oturan kadının bana göre özgürlüğü yoktur. Ev işlerini de fazla büyütmemek lazım.
316 Yorumla- 1 yıl
Eşinden bir şey istemek kölelik ya da acizlik ama iş hayatında zamanının yarısını vermek kölelik değil? 😂
- 1 yıl
@Asasasasassss Türkiye şartlarında kölelik ona da katılıyorum ama kadının çalışmaması riskli bir durum. Kocan ayyaşın teki oldu, boşayabilecek misin? Boşadıktan sonra maddi olarak geçimini sağlayabilecek misin? Ben eşime maddi/manevi her yönden yardımcı olurum. Çalışmasa bile evi geçindiririm. Şahsi yorum yapmıyorum, genel yorumumum bu. Çünkü bunu bile karısının yüzüne vuran erkekler var
- 1 yıl
Neden hala iş yerinde olmak, çalışmak kölelik olarak görülüyor? Bir erkeğin insafına kalmak daha mı iyi çalışmaktan? Yorum sahibi çok güzel açıklamış durumu, bir erkek bu kadar güzel düşünürken kadının (ki o da kadınsa yani) böyle düşünmesi çok garip.
- 1 yıl
Kadının arkasında ailesi varken istediği kadar içsin. Kendi aleyhine olur.
- 1 yıl
Mesele muhtaç kalma meselesiyse eğer kadının hali hazırda mesleğinin olması yeterli. İlla çalışmak zorunda değil. Bir gün ihtiyacı olursa zaten elinin altında calisabilecegi bir mesleği var çünkü.
- 1 yıl
@Nightwalk35 öyle bir meslek yok valla istediğin zaman ara verebileceğin belki doktorluk filan olur ama özel sektörde ara verdiğin yılları görünce bu bizim işimize yaramaz diyorlar
- 1 yıl
- 1 yıl
@Nightwalk35 Madem hemşire olmak için çabaladın ve oldun, evlenene kadar bu mesleği icra ettin. Evlendikten sonra yan gelip yatmayı neden tercih edersin? (Çocukları büyütmek dışında elbet)
- 1 yıl
Ben çalışmamayı tercih ediyorum diye bişey demedim. Sadece mecbur olmadığımızı söylüyorum.
- 1 yıl
Ben çalışıyorum. Çalışmak istediğim için çalışıyorum. Uzun süre evde durmak bana göre değil sıkılıyorum. Ama herkes öyle değil. Kimisi de hamarattır, evi çekip çevirmeyi sever. Hatta bana kalırsa ev işi yapmak çalışmaktan daha zor. Ev hanımları yan gelip yatmıyor yani emin olabilirsin. Hiçbir ev işine el sürmeyen erkek profili olduğun ne kadar da belli
- 1 yıl
@Nightwalk35 Ev işini fazla büyütüyorsunuz. Yalnız yaşamasam inanacağım. Yıllardır yalnız yaşıyorum ve evim mis gibi tertemiz. Haftada bir temizliğin zor bir tarafı yok. Yemek, o da beraber yapılır
- 1 yıl
Tek yaşayan insanın evi fazla kirlenmez. Ama çoluk çocuğu olan bir evde 1 hafta temizleme bak o evi ne oluyor.
- 1 yıl
Gerçekten çalışmak ev işi yapmaktan daha kolay. Sözümün arkasındayım
- 1 yıl
Her gün yemek, çocuk varsa her gün evi temizlemen gerekir. En kötü ihtimalle 2 günde bir temizlemen gerekir. Çocukların bakımı, ilgilenmesi var vs. Tatilin yok ki 24 saat iş başındasın. Çalışanların en azından tatili oluyor
- 1 yıl
Çok iyi bir konuşma olmuş, herkes güzelce fikrini beyan etmiş çok hoş🌸 sadece çalışan herkesin evine hizmetli gelmiyor, ev hanımının tüm gün yaptığı işleri akşamları ve tatilde yapıyorlar...
- 1 yıl
@Ayabasanmaymun işte o durumlarda da kadın çalışıyorsa erkeğin ev işlerine yardım etmesi gerekiyor zaten. Tüm yük kadınlara yüklenemez
- Aile & Toplum konusunda 853 cevap paylaştı.
1 yılHayır zorunda değil. Koca eline bakmakta kötü bir şey değil ona emanet ediliyorsun sonuçta. Bir erkeğin emanetine maddi-manevi bakması kötü değildir. Kimi erkek eşinin çalışmasını istemiyor. Böyle biri senin çalışmamanı anlayışla karşılar zaten. Bir mesleğin olsun ileri de ne olur ne olmaz diye hayatının garantisi gibi bir şey olur. Bu arada bende senin gibi düşünüyorum artık. Çalışan bir anne olmak istemiyorum bi çocuğa en iyi annesi bakar. Eğitimli bir anne ol yeterli illa çalışmak gerekmez.
313 Yorumla- 1 yıl
Çalışan kadınlar çocuk bakamıyor mu doğum izni diye bir şey var tembelim yan gelip yatmak istiyorum demiyorsunuz da çocuğa en iyi annesi bakarmis🤣
- 1 yıl
@Poisonedd1x doğum izni kaç gün sürüyor? Yeterli bir süre değil
- 1 yıl
Gerçekten böyle düşünen insanların sayısı çok az. Mesela çevremde şöyle Birini biliyorum. Maddi olarak herşeyleri çok iyi, Kadın çalışıyor ama hani asgari ücretle masabaşı bir iş küçümsemiyorum kesinlikle ama yani avukat doktor böyle kariyer yapabileceği bir iş değil. Çocuğu doğduktan sonra hemen bırakıp çalışmaya devam ediyor. Yani ben de sizin gibi düşünüyorum mesela çocuğumun ilk yürüdüünü görmek istiyorum yanında olmak istiyorum Ona bir şeyleri ben öğreteyim istiyorum. İşten gelince 2saat göreceksem çocuğumu niye çocuk yapayım ki. Mesela şöyle bir de birini tanıyorum yine. Çok güzel bakımlı bir kadın evlendikten sonra da çalışmamıştı, 2 Çocuğu var şimdi. Çocuklarıyla Çok güzel vakit geçiriyor. Çok tatlı giydiriyor gezmeye götürüyor. Ev kadını deyince hani öyle pasaklı insanlar canlanır ya gözümüzde, Hiç öyle değil kadın çok şık ve tatlı. O kadar özeniyorum Kendi kurduğu Ailesiyle çok tatlı bir biçimde yaşıyor herkesin yüzü gülüyor eşinin de çocukların da kendisinin de. Tabi maddiyat kısmı var. Ama çalışmak mı öyle mi olmak derseniz ben o kadın gibi olmak isterim
- 1 yıl
@Poisonedd1x tamam bacım sen çalış seni tutan mı var 😂 ayrıca çalışan kadın çocuk bakamıyor kreşler de ya da nenelerinin evlerinde sürünüyor çoluk çocuk, çevremde çalışan kadın fazla. Bilip bilmeden yorum yapmak senin gibilerin işi 🤣
- 1 yıl
@morpopolufil ne güzel anlatmışsınız. Bende bizzat böyle şeylere şahit oldum. Üstüne böyle düşünüyoruz diye tembel oluyormuşuz o ayrı bir komik olay 🤣🤣
- 1 yıl
@morpopolufil offf ne buyutuyorsunuz çocuğu bu kadar gözünüzde çocuk işte büyür ilk ne zaman yürümüş de koşmuşta aman ne duygusal şeyler. Her koyun kendi bacağından asılır kocası bir gün olur ayrılır kadının sigortası yatiyordur emekli olur en azından sizde fotoğraflara bakarsınız çocuğum su zaman yürümüştü ilk şöyle sicmisti boş işler yani yanında olsanız da büyüyecek olmasanız da ne değişiyor yani
- 1 yıl
@Poisonedd1x çocuk yetiştirmenin önemini bilmeyen biri ancak böyle bir yorum yapabilir. Bir birey için çocukluğunun nasıl geçtiği çok önemli. İnsanın kalan yaşantısını büyük ölçüde etkileyen bir şey. Çocuk öyle ya da böyle büyüyor diyen zihniyetin çocukların alayında psikolojik travmalar var. Kimisi kompleksli oluyor, kimisi ozguven sorunu yaşıyor, kimisi bağlanma sorunu yaşıyor. Tabi bunların hiçbirinden haberiniz olmadığı için "amaan yanında olsanız ne olmasanız ne" gibi bilgisizce bir cümle kurmanız normal
- 1 yıl
@Nightwalk35 psikolog musunuz da böyle bir yorum yapıyorsunuz? Çalışmak istemeyen kadınların bahanesi çok hayat sizin hayatınız çocuk büyütmekten daha önemli şeyler var hayatını çocuk üzerine kuran kadinlar da mutsuz oluyor böyle bir dünya yok yani çocukta çocuk sadece biz Türklerde var çocuklara bu kadar anlam yüklemek
- 1 yıl
@Poisonedd1x Psikolog degilim ama sağlık bilimleri fakültesinden mezun olduğum için psikoloji eğitimi de aldım. Bilgim var yani. Mesleğim de var çalışıyorum da ama mecbur da değilim. İster çalışırım, ister çalışmam. Çocuklara anlam yüklemeye gelince inan bana bilgili ve eğitimli insanların yetiştirdiği cocukla, "amaann nasil olsa her türlü büyüyor yanında olsan da olmasan da" diyen birinin yetiştirdiği çocuk arasında dağlar kadar fark oluyor. Anne ilgisiyle büyüyen çocuklar ile bakıcı elinde, orada burada bir şekilde büyümüş çocuklar arasında da çok fark var. Ama kime ne anlatıyorum durumu var şu an o yüzden boş ver sen bildiğin yoldan devam et
- 1 yıl
@Nightwalk35 ben ilgilenmesin salsın çocuğu demedim ayrıca Dr avukat bir sürü kadın calisip çocuk büyütüyor şimdi onlar mı iyi büyütür yoksa ilkokul mezunu ev hanımı mi? Ev hanımı 7 24 çocuğun başından ayrilmasa ne yazar ki önemli olan çocukla çok zaman gecirmek değil kaliteli zaman gecirmek
- 1 yıl
@Poisonedd1x Dr ve avukat kızı olarak söylüyorum elbette eğitimli kişiler daha iyi yetiştirir. Özellikle sağlık konusunda bilgisi olanlar daha da iyi yetiştirir. Ama konumuz eğitim değil çalışmak ya hani... Eğitimli insanlar da çocuklarını kaliteli yetiştirmek için işine ara verebilir
- 1 yıl
Hatta vermeliler.
- 1 yıl
Hayır yani ev hanımı olanları sadece ilkokul mezunu sanman ayrı bir saçmalık. Bende sağlıkçıyım bu arada ama çocuklarım için eğitimli ev hanımı olmayı tercih ederim 😄
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Koca eline bakmak diye bir şey yoktur. Bunlar feministlerin uydurmalarıdır. Koca dediğiniz kişi zaten evini ve ailesini geçindirmek ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Kadın ev işleri çocuk alışveriş derken zaten canı çıkıyor bir de gidip iş yerinde sürünsün mü yani.
36 Yorumla- 1 yıl
Ben de bunu düşünüyorum ama aldatılırsan ne yapacaksın diyorlar. Bu ihtimal de var..
- 1 yıl
Ohaa erkek
- 1 yıl
Düşüncen güzel demek istedim😶🤭
1 yılHayır değil. Eş iyi ve güvence sağlayan biriyse her anlamda, mülklere de ailece ortaksa kadın kötü olacak bir durum yok. Fakat nacizane önerim hemcinslerime kendi ekonomik idamelerini sağlamaları. Bu da çalışarak olabilecek bir durum.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
1 yılŞimdi bu çok hassas bir konu aslında. Tabi ki bir kadının evde ne kadar yorulacağını, özellikle de çocuk varsa en iyi yine biz kadınlar anlarız. Her kadının çalışacak gücü olmayabilir istemeyebilir ama erkekler de bizim yorulduğumuz kadar hatta belki de daha fazla yoruluyor psikolojik olarak. Bize de düşen de bu durumda eğer çalışmak istemiyorsak bile eşimize hizmet etmek konusunda üşenmemek ve asla bencil olmamak. Eger doğru insanı seçersen zaten sana hayatın boyunca yardımcı olur. Kimse çalışmam için elbette seni zorlayamaz ama empati kurup evde huzuru sağlamak senin elinde.
10 Yorumla Valla senin dediğin o kadar güzel hoş geliyor ki kulağa. Bazen bende bir çalışan kadın olarak birakasim geliyor ama koca eline bakmaktansa diyorum çalışmak daha iyi. He eve gel ne yemek yapacağını düşün bulaşığı temizliği zaten hiç bitmiyor artı çocuk hasta olur onunla ilgilen falan. Allah kadına ekstra güç versin. Ben calismasayfum şu an kaynanamin boyundurugu altında olucaktım o daha da kötü. Hiç bir fikrim yok para konusu ne verirse onlar ne derse onu giyin falan. Çok şükür çalışıyorum. Evim eşyam herşeyimi kendim aldım çok şükür. Evde kalsam benim için hayat rahat görünen ama zor olan bir hayat olucaktı. Bütün kadınlara hayatta bol şans diliyorum 💞💞💞
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılKadın her zaman çalışmalı diye bende ileride sonuçta eşime bir şey olursa ne olacak? Ben bir anneyim, çocuğumun bir geleceği var elimden geldiğince onu iyi şartlarda yasatmak isterim. Bir gün eşimizden ayrılabiliriz, aldatılabiliriz veya işler ters gidebilir o zaman ne olacak? 2 kuruş nafaka için beni aldatan veya yollarımı ayırdığım adamla muhatap mi olacağım. Şeytan bir erkeğe denk gelirseniz vah halinize öyle adamlar tanıyorum ki eşine bir kuruş pay vermemek için milletin üstüne malını mülkünü geçirip 5 kuruş nafakayı kavga dövüş ödeyen o yüzden risk almaya gerek yok.
10 Yorumla İşe gidip gelmekten başka bir iş yapmıyor derken?
Kusura bakma da çalıştığı iş yerindeki insanların dırdırını, işin stresi, yükümlülüğü, sabah erken gidip güneş görmeden eve gelmesi vs. Yoruyor iken sen sadece evde yemek, temizlik yapıyorsun istesen evini 2 saate kadar toplarsın en fazla 3 saate kadar toplarsın dinlenerek gerisini de uzanıp dinlenirsin sonra da yemeğe geçersin. En basiti sizinki. Eşin işten yorgun gelip iş yapmasını mı bekliyorsun? Ayran söyleyelim bir tane de.
Evlilik olunca hayat müşterektir. Ben evlendiğim zaman işten yorgun gelsem de eşim benim için, bana yemek yapıyor ise bende ona yardım ederim, birlikte kurar birlikte kaldırırız sofrayı.41 Yorumla- 1 yıl
Dostum yanlış anlamışsın kadının ve erkeğin eşit şartlar altındaki işlerde çalışılan bir evde ev sorumluluğu yine kadının üzerinde oluyor demiş yazar. Yani bir kadın olarak iş yerindeki insanların dırdırı stresi vs sonrasinda kadın eve gelip birde yemek yapmakla mı uğraşacak demek istemiş yazar
Gizli Üye(25-29)1 yılBence bu şekilde bakmamak lazım konuya. Karşındaki senin ailen olacak. Bir parçan gibi oluyor. Benim öyle en azından. Çoğu kadında doğası gereği bir anaçlık vardır. Ben şunu şu kadar yaptım o bu kadar yaptı gibi hesap kitap yapmak bu duyguya ters bence. Evimi temizlemek eşime güzel yemekler yapmak beni çok mutlu ediyor mesela. İkimiz de çalışıyoruz. Ben onun rahatını düşünüyorum o da benim. bazı görevleri var evde kendi kendine tayin ettiği onları yapıyor işimi hafifletiyor. Ben de onun rahatı için uğraşıyorum evde. Emin olun insan eşini mutlu edince kendi mutlu oluyor. Yoksa iki taraf da mutlu olamıyor. Her şey yapılır. İşe de gidilir evle de ilgilenilir. Yapanlar insan değil mi? Önemli olan bunları yaptığın insanın doğru insan olması. Çalışmak zorunda değilsin tabi ki. Ama en azından çocuk olana kadar çalışmakta fayda var bence. Kenarda bir birikimin olur. Özgüvenin de olur böylece.
30 YorumlaZorunda değilsiniz ama bu devirse hiçbir erkeğe güvenilmez. Ne yapacakları belli değil. Bir meslek sahibi olmak senin en büyük kozun olur. Kafan attığında, ona mecbur kalmayıp yol verebilirsin.
73 Yorumla- 1 yıl
Meslek sahibiyim zaten
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılHayır çalışmak zorunda değilsin. Koca eline bakmak diye bir tabir kullanman da yanlış. Evi geçindirmek erkeğin sorumluluğundadır zaten. Normal olan bu. Yok eşitlik yok bilmemne diye diye cinsiyet rolleri de, sorumluluklar da birbirine girdi. Bu koca eline bakmak değil. Tabiki çalışmak zorunda değilsin. Kocan evi geçindirmek zorunda zaten.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok kötü bir durum 1 senedir evliyiz 2 ay önce durumumuz çok iyi olduğu için işten ayrıldım ama çalışırken ki dönemde a dan z ye her şeyi ortak üstlendik kenara attığım bütün dövizlerim altınlarımin kendi maaşımla çalışıp kazandığım ne varsa aldı borclari odedi şimdi ne oldu çalışmıyorum yakin zamanda ameliyat olmak zorunda olduğum içinde 1 ay icinde bir isede giremem. Her bir harcamamdan rahatsız olmaya başladı bir memnuniyetsizlik başladı beni yeterli görmemeye başladı bunlar çalışırken ben harikaydım mükemmeldim benden iyisi yoktu hem işten çıkmamı istedi hemde evde olduğum için bundan rahatsızlık duymaya başladı ameliyat sorunum olmasa şu dakika durmam calisir boşarım ama ameliyat olmak zorunda olduğum için çalisamiyorum gerekiyorsa çöpten plastik toplarım bi daha da kimseye muhtaç olmam bu adamı da bosicam
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGerçekten evli bir kadın için çalışmak zor arkadaşlar. Hele çocuk da olursa çık çıkabilirsen. ben kendime vakit ayırmayı çok seven biriyim. Öyle boş zamanda değil hobilerim var bir şeyler öğrenmek, denemek, keşfetmek çok seviyorum. Televizyon izlemek yerine resim yaparım kitap okurum vs. Zaten gündüz çalışıyorum akşam geldin yemek yedin bulaşık, çamaşır ütü oluyor, temizlik vs. Zaten saat 9 buçuk 10oldu. Erkekler için işten eve geldiğin an görevin bitiyor ama kadın çalışsa da eve geldiği an başlıyor görevi. Buna bir düzenleme olmalı. Tamam kadınlarda çalışsın da robot oluyoruz iyice böyle yaşadığım 1 saat yok gün içinde. Kendim için bir şey yapmıyorum.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ya ben kişiden kişiye değişiyor diyorum ama kötü kocaysa eline bakmak iyi bir durum değil vurdum duymaz ilgisiz vs gibileri de var ama her zaman bir kadın kendi ayakları üzerinde durması için çalışması daha iyidir çoçukta yaparım kariyerde o oradan gelmiyor mu Allah herkesin yardımcısı olsun
23 Yorumla- 1 yıl
Amin inşaAllah cümlemizin 😅
Bir de şöyle bir şey var. Ekonomi berbat Türkiye de
Tek başına zor aileden zengin değil ise - 1 yıl
EyvAllah 😅
Bence kadının çalışmaması daha doğru. Tabi kendi çalışmak isterse o ayrı mesele. Şimdi düşün zaten erkek tüm gün dışarıda ekmek parası için çabalayıp duracak. Kadın da çalışırsa çocuklarla kim ilgilenecek. Çocuklara bakacak bir figür lazım. Her ne kadar bakıcı veya anneanne/babaanne gibi seçenekler olsa da hiçbiri anne yerini tutmaz.
30 Yorumla
1 yılhayır zaten olması gereken o da adam işe gidip gelmekten başka bir şey yapmıyor kelimesini ne kadar kolay söyledin sen öyle sanki öyle çıkıyor hava alıyor geliyor eve neyse koca elinde diyorsun da koca dediğin senin sevdiğin adam senin değer verdigin adam seninle aşık olduğun adam oluyor
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılEv işi yapmayan anlayışsız bir erkeği seçersen öyle bir kocan olur. Bir gün seni aldattığında veya boşanmak istediğinde ortada dımdızlak kalmak istiyorsan tabii ki çalışma. Çocuklu annelerin internet üzerinden yapabileceği işler bile varken tembellik yapmak saçma.
10 Yorumla
1 yılEvet kötü çünkü o sana nasil bir hayat şartı sunarsa ona razı olmak zorundasın. İstedigin gibi gezip tozamayacaksin, istedigini alamayacaksin, her konuda kendini kısıtlayacaksin, bosandiginda da adamdan nafaka almak icin bir sürü takla atacaksin, bosanmadin diyelim adma hastalandi, işinden oldu yine sen calismak zorunda kalacaksin ama kötü sartlarda isler bulacaksin. O duruma gelmeden duzgun bir is bul bence.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılKötü değil ancak geleceği de düşünmelisin. Birkaç tanıdığım 50 yaşından sonra boşandılar, nafaka alamadılar doğru düzgün. Bu yaştan sonra çalışmak zorunda kaldılar. Annem bir devlet kurumunda 30 yıl çalıştı. Boşanmayı düşündüğü dönemlerde bir kez bile "çocuklarıma nasıl bakarım, ailemin yanına nasıl dönerim" dediğini duymadım. Maddi güç en iyisidir. Asgari ücret dahi olsa mutlaka her kadının bir geliri olmalı, çevremde çok görüyorum örneklerini.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılÇok kötü değil sadece günümüzde hiçbir yönden güven kalmadığı için eskisi gibi kadın evde oturamıyor. Erkek eskiden tek başına herşeye yeterdi şimdi zorlanıyor. Kadın ileride ayrılığı da düşünüp muhakkak ekonomik özgürlüğünü eline alıyor gibi gibi bir sürü sebepten dolayı eski erkeklerden bulamadığın müddetçe zor
10 Yorumla
1 yılCalismak istemiyorsan geleneksel bir ev kadini olmaya kendini hazirlamalisin. Ev islerini yapmaya, kocanin giysilerini utulemeye, her gun 3 ogun yemek pisirmeye ve bunlara ragmen (aldatilmak istemiyorsan) kendine iyi bakmaya hazirsan bir sorun yok bence.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılBence çok yanlış düşünüyorsun. Hiç bir amacın, hedefin yok mu senin bu hayatta?
Sen evli olmasan da yine bu kafada olduğun için ne girdiğin işte uzun vadeli çalışırsın, ne birikim yaparsın, ne de çalışkan olursun. Yan gelip yatarsın.
Bir kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı. Bu kafada olmalı. Yarın evlenince çocuk falan olduğu zaman mecbur zaten çalışamazsın o ayrı.
23 Yorumla- 1 yıl
Katılmıyorum şahsen sen benim kocam olsan sana yemekler yaparım giyinirim suslenirim çalışan kadınlar pek yapmiyo joe my husband
- 1 yıl
@sevvaldinckol Hayır yapıyorlar. İşine göre kendini ayarlıyorlar..
- 1 yıl
Tamam kuşum
Evlilik bir ortaklıktır. Koca eli dediğin el seninde elindir. Kazandığı kaybettiği her şey senindir de aslında. Bunda gurur yapacak şey ne anlayamıyorum. O senin çekip çevirdiğin evde nasıl ki rahat sen de öyle rahat olmalısın hiç bunun gururunu yapan erkek gördün mü? Hayır. O yüzden nasıl mutlu olacaksan öyle yap. Taşıyamayacağın yükü omuzlamak zorunda değilsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılŞöyle iyi ve zengin koca buldun mu koca parasi yemek daha rahat. Ben mesela sabah uykusunu aşırı severim. Ama işe gidince sabah uykusu filan uyuyamıyorum. Bir de çocuğuna bakmak için ev kadını olmak daha iyi oluyor. Ama işte koca bulmak memur olmak gibi senin hayatını garantileyecek bir şey değil. İki gün sonra kavga edersin, ayrılırsın.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıliyi çalışma kocandan gelecek üç kuruşa razı ol boşan onun nafakasına muhtaç ol ölsün 3 kuruş dul maaşıyla hayatını geçirmeye idame ettirmeye mahkum ol kadın ne olursa olsun kocası padişahta olsa kendi ayakları üstünde durmalı mehmet aslantuğun harika bir sözü var “Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı”
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
u 1 yılHer insanın bünyesi çalışmayı kaldırmaz. İnsanların bunu anlaması gerekiyor.
22 Yorumla- 1 yıl
Ben kaldıramıyorum Minnie ya
Napıcam bilmiyorum - 1 yıl
Farkındayım. Diğer sorularını görmüştüm. Kaldıramıyorsan bırakmak en mantıklısı. Psikolojinde zarar görüyor çünkü. Kendi ayaklarının üzerinde durmak güzeldir ama sağlıkta değerlidir. Psikoloji çökük olursa hastalıkları da beraberinde getirir maalesef.
- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
1 yılBir erkek olarak söylüyorum kadınlar ekonomik olarak erkeğe bağımlı olmamalı
44 Yorumla- 1 yıl
Offf
- 1 yıl
Ne oldu 🤔
- 1 yıl
Gizli Üye(30-35)1 yılBen normalde kadınların çalışmasından yanayım istediği zaman istediğini kendine alsın beğendiği bir şey olur eşine gider para ister diyergun alır para verse ihtiyaç dışı oldumu da askıda kalır her kadın çalışması lazım ama bizim ülkede kadın çalıştım kendini erkekten yüksek girmeye başlar en ufak birşeyde kavaga eder kapıyı çarpar gider her erkeği beğenmez ve bazilarida özgürlük de eve girmez cafeler eğlencelere tek başına başkaları ile gider eşini takmaz bencilesir ve bazilarida eşlerini aldatır bazıları bende çalışıyorum der bunu sen yapmak zorundasın der yani ulkemizdeki kadınların çalışması sıkıntı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu zamanda kime güvenilir yarın bir gün bir sey olsa ne yapacaksın, eskiden bosanmaların az olmasının nedeni ekonomik olarak ozgur olmadıkları ıcın mecburlardı. Ailem her zaman erkek eline bakma der. Kendi mesleğin olmazsa her seye hazırlıklı ol evlenceğin kişi de önemli iyisi binde bir denk gelir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır tabii ki de. Ve çok daha mantıklı. Erkek işe gidip gelmekten başka bi bk yapmıyor diyorsun da para kazanmak kolay gibi demişsin. Bende iş hayatındayım ev işi bana daha kolay geliyor. Milletin ağız kokusunu çekmek. Kendi üstündekilere tahammül etmek inan kolay değil. Kadının hem işe gidip gelmesi hem ev işi zor olur diye açıklasan daha iyi olur diye düşünüyorum.
10 YorumlaHayalim Range Roverle cocugumu kreşe bırakmak😅😅 imkan varsa kocanın çalışması mantıklı ama imkan yoksa mecbur çalışmak lazım.
32 Yorumla- 1 yıl
İmkan olur umarım flsksk
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılYani arada bir anlaşmazlık olursa kendi eşyalarını alıp çıkabilecek güçte olman gerekiyor bu yüzden de çalışmak şart tabii ki aslında kötü bir şey değil eşinin parasıyla geçinmek ama bütün kötü ihtimalleri düşünmek bence en mantıklısı
10 Yorumla Yüzyıllarca bu olmuş zaten çok da anormal değil ama.. bi kadının kendi ekonomik özgürlüğü olması kendi ayakları üzerinde durması önemli bir durum. Sectigin kişi çok önemli bu konuda ev işlerine yardım etmesi gerekiyor.
10 Yorumla
1 yılEvet çok kotu.
Seni aldatsa ve sn boşanmaya kalksan napcaksn 2 kuruş nafakayla mi gecineceksn ki onu vermeye bile ağlayan slaklar var evliyken eşine hertürlü igrenclig yapıp da sonra mağdura oynayan20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı.
1 yılEziklik bir durum derğil ama her birey çalışmalı en azından yeri ve zamanı geldiğinde çalışabilecek donanıma sahip olmalıdır.
Bu dünyada kimin başına ne geleceği belli olmaz. Kendimizi garantiye almak zorundayız yine kendimiz için...10 Yorumla
1 yılEşini doğrı seçersen sen de o da çalışıyorsanız eve geldiğin zaman eşit şekilde ev işi yaparsınız, ha sen ben yeni nesil mantığındayım erkek dediğin sert olur vurur kırar diyorsan çözüm yok zaten evde oturtur seni sen sabaha kadar çalışmak iste.
10 Yorumla
1 yılDeğil hayir eskiden kocalar çalıştırmazdı çimdi karı parası tatlı geliyo😂
24 Yorumla- 1 yıl
Allahın prensesleri.
- 1 yıl
Dindar biriyle evlen çalıştırmaz😄
- 1 yıl
@Fakuli hajajsjs haklısın sanki bir bakıma
1 yılEşinin durumu iyiyse çalışmak zorunda değilsin tabi. Ama ekonomik durumlar kadını da çalışmaya itiyor.
Ha bana soracaksan ne gerek var otur evinde yiaaa10 YorumlaAile & Toplum konusunda 926 cevap paylaştı. Çalışmak istemiyorsan çalışmazsın güzelim. Herkes çalışmak zorunda değil, bu konuyu bizimle değil evleneceğin kişiyle konuşursun. Kimseyi de ilgilendirmez
10 Yorumla
1 yılBu erkekten erkeğe değişiyor fakat ben nedense bu konuda erkeklere güvenmiyorum o yüzden her kadının ayakları üzerinde durmadan evlenmemesi gerektiğini düşünenlerdenim...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. İlk zamanlar herkesin keyfi yerinde olur fakat 10 yıl sonra didişmeler başlar. Sabırlı davranıp hakkından gelebilirsen çocuklarınla yaşar gidersin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 804 cevap paylaştı.
1 yılBağımsızlık anlamında kötü geliyor bana.
Eşim ev işi yapacak yani başka yolu yok.
Yapmazsa elimi ben de sürmem evi b. k götürür umurumda olmaz. Çöp evde yaşarız. Yapacak yani.20 Yorumla
1 yılToplumun rolleri değişmemeli görüşündeyim. Evlenmeyi düşünmüyorum. Şayet evlensem bile eşimin çalışmasını istemem. Çalışmak isterse de engel olmam.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Çokta kötü değil neresi kötü olacak öyle bir algı oluşturmuşlar insan kocasına güvenmeyecekse evlenmesin bence aw
30 YorumlaNeden öyle olsun o sizin eşiniz hayat arkadaşı biri eve biri dışarıda evin geçimini sağlar gayet doğal
30 Yorumla
1 yılNeden kötü olsun ki neticede eşiniz ve size bakmakla yükümlü.
36 Yorumla- 1 yıl
Ben de öyle düşünüyorum yakışıklı beyfendi, ılerde senin gibi düşünen kocam olur umarım kuşum 🤍
- 1 yıl
Hayatiniza daha iyileri olacaktır, yeterki doğru seçimlerde bulunun
- 1 yıl
İste sıkıntı orada nerde yanlış olmaması gereken kişi hop ben orada
- 1 yıl
Evet bazan tabiki sarıldığımız da olacak fakat kisa sürede arayışımız hedefini bulacaktir emin olun lütfen
- 1 yıl
Inşallah belki bulmuştur
- 1 yıl
İnşallah 🙏
1 yılHayır kötü değil ama mesleğin olmalı kesinlikle ne zaman ne olacağı belli olmaz bana sorarsan bakmak istemem kendi paramı kazanmak isterim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı. bence evet. ya ilerde ayrılsanız veya eşin hastalansa ne yapacaksınız? hem bu devirde tek maaşla geçinmek çok zor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılEşin parasal olarak kısıtlama koyar ve el açtırırsa çok zorlanırsın. Evliliğini olumsuz yönde etkiler. Eşine bağlı yani
20 Yorumla
1 yılKötü evet ama öyle tabir etmeyelim çirkin kalıyor ama kadın için de çalışmak aşırı zor oluyor ev iş vs
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇalışmayan hatun istiyorum 👍
Çalışmaya karar vermene üzüldüm.
18 Yorumla- 1 yıl
Sen ne iş yapıyorsun ki
Cevap sahibi1 yılAylık masrafın ne kadar?
- 1 yıl
Hiç hesap etmedim ama çok değildir. İhtiyacım oldukça alışveriş yapıyorum.
Cevap sahibi1 yılEvlilikten beklentin nedir?
- 1 yıl
Huzur, aşk, karşılıklı sevgi saygı sadakat, çocuk, mutlu bir yuva, düzenli hayat
Cevap sahibi1 yılAşk mı?
Aşka inanmıyorum, aşk diye bir şey yok.- 1 yıl
Lafın gelişi yazdım işte kafam çok dolu şu an zaten yorgunum
Cevap sahibi1 yılAşk konusunda ben böyle düşünüyorum senin düşüncen farklı olabilir. Aşka inanıyor olabilirsin seni yargılamıyorum.
Ev kadını olup 7/24 çocuk bakmak ev işi yapmak iş kadını olmaktan daha zor bence. Bari zengin olsun koca hizmetliler falan olsa okeyim😄
20 YorumlaKadın bir mesleği ve becerisi varsa MUTLAKA ÇALIŞMALI..
.
EV işlerini YEMEK, TEMİZLİK, ALIŞVERİŞ vs. ERKEK TAM OLARAK SORUMLULUK ALMALI..10 Yorumla
1 yılKadının çocuk yapması en büyük iş. İnsanı büyütmek kolay değil.
Parası çok olan adamın birgün kapı önüne koymayacağının garantisi yok
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,3b cevap paylaştı. Evet kadınlar ayaklarının üstünde kalırsa kocaya minnet etmez o yüzden aileler kızlarını iyi yetistirmelidir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı. İşe gidip gelmek binb*k yapmak değilse sen de git ve bi b*k yapma. Eşim de eve geldiğinde sana yardımcı olsun.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılÇalış kızım. Şu yaşa kadar çalışmayan kadınların hep ezildiğini gördüm.
30 Yorumla Daha zor olanı, erkeğin hatunun eline bakması...
20 Yorumla
1 yılEvliliker kaldırılsın, herkes kendi işine baksın. Kimse kimseyle uğraşmak zorunda değil.
20 Yorumla- Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat