Çalışıyorum bu sefer evin giderlerine dahil oluyorum. Olmak istemiyorum esim sıkıntı çıkarıyor. Evin masraflarina ortak oluyorum. Beraber tatile falan çıkıyoruz. Hesap ortak oluyor zaten masraflara gidince biraz bir sey kaliyor. Esim sonra kalani harcamayalim altin yapip kenara atalim vs diyor.
Alacaklarim var diyorum ne alacaksin diyor, yok mu var ya, niye bosa harciyorsun diyor. Calisip parami kazansam da ozgur olamiyorum. Esime destegim oluyor yani cogunlukla. Onun yukunu almis oluyorum bana olan bir sey olmuyor, yukumde artiyor.
Hani paramizi kazaninca hesap vermiyorduk, istedigimiz gibi harciyorduk? Ben harcayamiyorum? Isteklerimi kazansamda alamiyorum. Otomatikmen evin giderlerine dahil ediliyorum. Kendi kazancimi kendime harcayamiyorum.
Calismiyorum bu sefer maddiyat esimde oluyor tamamen. Para istiyorum veriyor ama söyleniyor. Calismama alistigi icin sıkıntı oluyor. Cogu istegimi yine aldıramıyorum.
Hani okuyup calisinca cok ozgur olacaktik, paramiz olacakti, kimseye hesap vermeden diledigimizce paramizi kazanip keyfimizce harcayacaktik. E yine olmuyor. Bana yarari olmuyor ki calismamin. Esime oluyor.
Ustune kadin olarak hem evde hem iste calisiyoruz daha da yoruluyoruz. Ne anladim bu işten? Bunlari yapiyorum ama kimsenin bana faydasi olmuyor. En cok ben calisiyorum ama kendime faydam olmuyor.
Çalışsam oyle dert, ortak olmam bekleniyor, erkek ekonomik rahatliga alisiyor ben yine ekonomik olarak ozgur olamiyorum.
Calismiyorum, demek oyle deyip koca parasi yemek istiyorum o da oyle baska bir bagimlilik oluyor, daha da kisitlamak gerekiyor bircok seyi. Calismayinca psikolojik şiddette oluyor. Calissam da calismasam da bir sey olmuyor bana yarari olan. Olan yine bana oluyor yani.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Şu anki esnafların ayakta durmasının nedeni gösterişçi kadınlardır. ister kızın ister kızmayın ama gerçek bu. kontrolsüz ve boşa para harcıyorsunuz.
Biz buyuz kardesim. Sizde oyunlara, gidip esc lere falan para veriyorsunuz bir sey diyen var mi? Siz erkeklerde pavyonlari, g***evleri ayakta tutuyorsunuz...
Siz araba vs seviyorsunuz biz baska seyleri. Kendi paramızla alalim diyoruz o bile mumkun olmuyor. Bizim paramiza da konuyorsunuz, kendi almak istediklerimizi alamiyoruz.
Konuyu başka yerlere çekip abartma ve algı yetekleriniz de takdire şayan. evleniyorsanız evliliğin gereklerine yerine getireceksiniz. ben bunu yapmam, şunu istemem dersen hiç evlenmeyeceksin. iyisini de kötüsünü de kabul edeceksin.
Evliligin gereklerini kadinlar olarak yerine getiriyoruz da siz erkekler ne yapiyorsunuz bana soyler misin? Kadininda calistigi bir durumda erkekler tam olarak evliligin hangi geregini yerine getiriyor?
Kocana ayıp ediyorsun bence.
Soruma cevap verir misin?
Erkekler siz fark etmesenizde bir denge sağlamaya çalışıyor. sana ayak uydursaydı ne geçinebilirdiniz ne de huzur olurdu. sen yiyip içip gezme derdindesin ama o yuvası için her şeyi düşünmek zorunda.
Bir erkek yuvasini dusunuyorsa neden kadini calistiriyor? Neden cocuklar annesiz buyuyor? Neden kadini hem evde hem disarda calistiriyorlar? Erkek milleti olarak kurdugunuz denge bu mu? Kadin eve de para getirsin benim hayatta tek sorumlulugum olan maddi yukumde kadina kalsin. Peki erkek ne yapacak maddi olarakta kadina ve eve yetemiyorsa?
Bir de ustune kadin calismayinca kadinin maddi ihtiyaclarini karsilamiyorlar?
Erkek guclu ya hani. Tasi sıksa suyunu çıkarır ya. Boyle guclu bir varlik maddiyat dahil neden her konuda kadina muhtac peki?
Kadınlar istiyor erkekler de madem isteğiniz bu diyor ve onlara istediğini veriyor. kadınların çalışma oranlarına bakarsan hala ev hanımı olan kesim çok fazla. erkekler dediğin gibi olsaydı bu kadar kadın evlenemezdi. işi olanlar da asgari ücret kadar alıyor ve servet kazandım zannediyor. erkeklerle sidik yarıştırmak zorunda değilsiniz. yarıştırıyorsanız da şikayet etmeyin.
Bunu kadinlar istemedi. Erkekler istedi. Erkekler oteden beri kadinlara ekonomik siddet uyguladi. Annelerimiz, nenelermiz falan karin tokluguna evde calisti, ihtiyaclari karsilanmadi.
O yuzden buyuk bir nesili kizim okuyun, mesleginiz olsun kocaniza muhtac olmayin diye yetistirdiler.
O evden psikolojik ve fiziksel siddetten cekip gitmek isteyen cok kadin oldu ama parasizliktan gidemediler. Kadinlar o yuzden calismak istedi.
Yoksa fitratimiza uygun bir sey degil. Hamileyken, lohusayken ya da her ay regl olup kan keybederken, agrimiz varken calismak kolay degil.
Calismamiz istenseydi Allah bu görevi bize de verirdi. Ama siz erkekler Allah'in size emanet ettigi kadinlara iyi bakmadiniz. Paranizla kullanabileceginizi düşündünüz ve paranizla kadinlari cok ezdiniz.
Bugun kadinlar bu sebeplerden dolayi siz erkekler mecbur biraktiginiz icin calisiyor. Kadinlara dogru duzgun maddiyat saglayip gecimini saglasaydiniz kadinlarin calismak isteyecegini danmiyorum. Kim sicak evi birakipta sogukta sokakta sabahin köründe calismaya gider? Siz olsaniz siz erkeklerde gitmezdiniz dogru konusalim. Kadinin evde zaten yuku ve sorumluluklari var. Erkekler dogru duzgun kadinin gecimini saglasaydi dengeler bozulmazdi. Erkek dis islerde, kadin ic islerinde devam ederdi.
Bizi erkekler mecbur birakti calismaya. Cogu calisan kadinda calismaktan emin ol memnun degil. Esimde bana para verirken soylenmese, ihtiyaclarima laf etmese, hesap sormasa bende calismazdim. Gerci calisinca da yapiyor bunlari. Ne yaparsak yapalim olmuyor yani. Sigamiyoruz bir yere. Koca dunyaya biz kadinlari bir turlu sığdıramadiniz zaten.
Kadinlarin calismasi da erkeklerin isine geldi. Cogu calisan istiyor simdi bekarlar bile. Erkeklerin önüne yemek, temizlik, cocuk falan hazir geldihi yetmiyormus gibi bir de para gelsin diye istiyorlar. Su dunyada erkek olmak vardi...
Keşke erkek olsaydın.
Diger dediklerime diyecek bir sey bulamayip sadece bunu demen... neyse iyi gunler
İyi günler.
o napıyor parasını