- Aile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı.
1 yılBunlar modern çağ dediğimiz bu zamanda rahatça ortaya dökülen gerçekler. Eskiden insanlar utandığı yani süper egonun etkisinde oldukları için bunları saklıyor ya da inkâr ediyordu. Şimdi bastırmıyor dışa vuruyor. Hatta dışa vurmaya teşvik ediliyor. İnanç kavramı ve ahlaki değerler azaldıkça hayvani güdüler artıyor ve dışa vuruluyor. İnsan hayvanlaşıyor. İslam dini buna kıyamet alameti diyor. Dediğim gibi bu güdüler yeni değil hep vardı ama artık manevi değerlerin yerini materyalist kavramlar alıyor. Sevginin yerini cinsellik alması gibi.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yıl1. Cinsellik kötü müdür?
2. Yetişkin bireylerin cinselliği yaşamak istemesi kötü müdür, sapıklık mıdır?
3. Kadın-erkek ilişkilerinde cinsellik olmamalı mıdır?
4. Yetişkin bireylerin cinsellik talep etmesi kabahat midir, suç mudur, sapıklık mıdır?
5. Yetişkin bireyler sevişebilmek için evliliğin yükümlülükleri altına girmek zorunda mıdır? Evlenmeden sevişilemez mi?
6. Modernlik, herkesin SADECE kendi hayatıyla ilgilenmesi, başkalarının yaşadıkları üzerinde ahkam kesmemesi, ahlak bekçiliği yapmamasıdır. Bireysel hak ve özgürlüklere saygı gösterilmesidir. Size veya topluma zararı olmadığı sürece insanların cinsel dürtülerini, cinsel yönelimlerini, cinsel fantazilerini, cinsel eylemlerini eleştiremezsiniz.
12 Yorumla- 1 yıl
Erkek erkeğe vs durumlar aile içi ilişki falan
- 1 yıl
Aile içi ilişkiler, yetişkin bireyler arasında karşılıklı rıza ile yaşanıyorsa, istismar yoksa, zarar gören biri yoksa kimseyi ilgilendirmez. Batı bunu "consensual incest" başlığı altında yıllardır tartışıyor zaten. Erkek erkeğe ilişkiler de, yine karşılıklı rıza ile yetişkin bireyler arasında yaşanıyorsa, istismar yoksa, fiziksel ve psikolojik zarar gören biri yoksa yine kimseyi ilgilendirmez. Kimse kimseyi sen de eşcinsel ol diye zorlamıyor. Başkalarının özel/cinsel hayatının sizi neden bu kadar ilgilendirdiğini sorgulayın.
Ben o dönemleri gerçekten çok güzel ve iyi yaşadığım için her ayrıntısını her detayını sokaklarına kadar o yüzden geçmişten gelen adam oluyorum doğru mu 😃
111 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılHayır bence modernlik bambaşka bir şey. Kozmopolit düşünce tarzında olmak daha önemli
17 Yorumla- 1 yıl
Sevindim.
- 1 yıl
Kesinlikle.
- 1 yıl
Teşekkürler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,5b cevap paylaştı.
u 1 yılBen kendim gibiyim.. yani nasıl istersem öyle yaşıyorum.. topluma ya da insanlara göre de karar almam ya da hayatımı şekillendirmem.. modern olmak da bana göre kendini geliştirmiş olmakla ilgilidir.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Cinsellik, gösteriş, ilişkilerdeki değişim gibi bazı insanlar için modern toplumun getirdiği özgürlüklerin bir parçası olarak görülebilirken diğerleri için bu özellikler toplumsal çözülmenin işaretleri olabilir. Bu konularda toplumsal bir uzlaşıya varmak her zaman zordur ve genellikle sürekli bir tartışma ve değerlendirme gerektirir.. Modern toplumlarda bireysellik ve kişisel özgürlükler genellikle daha fazla vurgulanır. Bu da cinsellik ilişkiler ve kişisel ifade alanlarında daha açık bir toplum yapısına yol açabilir. Ancak bu değişimlerin her biri toplumdan topluma farklılık gösterebilir ve her toplumda farklı şekillerde değerlendirilir. Modernlik bazıları tarafından özgürlük ve ilerleme olarak görülürken diğerleri tarafından geleneksel değerlerden sapma olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle modernliği değerlendirirken hangi değerlere önem verildiği ve bu değerlerin nasıl dengelendiği önemli olur.
10 Yorumla
1 yılEski zamanlardan bu yana hep olan durumlar. İnsanlar genelde başı ufak dara düştüğünde o insanla da zıt fikirler ya da çıkarlardaysa hemen pençelerini çıkarıyorlar. Fakat eskiden bu yana en çok duygusal ilişkilerin değiştiğini düşünüyorum. Çok geçicileşti duygusal ilişkiler.
10 YorumlaEskiden nasıldı? Bunların hepsin oluyodu,. Hatta daha beteri. Aile içinde tacize uğrayan kız çocuğu gıkını çıkaramıyordu. Çovuk yaşta evlendirilenler oluyordu. Erkekler eşek s... kiyodu.
Bu "eskilere öyjünme" de yeni moda oldu. Sanki eskiden her şey güzelmiş gibi. Alakası yok.21 Yorumla
1 yılMaddede zaman diliminde yaşıyor oluşumuz, mânâda, ideolojide aynı devrin insanı olduğumuz anlamını taşımaz.
Bu devrin insanı olmak modernlik değil, modernizm de sapkınlık değil.
Ancak günümüzde ne yazık ki seviyesizin, rezilin sesi daha güçlü çıkıyor.
Bu çağın değil hiçbir çağın insanı değilim ben.
32 Yorumla- 1 yıl
* aynı zaman diliminde
- 1 yıl
Zaman belki de anlar bütünüdür o ayrı konu
1 yılBir insan kendisini çağının içindeki imkânlardan faydalanmayı bilerek olabileceği en üstün versiyonuna getirmeyi amaç edinmeli.. Aslında bir insan yaradılışından getirdiği yapısı sayesinde sadece bu zamana değil tüm zamanlara aittir, bedenen bulunduğu çağdadır ama ruhen olmak istediği zamanı insan seçer.. Tek zamana ait değiliz bana göre.. Bu algı ve tercih her insana göre değişir.. Herkes kendi zamanını yaşıyor bir yerde..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 675 cevap paylaştı.
1 yılHedonizmi savunan birisiyim ölçüsünde tabii. Bu saydıkların modernlik değil, bunları modernlik olarak görenler bu konularda top seviyede bir zümre yanında kendilerinin ne kadar gerici olduklarına şahit olurdu. Modernliğin tanımını öğrenmek gerekir öncelikle ne kadar doğrudur emin değilim, en tutarlı bilgi; çağdaş olmak, eskiyi reddedip yenilikçi olmak olarak çıkıyor fakat saydığın şeyler insanlık tarihinden beri var olan şeyler. Son zamanlarda teknolojiyle daha da yaygınlaşıyor.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılKötü olan her şey geçmiştede vardı sadece bu zamanki kadar dile getirilmiyordu sosyal medya yaygın değildi. Konuşma cesareti gösteren insanlar susturuluyordu.
Çevrende nasıl insanlar biriktirirsen öyle bir hayat yaşarsın. İt kopuk karaktersiz insan bulundurursan öyle, karakterli az ama öz insan biriktirirsen ona göre bir hayat yaşarsın 😌10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılCinsel dürtüler insan var olduğundan beri varlar, bu zamana ait bir şey değil sadece. Bu yorumlama absürt olmuş, onun dışında aşk ile sevgiyi birbirinden ayıran şey aşkın kaynağı arzu, libido ve cinsel arzudur, sevgili ile arkadaş arasındaki durum budur, çocuğunu, arkadaşını çevreni vs sevgiyle seversin fakat aşık olduğun kişiyle arada saf sevgi olmaz, cinsellik ve çekim olur.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı.
1 yılNasıl bir döneme denk geldik insan çok üzülüyor. ne ahlak kaldı ne edep ne haya nede saygı. insanlarin birbirlerine tahammülü kalmadı. sözde hayvan veya kadın haklarını savunup timsah gözyaşları dökenler yanı başımızda öldürülen onbinlerce çocuk ve kadınlar için ırkçı söylemlerle beraber sus pus. keske tarihi geri alabilsek. tüm dünya sosyal bir çöküntü içinde ve her yeri yakacak gelişmeler çok yakın gibi görünüyor.
10 Yorumla
1 yılModernliğin tanımına bağlı. Modernlik denince bende değişim çağrışım yapıyor. Yeniliğe ayak uydurabilecek cesarete sahip olan kimse moderndir. Ne kadar batıya benzerim, modaya uyarım. Ne yaparsam dışlanmam, sevilirim kaygısı taşıyan insan bu devrin insanıdır. Oluşturulmak istenen insan modelidir ve bunun modernlikle, çağdaşlıkla alakası yoktur. Yani aslında ikisi apayrı şeyler.
10 YorumlaModernlik zihninde yarattığın devrimle olur.. Her gün değişmekle, gelişmekle.. Baskı unsurunun yoğun olduğu, geri kalmış zihniyetlerin bulunduğu coğrafyada milletin aklı uçkurunda olur.. Devrin gerisinde kalmak aslında bu..
20 YorumlaNe demek istediğini anladım ve hak veriyorum. Oturup iki muhabbet edilebilecek insan yok be
14 Yorumla
1 yılKıyamet yaklaştıkça insanlar kudurdu adına modernlik dendi, 15 yaşında kız evlenince çocuk yaşta evlilik sevgilisi olunca erkek arkadaş oldu, aileler aman ben yapmadım çocuğum yapsın diye çocuğunu cehennem ateşine sürükledi.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bu devirde insan olmak ya da insan kalabilmek bile zor
14 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBu devirin insanı olmak iyidir bu devirin insanı olanlar genelde nankör haspam oluyolar..
14 Yorumla- 1 yıl
Artık bilemem çelişki ama insanlar çok değişik nankör olmuş mesala ortada bişey yokken değişiyorlar falan
- 1 yıl
Neydir mesala sayın hocam mesala herkes değilde 1 kişi çıkılır tkpdennvs
Bence modernlik kendinle barışık olmaktır daha çok. Tamam sevhi demek illa cinsellik demek değil ama seks yapmayı sevmek de suç değil. Ben çok seviyorum seks yapmayı.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı.
1 yılHer dönemin eksiklikleri gibi aşırılıkları mutlaka vardır. Milenyum çocukları maalesef aşırılıklar ile yetişti. Yetiştiren nesil de biziz aslında.
10 Yorumla
1 yılİnsan içinde bulunduğu şartlara uyum sağlamak durumundadır. Ne geçmiş devirler geri gelir ne de şu an içinde yaşadığımız devir gelecek devirlere benzer. İnsanoğlu ve hayat sürekli değişir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. 
Ne güzel söylemiş.
20 YorumlaTabi ki teknoloji ile beraber eskiler gitti, o güzellikler de gitti bence. Teknoloji hayatı bence de olumlu etkilemiş gibi görünse de olumsuzlaştırdı
10 Yorumla
1 yılBu devrin insanı olmak;
Bencillik, ahlaksızlık, pervasızlık, anlayışsızlık ve yüksek miktarda saygısızlık içeriyor.
10 Yorumla
1 yılBu devrin insanı olmak kötü şeylere göz yummak, normal karşılamak, gıkını çıkarmamak ben öyle anladım 😂
10 Yorumla
1 yılBu devrin insanları öyle azgınki çıplaklıkta, ahlaksızlıkta, yalanda, kahp#likte birbirleriyle yarışıyor. Allah sonumuzu hayır etsin
10 YorumlaOna dokunmaya bile korkarken yüregim sızlar kalbim sıkışır ya ona bir şey olursa O zaman ne yaparım nasıl yaşarım onsuz sadece üzülmek mi hayır o giderse bende biterim böyle aşka hasretiz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 648 cevap paylaştı. Ozlenilen bir özellik. Modernlik denilen bir çok şey kokuşmuş şeyler
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı. Buna tek bir cevabım var kesinlikle, cahillik
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 778 cevap paylaştı.
1 yılHangi konuda bu devirin adamı olmak? Modernlik farklı devirin adamı olmak farklı
10 Yorumla Böyle modern insanlar olmasaydı keşke herkes kendini bir şey sanıyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
1 yıl“Selvi boylum al yazmalım“ oldu da biz mi sevmedik 😀
10 Yorumla Modernlik değil. O kadar gelişme var ama cehalet hâlâ aynı.
10 Yorumla
1 yılModernlik devirle alakalı değildir yaşam biçimiyle alakalıdır
10 Yorumla
1 yılkendini bir kalıba uymak zorundaymışsın gibi hissetme gelenekleri örfleri sırf modern ayağına reddeden kişilerle onlara körü körüne bağlı olan insanlar arasında bir fark yok bence yani kafana göre takıl
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBizim insanlarımız özgürlükle edepsizliği karıştırıyorlar
10 YorumlaModernlik devirlerde degil beyinde baslar ve biter. Nasil bir ortamda ve egitimle büyürsen ona dogru evrilirsin hepsi bu.
10 Yorumla
1 yılHayır sanmıyorum
124 Yorumla- 1 yıl
Senin sorunda kılıçkıran var haberin olsun
- 1 yıl
Evet buradayım bu profilde benim profilim
- 1 yıl
Aslan sen yürek mi yedin 😂 ama yok yemiş olsaydın beni engellemezdin
- 1 yıl
Burayı ne kadar da önemsiyorsunuz değil mi ne olacak Burada benim olduğum anlaşılınca siteyi mi kapatacaksın Ayrıca seninle ilgilendiriyor benim burada olup olmamam evet Kurban bayramında yürek yedim
- 1 yıl
@SilentWolf yüzüne güldüğün insanın arkasından iç çevirip korkup gittikten sonra , sinsice sorusuna gelmek 😂 afiyet olsun olacaksın sen
- 1 yıl
Güzel insan sen kendini ne kadar akıllı sanıyorsun değil mi peki bu sorusuna yorum yaptığım kişi sence benim olduğumu bilmiyor mu biliyor hatta şu anda çok kişi benim burada bu hesabı kullandığımı biliyor ki konuştuğum insanlar konuşmadığım insanlar benim yorum şeklimden bile insanlar biliyor yani seninle burada oturup bunun kavgasını yapacak lüzumsuz yere münakaşa edip polemiğe girecek bir insan değilim peki seni ilgilendiren bir mevzu var mı Bence yok tartışmaya da gerek yok o yüzden sana hayırlı cumalar diliyorum kardeşim önce gizliden yorum yapıp da sonra meydana çıkmak Bence sen de yürek yemişsin afiyet olsun yüreğimiz yaramış
- 1 yıl
@SilentWolf valla bravo 👏 şaşırdım doğrusu ifşa olup böyle açık açık kim olduğunu itiraf edip kalmak 👏 👏 gizliden yazmasaydım beni göremezdin 😂 üye olur olmaz beni engellersen böyle olur
- 1 yıl
- 1 yıl
Sorun değil dostum Ben seninle açık açıkta konuşuyorum ben burayı ciddiye almıyorum o kadar buradaki insanların da ne düşündüğü umurumda değil seven var sevmeyen var nefret eden var düşman olan var burası sanal bir platform herkes hesabını kapattı mı biter gider moderatörlüğün hayırlı olsun fenomenliğinde hayırlı olsun hayırlı cumalar kardeşim kusura bakma seni engellemek zorunda kaldım çünkü senin her defa karşı karşıya geldiğimizde böyle polemik içine giriyoruz Ben kimseyle polemik içine girmek istemiyorum Kendi kendime şurada takılıp yorum yazıyorum kiminle ne şekilde sorun yaşadıysan ben sorunlarım o kişilerle çözüyorum senin canını sıkma güzel parmaklarını yorma senin kötü bir insan olduğunu düşünmüyorum ama gerek yok burayı çok ciddiye almıyorum siz de ciddiye almayın
- 1 yıl
@kaba-sakal bak senin bu lakabın çok hoşuma gidiyor tahtakıran olsun tahtadan mobilya yapılır ağaç yapılır fayda sağlar ya Ama sen de büyük insansın ıspanak yemeden temel reisi dövüp de temel reisin ıspanak yiyerek sana hile yapması sana da helal olsun seni de unutmadık Kabasakal
- 1 yıl
@SilentWolf eyvallah dostum 👌
- 1 yıl
@kaba-sakal eyvallah kardeşim hakkını helal et Bizim de varsa helal olsun
- 1 yıl
@SilentWolf doğru yolu bulduysan helal olsun
- 1 yıl
Haydin cumaya
- 1 yıl
@kaba-sakal merak etme güzel insan hatalarımızdan ders çıkardık yanlışlarımızdan ders çıkardık düzgün bir insan olduk geçmişte sana karşı yaptığımız şeyler için de hakkını helal et kusura bakma haklı olduğun çok noktaları vardı benim de hatalarım oldu senin de hataların oldu gereksiz kavgaya gerek yok bak üstelik soru bizim değil soru sahibinin de rahatsız ediyoruz evet ben burayı kullanıyorum sıkıntı yaşadığım üyeler de oldu sorunlar da oldu geçti gitti geçmişle yaşanmaz olan oldu biten bitti yani böyle yorumlarda birbirimize sataşarak birbirimize laf sokarak kalbimizi kırarak bir yere varılmaz dostum üstelik bak seninle moderatör olmuşsun tebrik ediyorum fenomen olmuşsun sen bana laf atarsın Ben sana laf atarım bu işin sonu gelmez ikimiz de ceza alırız hesaplara yazık emeklere yazık seni bu yüzden engelledim çünkü biliyordum bana sataşacağını gerek yok kardeşim boş ver ben buraya o kadar ciddiye almıyorum artık
- 1 yıl
😅😅
- 1 yıl
🤷🏻♂️🤷🏻♂️ siz bensiz gidin cumaya
- 1 yıl
@kaba-sakal engelli olduğum için cuma namazı bana farz değil ben vakit namazını kılarım
1 yılBence kimsenin modernlik dediği yok zaten de herkes istediğini yapıyor sadece özgürce
10 Yorumla
1 yılBence bu devrin insanı olmak kötü ya eskisaf sevgiler yok maalesef
10 Yorumlamodernlik değil iğrençlik
20 Yorumla
1 yılPeki Bu devrin insanı olmamak
10 Yorumla
1 yılgericilik mi olsun?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 428 cevap paylaştı. evet. elitlik ise o devrin ötesinde olmaktır
10 YorumlaDevirden ne anladığımıza bağlı birazdw
10 YorumlaAyır modernlik değil 🍀🦋🌷
10 Yorumla
1 yılRezillik çıplaklık namussuzluk
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılmodernlik değil rezillik bunun adı
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 558 cevap paylaştı.
1 yılBitti O eski saf sevgiler
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Modernlik bu değil anlattığın bir akim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 994 cevap paylaştı.
1 yılSaçma sapan toksik ilişkileri doğurdu hepsi
10 Yorumla Sadece mecburiyet
10 Yorumla
1 yılözentilik devri bu devir
10 YorumlaBence hayır geçmişle geleceği harmanlamak gerek biraz günümüz dünyasından kopmadan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı.
1 yılYozlaştık galiba
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılHayır, bunları yaşayanlara karışmamak modernlik
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 21,8b cevap paylaştı. Artık modernlik olarak görenler var
10 Yorumla
1 yılNe modernliği acaba yalama olmuş her şey
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Hayır değildir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı.
m 1 yılDelilik
10 Yorumla Kısmen
10 YorumlaHayır
10 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım