Anneme acı çektirenler, ı acı çekerek bedel öderlermi?

Benim anneme babam cezaevindeyken çok zulüm etmişler babaannem, amcamlar ve halam annem sırf istedikleri yemeği yapmamış diye halam annemi dövdürtmüş amcama. Annemi hep ezmişler babamda olmayınca tabi yanında, annem intihar etmeye kalkmış hap içip midesini temizlemişler, ben küçükken artık zulümlerine dayanamamış gitmeye karar vermiş ben 1 yaşında bebekmişim tam annem kapıyı çekip gidecekmiş bakmış benim gözümden yaş inmiş sonra gidememiş oturup benimle ağlamış. Banada bunca şeye sırf senin için katlandım seni bana göstermezler diye katlandım dedi çünkü benim amcam avukat alırdı annemin elinden beni. Gitseydim sana kötü herşeyi yaptırırlardi demişti çünkü benim babaannem haramı çok sever iyilik yapmayı sevmezler hırsızlarıdır milletin malına göz dikerler kimseye acımazlar. Böyle pisliklere bırakamazdım seni dedi sana beni düşman ederlerdi dedi haklıda yaparlardı. Babam cezaevindeyken hiç sormazlardı fakirdik yani küçükken amcam olarak ya şu çocuklarıda bugün mutlu edelim demezlerdi hiç varsa yoksa menfaatleriydi. 13-14 yıl babamız yoktu yanımızda hep onların hayatına özenerek büyüdük hep özlemle bekledim babamın gelmesini annem yemedi yedirdi içmedi içirdi bize hem anne hem baba oldu çok güçlü bir annem var. Keşke bütün anneler ölümsüz olsa benim tek merak ettiğim şey hepsi yaptıklarını çekermi gerçekten acı çekerlermi?
Anneme acı çektirenler, ı acı çekerek bedel öderlermi?