En yakın arkadaşımla küstük, özür dilememe rağmen affetmiyor?

Doğum günüydü ve ona bir doğum günü organizasyonu hazırladım. Baya pastalar insalar hediyeler her şey hazırdı. Sonrasında insanlar partiyi ekti. 30 kişi kaldı mı sana 7-8 kişi. Ben de çok sinirlendim çünkü bütün emeklerim boşa gitmişti. Sonrasında bu olanları en yakın arkadaşıma anlattım çünkü başka kime anlatmalıyım bilemedim. Sürpriz desen zaten bir anlamı kalmamıştı zaten her detayı anlattım ama çok sinirli olduğum için biraz sesli konuşarak anlattım ama asla ona kızmamıştım. Sonra anlatırken ben sinirli sinirli, birden dedi ki "bunları bana neden anlatıyorsun ben napıyım" böyle diyince ben de çok sinirlendim çünkü sanki 'yaptığın şeyler umrumda değil' havası katmıştı olaya. Sonra biraz daha sinirime sinir kattım ve ses tonumu yükseltip ona bencil olduğunu söyledim. O da bundan sonra doğum gününde asla bir şey yapmamamı söyledi. Ben tabi buna daha çok sinirlenip kendimi tutamayıp hiçbir şey hak etmediğini falan söyledim baya ağır konuştum. Sonrasında pişman olup arayıp milyonlarca kez özür diledim ama affetmedi. En az 600 kere özür dilemişimdir. Sinirli anımda söylediğimi, dediklerimde ciddi olmadığımı çok kez açıkladım ama barışmak istemediğini söyledi. Hediyelerim, emeklerim her şeyim boşa gitti anlayacağınız. Daha yapabileceğim bir şey var mı? En son 2 hafta önce özür diledim ve artık uğraşmadım sonrasında çünkü cevap vermedi. Ve arkadaşım erkek ama ennnn yakın arkadaştık. Ailemden farksızdık 4yıldır en yakın arkadaşız ve ilk defa böyle bir şey yaşadık.
En yakın arkadaşımla küstük, özür dilememe rağmen affetmiyor?