Calissam da calismasam da özgür olamiyorum? Isteklerimi alamiyorum? Ne yapmalı?

Çalışıyorum bu sefer evin giderlerine dahil oluyorum. Olmak istemiyorum esim sıkıntı çıkarıyor. Evin masraflarina ortak oluyorum. Beraber tatile falan çıkıyoruz. Hesap ortak oluyor zaten masraflara gidince biraz bir sey kaliyor. Esim sonra kalani harcamayalim altin yapip kenara atalim vs diyor.

Alacaklarim var diyorum ne alacaksin diyor, yok mu var ya, niye bosa harciyorsun diyor. Calisip parami kazansam da ozgur olamiyorum. Esime destegim oluyor yani cogunlukla. Onun yukunu almis oluyorum bana olan bir sey olmuyor, yukumde artiyor.

Hani paramizi kazaninca hesap vermiyorduk, istedigimiz gibi harciyorduk? Ben harcayamiyorum? Isteklerimi kazansamda alamiyorum. Otomatikmen evin giderlerine dahil ediliyorum. Kendi kazancimi kendime harcayamiyorum.

Calismiyorum bu sefer maddiyat esimde oluyor tamamen. Para istiyorum veriyor ama söyleniyor. Calismama alistigi icin sıkıntı oluyor. Cogu istegimi yine aldıramıyorum.

Hani okuyup calisinca cok ozgur olacaktik, paramiz olacakti, kimseye hesap vermeden diledigimizce paramizi kazanip keyfimizce harcayacaktik. E yine olmuyor. Bana yarari olmuyor ki calismamin. Esime oluyor.

Ustune kadin olarak hem evde hem iste calisiyoruz daha da yoruluyoruz. Ne anladim bu işten? Bunlari yapiyorum ama kimsenin bana faydasi olmuyor. En cok ben calisiyorum ama kendime faydam olmuyor.

Çalışsam oyle dert, ortak olmam bekleniyor, erkek ekonomik rahatliga alisiyor ben yine ekonomik olarak ozgur olamiyorum.

Calismiyorum, demek oyle deyip koca parasi yemek istiyorum o da oyle baska bir bagimlilik oluyor, daha da kisitlamak gerekiyor bircok seyi. Calismayinca psikolojik şiddette oluyor. Calissam da calismasam da bir sey olmuyor bana yarari olan. Olan yine bana oluyor yani.

Calissam da calismasam da özgür olamiyorum? Isteklerimi alamiyorum? Ne yapmalı?