Sizin için binbir zorluk çekmiş ve siz 3 buçuk yaşındayken ölmüş annenizin sizi büyüten babanneniz tarafından babannenizin psikolojik şiddeti nedeniyle son zamanlarını ağlayarak çileye geçirdiğini duysanız ne hisseder ve ne yapardınız?
Güncellemeler
1 yıl
😣
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Psikolojik şiddetten kasıt ne yani biraz açarmisin?
Sözel şiddet
Hakaret, aşağılama vs
Etki tepki meselesi bunu söylemesini etkileyen etken nedir bir fikrin var mı yani kavgami ediyorsunuz yoksa aranızda anlasmazlikmi var aksi birimi yoksa kafasına göre hergun bunları söylüyormu?
Soruyu anlamadınız sanırım
Özür dilerim evet yanlış okumuşum yani böyle bir durumda ona karşı net bir tavır koyarım ve affetmem ama neden böyle yaptığınıda öğrenmek isterim siz hiç sormayı denedinizmi neden böyle yaptığını yani
O kişi ben değilim ama çok kıymet verdiğim biri. O yüzden bu durum beni çok etkiledi. Klasik gelin kaynana çekişmesiymis özel bir sebebi yok.
Bunu yaşayan kişiye nasıl bir tavsiye verebilirim?
Yani aslında pekte yapılacak bir şey yok aslında giden geri gelmeyeceği gibi bunu yapan kişiye bir şey söylense bile pek etkili olacağını sanmıyorum siz burada sadece o kişiye manevi destek verebilirsiniz onu telkin edelir içini size dokmesini sağlayabilirsiniz çünkü konuşmak insanın zihnini boşaltır ve rahatlatır o kişi babaannesi ile görüşüyormu bilmiyorum ama gorusmemesini tavsiye edebilirsiniz çünkü onu her gördüğünde annesi aklına gelecek ya da gorusuyorsa bile bu dünyada insan yasattigini yaşamadan ölmez diyebilir ama dedim ya pekte etkisi olacağını sanmıyorum ha belki pişmandir onuda bilmiyorum sadece yapabileceksini söylüyorum yani özetle sizi kendine yakın görüyorsa ve sizinle herşeyini paylaşıyorsa sizde manevi destek vermekten asla çekinmeyin o şu an bir çukurda ve çıkacak bir dal arıyor o dal siz olun ki oda cikabilsin
Babannesiyle görüşmüyor babannesi inkar ediyormuş
Haklısınız teşekkür ederim söylediklerinizi deneyeceğim
Babaannesi arkasını inkar ediyor yani torunu olarak görmüyor doğrumu?
Yok öyle değil annesine yaptıklarını inkar ediyormuş. Anne tarafı anlatmış amcası da üzülerek doğrulamis ama yalan olma ihtimali yok
Peki arkadaşın bunu tesadüf eserimi öğreniyor yoksa soruptami öğreniyor?
Teyzesiyle dertlesirken teyzesi söylemiş ağlayarak oda gidip baba tarafına sordum kimse birsey dememiş amcasının biri kabul etmiş. Babannesi sonuna kadar inkar etmiş ama en sonunda pişman olmadığı gibi üstüne sorun senin annemdeydi senin annen deliydi falan demiş
Annem sen karışma diyor ama yardımcı olmak istiyorum
Annen hem haklı hem haksız haklı olduğu taraf arkadasin akrabalarına karsi sert bir cephe alır ve dahada ileriye giderse akrabalari bunu sen kışkırtıyorsun diyerek onlarda sana karşı cephe alır ve konu kötü yerlere gidebilir haksız olduğu taraf ise sen insanı olarak arkadaşına karşı görevini yerine getiriyorsun onu bu zor süreçte yalnız bırakmak istemiyorsun çünkü arkadaşlıklar en zor zamanda belli olur yarın başka bir kötü olayda senin başına gelse oda senin yanında saf tutar yani ben böyle bir durumda kalsam arkadaşımın yanında saf tutmayı yegelerdim ama sizin konumunuz nedir onuda tam bilmiyorum açıkçasi
Eski iş arkadaşım
Ama çok yakınız görüşüyoruz hala
Anladım peki babasının tepki ne olmuş babannesine karşı bunu sordunmu hiç herhalde oda tepki koymuştur konuşmuyordur yani annesiyle
Yok babasi bahannesini akliyormus gelin kaynana didişmesi uzatma falan demiş kıza
Evet işte bunu tamda bundan sordum arkadaşının senden başka tutunacak dalı kalmamis şimdi sende o dalı kesersen oda kendi bindiği dalı kesebilir yani burada ne yapmam gerektigini söylemiyorum tabi herşeyi yapmakta özgürsün yani ister anneni dinle ister kendi hislerini ama ortada bir sorun var seni kendine yakın görmüş ve sana anlatmış onunla ilgili alacağın olumlu bir karar onu olumlu etkileyecek alacağın olumsuz bir kararda onu olumsuz etkileyecek asıl önemli olan bu süreçte senin nerede duracağın olacak yakınındami uzağındami
Ben arkadaşıma şunu demeyi planlıyorum; " sana şunu yap bunu yapma diyemem ama ozellikle benim fikrimi soruyorsan bundan sonra samimi olman imkansız çünkü hiçbir samimiyet eskisi gibi olmayacak hep anneni hatırlayıp suçlu hissedeceksin ama en azından sen sana düşen görevi yerine getir büyütmüş olduğunun hakkını ver tamamen bağını koparma. O imtihanını kaybetmiş olsa da sen etme" demeyi düşünüyorum. Daha önce fikrimi sordu şimdi ben ne yapcam dedi sen bi kafanı topla sonra konuşuruz dedim o an ne diyeceğimi bilemedim çünkü
Son nefesinde anneme olağanca piskolojik şiddeti yapmış biriyle bagimimi koparmamami istiyorsun diyebilir demese bile öyle düşünebilir yani biraz riskli bir cevap hani ortalığı kırıp dökmeden bir cevap verilmesi gerekiyorsa bu durumu zamana bırakması gerekgini ve zamanla herşeyin daha netlesegi cevabı verilebilir keşke ben birebir konusabilsem daha telkin edebilir ama öyle bir imkan yok sende hem onu kırmak istemiyorsun hemde onu yalnız bırakmak istemiyorsun yani sende arafta kalmış durumdasın
Evet haklısın öyle de diyebilir en iyisi kararı ona bırakmak verdiğin fikirler için teşekkür ederim kardeşim
Rica ederim sorman gereken başka bir şey olursa senin veya arkadaşının sorabilirsiniz ben teşekkür ederim
Kızardım uzun süre küs kalırdım ama en sonunda kıyamaz barışırdım.
Peki eskisi gibi samimi olur muydunuz?
Eskisi kadar olmazdı
Çok kötü bir duygu bu anlatığınız kişi sizmisiniz