Ailemin kendilerini fakirlestirmelerinin bedelini ben mi odemeliyim?

Kendimi bildim bileli ailem cok fakir ve borc icinde. Abimle babam calismadilar. Annem cok calisti, tek asgari ucret getirdi. esyalara fazla para ayirdi, biraz lux olanlarindan aldi ve luzumsuz seyler aldi. Mesela sirf kirk yilin basi gelen akraba gelince yatsin diye pahali bir cekyat aldi. Bak mahcup olmadik dedi. Ayda yilda bir kullandigi bir kose takimi aldi balkona. Zaten mutfakta da kosemiz vardi onu aldiginda. Salonda da oturma grubumuz ayriyeten ve hepimizin odasi da vardi. Taksitten burnu cikmadi. Odeyemeyince gelen faizlerle avukat ucretleri cabasi. Abim sonradan sizofren oldu. Eve zarar verdi. Evimizin karsisina avm yapilinca muhit pahalandi gerci ev sahibi durumu bildiginden cok zam yapmadi ama gene de bircok semtte daha uygun evler var bizimkinden. 1 senelik kirayla aidat birikmisti onu odemeye calisirken abim iyilessin diye gitti kurban kesti, onun icin hocalara dunyanin parasini yedirdi hastaneye yatirmayi uzun sure reddettiler. Simdi tam borclari azaldi biraz rahatladilar gitmis 8000 liralik dondurucu almis. Onun 3-4 bin liraligi ya da ikinci eli de var. Stok yapacakmis. Bir taksidi bitiyor baska takside giriyor. Bari borcun kalmayinca yap. Abime her gun sigara da aliyor. 3 paketti 1 pakete dusurmusmus. Ben ayri sehirde tek yasiyorum. Sonradan oduyor ama bazen odemedigi de oluyor ve odeme dememi bekliyor gibi bir hali var. benden devanli borc istemesinden biktim. Kendi ayagina sıkiyor. Ben ona zamaninda kac kere babamdan ayril ikimiz eve cikalim dedim birakmadi ki kocasini. Yurtdisina gitmek istiyorum agliyor bu sefer de

Ailemin kendilerini fakirlestirmelerinin bedelini ben mi odemeliyim?