Ailemle yks açıklandıktan beri aramız çok kötü. Bölüm değiştirmek istiyorum diye.1. sınıftan beri sevmiyorum laf anladıkları yok. yok seversin yok diploma al yok şu kadar sene kaldı. şu an 4 e geçtim ama bildiğiniz ölüm gibi. çok aşırı mutsuz keyifsiz bi şekilde. babsm tutturmuş sanki herkes severek mi yapıyor diyip duruyor. okuduğum bölüm diş hekimliği. sevmeden gerçekten olmuyor.2. sınıfta sınava girecektim ailem psikolojimi bozdu kötü yaptım. bu sene girdim hukuk yazıcam sonuçlar açıklandığından beri işkence yapıyorlar resmen. hukukta kendini geliştirmek önemli ve geliştirenler stajyerken de iyi maaş alıyor birkaç örnek de attım babama palavra diyor. o zaman tıpa geç diye zorluyorlar. istemiyorum diştem sonra geçemem diyorum anladıkları yok. bi de amcam üstüne vazife gibi onlara destek verip bana akıl verip duruyor sen çocuksun falan diyor. diş okurken ev tutalım kirayı ben karşılarım demiştim artık okumakta zorladıkları için. babam gitmiş evi satın almış şimdi diyor ki sana ev satın aldım. ben mi al dedim? kendileri mutsuz olmasın diye ben mi mutsuz olayim? diploma al diye tutturmuşlar. yapmayacağım mesleğin diploması neden önemli?
Çok bunaldım günde 2 saat anca uyuyorum stresten üzüntüden napıcam ben ailem neden böyle yapiyor ben önemsiz miyim?
Güncellemeler
1 yıl
En sonunda onları ezip geçip evden gidicem o da olmayacak
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Aynı duyguları yaşıyorumki gündür cehenemin dibinde hissediyorum kendimi dün Öabt yi batırdım tekrar sınava girip çalışmak eziyet gibi geliyor ne yapacağımı nereye gideceğimi şaşırdım
Hayatta her şeyin bi yolu bulunur eziyet gibi gelse bile bırakma derim çalışmayı. bu hayatta sevdiğin mesleği yapmak mutlu olmak bence çok kıymetli. hele ki ailen arkandaysa büyük güç. cerrahpaşa tıpı bırakan biri gördüm YouTube da mesela. herkes sevdiği işe yönelmeli bu hayatta
Sıkıntı aile zaten burada çalışmak zor
Evet bende de durum böyle söylediğim şeylere alakasız şeyler söylüyor brnimkiler ve mantığı olmayan cevaplar veriliyor. keşke aileler kendi yapmayacakları meslekler hakkında zorlamamayı öğrense ama cerrahlar tıpı bile bırakan ve ailesi arkasında olan YouTube daki çocuğu gördükçe her ailenin baskıcı olmadığını görüyoruz
Tek sıkıntım ailem her şeyi o kadar zorlaştırıyorlar ki bir ara intiharı bile düşündüm hala da düşünüyorum sınava girdikten sonra her şey daha da bozuldu ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz hissediyorum kendimi
üzerine çok baskı kurmuşlar önce sevdiklerinden mi yoksa başarı elde etki konuya komşuya kötü gözükmeyelim mi diye düşünüyorlar
Biz seni çok seviyoruz ama pişman olacaksın para yok bu işte tıpa geç attan inip eşeğe binmek senin düşüncen falan diyip duruyorlar. ben 3 senedir diş okumaktan hiç memnun değilim çok mutsuzum ağlayarak günü bitirdiğim çok günüm oldu. sürekli karşılarında insam yokmuş gibi azarlayan asistanlar, her hafta yetişmeye çalışan ödevler, pratik çalışırken teoriğe zor yetişmek ama teorikten geçemezsek pratik sınavına bile giremeyeceğimiz gerçeği,1 dersten bile kalırsak sınıfta kalma ihtimali ve tüm bunları sevmediğin bi meslek için katlanmak çok yordu saçımı döktü yüzümde sivilcelere sebep oldu hep. aileme tane tane bunları söylüyorum ama asla anlamıyorlar. hukuk okuyup kendini kurtaran stajyerken asgarinin üstünde bile maaş alan insanlar var. kemdilerini geliştirmişler okurken. ben de öyle yaparım diyorum yok onlar yalan söylüyorlar diyorlar. her şeyi geçtim ben bu kadar mutsuzken neden beni zorluyorlar, babam gelmiş bana diyor ki boş ver herkes mi mutlu.. sevmediğin işi yaparsan hayatın sana acı verir oysaki
Bi de çok hukuk istiyorsan bu mesleği yapacaksan dişi o zaman bitir diye de bi seçenek sunuyorlar. zaman be enerji kaybı. zaten istemiyorum bu mesleği bırakmak istiyorum demek ki yapmak istemiyorum. ne bu diploma sevdası anlamıyorum. bi de dişte diploma tek başına işe yaramıyor devlete atanmadıkça. uzmanlık gerekiyor artık çünkü çok fazla diş hekimi var. devlete atama da az. her şey bi kenara zaten yapmak istemiyorum. nerdem geliyor bu diploma sevdası anlamıyorum
aileler işte aileni seçemiyorsun nereden geldi bilinmeyen bir diploma sevdası var diploma şu zamanda bir kağıt parçası sadece ama bunu anlamıyorlar
Üstüne biz biliyoruz sen bilmiyorsun triplerinde oluyorlar
kaç sene öncekş kafadalar hala bu zsmana gelemediler
Aileni kafana takarsan stres den bunalımdan rahat edemezsin nasıl istiyorsan öyle yap