Aile & Toplum konusunda 601 cevap paylaştı.
Dört kadınla evlilik İslamda mutlaka yapılması gereken bir farz değildir.
Dinimizde zorunlu tutmuyor.Kur’an da Allah’ü Teala tek kadınla evliliği Müslümanlara tavsiye etmektedir. Emir değil müsaade vermiştir
Dolayısıyla İslam’da tek eşlilik esastır.
Kadın yaratılışı itibariyle erkeğini normal şartlar altında ikinci bir kadınla paylaşmaya razı olmadığı gibi, hiçbir kadın da mecbur kalmadan evli bir erkekle hayatını birleştirmek istenmez.
Bende istemem.
Çok evliliğin hak olduğuna inanmak imanın gereğidir. Ancak, buna inanmak kadının,
kocasının kendi üzerine evlenmesini onaylayarak rıza göstermesi,
tasvip etmesi zorunluluğunu getirmez.
Dinimiz önceden sınır olmayan evlilikleri
4 evliliğe kadar izin vermiştir ama bunu şart koşmamıştır illa
herkes yapıcak diye bir şey yok.
Dolayısıyla benimde istemem gerekmiyor.
Peygamber Efendimiz veya İslam çok eşliliği getirmiş değildir.
Var olan çok eşliliğe sınırlama getirmiştir.
Sınırı dörde çekmiş, tek eşi tavsiye etmiştir.
Bu bir tekamül sürecidir.
Nasıl ki din, o toplumda kabul gören köleliği birden bire kaldıramıyor ama onları hürleştirmek için hükümler koyuyor, köle azat etmeyi özendiriyor. Amacı köleliği tamamen kaldırmak. Dört evlilik de bunun gibi. Zira o dönemde çok evlilik vardı, din bunu sınırlandırıyor, tavsiye edilen tek evlilik.42 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim arkadaşım
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı. öncelikle belirtilmesi gerekir ki bu emir ya farz değildir, bu düşünceyi günümüze göre değil o zamana göre düşünmek gerekir.. erkeklerin savaş vs. gibi sebeplerle azaldığı bir zamandan bahsediyoruz ve üreyememe olması nedeniyle erkekler, soyun devamı için birkaç bayanla çokeşliliğe izin verilmiştir fakat belli şartlar altında.
öncelikle kadınların rızası olması gerekliymiş ki bunu günümüze göre yorumlucak olursak hiçbir kadın böyle birşeyi kabul etmez. çokeşliliği meşrulaştırmak için bazı muhafazakarların savunması olsa da ancak ve ancak dediğim gibi o zamanın koşulları göz önünde bulundurulmalıdır yani günümüzde bunu hiçbir bayan kabul etmez.36 Yorumla- +1 yıl
işte bu
- +1 yıl
KUR'AN da ALLAH izn veriyor
ALLAH'IN izin verdiğini yasaklayamazsın
bir dünyaya bak nerede müslüman devlet varsa çatışma var
afganistan, pakistan, ırak, suriye, filistin, lübnan, libya, nijerya, somali bir çok yerde
ayaklanma, çatışma kendi içinde devam ediyor
daha dün bosnada, kıbrısta çatışma vardı..
bundan 80'li yıllarda bosnalı kadınlara sorsaydın
onlarda kabul etmezdi içinci eşi ama erkek kalmadı orda bir anda..
hem şunu da bilmekte fayda var
ALLAH CC her şeyin en iyisini bilendir - +1 yıl
@irlandali, ben yasaklamak anlamında filan yazmadım bunu, haşa.. ancak o zamanın koşullarıyla değerlendirilmelidir dedim.. lütfen dediklerimi saptırmayınız ve yanlış yorumlamalarda bulunmayınız. Allah izin veriyor ancak farz değil dedim, yani bunu farzmış gibi kafanıza göre yorumlayamazsınız! ancak zorunlu durumlarda, bayanların da rızasıyla gerçekleşebilecek bir durum. Fakat bu konu üzerinden zina yapmak meşru olamaz, anlatabiliyor muyum?
Yüce Allah elbette herşeyin en iyisini bilendir. - +1 yıl
günümüz koşulları da net
türkiyede yok ama
müslümanların yaşadığı her yerde savaş var
nasıl yapılacağı belli
o şekilde yapılır
türkiye insan artık nikah yapmadan
tonlarca paralı parasız ilişki yaşıyor tek gecelik
ve birden fazla eş alan
çok az
cemaatlerde neredeyse yok bile
böyle düşün biraz
sizlere yutturmuşler fazla eş alıyorlar diye - +1 yıl
sonuçta ben günümüzden ve Türkiye koşullarından bahsediyorum, kimsenin bana birşey yutturduğu yok ayrıca. Cemaatlerdeki durumu bilemem ancak kimi muhafazaklarlar çıkıp çokeşliliği savunabiliyor. Zina yapmanın ne kadar günah olduğu bilinen bir gerçek, haram olanlara yan gözle bakmak bile günahken ve hiçbir bayanın rızası özellikle günümüz Türkiyesinde olamazken çokeşliliği savunamazsın değil mi? Ortadoğuda ise savaşlar oluyorsa erkekler bitmiyor, erkek nesli tükenmiyor ki ayrıca?yanlış kıyaslama.
- +1 yıl
çok bilmiş beyinsiz, kadınlar itaat etmek zorundalar kocalarına. yani bugün bir şeriat ülkesi olsak ve kocan deseki ikinci bir karı alacağım ve sen itaat etmezsen kocan seni mahkemeye verebilir ve görürsün gününü. sen sanıyorsunki bir tek türkiye biliyor gerçek islamı, pehh, bütün gerçek islam ülkelerinde (şeriat ülkelerinde) bu durum böyledir.
+1 yılBu emir değil, izindir. Ve gerçekleşebilmesi için şartları var. Dört kadını da mutlu edebilmek, onları geçindirebilmek gibi. Sorumluluğu da ağır. Cahiliye döneminde Arap erkekleri istedikleri kadar kadınla evlenip boşanabiliyorlardı ve bu yıllarca devam eden bir alışkanlıktı. İnsanları alışkanlıklarından bir anda vazgeçirmek zordur. İslamiyet de insan fıtratına uygun emirler, kurallar, izinler ve yasaklar koymuştur. Bence bu sebepten tamamen yasaklamak yerine kısıtlama getirmiştir. Efendimiz(sav) birçok kadınla evliydi. Bunların bir kısmı, eşi savaşta şehit olan sahabilerin hanımlarıydı ki onlar dul kalınca efendimiz(sav) onları himayesi altına almak ve onları korumak için onlarla evlenmiştir. Yani, bu izin biraz da zor şartlarda(savaş, kıtlık vb.) kullanılmak üzere müslümanlara verilmiştir. Mesela savaşta, bir toplumda erkek sayısı azalır ve dahası bir kadına maddi olarak himaye edebilecek de erkek pek olmaz. İşte bu durumlarda Allah kullarına evlenebilirsiniz diyor ve yukarıda söylediğim şartları da sıralıyor. Osmanlı'da böyle bir izin vardı bildiğiniz gibi, ama benim üniversitede tarih hocam bir istatistikten bahsetmişti. Bu istatistiğe göre Osmanlı'da çoğu aile tek eşliydi. İlginç değil mi?!
00 Yorumla
+1 yıldinimiz bunu teşvik etmez. sadece izin vermiştir. ama bak tavsiye de etmez. yalnız dünyada bazen erkek nüfusu azalır. ikinci dünya savaşında yalnız başına kalan bir çok kadın bir erkeğin ikinci eşi olmayı kabul edebileceklerine dair gazete ilanları vermişlerdir. bazen de kadın cinsel aktivitesini yitirir ama erkekler daha geç yaşlara kadar cinsel olarak aktif kalabilirler. o zaman erkek ya başka kadınlarla zina edecek, ya artık cinsel aktivitesini yitiren karısının boşayıp başkasıyla evlenecek, ya da yuvasını yıkmayacak bir kadın daha alıp her ikisine eşit muamele yapacak. yani aslınad buna ihtiyaç duyuluyor. zamanımızda batılılar 1 kadınla evleniyorlar ama birçok kadınla beraber oluyorlar sonar onları terkediyorlar.. dinimizde bunun cezası ölümdür. yani evliyken zina yapmanın, eşini aldatmanın. o zaman ikinci bir kadın için de nikah gerekir ve bu kadının da ihtiyaçları karşılanır hakları, medeni hukukun koruması altına girer. Fakat çok evlilik dinimizde tavsiye edilmez, sadece izin verilmiştir.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
Kur'an daki ilk ayet OKU dur. Sen okumadan buradan nedir nedir diye soruyorsan dininin ne olduğunu daha tam olarak bilmiyorsun sanırım... Din internet köşelerinden "hacı hocalardan", "şıhlardan, şeyhlerden" öğrenilmez!
Allah'ın buyurduğu gibi, kitabından okuyarak (ki sizin örneğinizde en iyisi bir Meal alıp okuyarak, Yaşar Nuri Öztürk'ün mealini tavsiye ederim) öğrenilir. Alın, okuyun, öğrenin...
Ayrıca Kur'an da 4 eşlilik özendirilmez, 1 eş işe yetinmenin en doğru davranış olduğu söylenir. Buradaki 4'e kadar hükmü bir sınırdır ve genellikle erkekler tarafından amacından saptırılarak "4 e kadar yolu var" diye kullanılır. Kur'an 4 tanesiyle evlen de cinsel ilişkiye gir demez. O dönemde erkeklerin onlarca karısı olabildiğini, ayrıca savaşlardan sonra bir çok bayanın korumasız bir şekilde dul olarak yaşamaya devam ettiğini de düşünmek gerek... Olayı her yönleri ile analiz eden kitaplar vardır elbet...
Ayrıca ben "muhafazakar" değilim. Muhafazakarlık bizzat Kur'an-a ters düşen bir olgudur. Kur'an eski değerleri muhafaza etmeyi değil, sürekli olarak yenilenmeyi ve daha güzele gitmeyi emreder. Lakin "dinci" kesim, "eskiyi muhafaza etmeyi" din sayar ve "gericilik" yapar. Bugün misvakla dişini temizleyip, cübbe ve sarıkla gezerek sünnete uyduğunu düşünen din şovmeni "muhafazakarlar" var. Bunlar hakkındaki hükümde "Maun suresinde" açıklanmıştır.10 YorumlaNisa (4) / 34
Erkekler, kadınlar üzerinde hâkim dururlar, çünkü bir kere Allah birini diğerinden üstün yaratmış ve bir de erkekler mallarından harcamaktadırlar. Bunun için iyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın korumasını emrettiği şeyleri, kocalarının yokluğunda da korurlar. Serkeşlik etmelerinden endişe ettiğiniz kadınlara gelince; önce kendilerine nasihat edin, sonra yataklarında yalnız bırakın, yine dinlemezlerse dövün.
Nisa (4) / 3
Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
ve buraya DİKKAT !
Ahzab (33) / 50
Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir.
İslamda kuranda Kadının yeri yok ! Uyanın şu aptal rüyalarınızdan.114 Yorumla- +1 yıl
alevi olmakla bu durumun ne alakası var onu anlamadım... ben aleviyim mesela biraz daha açıklarmısın yorumunu...
- +1 yıl
nerde halan teyzen helal edilmiştir yazıyor tam anlayamadım...
- +1 yıl
arkadaşım birincisi iyi kontrol et yukarıdaki cevabı ben yazmadım. ben soru soranım. ikincisi yukarıdaki cevabı okudum ama bunun alevilikle ne alakası var anlamadım...
- +1 yıl
ama hala bu konunun alevilikle ne alaksı var onu açıklamadın... mümkünse bir açıklama yapıver arkadaşım...
"Üzerine düşüp uğraşsanız da kadınlar arasında âdil davranmaya güç yetiremezsiniz; bâri birisine tamamen kapılıp da diğerini askıya alınmış gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir, günahtan sakınırsanız Allah şüphesiz çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir." (Nisa, 4/129) hadis te ise
"İki zevcesi olup da birine tamamen meyledip diğerini ihmal eden kimse, kıyamet gününde, bir yanı felçli olarak gelir." (İbn-i Mace, Nikah, 47; Mişkâtü’l-mesabih, 2/196) diyor ayrıca eşi izin vermezse erkek evlenemez ben evlenmesini istemem20 Yorumla
+1 yıldinimizde 4 kadın tavsiye edilmez, sadece özel durumlar için izin verilmiştir. halbuki İslamdan önce müşrik araplar sınırsız sayıda kadınla evlenirlerdi. bu ayetten sonra 4 ten fazla olan kadınlarını boşadılar.
Yaratıcı olan Allah, Kur'anda şöyle buyurmuştur:""Eğer yetimlerin haklarını gözetemeyeceğinizden korkarsanız, size helal edilen kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikahlayın ve eğer bu takdirde adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir kadın ile veya sahibi bulunduğunuz cariye ile yetinin. Bu, azmamanız, haksızlık yapmamanız için daha elverişlidir.""" Kur'anı Kerim Nisa Suresi, ayet 3 meali.
Peygamber Efendimiz de şöyle buyurmuştur: “İki eşi olup da birine tamamen değer verip diğerini ihmal eden kimse, kıyamet gününde, bir yanı felçli olarak gelir.”(Hadis-i Şerif)00 YorumlaMuhafazakarlıkla ne alaka peygamber efendimiz zamanında
Erkekler savaşlarda öldüğü için kadınlara sahip cıkılnası açından
Bu tür evlilikler vardı.Şimdilerde fantazi olsun diye şeyinin keyfine
4 kadın isteniyor.Diğer kadının izni olmadanda bunu yapamaz üstelik
Her kadına her anlamda eşit olacaksa.Simdilerde bir kadına bakamayan
illa çalışan kadın isteyenler için degil yani.77 Yorumla- +1 yıl
neden saldırgan cevap veriyosun anlamıyorum... ben bu soruyu oldukça nötr vaziyette sordum. merak ettiğim şey şu. dini yükümlülüklerini yerine getiren bir bayan arkadaş senin anlattığın şartların tamamı sağlansa böyle birşeyi kabul eder mi etmez mi ?
- +1 yıl
Katılıyorum bende bunu demek istiyorum.
- +1 yıl
Ne saldırganlığı sordun adam gibi anlattık.
Muhafazakar olmak üstüne 4 kadın alabilirsin demek değil bence
Yazdıklarımı iyi oku,kadın düşkünse kimsesizse ona iyilik yapmak için
Kabul ederse yapabilirsiniz.Gidiyim 4 tane nede olsa dinde yeri var diye
Ihtiyacı olmayan kadınları muhafazakar nasıl olsa ailelerinden isteyim
Verirler değil yani. Kızdığım nokta dini alet etmeniz seyinizin keyfine
Anlamadan bilmeden. - +1 yıl
ağır saçmalamışsın bence... söylediklerinin hiçbirisini ben söylemedim... muhafazakar olmak 4 kadınla evlenmektir gibi salaklıkları ben söylemedim. sen kendince bir şeyler düşünüp ona cevap vermişsin anlaşılan...
- +1 yıl
benim söylediğim tüm şeyleri kafandan uydurup ben söylemişim gibi cevap veriyosun ama... ben asla muhafazakar birisine saygısızlık yapacak bişey söylemedim. ama verdiğin cevaba bakarsan ben sanki uçkur davası yüzünden böyle bir soru sormuşum gibi lanse ediyosun ama...
bu ara sonda yazdgn yazıyı yeni okudum evet kitapta bu konuda bi erkeğe 4 kadın hakkı tanınmştır hz. muhammed zamanında hz.muhammed in de birden fazla karısı olmuş ancak ilk karısı hatice zamanında sadece o varmış ondan sonra çok karısı olmuş bunun sebebi de savaşlarda dul kalmş kadnları himayesine almak.. ancak o da her zaman tek eşliliğin olmasnı istemiştr .. O zaman arapların dönemnde devr baskaymş smdi baska günmz koşullaryla degrlndrmek tuhaf olur ama böyle bir sey var arkadsm sana açıkladım nasıl olgnu da
11 Yorumla
+1 yılALLAH'IN İZİN VERDİĞİNİ YASAKLAYAMAZSIN
KUR'AN da açıktır
sınırları bellidir o şekilde izin vermiştir.
Mantık arama fazla
ne bulacan ki
her şeye mantık veren O.
sana ALLAH'IN sıfatlarından bazılarınıı söyleyeyim
ALLAH cc her şeyi bilir
evrendeki her şey onun bilgi dahilindedir olur, O izin vermezse hiçbir şey kötülük dahil olmaz
ALLAH şunu unutmuş, görememiş, duymamış, anlamış diyemezsin
sonuca geleyim ALLAH CC KUR'AN -ı görderdiğinde
geçmişi, o anda olanları, şu anda olanları ve geleceği biliyordu
yani bilgisi dahilinde
tahmin etmiyor
o şekilde izin yada yasak vermiştir
Bunlara dikkat et..
güncellemende KUTSAL KİTABIMIZ DEMİŞSİN
ne olduğu 28 yaşına gelmiş öğrenmemişsin00 YorumlaDini bilgiler konusunda o kadar cahiliz ki bazı din düşmanları bunu çok iyi kullanıyor ,Dinimizde 4 kadın ile evlilik kuralları bellidir ne bu hakkı verirken de erkeğin nefsi düşünülerek verilmiştir .
Ama maalesef bazı kesimler bunu seks amaçlı görüp millete de öyle inandırmayı başarmıştır.21 Yorumla- +1 yıl
seni de hep öyle aldatmışlar
1'den dazla eş alan kalmadı
ama birden fazla kişiyle
cinsel ilişkiye girmeyen insan sayısı az
çevrene bak
insanlar evlenmeden ilişkiye girmeyi
evlenenlerin
.rospuyla, hayat kadınına , eskorta, aynı cinslerine tonlarca giden var
Bir kadınla evlenmek caiz olduğu gibi adaletten ayrılmamak şartıyla birden fazlasıyla, dörde kadar evlenmek de caizdir. Yalnız zaruret olmadan birden fazlasıyla evlenmek makbul bir iş sayılmaz. Çünkü kadınlar arasında adaleti riayet kolay bir iş değildir. Ama zevce hasta olur ve akire ( çocuk getiremeyen) olmak gibi bir zaruret varsa, hakkı göztmekle beraber ihtiyaç nisbetinde göre ikinci bir üçüncüsü ile evlenmekte beis yoktur.
Caiz : Helaldir.
Zaruret : Gereklilik
Zevce : Nikahlı Eş
Beis : Engel10 YorumlaAile & Toplum konusunda 722 cevap paylaştı. Dinimizde mutlaka 4 kadınla evleneceksin diye bir dayatma yok. Eski cahilliye döneminde erkekler 4'ten fazla, hatta 8-10 kadınla evleniyordu, islamiyet gelince bu 4'e düşürüldü. Günümüzde eğer bakabileceksen, geçimini temin edebileceksen ve diğer kadınlar arasında adaletli davranabileceksen 4'e kadar ruhsat var.
10 Yorumla
+1 yılAçıklamak gerekirse; Nisa suresinin 3. ayeti şöyledir:
“Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır”.42 Yorumla- +1 yıl
senin eşin bu şartların hepsine uysa sen kabul edermiydin 2. 3. hatta 4. yü almasını...?
- +1 yıl
ya da bilmem kaçıncı metresi olmayı kabul edebilir miydin?
ahanda Nisa suresi ama link veremiyorum nası yapıcaz bilemedim..en iyisi sen bak
(nisa suresi 3. ayet)
Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın.2 Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.10 Yorumlabenim hatirladigim evet evlenebilirler. ama eski zaman sartlarinda kocasi savasa gidip olup dul ve cocuklu bayanlarla evlilik yapiliyordu. yani zengin bir adam asil esi olan bir kadinla yatip kalkip cocuk yapiyor, diger 3 dul, cocuklu bayanida evine alip nikahina alip bakiyorlarmis maddi manevi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bazı çevreler, İslâm’da her erkeğin dört kadınla evlendirildiğini kadının görüşünün sorulmadığını kadının hakkının yenildiğini iddia ederler.
Dört kadınla evlilik (Teaddüt-ü Zevcat) İslâm’da bir emir, mutlaka yapılması gereken bir farz değildir.
Belli şartlarda belli özelliğe sahip erkeklere tanınan bir olaydır.
Öncelikle şunu belirtmek gerekir. Kur’an da Allah’ü Teala tek kadınla evliliği Müslümanlara tavsiye etmektedir.
Dolayısıyla İslam’da tek eşlilik esastır.00 Yorumlabu eskiden kocaları ölen kadınların zarar görmemesi korunması himaye altına alınması için yapılırmış. şimdi ise aç gözlü adamların işine geliyor.ben bu konuda böyle adamları kınıyorum. o kadınların kocalarından başka adamlarla evlenmesini bi düşünsünler bakalım bi empati yapsınlar. çok yazık.eskiden kadınların başlarına kötü birşey gelmemesi için yapılan birşeyi şimdi kendilerine alet ediyolar.
00 YorumlaBen direk link veriyorum çünkü hassas ve geniş bir konu senin kendin okuman benim yazacak olduklarımdan daha faydalı olur umarım cevap tatmin eder seni. link
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. o zamanlarda gerekliymiş islamiyet'in yıllarında, savaşlarda ya da kervanlarda ölen erkeklerin karıları dul kalıyormuş, kötü yola düşmesinler diye bazı erkekler evleniyormuş bu kadınlarla. kimisi gerçek karı koca ilişkisi yaşıormuş kimisi değil. burda bir sorun yok.
şu anda da bu mümkün, ama 4 hatun arasında asla ayırım yapmayacaksın. her birine aynı sevgiyi değeri vereceksin. bence bu çok zor. zaten bu olay de bizim etiğe uygun değil.
1 neye yetmior?00 Yorumla*Kitapta şu kadar kadın bu kadar kadın gibi net ifade olmaz. Olay şudur iyi oku. Eğer eşin yetersiz ise, çocuğun olmuyorsa vs ise, onun nafakasını vermek kaidesi ile boşayabilirsin veya ONUNDA KABUL ETMESİ durumunda 2. eşi alabilirsin.
*Bu konuda en önemli husus, birbirlerine onay vermeleridir ve de senin onlara bakabilecek durumda olabilmendir.
*Dinimize göre kimseyi mağdur bırakamazsın.00 YorumlaArkadaşlar 'Karı' demek karı-koca ilişkisinin yani sexin yaşandığı bayana verilen isim. Ben evinde korumak için vs kadınları kabul etmesini kabul edebilirim ama 4 karısı yani 4 kişiyle birlikte karı-koca hayatı yaşamasını kabul etmiyorum. Böyle birşeye asla inanmıyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen kimse eşini paylaşmak istemez
+1 yılo zamanlarda, erkekler savaşa gidip öldükleri için kadın fazlaymış. Kadınların bakımını sağlamak ve işgüzar erkeklerin daha fazla kadınla beraber olabilmesi için konulan uydurma bir şey... Kadınlarda memnunmuş aç kalmak yerine bir eve sığınıyorlarmış erkeklerde memnunmuş 4 kadın emrindeymiş. Bu olayda kitabına uydurulmuş.. Şimdi uygulamayı düşünen ya da uygulayanlara da yuuh diyorum.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Şöyle biliyorum. Sen evlenirsini eşin kaza geçirir iş göremez hale gelir sana bakamaz sana kadınlık görevini yerine getiremezse. Karının rızası dahilinde eş alabiliyorsun. Ama her iki kadınında rızası olması gerek. Zevk için değil zor durum için aman dikkat
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 434 cevap paylaştı.
+1 yılzamanında ki dini savslarda erkek nufusun azalma tehlikesine karsı geliştirilmiş ve devamlılıgı yoktur ama bizim yobazlar bunuda ayet haline getirdigi için farzmıs gibi kabul ediyolar kadını magdur eden bir hadise zaten sacmalıkdan baska bişi degil
00 Yorumla gerçek bilgi şudur ki hz.muhammed çok eşliymiş evet ama sadece ilk evlendiği eşiyle beraber olurmuş diğer kadınları o zamanın şartlarından korumak için korumasına almış bi nevi.ve bildiğim kadarıylada kuranda 4 kişiyle evlenebilirsin de yazmıyor. bazı zekiler bu durumdan yararlanmak için çok eşliliği savunuyorlar
22 Yorumlaben bunu dinimiz diyorsa vardır bir hikmeti diye yorumlarım. ama eşim böyle bir şey söylese kabul etmem. çünkü onu kimseyle paylaşamam Allah korusun. ama belki gerçekten çok gerekli bir durum oluştu (şu an aklımda bir örneği yok) o zaman kabul edebilirdim. çok zorunlu bir durumda.
00 Yorumla
+1 yılherkesin az çok dini bilgisi vardır ve bu , onu muhafazakar yapmaz.art niyetin olmayısından dolayı tskler.dinimiz illa her erkeğ e 4 kadın ile evlenecek şartı koymamıştır ki;bu Kur'an da karşıma cıkmamıstır ya da ben görmemişimdir.2 tanesi ile evlensen bile aynı şart koşulları seviyede tutabilcek misin.bunların mutlaka hükümleri vardır.ama biz önce OLANIN KIYMETİNİ bilip şükrederek yaşamamız gerektiğini düşünüyorum
00 Yorumlaevet erkeklerr aynı anda 4 kadnla evleneblyor aynı anda ancak kadınların da rızası olması gerekyor kadın istemezse nikah gecersiz olur. ve erkek sevgsni ilgsni eşit dağtmak zorunda hepsine tabi medeni hukuk ve sınırları içinde bulunduğmz türkiye cumhuriyeti bunu kesin yasalaarla yasaklamış ve tek eşlilik esas alınmış..
00 YorumlaKuran-ı Kerim'de her eşine aynı derecede adaletle davranılmak şart koşuluyor ama sonrasında gelen ayette her eşinize aynı derecede adil davranabilmeniz çok zordur diyor yani ruhsat olsa bile tavsiye edilmemiş anlamı çıkıyor buradan.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. bu linkte islamda kadının önemi anlatılmıştır. evlilik konusunu sayfanın biraz alt kısmında 'evlenme' başlığı ile anlatılmıştır.
link00 Yorumlaben hepsinin yerine cevap vereyim, en dindar kadin bile kabul etmez bunu.
535 Yorumla- +1 yıl
İslamiyetten önce Arap yarımadasında sınırsız evlilik olduğu doğrudur.Cahiliye devri dönemleri dediğimz zamanlar.
- +1 yıl
yalan söleme be, o artıyı ben verdim
- +1 yıl
nası da sallıyo ordan "ARTILADIM BEYBİ". he artıladın. iblis karı
- +1 yıl
ahaha çok yalancı yaa, taşlayın bu rosa yı
- +1 yıl
seni vivident e havale ediyorum rosa. o senin icabına bakar.
- +1 yıl
alayınıza kayıcam şimdi haaa. yeter ulan gidin başka yerde geyik yapın..
- +1 yıl
hadi beee manyak karı abuk sabuk konuşunca saçma sapan muhabbet yapınca ilgi çektiğinimi sanıyosun deli...
- +1 yıl
edersen et bee. saçma sapan muhabbet yapıyosunuz sabahtan beri.. bende sizi şikayet edicem...
- +1 yıl
sakin ol şampiyon.
- +1 yıl
eğitimsiz gel bebeyim. pink niye küsmüş la 20 dk önce
+1 yılburda sormak yerine google amcaya sorsanız, o size cevap verirdi. o yüzden arayıp bulmakta v.s. uğraşamıycam. bir zahmet araştırıverin. ülkede bunu kabul eden bayanlar olabilir elbet, çoğunluk kabul etmez. ben etmem.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılzinayı helal kılmak için aşırı muhafazakarların abartılı bir uydurmasıdır.
35 Yorumla- +1 yıl
tebrik ederim çok net ve dobra cevap verdiğin için...
- +1 yıl
bunu o sebeple kullananlar var, doğrudur. Allah, her kulunun yaptığını görür ve niyetini bilir. herkes yaptığının hesabını en ince ayrıntısına kadar verecek. ancak, bu dört kadınla evlenme izni uydurma değil. islamiyetde var olan bir şeye uydurma demek bir insanı dinden çıkarır, dikkatli olma lazım.
- +1 yıl
uydurma olan bir şey daha söyleyeyim "onu düşünme dinden çıkarsın bunu deme dinden çıkarsın" demek de uydurma bizim dinimizde afaroz yoktur yani dinden bir şey diyerek çıkılmaz. tabii bu dine küfredilebilineceğini göstermez.
- +1 yıl
eğer 4'ü bırak birine bile izin verirsen, adamın kimlerle düşüp kalktığını hesaplayamazsın. her önüne gelene imam nikahı kıyar. her önüne gelenden gayri meşru çocuk sahibi olur. sonra boşal demekle kurtulup dinim bu der. kim o çocuklara sahip çıksın kim o anayı avutsun? Allah erkekleri kendine kulluk etsin de kadınları da erkeklere kulluk etsin diye yaratmamış. sakın kimse imam nikahıyla beraber yaşamaya kalkmasın. resmi nikah yoksa nikah yoktur o kadar.
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılHususi 4 taneyle evlenilsin yazmıyor. Dayandırıldığı sebeler var lüften bunları araştırın.
33 Yorumla- +1 yıl
dayandırıldığı sebeblerin tüm gerekçeleri gerçekleşse o zaman kabul edermisin peki ?
- +1 yıl
Gerçekleş_se diyorsun ne kadar mantıklı bu?
- +1 yıl
mantık aramıyorum ki sonuçta matematik problemi değil bu. öyle bir durum olsa tavrın ne olurdu diyorum sadece?
öncelikle peygamberimiz hz.muhammed s.a.v birden çok kadınla evlenmiştir ama onun amacı sadece yardıma muhtac kadınları korumak amacıyla evlenmiştir.şimdi günümüzde ise böyle erkekler yok o yüzden hiç bir kadında 2. bi eşi asla kabul etmez
01 Yorumla- +1 yıl
ciddi cevabın için teşekkür ederim... senin eşin gelse içbir kötü niyetim yok sadece koruyup kollamak amaçlı evlenmek istiyorum dese 2. hatta 3. eşi kabul edermisin..?
4 olmuş 5 olmuş ben 1 bana 1 tane yeter abi :D 4 tanesinin ceneyi düşün aman tanrım ölümün bir başka yolu :D şaka bir yane bir erkek adam gibi severse eğer o kadın dünyyadaki bütün kadınlara bedeldir!
12 Yorumla
+1 yılBu zihniyet eskilerde vardi şu an boyle birsey olamaz. Hadi fiyelim 4 esin var sen bunlarin gunahina girince obur tarafta bunun hesabi sorulmayacak mi senden. Sen dediysem mecazi olarak yani :)))
00 Yorumla
+1 yılher nekadar böyle bir ruhsat verilmişsede tek evlilik tavsiye edilmiştir
çünkü eşler arasında en ufak bir ayrımcılık bile yapılmaması gerekmektedir09 Yorumla- +1 yıl
senin eşin gelip hiçbir kötü niyetim olmadan sadece koruyup kollamak maksatlı 2. hatta 3. bir eş almak isterse. hiçbirinize de ayarıcalık yapmadan eşit davranırsa sen kabul edermisin?
- +1 yıl
etmem koruyup kollamak için illa evlenmesi gerekmiyo birde Peygamber Efendimizin zamanı ile bu zaman kıyaslanamaz bile
- +1 yıl
ne alakası var ne ortalığı karıştırıyosun sen
- +1 yıl
aynı soruyu ben soracaktım eğitimsiz teşekkür...
dinin diğer yükümlülüklerini yerine getirirken sorgusuz sualsiz kabulleniyosun ama bu konuda neden kabul etmiyosun peki... - +1 yıl
siz ne yapmaya çalışıyorsunuz ?
- +1 yıl
teşekkür...
- +1 yıl
kızım ALLAH CC izin verdiyse bitmiş olay
ne kurcalıyorsun
baksana
islan aleminin her yerinde savaş nasıl bu hükmün uygulanmaz
diye düşünürsün
senin diyeceğin eşin izin vermesi safhası
orda izin vermezsin olur biter
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. belli şartları var ama en başta eşit davranmak ki bu çook zor..
00 YorumlaO zamanın şartlarına göre idi bu hüküm.. Şimdi bunu ne kadınlar kaldırır, ne de erkekler. Maddi ve manevi olarak da...
Ama o zamandaki insanlar çok üstündü. Çok başkaydı..00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılKuran-ı Kerimde böyle bir kıstas geçmiyor.
Bu tezini çürütmeye hazırım02 Yorumla
+1 yılkoskoca islamiyette kendine örnek ala ala bu konuyu mu aldın hafız :D
islamiyeti tam anlamı ile yaşamayıp 4 kadın mı düşündün maşallah :D00 Yorumla4 kadın helaldir ama yardım amaçlı imam nikahı kıyıp 3 kadın alıp yanına bakabilmesi hussunda 4 kadın helal kılınmıştır die biliyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 589 cevap paylaştı.
+1 yıl4 kadın cok fazla gercektende sürekli arbede cıkar evde.
10 Yorumla Her soruya cevap vermek zorunda hisseden bazi arkadaslar din konusunda atip tutmayin! Farkinda degilsiniz belki ama ayetleri inkar ediyorsunuz.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi düşüp bayılacağım. 10 kadın o, yanlış yazılmıştır.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir kadın kabul etmez bunu hiç bir erkeğin kabul etmiyeceği gibi .
01 Yorumla- +1 yıl
bazı durumlar hariç
Valla nasıl olur bilmem de ben sevdiğim adamı başka üç kadınla paylaşamam
00 Yorumlaben eşitlikten yanayım, erkek evlenirse kadın da evlensin, evde böylece 4 erkek 4 kadın olur, kim kime denk gelirse artık, darılmaca yok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhee tabi. kocanın vurduğu yerde gül de bitiyo zaten.
19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbeyaz gül, kırmızı gül.
- +1 yıl
güllerin içinden koşarak bana gelin ikiniz de
- +1 yıl
neden alakasız cevap verdin anlamadım...
Cevap sahibi+1 yılalakasız cevap vermedim. 4 eş alabilir eşim. vurursa da gül biter. bu kadar basit.
- +1 yıl
tamam 4. yü de tamamladık, hobaa
Cevap sahibi+1 yılbak nasıl mutlu oldu? o mutlu olsun yeter bana:(
- +1 yıl
:***
+1 yılkızlar konuyu coşturmuş :D :D :D
00 Yorumlamuhafazakar bayan arkadaşlar...
01 Yorumlahepsi razıysa (n).(n+1) şeklinde evlenebilirsin
00 Yorumla
+1 yılGüzel soru cevapları merak ediyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 566 cevap paylaştı. Niyetin var galiba
02 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle niyetim yok. hatta 1 tane bile istemiyorum mümkünse evlenmek istemiyorum... eğer muhafazakar dini yükümlülüklerini yerine getiren bir bayansan bu konudaki yorumunu merak ediyorum...
grup caizdir ;)
00 Yorumlabu zamanda olmaz
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne