Hep bir kusur aramak gibi bir türlü memnun olamamak gibi.
Benim çevremdeki baba örnekleri hep böyle nedense.

Hep bir kusur aramak gibi bir türlü memnun olamamak gibi.
Benim çevremdeki baba örnekleri hep böyle nedense.

Zıtlıklar her zaman var. Önemli olan bunu düzeltebilmek. Bu anne olur ya da baba olur. Ama mesele ana babaların baba ya da ana olmaya hazır olmayışından, çocuğu çocuk gibi değilde yetişkin çocuk olarak görmelerinden , sorumluluk almayışlardan, çocuğu yük görmeleri ya da bir hayvan ya da robot gibi yat kalk besle anlayışı, etrafa gösteriş malzemesi yapmaları hırslarından, her şeyden herkeseden özellikle aile huzurunu bilerek bozan haset akrabalardan aşırı etkilenmelerinden onalara karşı savunma nasıl yapılırı bilmemelerinden, büyük olanın sözü gecer saygı duy tabusundan. Büyük olmanın yapılan şeylerin önerilerin yüzde yüz doğru olduğu kanısına kapılmaları, dinlemekten uzak çocuğun ya da evlada saygı duymamak, ona güvenmemek yani kompleksli olmak, sadece sevmek şımartmak ve para vermek ile sınırlar çizmek bir evcil hayvan besler gibi, duygularına hakim olamayan duyguları tanımayan insanların Türkiye şartlarında fazla olmasında kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü konuşmaktansa pasif agresif gibi içlerinde biriktirmeleri sonra öfkelerini kusmaları travmalarını sürekli çocuklara yansıtmaları ve kusmaları bu durumları bahane etmelerinin başka açıklaması yok.
Oğlum henüz 13 yaşında ama hiç zitlasmadik. Küçükken çok yaramaz bir çocuktu ve çevreden gelen tepki hep ona baskı yapmam yönündeydi. Ben de hadi 12-13'e kadar baskıyla idare ettim, ya sonra ne olacak? Çocuk karşı gelecek diyerek onu baskilamak yerine eğittim. Örnekleriyle anlattım. Doğrunun ne olduğunu en az benim kadar biliyor ve yanlışın var dediğimde de saygı duyuyor. Bazen benim de hatam oluyor , o zaman da hakkını savunuyor ve ben babayim , haklıyım demiyorum. O hakliysa özrümu de hiç ego yapmadan diliyorum. O yüzden sanmıyorum aramızda kötü bişey olacağıni
Klâsiktir , çocuk küçükken her anne baba çocuğuna özellikle de misafir evinde iken düzgün otur diye azarlar. Peki düzgün oturmanın ne demek olduğunu çocuk biliyor mu? Hayır. Ben saatlerce anlatırdım düzgün oturmanın ne demek olduğunu, nasıl davranması gerektiğini, öyle davranmazsa neler olacağını vs. Vs.
Arabanın anahtarını ister vermezler. Ben verdim. Ama arabayı çalıştırırsa neler olabileceğini uygulamalı olarak anlattım. Arabayı çalıştırmak hariç her şeyi yap, ben tekrar düzeltirim ama çalıştırırsan duzeltilemeyecek şeyler olur dedim. Hatta boş arazide yanımda iken calistirttim da, tabii kontrol edemedi.
Klâsik anne baba düzgün otur der ama açıklama yapmaz.. çocuğu baskılar. Türk toplumu Çocuğu baskılama değil eğitmenin önemini bilemediği için oluyor bütün bunlar.
Cevap
21Cevap
Askere gidene kadar babamla aram aşırı derece kötüydü. Hatta öyle ki sen doğacağına keşke 10 kızım daha olsaydı diyordu. Hak ediyordum ama kaç kez eve elim kolum bacağım kanlı geliyordum. Asla başlarını eğdirecek bir şey yapmadım ama o dönemler tam deli çağları işte. Nerde kavga var ordayız. Askerden geldikten sonra yaklaşık 10 yıl olacak nerdeyse bir kere bile kavga etmedik. Şu an sakince düşündüğümde gereksizmiş yaptıklarımız ettiğimiz kavgalar. Oluyor ya
Muhtemelen zengin züppelerin vardır 😂😂
Güzel kız olsaydım yazarlardı 😂😂😂
Haha işe yarar bence 😂😂
Kocam ve babası iki zıt geçimsiz baba oğul
Şuanda oğlumla kocamda o yolda ilerliyor arada ben kalıyorum filler tepisiyor ben eziliyorum napcaz bilmiyorum
Ben babamla yılda 6 7 ay konuşuyorum kalanında kavgadan ötürü küsüz sjnf
Zıtlaşır ama sonra da zıtlaştığı şeye ikna olur dkkd
yok ya babamla abim cok iyi anlasirlar ve her konuda ayni fikirdedirler, kucukken belki farklidir hatirlamiyorum
Herkesin herkesle zıtlaştığı anlar vardır muhakkak.
Yok, benim babam yeterki düzgün bi iş yapalım tam destek 😄
%90 oranında evet. Ama yaş ilerledikçe ne kadar da haklı olduklarını anlıyor insan...
Sanmıyorum, benim babam ve erkek kardeşim hiç öyle değil.
Bakalım bizim ki daha küçük ama anlaşırız biz onla yav 😂
Hepsi değil ama genelinde oluyor bence bu durum.
Keşke bir babam olsaydı da zıtlaşsaydı benimle.
Çevremde gördüklerim hep öyle baba oğul anlaşamazlar pek
Yanliş bi baba örneği lütfen herkes baba olmasin
hayır sadece merhamet ve sevgi vicdan duygusu olan insanlar anlaşır.😂😂
Hepsi değil, zıtlaşmak kötü değil zorluklarla mücadele etmeyi öğrenmek gerekiyor, önemli olan gururunu onurunu taamamen kırmamak kötü niyetli olmamak.
Baba olunca eğileyim bu konuya
Kardeşim ve babam arasıda öyle aksi denk gelmedim
Muhtemelen. Bizim annemle kız kardeşimin arasıda öyle 😅 rekabet oluyor sankim
Oğlum yok, babam ile de zıtlaşmam pek. Bana zıt gitmeyi pek istemez ailemdekiler.
umarım oğlumla öyle olmayız
Pek muhabbet etmiyoruz ki bilemedim
Ebeveyn olmak zor be
Olmaması lazım
Evet, her gunumuz kavga.
Maalesef oluyor
Düzgün olanını pek görmedim
Çevremde gördüklerim öyle değil.
maalesef
Hayırr
Şaşmaz evet hahaaha
hepsini genelleyemezsin