1 yılDört kadınla evlenebilirsiniz diyor, evlenmek şarttır demiyor. Mesela savaş zamanı erkekler askere gitti, erkek nüfusu azaldı. O zaman dört kadınla evlenilebilir soyun devamı için. Zaten ayette "Onları idare edemezseniz bir tanesi size yeter." gibi bir ifade var.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılDinde erkeğe 4 kadın düşmesi eskilerde olurdu bi nevi evlatlık alma gibi bir şey nikahına alıp yardım yapıyolardı şimdi böyle bi şey söz konusu olamaz
06 Yorumla- 1 yıl
Dediğim gibi eskilerde görülen bir şey bu şimdi olabilecek bir şey değil eski zamanlarda kadınlara pek önem verilmiyodu esir hayatı yaşıyolardı bazılarının açlıktan nefesi kokuyodu bu yüzden yardım amaçlı yapılan bi durumdu eskilerde evlat edinme gibi olaylar olmadığı için nikahlarına alıp yardım yapıyolardı
- 1 yıl
Neslinin devam ettirilmesi için şart ilişki bebeği gökten yağdırmıyolar
- 1 yıl
Kimse kısır adama 4 tane kadın vermez. Bence tartışmaya gerek yok herkesin dini kendine eğer doğru bu dıyosan doğrudan şaşma herkes müslüman olmak zorunda değil sonuçta kendine iyi bak iyi akşamlar
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Öyle bir duyum aldım ama kendimi öyle bir şeye asla kaptırmam zaten onu en fazla zenginler yapabiliyor fakir birinin nerede görülmüş 4 kadınla evlendiği 🤷♂️ ben Müslümanım ama kendi eşimden başkasına asla yan gözle bakmam
02 Yorumla
İslam 4 eşi önermiyor zaten. Tek eşliliği öneriyor. 4 tane istiyorsan al diyor. Lakin onda da adaletli davranman gerekiyor ki o da çok zor. Yine tek eşliliğe kalıyorsun.
08 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılben midesiz değilim.. sevdiğim kadın bir tanedir benim
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Cahillik akan bir soru.
Eski zamanlarda erkekler sürüyle kadınla evleniyordu. Cahiliye araplarındada bu durum aynıydı.
İslam bunu 4 kadınla sınırlandırdı. Daha fazla evlenemezsiniz dedi. O dönemde bu bile kadınlar için iyi bir şeydi. Çünkü eskiden böyle ofis işleri, kadınların çalışabileceği işler yoktu. Kadınlar bakıma muhtaçtı ve evlendikleri erkekler onlara bakmakla yükümlüydü.
Aynı zamanda dinde 4 eş almak için çok ciddi kurallar vardır.1. eşin izni olması gerekir izni olmadan 2. Kadınla evlenilemez.. Aralarında en ufak bile adaletsizlik yapmamak şarttır.
Ayrıca İslam 4 kadınla evlenin demez. En fazla 4 kadınla evlenebilirsiniz der.4 kadınla evlenmek bir emir değil sınır kuralıdır.
Boş boş din düşmanlığı yapmaktan başka İşiniz yok11 Yorumla
1 yılHz Muhammed cahiliyet zirvelerinde yasandigi arab yarim adasinda dunyaya geldi. orada , kiz cocuklarin tam utanc kaynagi oldugu bir yer ve kizlarin diri diri gomuyolardi. O yuzden Allah rahmet peygamberini buraya gonderdi. O yuzden Allah kurani kerimde tum donemler icin bunu belirti. Ama yine erkekler kafalarina gore bunu yapamazlar. Kurani kerimde bunu belirti : 4 kadina esit bir sekilde uyum saglicaksan bunu yapabilirsin. ( tabi bu sekilde belirtmiyo ) Emir etmiyo ya da kafaniza gore bunu yapin demiyo. Peygamer efendimizin 4 kadinla evlenmesinin sebebi , yetim yani sahipsiz olduklari icin. Ozamanlar kadinlar kendi ayaklarin ustune durabilmeleri icin firsatlari yoktu
10 Yorumla
1 yılBu durumu yaşamak isteyene yallah arabistana diyorum
39 Yorumla- 1 yıl
Yaşasın irkimin türk İslam ülküsü 🇹🇷🤘🤘🇹🇷
- 1 yıl
Türk muslumandir müslüman Türktur
- 1 yıl
@AlastorMoody ben de müslümanım ama buna katılmıyorum her Türk müslüman olacak diye bir durum yok
- 1 yıl
Y*nan hayranı olanlarla isim olmaz
- 1 yıl
@AlastorMoody muslumanlar türk müdür? 😂😂😂😂 araplar ne zamandan beri türk oldu cahil çocuk?
Eğer (bakımınız altındaki yetim kızlarla evlendiğinizde) o yetimlerin haklarını gözetemeyeceğinizden korkarsanız size helal olan başka kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikahlayın. Eğer adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız o zaman yalnız bir kadınla yahut elinizin altındaki cariyelerle yetinin. Bu adaletten sapmamanıza daha uygundur18 YorumlaAraplar istedigi gibi yazmiş kitaba tabi iş uçkura geldimi
21 Yorumla
1 yılİslam'da öyle şeyler var ki bu 4 kadın mevzusuna rahmet okutur 😂
22 Yorumla- 1 yıl
Bu ülkede Turan Dursun sırf kitap yazdığı için öldürüldü. Sen bunları tanımamışsın.
1 yılŞimdi bu çok yönlü düşünülmesi gereken bir şey dinin bunu önerme sebebinin elbette mantıklı açıklaması vardır fakat şimdiki erkeklerin bu işine geliyor bunu harem gibi düşünüyor bu da büyük günah tabiki zaten bu devirde imkansız hem maddi açıdan hem de kimse kurala sadık kalamaz
10 Yorumlabi karının dırdırını çekemiyoruz 4 tanesi azımıza sııçar
10 YorumlaDoğru bulmuyorum, dinlere de inanmıyorum zaten
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Birini bulayım da diğer haklarımdan feragat ediyorum. sjwje
10 Yorumla
1 yıl4 kadına yenebilecek kadar parası var ise, tabi önce bir bana yetsin
21 YorumlaHass1ktir lan yok öyle bisey hangi kitap ta yazıyor Kuran mı Tevrat mı Incil mi... Bu inci cinci hocalar g0tunden uydurup atıyorlar ortaya bisey inanıyorsunuz hemen jcnndfndn
05 Yorumlaİlla alacaksın demiyo 4 kadına yükseltmedi aksine sınırlandırdı dkdk ruhsatı var sadece, kadınlar içinde sayısı yok bunun. Ki adaleti sağlayamayan eşler arasında mahşer günü tek ayaklarıyla haşrolacakları rivayet ediliyo
00 Yorumla
1 yılİllede ol bee. Nolur bak sen olmazsan olmaz. Ahirette zebaniler alttan dızlayınca seni anlarsın aykırılığı. Neden böyle bir kural konulmuş hiç düşündünüz mü acaba?
02 Yorumla- 1 yıl
Hee hee ondan hee
Yanlış anlamada bu dinin sana ihtiyacı olduğunu zannetmiyorum koskoca din sen nesin prenses dinsiz mi !
04 Yorumla
1 yılEvlenene kadar 4 değil değil 14 erkekle beraber okuyorsunuz sıkıntı olmuyorda bunu duyunca mi aykırı durum oluyor
03 Yorumla- 1 yıl
Aşkım bakire olmasan da bir şey değişmez ki o an hayatında bir erkek olmuş oluyor bakireliğini kaybederken gurup yapmıyorsan tabi sbajdvajdg
- 1 yıl
Dedi evlenmeden zina eden müslüman erko
O durum şöyle yalnız asko benim açımdan 4 karinada aynı derecede bakacak sevgi vereceksin ve diğer kadınlar bunu kabul etmiş olacak
01 Yorumla
1 yıl1 tane olsun ölünce mezarımız yan yana olsun. Ne yapacam 4 taneyi, 1 taneyle bir zor 4 taneyle hiç olmaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 370 cevap paylaştı.
1 yılOnu bence sen ıyıce bır araştır neden böyle dendıgını
01 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 609 cevap paylaştı.
1 yılDinde erkekler dört kadınla evlenmiyor anlamak istediğin gibi anlama bence😀 aç bi araştır
01 Yorumla
1 yılo kadar paramız yok,4 kadınla evlenebilen zengindir öyle düşün
05 Yorumla- 1 yıl
bununla dinle alakası yok ki, inançsız bir adamın da metresleri olur sadece ismi değişiyor
- 1 yıl
hayata toplumsal bakma, bireysel bak. Herkes kendi hayatından sorumludur, şartlar kişisine göre değişiyor, para kimdeyse dilediği gibi yaşıyor
Sadece izin verilir ama tek eşlilik tavsiye edilir İslamda
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bir tane olsun ömürlük olsun
12 Yorumla
1 yılOnun normalde şartları var herkes kendine göre çeviriryor
10 Yorumla
1 yılDinde her şey mübah nerde iğrenç şeyler var onlar uygun zaten
10 Yorumla
1 yıl4 kadını geçtim bu 72 tane huri saçmalığı da nedir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 674 cevap paylaştı.
1 yılAraştırmadan sorgulamadan kulaktan dolma bilgilerle yanlış öğreniyoruz
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
s 1 yılBir şey düşünmüyorum, çünkü zamanında çok düşündüm.
00 Yorumla
1 yılSavaşlardan dolayı 100 erkek 1000 kadın kalmış bir toplumda yaşasaydın nasıl düşünürdün?
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılBen 2 bile fazla ya. 1 yeter 😂
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
1 yılYok anasın gözü artık
10 Yorumla
1 yılBilmiyorum neden öyle diye Bu arada Aydınlı mısın? Beni takip edebilir misin? Düzgün konuşan biriyim Mesaj atabilirseniz sevinirim
02 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
?
1 yılÖyle şeyin taaaa a.
Bir kactane sapığın uydurmasi00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılKeşke ben de evlenebilseydim
03 Yorumla- 1 yıl
4 tane istiyom ben
- 1 yıl
Ama 4 kadın gerçekten güzel olurdu. Sürekli birine sarılırsın.
İşlerine geldiği gibi yazmışlar kitabı ne diyim :D
01 Yorumla
1 yılProvakasyon yapma !!!
01 YorumlaEyvahhh napacaz nolur Müslüman ol😭🤣.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılHepsinin hakkından gelebiliyorsa
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 908 cevap paylaştı. Bu dinin de sana çok ihtiyacı vardı ya 😂😂😂😂
00 Yorumla
1 yıl4 fazla ben istemem 🤣
00 Yorumla
1 yılBen çok sağlam bir müslümanım hadi inşallah
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 925 cevap paylaştı. Allah daha çok versin
00 Yorumla
1 yılMidesizlik o kdar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Evet var öyle şeyler
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılMuazzam kampanya 😂
10 Yorumla
1 yılBen de 4 erkekle evlenebiliyorsam okey.
10 Yorumla
1 yılOlur bro
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılGrubun diğer adı
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
1 yılzorunlu değil bunun şartları var
00 Yorumla Kanka olma sen boş ver
032 Yorumla- 1 yıl
Senin dediğin poligamiye ( çoklu ) evliliğe gelirsek de bu savaşın erkek nüfusunu azattığı, kadının doğumun fazla olduğu toplumlarda daha önceden de geçen bir durum. Kadınlar maddi ve manevi ihtiyaçları temin olunsun diye amaçlanmıştır ki dinde de çeşitli sebepleri vardır.
Ama sizin gibi insanlar dar görüşlü olduğundan yapacak bir şey yok. Evet sana alternatif insan örnek vereyim ki 4 karı ile evlenmek için şeriatın gelmesini isteyen bir erkek senin şu anki zihniyetine sahip
1 yılbiriyle baş edebildik de 3 tanesi kaldı
01 YorumlaOna bakarsan faiz haram 😂
02 Yorumla
1 yılSen zaten 4 kişilik kadınsın
00 Yorumla
1 yılTamam sensin
00 YorumlaSaçma
10 Yorumla
1 yılBenim zaten var
00 Yorumla
1 yılNormal
00 Yorumla