Çocukların bazen kenarda olması gerekiyor. Burada kazaya kurban gitmiş gibi çocuk.
Gelin ve damat, sahnedeki çocuğu fırlatarak uzaklaştırdı, görüntüler tepki çekti. pic.twitter.com/Khw1TFAh3o
— Aykırı (@aykiricomtr) August 27, 2024

Çocukların bazen kenarda olması gerekiyor. Burada kazaya kurban gitmiş gibi çocuk.
Gelin ve damat, sahnedeki çocuğu fırlatarak uzaklaştırdı, görüntüler tepki çekti. pic.twitter.com/Khw1TFAh3o
— Aykırı (@aykiricomtr) August 27, 2024

Linç yiyeceğimden eminim ama umrumda değil. Bence düğünlere çok yakın akraba değilse, çocuklar katılmamalı. Bırakacak yerin yoksa sen de katılma ama çocuklarının hepsini de götürüp milletin düğününü zehir etme. Bence cok büyük saygısızlık ve görgüsüzlük bu durum. Sonuç olarak o küçük yaramaz çocuklar zaten nerde olduğunun bile farkında değil günün anlam ve önemini anlamıyor bile. Gitmese de olur yani. Onun yerine bi parka götürün eğlensin.
TR'de nasıl bilmiyorum ama Azərbaycanda her masa ve sandalye icin kişi başına ücret (menuye göre) ödüyorsun bu 55-100küsür manat arası değişiyor. Bu yüzden sadece buyuk bireyler katılıyor düğünlere çift olarak (olmasi gerektigi gibi) aksi halde getirip bisuru çocuk oturtmak medeniyetten değil.
O yüzden ünlü bi söz var "Çocukları pistten alalım"
1 Gelin ve damat dikkat edebilirler görüyorlar orada çocuk olduğunu. 2 Aileler niye çocuklarına bakmıyor? düşünce kavga etmeyi biliyorlar oysa ki, bi de tam ortaya gelin ve damat çıkınca niye onu oradan almıyorlar? Valla bu zamanda ebeveyn eğitimi çok kötü.
Çocuklara özel alan olmalı cidden böyle bir kaza yaşanmaması için. Havayi fişek de yasaklanmalı kediler köpekler çok korkuyor. Hadi hayvanları geçtim bunun hastası var bebeği var. Bir de belirli saatlerden sonra kornalı konvoy ya da düğün salonlarında diğer binalardan duyulacak müzik yasaklanmalı.
Çocuklar düğünde olmasın denilmesini çok saçma buluyorum. Çocuklu aileler olmazsa düğüne neredeyse hiç kimse gitmez. Bunun yerine organizasyonu ayarlarken çocuklarında palyaçolar eşliğinde oynayacağı bir alan olmalı. Böylece hem gelin damat hem de diğer davetliler rahat ederler.
Cevap
23Cevap
Evet bence hatta çocuklar girmemeli düğüne ve gitmemeliler
Hepimiz çocuk olduk, adı üstünde ço-cuk! Tabi ki hoplayıp, zıplayacak tabiatları bu. Çocuklar düğüne gelmesin muhabbetini çok saçma buluyorum ama şu bir gerçek ki bazı ebeveynler cidden çok sorumsuz çocuğu gider izinsiz her yeri kurcalar, eller, milletin çocuğuna gidip vurur anne baba da ağzını açıp yapma çocuğum demez, öyle izlerler. Ben mesela bir anne olarak bir topluluk içerisinde karşımdaki insanları rahatsız etmemek adına kızımı her zaman tatlı tatlı uyarırım markette bir şeyi alıp yere atsa kaldırır yerine koyar bunun doğru olmadığını söylerim. Bilinç çok önemli bir şey.
Düğün salonları mahallelerden uzak olmalı her akşam düğün sesi çekiyorum ve veletler için evet özel alanı bulunursa güzel olur. Ayrıca emzirme odası falan da olmalı bebekli anneler için. Bir de havai fişek atmaları yadaklansın. Kediler köpekler aşırı korkuyor nereye kaçacaklarını şaşırıyor hayvanlar
Düğün saçmalığı iptal edilsin. Düğün dediğin şey halka haber vermek! Geçmişte kalan olay. Sosyal medya yok, telefon yok... "Evleneceğimizi diğer köyler dahil herkes duysun!" diye başlamış yolculuk. Şimdi evlenip bir fotoğraf paylaşsan dünyanın diğer ucundakinin haberi oluyor.
Düğünde çocuk olmasın diyenler, çocuklu aileler de olmaz o zaman. Kendi kendinize düğün yaparsınız.
Organizasyon şirketine söylersiniz çocuklar için küçük bir alan ayırır. Birkaç animasyon, bitti gitti.
Yani her sorunu çözdünüz. Tek davetlilerin çocukları battı gözünüze.
Zaten 3 gün sonra ayrılmak isteyeceksiz. Kasmayın bu kadar 😂
Niye bu kadar negatif haset açıdan bakıyorsunuz en özel günleri istememeleri normal millette çocuğuna sahip çıksın doğurup doğurup ortaya salmasın çok normal
Çocuğa yaptıkları saygısızlık ama yaramaz olanlarla aile ilgilenmeli öyle bir şey belirtmedim ne kinli negatif insansın
Cevabınıza bütünen bakarsak gayet negatif 4 cümleden 1i düzgün %75 negatif. Poliyanna olmaya gerek yok bunu anlamak için d
@Andromedadanbirkız polyanna olmaya gerek yok. Düğün gününü en güzel günü zannederek evlenenler asla o evlilikde mutluluğu bulamazlar.
Yılda kaç füğün yapılıyor, kaç çift boşanmak için mahkemenin yolunu tutuyor?
Görmek isteyene negatiflikden fazlası var o sana göre düzgün olmayan cümlelerde.
Andromedada yaşamıyoruz. Dünyada ve Türkiyedeyiz..
Günoooooo. D
@Andromedadanbirkız kudurmak falan? Bir fenomene yakışmayan çirkin söylemler.
@KızlarSoruyor kimleri başımıza sarıyorsunuz görün!!
Gayet negatif ve saldırgan tutumun var bizde insanız ve fikir belirtiriz sorun varsa yorum kalkar sitede eski hesaplarıda sayarsak 300den fazla yazım ve emeğim var istediğim fikride savunurum size ne?
Saldıran sizsiniz daha fazla muhattap olmuyacağım yazdığım halde hala beni etiketliyorsun insanların mutluluğuna saygı duyduğunu düşünmüyorum beni rahatsız etme
Çocuklu aileler düğüne gitmezse düğünde kimse olmaz. Ne saçma bakış açısı bu. Olması gereken, çocuklara özel bir oyun alanının bulunduğu yerler seçilmeli düğün için. Çoğu yerde palyaçolar tek tek masaları dolaşıp çocukları oyuna çağırıyor ve oyun alanına götürüp çeşitli etkinlikler yapıyor büyükler de rahat ediyor. Çocuklar düğüne getirilmeyecekmiş ha ha ha özel günmüş de mahvolmayacakmış ya bi gidin ötede oynayın.
Çocuklar için özel alan da olsa o çocuklari o alanda saatlerce tutamaz kimse, bunun yerine ailelerin çocukları pistten almayi ya da göndermemeyi öğrenmesi lazım. Anons yapıldığı halde kimsenin umurunda değil millet çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da cahil. O salonlarda çalışmış biri olarak söylüyorum insanlar işini yapamıyor bizim insanımız görgüsüz
Düğünde çocuğun işi yok. Saatleri gereği zaten anlaşılması lazım. Başka ülkelerde böyle değil. Düğün günleri bakıcılar eve gelip çocuklara bakar uyutur gece ebeveynler eve gelir ve her şey çok sakin ve olumlu geçer.
Düğünlere çocuk getirilmesin. Hiç sevmiyorum sağda solda koşuşturan veletleri. Anaları babaları da hiç ilgilenmiyor, ortalığı birbirine katıyorlar bütün düğün. Kendi düğünümde kesinlikle çocuklara iyi uykular 💃🏻
Düğünde ki çocuklara o kadar sinir oluyorum ki gercekten, insanların en güzel anlarını berbat hale getirebiliyorlar düğüne götürülen veletlerine sahip çıkmalı aileleri çıkamıyorlarsa götürülmemeli. Hatta düğüne çocuk götürülmesin direkt yani
Düğünlerde çocuklu ailelerin çocuklarına dikkat etmesi gerekir, özellikle yeni çifte özel dans ve oyun durumlarında. Ama maalesef buna dikkat etmei bir yana dursun, kendi eğlencelerine dalıp çolu çocuğu unutuyor bizim insanımız.
Çoluk çocuğuna sahip çıkacak düğüne getiren, oldu olacak iş güç yok bunların çocuklarıyla uğraşacaklar en özel günde. Her kimin çocuğu ise şu kazaya kurban gitti dediğiniz müstehak ailesine sahip çıksaymış.
Düğünlerde çocuk terörü ve kendini bilmez görgüsüz akraba terörleri maalesef ki var. En mutlu olduğunu günü birkaç saniye içinde tepetaklak edebiliyorlar. Sonrası zaten sinir bozukluğu ve hüsran. Düğüne ya çocuk götürülmesin ya da sahip çıksınlar.
Bakmayacaklarsa getirmesinler ya. İstenmemesi doğru değil biliyorum ama ortalığa bırakıp insanların güzel günlerini perişan ederken ses çıkarmamaları görmezden gelmeleri sinir bozucu.
Yav hiç sorma ya bir yakınımızın düğününe gittim tam pçler ya bak hatirlattun yine sinirlendum koşarken benim sandalyeye çarptı o ara elimde içecek vardi üstüme döküldü
yani damatin da gelini dondurmesi ne bileyim 😃
Ama cidden bende şahsen kendi düğünümde çoluk çocuk olmasını istemiyorum bizim sulalede pek olmaz da kocişimin sülalesini bilemiyorum
Bmce çocuklara özel alan olması çok güzel olur ayrı bi yer orada da çocuklara özel palyaço kukla şov gbı şeyler olmalı ki anne babalar da rahat etsin insanlar da
insanlar şöyle zırvalıkları yaparken hiç utanmıyo mular acaba dans ne bin kişi toplanıp dans ediyolar anaokullu çocuklar gibi garip garip hareketler iğrenç ya kıy nikahını edebinle çek git evine utanç verici ya
iyi olmuş valla.. gitmesin o da sahneye herkes sahip çıksın çocuğuna.. kimse sizin çocuğunuzu cekmek zorunda degil
Hahaha güldüm buna :D ama belliydi yani öyle bir hışımla kucakladı ki.
Çocukları özgüvenli olsun diye millet çekiyor kahrını. Özgüveni çok yanlış anlıyor bizim Türk anneleri. Çocuğuna hiçbir şekilde kızmaz , karismaz
düğün çocuk parkı değil aileler çocuklarına dikkat etmeli orası gelinin ve damatın özel günü
Yapıp da ortaya salmasınlar, iyi olmuş. Sahip çıkmayı bilsin anası babası.
Var saten çoğu salonda çocuklara özel oyun alanı var
Yani bence o anda ortalıkda olmasalar daha iyi düşerler falan
Çocuklar olmamalı düğünlerde ya her şeyi mahvediyorlar
düğünler çocuksuz olmalı ya da + 15 gibi bir ibare olabilir
Düğün davetiyesine çocukları uyutun da gelin lütfen diye özel olarak belirtilmeli virüs gibiler
Çocuklar için özel bir alan yoksa da çocuk götürülmesi doğru değil.
Şahsen düğün yapcak olsam çocuklar için ayrı bir sey düşünürdüm oyun ablasi oyun abisi gibi
çocuklar için özel bir alan olmalı bence. pistte çocuğun ne işi var
Çok yakınlarım hariç çocukları günahım kadar sevmem ya ailelerin sorumsuzluğu klasik türk düğünü bazı alanlarda çocuklara özel kısımlar oluyor eğer rahatsızsa öyle bir yer tercih etmeli
Ayrıca görüntüde damatta suçlu göz göre göre yapmış saygısızlık çocukta olsa misafir o
ya cocuklari dugune komple goturmesinler bence ne alaka anlamiyorum
Düğünde çocukların işi yok. İlla getireceklerse de ortada bırakmadan yanlarında tutsunlar çocukları. Ortam gereksiz kalabalık oluyor. Çocukların ortada dolanması kadar sinir bozucu bir şey yok.
Zaten cocuklarin yetiskinler içinde dolanmasi başlı basina hata böyle bi ortamda her düğünden çocuk haberleri cidden yetmedi mi bence özel bi alan ayrılmalı
Çocukların bir şekilde yetişkin eğlence alanlarına girmeleri engellenmeli. Zor bir şey olmasa gerek bu.
Kesinlikle olabilir onlarada güzel şarkılar açıp minik maslaar koyulsa emin olunki hiçbir çocuk piste girmez
Düğün yapmak çok saçma çünkü o gün insanların değil evlenecek çiftin mutlu olması eve eğlenmesi daha önemli.
kesinlikle ayrılmalı, hatta çocuklar düğüne gitmemeli
Ya çocuklar da ordan oraya hoplayıp zıplamasa bişi olmaz karşim))
Benimde çocugum var ama düğüne gitmiyorum kuzenimin düğünü oldu çocuğu sandalyeden kaldırmadım kalkmak istediğinde beraber kalktık ve eve gittik 🥲
Düğünde çocuk olmasın bence, kesin çözüm.
Çocuğu olmayanlar yorum yapmasın lütfen🤣🤣🤣
Her ortamda herkes çocuğuna sahip çıkmalı.
çocukları pistten alalım
ayyy yavrucuk üzücü😕
Ölmediyse sıkıntı yok
Ailelerinin yanında dursunlar
Cocugu supurmusler :d
testesterondan hep bunlar
düğüne çocuk gelmesin mümkünse 😏
Ona sahneye gitmemesini söylemeleri gerekliydi
Herkes çocuğuna sahip çıkmayı öğrensin
çocukları düğünden atmalı
Cocuklar düğüne gelmemeli
Kesin gelin kötü olmuştur çocuğuma sahip çıkmadım demezler😂
Herkes çocuğuna sahip çıksa sorun olmaz.
çocuklar düğünlerde hiç olmamalı
Mümkünse dügüne çocuklar gelmesin.
Çocukları pistten alalım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?