Bu tesettür düşmanlığı nedir anlamıyorum. Bir sevmeyen tarafından neden sevmediğini neden karşı çıktığını anlatabilir mi? Ya da başörtüsü sizin için bir sorun mu?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim başım örtülü değil ancak şuna sinir oluyorum. Başı örtülü ama yüzünde makyaj var. ya da altında pantolon, etek, kapri tarzı şeyler. Eskiden bir yorum yapmıştım bulamadım onu. Neyse şunu diyeyim. Bir bayan vardı başı örtülü yüzü makyajlı ama altında kapri var ağzımı bozuyorum ama üstü Müslüman altı or*spu.
Kapanan düzgün kapansın demek istiyoruz pardesü giysin mesela kapanmak budur ayrıca yüzde makyaj olmamalıdır !
Fakat hiç kimse kusura bakmasın ama başına baş örtü geçirince kapanmak olmuyor. Yüzünde 1 ton makyaj altında ki kıyafet ile üstündekinin alakası bile yok.
Bunlar hep şu baş örtü ve pardesü reklamları ve modelleri yüzünden oluyor. Oraya genç makyajlı bir model koyuyorlar başı kapalı sonra bunlara özenilip yapılıyor bu kapanmak değildir !
Kapanan düzgün kapansın. Cidden görüntü kirliliği oluşuyor üstü... altı kerha*e olanların.
Tam kapananlara bir lafım yok ama sırf moda diye yapanlara var.
Mesela örnek şu.
www.facebook.com/.../?type=1&theater
Bu rezil hareketi hiç bir Müslüman kadın yapmaz ! Kapalısın ama tam değilsin işte sorun bu !31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca hal hareketleri de düzgün olmalıdır. Evet bazı erkeklerin yaptığı yorumu doğru buluyorum verdiğim linkte ki kızlar gibi olanlar için özellikle. Böyle sözde kapalı bayanlar daha çok veriyor !
En İyi Cevaplar
Edebiyle takana karsi değilim lakin dar kotu giyip üstüne makyaj yapani bide üstüne sacini tepeden topuz yapip esarbi aksesuar haline getirenlere iyice kil oluyorm not: parkta opusenleri ellesenleri unutum:))
53 Yorumla
Soran+1 yılSiz kapalıları kendi kafanızda özetlemişsiniz işte. Her kapalı parkta orda bur da öpüşüp koklaşıyor mu? Ayrıca edebiyle taksın ya da takmasın sizi neden ilgilendirsin ki. Onların günahını siz çekmeyeceksiniz.
Soran+1 yılİşte yavaş yavaş ortaya çıkıyorsunuz. Benim kapalı olmamam kapalıları savunmayacağım anlamına da gelmez. Aklınızı başınıza devşirin.
Arkadaşım soruyu çarpıtmayalım tarihten beri bar olan bir şey olan başörtüsü , Osmanlı devleti öncesinde Türk İslam Devletleri'nde dahi kullanılan bir gelenektir buna ne kimsenin sözü geçer nede lafını edebilir bu köylerimizdeki analarımızın halalarımızın başına bağladığı başörtüdür. Lakin ki son zamanlarda iktidar partisinin yaptırım uygulaması ile ortaya türban adında saçma sapan bir siyasi sembol ortaya çıkarılmıştır, ben kimseye başörtüsü takmayın demedim bu zaten yüz yıllardan beri var olan birşey fakat türban bir baş örtme şeklinden çıkmış olup din'e hizmet etmeyen zihniyet fakiri siyasetin bir parçası olmuş ucuz bir numaradan başka birşey değildir kapanmak isteyen her bayan kapanabilir benim anam teyzem halam gibi baş örtüsü taksın türban gibi siyasi malzeme değil
22 Yorumla
Soran+1 yılEn büyük çarpıtan sensin bence. Demek istediğin başörtü benim için Akp simgesi.
Her başörtü takan Akp'limi peki Ya da her başörtü takmayanın başka siyasi görüşü mü var?
Nedense toplumda genel bir algı var oda başörtüsü Yakınca kendini inzivaya Çek tüm Günahlardan uzak dur ama takmazsan o Günahları işleyebilirsin. Arkadaşlar dikkat edin o başörtüsü takanda bir insan ve nefsi ile savaş halinde o yüzden herkes kendi adına düşünmeli ve o şekilde bir tutum sergilemeli Türbanı aksesuar olarak takanda dini bir inanç Uğruna takanda kendinden sorumludur ve bunun Hesabını ancak yüce Allah sorar biz değil
51 Yorumla
Soran+1 yılBu kadar görüşün içinden +1 tek size verdim. Yazdığın her kelimeye her cümleye!
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
65Cevap
+1 yılAllah hepimizi affetsin.! Bu millet Türk milleti olamaz
Türk milleti İslam'a bu kadar cahil kalamaz
Nasıl söylersiniz beyler başörtüsü takılamaz.!
Hani özgürlükçüydünüz laiktiniz ne oluyor
Bu ne düşmanlık kardeşim! Yaşadıkça içim yanıyor..
Orda burada millet rahatça fuhuş yapar oldu
Dinbirliği denildi misyonerlere gün doğdu
Çene altına takılma sen, çoluk çocuk İncil okur oldu
Biz karışıyormuyuz millet etek altı giyiyor
Bu ne düşmanlık kardeşim Gördükçe içim yanıyor
...
-Muhsin Yazıcıoğlu40 Yorumlahiç karşı değilim hiç. kim nasıl giyiniyorsa giyinsin. benim ailemdeki herkesin başı açık ama ben hiç bir zaman tuhaf karşılamamışımdır. genelde aram kötü değildir türbanlı arkadaşlarla. ama genelde diyorum üstüne basarak. her lafına türbanı bahane ederek başlayanlarla aram hiç iyi değildir. yoksa başörtülü bir bayanın erkek arkadaşı olmuş onla elele dolaşmışlar falan bunlar çok normal bence tabiiki olacak. olmasın mı yani
12 Yorumla- +1 yıl
Erkek arkadasi olacaksa, turbani ne diye takiyor?
Sonra o kapali kiz, parkta arkadasiyla el ele gezince, "oha birde kapali olacak, bu kapalilar daha fena oluyor varya" gibi seyler soyleyerek, milyonlarca kapalinin gunahina giriyorlar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGelip geçiçi olduğumuz şu dünyada kimseyi kırmadan, üzmeden ölmek ne güzel bir erdem olur. Ben başörtüsü veya her hangi bir simge, imgenin insandan önemli tutulmasına karşıyım. Herkes istediği biçimde kısa hayatını tamamlamalıdır. İnançlı veya inançsız... Kapalı veya açık... Ama herkese saygılı...
22 Yorumla
Soran+1 yılBaşörtü takanlarının hiç birisi siyaset için takmıyor ki.
Bunun başı açık bu kesin chpli
Bunun başı kapalı bu kesin akp'li diye ayrım yapılıyor.
3 günlük dünya da sevgiyle saygıyla yaşanılcağına insanlar birbirleriyle çatışıyorlar
Cevap sahibi+1 yılÇok doğru...
- Aile & Toplum konusunda 552 cevap paylaştı.
+1 yılKimse karsi cikmiyor hic denk gelmedim edebiyle kapanabilene ne mutlu tam anlamiyla kapalilara saygim sonsuz basini kapatip kicini acanlardan igreniyorum bazen oyle sozde kapalilar goruyorum ki ben onlardan daha kapaliyim. Bas örtusu aksesuar degil öncelikle bazi kapalilarin bunu anlamasi lazim.
14 Yorumla
Soran+1 yılİçinizden istediğinizi düşünebilirsiniz lakin dışa vurmayın. Sonuçta herkesin kendi hayatı. Onun günahını siz çekmeyeceksiniz. Ya da benim günahımı bir başkası.
- +1 yıl
Okudugunu anlama problemin var sanirim algida sorunlarin mi var iyi oku. Edebiyle kapanana sozum yok olamazda dinimiz geregi kapanana saygim sonsuz bas ortusu bana yakusiyor diye kapanana sozum basini kapatip dar kotlar giyenlere sozum.
Soran+1 yılSizde benim yazdığımı okuyun. Kot giyip başörtü takanların günahını sen mi çekiceksin?
- +1 yıl
Bu benim gorusum seni ilgilendiren bolum neresi? Ben yargiliyorum. Benim gunahimida senmi cekeceksin?
Açık konuşayım ben çokta inançlı biri sayılmam. Şöyle sayılmam sorguluyorum her duyduğumu körü körüne her söylenene inanmıyorum. Ama inançlı bir insana karşı bir kinim, düşmanlığım yok, olmaz da. Herkesin inancı kendisine. Başörtülü akrabalarım var, onlar benim kılığıma kıyafetime karışırlar ama ben onlara tek kelime etmem mesela. Saygı duyarım ve ona olan davranışlarımı etkilemez herkese nasılsam ona da öyle olurum.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. edebiyle allah rızası için başını örtene helal olsun ama bunu çıkarları için kullanan herşeye bulaştıranlara sempati duymamı beklemeyin birileri üstünden siyaset yapsın para kazansın diye değil o örtü öyle başını örteceğine alnı da açık olsun başı da;)
20 YorumlaGüzel kardeşim cevaplara yazdığın yorumlardan çıkarak sana cevap veriyorum. Sen ya da başını örten diğer arkadaşlarım sadece kendini temsil etmiyorsunuz. O başörtüsü taktığınız anda siz bir dini vecibeyi verine getirmiş oluyorsunuz ve bir kesimi temsil ediyorsunuz bir nevi. O sebeple insanlar saçma sapan hareketleri ve giyimleri yakıştıramıyorlar başörtüsü ile bağdaştıramıyorlar. Bence bu seni ve başörtülü diğer kardeşlerimi başka bir yere koydukları daha değerli buldukları için.
20 YorumlaKarşı çıkan değil aşağılayıcı bazı insanlar tanıdım çok saçma ama evet aşağılayanlar var onlarda bir b1k olmaya çalışan bir avuç zavallı hayır sen kim oluyorsun da bu ülkenin geçmişine dinine saygısızlık ediyorsun sonuçta kim kabul eder kim etmez bilmiyorum ama bu hem dinimizin emri hem de geçmişimizin bir parçası
10 Yorumla
+1 yılAkli selim hic kimse dinimizin bu emrine karsi cikmaz cikamaz cunku kurandan bir ayete karsi cikmak inkar etmek kisiyi dinden cikartir.
( tesetturlu olmamaktan bahsetmiyorum inkar edilmesinden bahsediyorum)
dusman olanlarda zaten sadece tesetture degil bilakis islamin kendisine dusmandir Ancak bilmiyorlarki bu din kiyamete kadar var olacagini00 YorumlaAile & Toplum konusunda 893 cevap paylaştı. Nedenleri belli, şu anki iktidarı destekleyerek emellerini açık etmeleri:
* Cami'ye ayakkabı ile girildi diye ortalığı yıkarken, Cem Evi'nde polisin adam vurmasına alkış tutuyorlar
* Berkin Elvan'ın annesini yuhalıyorlar
* Faşistler, farklı olanlara düşmanlar
Ve birçok neden. Başından beri bu kutup vardı. Yahudilere, Hristiyanlara, kendilerini gibi olmayanlara kin kusanlara karşı gösterilen bir tepkidir bu.22 Yorumla- +1 yıl
Bu tarz bir dusunceyi, ileri seviyede bagnazlikla savundugun icin cidden uzuldum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşörtülü bayanların benim üzerimde kurmuş olduğu bir baskı var. Yanlışlıkla göz göze gelince onlardan çok ben rahatsız oluyorum. Aynı yöne doğru giderken arkasında yürürken ben rahatsız oluyorum. Ya da karşıdan gelirken beni görünce uzaklaşması, yön değiştirmesi beni rahatsız ediyor. Bence onlar benden daha rahat yaşıyorlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılBence sizde bir sorun var.
+1 yılSıkıldık artık bu muhabetten, kimsenin tesettür düşmanlığı yaptığı yok. Karşı çıktığımız şey başında örtüsü varken gidip sokakta onla bunla olması, mini etek giyenlere ya da herhangi bir kıyafete yan gözle bakılması vb gibi şeyler. Karakterlerini yansıtmıyor hiç kimsenin ne giydiği..
03 Yorumla
Soran+1 yılSıkılmış olabilirsiniz ama bu durum çözülmüş değil ancak. Kim neden bir başkanının giydiğine karışır? Bu kapalılık açıklık meselesi değil!
- +1 yıl
Kimsenin kimseye karıştığı yok sadece bazıları tesettürlü ve önüne bakıyor kimseyi aldırış etmiyor ama bazıları saman altından su yürütüyor biz onlara karşıyız
Soran+1 yılBen anlatamıyorum sanırım. Kim neden bir başkanının giydiğine karışır?
AÇIK BİR BAYANIN NEDEN MİNİ ETEK GİYMESİNE KARIŞIR
KAPALI BİR BAYANIN NEDEN DAR KOT GİYMESİNE KARIŞILIR
KİMSE KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ. SENİN GÜNAHINI BEN Mİ ÇEKİCEM? YA DA BENİM GÜNAHIMI SEN?
Ben başı örtülü bayanlara saygı duyuyorum ama evleneceğim kişiyi bu bayanlar arasından seçmek istemiyorum. Sebebi her ortama ayak uydurabileceğini düşünmüyorum, yani benim yaşantıma ayak uydurması lazım. Genel anlamda tesettürlü bayanlara mesafeliyim. Yanlış anlaşılmasın ben karşı değilim sadece tercihim bu yönde.
12 Yorumla
Soran+1 yılSeçmek? Siz nerde yaşıyorsunuz? Evleneceğiniz insanı ''ooo piti piti'' mi yaparak ya da ''ikisinin arasında kararsız kaldım ama şu olsun'' diye mi seçeceksiniz. her şeyden önce bu önemli. ona göre cevap verin.
- +1 yıl
Bir insanla bu anlamda tanışırken dış görünüşüne bakmadan mı tanışacağım. Bir öümr beraber yaşayacağım bir insanı seçerken tabi ki beğendiğim yanıma yakışacağını düşündüğüm kişiyi tercih ederim ve kafamız uyuşuyorsa evleniriz. tercihten kastım bu. Tesettürlü bayanlara bu konuda mesafeliyim sadece. Ayrıca cevap vermenden belli insanların tercihlerine saygı duymuyor gibisin.
Kim neye karşı, kıçınızdan uydurup toplumu germekten başka bildiğiniz tok. nereye isteyipte gidemedin, ne istedi de olmadı... senin gibi bağnaz zihniyetliler yüzünden her gün bir tartışmanın içine giriyor bu ülke... yedi ceddim türbanlı ve hiç kimse bu güne kadar sorun yapmadı. annem, halam teyzem kuzenlerim hepsi namazında niyazında... sen ve senin gibi kuş beyinliler provokatörsünüz başka bişey deği.
20 Yorumla
+1 yılMusluman olan bir insanın tesetture karsı olmasına anlam veremiyorum hadi bir gayrimuslim karsı cıksa anlarım insaAllah icinde birzcık da olsa kapanma istegi olanlara Allah nasip etsin tesetturu
41 Yorumla
Soran+1 yılEmin hepimize nasip eder inşallah
Aile baskısı, siyasi simge, başı kapalı, altı inancıyla çok alakasız olan kadınları çok samimiyetsiz buluyorum. Ailemde hiç kimse kapalı değil, ama başörtüsü takan hiçkimseyi yadırgamadım yadırgamamda. Kişi haricinde bir başkasının meselesi değil bu.
12 Yorumla
Soran+1 yılBaşörtüsü takanları sınırlıyorlar.. ötekileştiriyorlar.. benimde ailemde kapalı kimse yok. bende değilim. ama bu aralar çok görüyorum. Başörtülü bir bayan yok öpüştü yok elleşti. Sizene? Özgürlük özgürlük diye bağrıyolar.. başörtülüye gelince.. onlar dünyalı değil zaten.
+1 yılInanci için kapanana saygım sonsuz. Kendi tercihidir. Karsi cikmam. Ama gösteriş için üstünü kapatıp, herseyi yapan kişiye konuşurum. O başörtüsünü kullandığı için.
20 Yorumla
+1 yılben kimse başörtüsü takıyor diye yargılamadım (başını kapatıp kıçını açanlar hariç) ben sadece göz zevki olarak sevgilimin ya da eşimin takmasını istemiyorum zevk meselesi başkalarına karşı değilim
26 Yorumla
Soran+1 yılPeki başını kapatıp kıçını açanlar sizi neden ilgilendiriyor?
- +1 yıl
ilgilendrmiyo sadece kızıyorum bir iş yapılarsa düzgün yapsınlar kıçını açacaksa başını kapatmasın başını kapatıyosa kıçını açmasın düzgün oku yazdıklarımı ben baş örtülülere kızmıyorum sadece başını kapatıp kıçını açanlara kızıyorum dedim
Soran+1 yılŞöyle bir şey olabilirdi. O zaman karışabilirdiniz, kızabilirsiniz. Size itaat eden bir toplum ya da kişiler düşünün. Ama sadece düşünün. Zaten böyle bir şeyin olması mümkün değil benim açımdan.
Her neyse. Ya da diyelim ki sizin kadınlarınız... Kadınlarınızın giyim tarzı sizi ilgilendirebilirdi. Ya da ona kızabilirdiniz. Tıp ki sizin dediğiniz gibi ''ben sevgilimin ya da eşimin takmasını istemiyorum''. Siz ancak kendi mahreminize karışabilirsiniz, kızabilirsin. Onun dışında hiç bir kapalıya ya da açığa karışma hakkınız yok. Kimsenin yok. Anlayın bunu..- +1 yıl
kimseye karışmıyorum dedm ya sadecde düzgün takmayanları sevmiyorum edebiyle takan herkese saygım var
Soran+1 yılSizin kapalıyı sevmeniz ya da sevmemeniz bir şeyi değiştirmez.
- +1 yıl
değiştrmz biliyorum
+1 yılOnlar üstü başıörtülü, altı dar pantolon mini etek giyenlere karşı. Tam Tesettürlüye değil.
88 Yorumla- +1 yıl
Zevk meselesi... Nasıl ki, dekolte giyinen bir kimseyi kınama gibi bir hakkımız yoksa, o şekilde giyinenlere de karışamayız bence.
- +1 yıl
@silbaştann benim başıörtülü arkadaşlarımı ya da ablalarımın adını çıkartırsa karışmaya hakkım var.
- +1 yıl
Ad çıkartanlarla uğraşman daha doğru değil mi? Ad çıkaranlar, birilerini beğenmiyor diye, başkalarını onların beğenisine sunmaya hiçbir lüzum yok.
Soran+1 yılBende bunu demeye çalışıyordum aslında. Nasıl açık bir bayana dekolte giyindiğinde karışılmıyorsa kapalı bir bayanın ne giydiğine de karışılmamalı. Nedir bu amaç? Ödüllendiriyorlar mı? Kapalıya doğru yolu göstermek falan mı? Bunları yapanların çoğu özgürlük diye yırtınıyorlar. Halbuki özgürlüğü kısıtlayanlar onlar.
- +1 yıl
Ben kimsenin özgürlüğü kısıtlamıyorum, kimseylede uğraşmıyorum ama fikrimide söyleme özgürlüğüm vardır. Neden giyiyorsunuz diye demiyorum ama yanlış oldugunu söylerim.@silbaştann
- +1 yıl
@SiIbaştann
- +1 yıl
@silbaştann
- +1 yıl
@soran sadece başına bir başıörtü bağlamakla, Tesettürlü olunmuyor. Mode diye başını bağlıyan birsürü bayan var. Gerçek anlamda Tesettürlü olan, tesettüre uygun bir şekilde giyinir. Altına dar acık tayt ya da pantolon giyip, Dikkati yine Vücuduna çekmeye çalışan, nasıl kapalı olabilir ki? Hiç örtmesin daha iiyi.
Başörtüsüne bir düşmanlık göremiyorum ben. Nereden çıkardınız bunu? Sevmeyen belirli bir kısım var o kadar. Hatta o sevmeyen kısımdakilerin bile çoğunun annesi veya anneannesi başörtülü.
01 Yorumla
Soran+1 yılSevmeyen belirli bir kısımda bahsediyorum ben.
+1 yılevet ben çok karşıyım süslümanlara. o baş örtüsünün anlamını bilmeden kafasına takıpta diğer tesettürlü bacılarımıza laf getirdikleri için süslümanlara her zaman karşıyımdır. farzı bilerek takıyor ve ona göre kapanıyorsa o kişiye karşı boynum kıldan incedir ama gel gelelim ki tarz olarak görülüyorsa bu kez de baltam ondan güçlüdür.
20 Yorumla
+1 yılBasortusuyle bir derdimiz yok ama bunu siyasi veya çıkar amaçlı kullanan ve bunun sürekli çıkar için reklam için kullanan ve kavgasını cılaranları sevmiyoruz.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 452 cevap paylaştı.
+1 yılbaşörtüye karşı değilim. Çoğu kıza yakışıyorda bence. Ben ateşli olup kayalıklarda, merdiven altlarında sevişip, bakireliğini bozdurup başını kapatanlara karşıyım.
12 Yorumla
Soran+1 yılSadece ''ateşli olup kayalıklarda, merdiven altlarında sevişip, bakireliğini bozdurup başını kapatanlara'' mı karşısınız? Açık olsa bunu yapabilir yani.
- +1 yıl
Onların başörtü kullanmasına karşıyım. Yoksa başörtü çok güzel bişey. Çoğu kıza da yakışıyor.
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Karşı çıkan bir tanıdığım bile olmadı.. Provokatör yaklaşanlar olup kullanmıştır bunu fakat menşei önemli bu girişimlerin..
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl olmadı. İlginç
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılne alaka yaa abartma o kadar artık geçti gitti o günler
serberst meclise bile giriyorlar her yere giriyorlar haksızlık etme bence10 Yorumla Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne.
Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne.
Mehmet Akif ERSOY10 Yorumlabaşörtüsüne karşı çıkan Müslüman değildir, münafıktır.
ve biz ülke olarak bu ülkedeki münafıklarla geçmişte çok mücadele ettik fakat halen kökleri kurumadı, bilirim.30 Yorumla
+1 yılYoo herkes karşı değil isteyen kara çarşaflı gezsin isteyen çıplak insanların kendi tercihleri sonuçta
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet. İsteyen istediğini yapabilir. İstediği dini seçebilir. Özgürlük diye bir şey var..
- +1 yıl
Bizim ülkemizde yok!
neden olsunki. ama altı bir türlü üstü bir türlü olan tipler çok tezat görünüyor ve sahte yüzler gibi geliyorlar. örtünmeninde hakkını vermek lazım.
00 Yorumla
+1 yılsorun baş örtüsü değil sorun baş örtüsünü aksesuar olarak kullanılmakta bir çok insanın tepkisinin nedeni bu ki sonuna kadarda haklılar.
Not:baş örtüsüne karşı değilim hatta eşimde örtülü olmasını isterim.00 Yorumla
+1 yılHic karsi deglim herkes kendi inancini yasamakta ozgur kardesim takma kimseyi
20 Yorumlasoran haklı ama o devir geride kaldı değil türkiye bütün dünya ülkelerinde tesettürlü bayanlara herkes alışmıştır. aslında şu yazdıklarım çok gülünc bir durum ama neyse az kaldı artık herkes haddini bilecek
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılkendi kendinize uydurup ekmeğini yediğiniz bir mevzudan başka bişi değil.
kötü bir şey yaşanmışsa aramızda başörtüsünden değil kişiliğindendir.73 Yorumla
Soran+1 yılKarakterinin sorununu başörtüye atanlar var. Başörtünün altında toplayan insanlar var
Başörtülü kızlar fena yeaaaa
Başörtülü kızlar açıklardan daha çok veriyormuş biliyon muu
...
Bir edepsizin suçu 1000 başörtülüye değiyor anlıyormusunuz?
Ayrıca bu kısıtlandırmalar? Başörtü onu giyemez bunu giyemez sigara içemez pantolon giyemez... peki bunlar? Başörtülü diye dışarı çıkmasın mı, konuşmasın mı, sosyal çevresi de mı olmasın.. Ya da evde kocasını mı beklesin. Edepli olsun diyeceksiniz. Sadece başörtüler edepli olsun diye bir kanun mu var. Bütün bayanlar edepli olmalı. sadece kapalılar altında toplanılmamalı- +1 yıl
o kızlar fena diyenler ergenler oluyor. mahkemede bile çocuk sıfatı alan insanların düşüncelerini genellemelere sokmamalısın
- +1 yıl
bir şey bilmiyorsun boş yapıyorsun burada
Aile & Toplum konusunda 334 cevap paylaştı. O ayeti hakkıyla taşıyabiliyorsa nasıl sorun edebiliriz?
00 Yorumla
+1 yılSorun falan değildi AKP hükumeti iktidara bir geldi milleti birbirine düşürdü.. Laik-Antilaik başörtülü bacım-başı açık kadın gibi gibi
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. kim karşı ki? Sadece ön yargılar çok bu ülkede o kadar.
00 Yorumla
+1 yılbaşörtüsü takanlara örümcek kafalı derler, bu şekilde insanları giydikleriyle kıyafetleriyle yargılayarak kendileri örümcek kafalı oluyorlar haberleri yok
20 Yorumlabaşörtülülere değil türbanlarını peçelerini takıp 'şeriat, devrim, osmanlıyı isteriz, dinsinsiz Atatürk' diye anıranlara karşıyım
30 Yorumla
+1 yılkimse karai degil senon amacin polemik yaratmak. derdin ne?
20 Yorumlakarşı değil kimse,"kullananlar"var. ona karşıyım, ya da karşıyız. Yoksa banane kimin ne taktığı veya giydiği...
10 Yorumla
+1 yılHicbir sekilde sorun degil. basi kapali acik farketmez. onemli olan dusunceleri davranislaridir...
02 Yorumla
Soran+1 yılBencede açık-kapalı diye ayrım bile yapılamaz.
- +1 yıl
Boyle bir ayrim yapanlari anlayamiyorum zaten. sen onunla bir fikir duygu dusunce sevgi birlikteligi bulduktan sonra bu gibi seylerin pekte onemi kalmiyor. insani acik kapali diye degil bakis acisina ve karakterine gore yorumlamak gerekir. bunu yapmayanlar olaya gorsel bakiyolar sadece. ve maalesef kendilerini kandiriyorlar...
+1 yılÇünkü başörtüyü ve dini gericilik olarak gören ve kendini çağdaş olarak adlandıran insanlarla yaşamaktayız.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşörtülü biriyle arkadaş olmam sevgili olmam evlenmem. Başı kapalı olduğu gibi beymi de kapalı oluyor
20 YorumlaBoşver sen aldırma öylelerine, onların yapmak istediği tek şey muhalefet olmak.
10 YorumlaBenim için sorun değil, benim için o örtünün altındaki kişinin düşünceleri sorun.
00 YorumlaBer örtünmeye hiç bir zaman karşı değilin. kapanılması gerektiği gibi doğru kapanıldığı takdirde.
11 Yorumla
+1 yılSorun falan değildi AKP hükumeti iktidara bir geldi milleti birbirine düşürdü.. Laik-Antilaik başörtülü bacım-başı açık kadın gibi gibi
00 YorumlaBenim icin bir sorun degil neden sorun olsun ki o sorun eden arkadaslarida anlayamiyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılBizde anlayamıyoruz..
neden karşı çıkılsın
dinimizin bir emri bu
çıkanlara biz karışıyormuyuz
açık giyinende var kapalıda varr01 Yorumla
Soran+1 yılEvet. Haklısınız.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBütün yorumları üşenmeden okudum. ne garip yaa. o başörtüsününde işi gerçekten zor. birileri sırf onu takarak cennete gideceğini umuyor. diğeride onu takınca cumhuriyetin elden gideceğini sanıyor
10 Yorumla
+1 yılBaşörtüsüne karşı değilim. Sadece bişeylere alet edilmesine karşıyım.
20 Yorumla
+1 yılBenim eşim olursa başı kapalı olsun isterim,
Ama sevgilim kafasına göre takılabilir :D00 Yorumla
+1 yılüstü minare altı kerhane tarzında veya dışı kapalı içi açık deilse neden sorun olsun
10 YorumlaBaşörtüye karşı değilim onu kullananlara dini alet edenlere karşıyım örn: çarşaf giyip kaşar olanı baş örtü giyip etek giyeni de gördük
01 Yorumla
Soran+1 yılHerkes kendinden sorumlu. K.. olması O.. olması sizin mahreminizse sizi ilgi ve alakadar eder! Diğer türlüsüne söz sahibi hakkınız, hakkımız bile yok. Bunun kapalı açık olması önemli değil!
+1 yılbaşörtü olarak bakmamak lazım. tesettürü hiçbirzaman sorun etmem. aksine severim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. farketmez ama başörtü takarsada takabilir isterim yani :
00 Yorumla
+1 yılBen Kız Arkadaşıma Kapan Dedim 9 Yıllık İlişkimi Bitirdi
01 Yorumla- +1 yıl
Allah için yapmiyosa bunu senin icin yapmasinin ne önemi var?
+1 yılAtatürk Özgürlük diyordu o zaman herkes ozgurdur isteyen ciplak isteyen tamamen kapali gezer
11 Yorumla
Soran+1 yılİsteyen istediğini yapar.. Her koyun kendi bacağından asılır.
Artık başörtü diyince siyasetin başörtüsünden yaptığı prim geliyo aklıma.!
30 YorumlaAllahin emrine karsi gelenler elbetki Allahin azabi cok acidir
00 Yorumla- Devamını Gör (25)
Devamını Gör(70)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği