Arkadaşımı özür dilemesi için nasıl ikna edebilirim?

Selam, yaşadığım bir olayı anlatıp fikir almak istiyorum umarim müsaitsindir. Nisa ben eski iş yerimden bir kızla tanıştık iyi de anlaşıyorduk flörtümle tanıştırdim o da arkadaşını getirdi falan böyle bir kaç defa takıldık geçende kız arkadaşımın evinde bahçede oturuyorduk benim flörtün arkadaşı benim kız arkadaşıma yürüdü geçen o da pek yüz vermedi çocuk biraz ukala bir tip o günde kız arkadaşımin okulu ve işi konusunu açıp yorum yaptı biraz arkadaşımı ezmeye çalıştı diyebilirim benim arkadaşımda biraz sivri dilli buna 24 yaşında gelmiş hala babasından geçinen birisin seni adam yerine koyup ciddiye almam dedi güldü çocuk da bozuldu haliyle babamın parasını tabiki ben yiyicem seni niye rahatsız ediyor okuyup üstüne çalışıp amelelik yapacak kadar şansız olduğun için mi dedi arkadaşımda biraz drama çekti wdjwm niye rahatwiz olayımki hem şansızlık değil tercih amelelik yapsaydimda kendi paramı kazanıyorum sonuçta sen daha birey olma bilincine ulaşmamış belesci ergensin dedi çocukta bu da benim tercihim falan yaptı işte biraz tartistilar arkadaşım pek umursamadi konusunu açmadı ama flört mesaj attı bana çocuk çok bozulmuş özür bekliyormus ve burada iş bana düşüyor arkadaşımı bu konuda özür dilemesi için nasıl ikna edebilirim bu diyalog hatırladığım kadarıyla arkadaşım ben mutfaktayken daha ağır şeylerde söylemiş yani flörtümun öyle diyor ben bu konuyu nasıl açabilirim bende arkadaşımın haksız olduğunu düşünüyorum çünkü hem çocuk ondan yaşça büyük 5 yaş var aralarında her şekilde yaptığı yanlış saygısızlık oluyor siz ne düşünüyorsunuz
Arkadaşımı özür dilemesi için nasıl ikna edebilirim?