Eşinin ailesiyle iyi geçinmek evlilikte mutluluk getirir mi?

Ben 2 yıldır evliyim. Kaynanam melek gibi bir kadın. Tatlı dilli ağzı dualı bir insan. Öz annem gibi olamaz belki ama çok seviyorum onu ve annemle ikisi arasında adil olmaya çalışıyorum. Anneme ne kadar destek oluyorsam ona da o kadar oluyorum. Görümcem de ablam gibi her derdini anlatır birlikte planlar yaparız gezeriz. Hatta kız partisi yapıyoruz bazen evlerde ikimiz. Başlarda biraz nedensiz kırgınlıklar oldu aramızda yanlış anlaşılmalardan dolayı. O dönem eşimle çok kötüydü aramız hep huzursuzduk tartışıyorduk. Sonra ben dedim ki bu insanlar oğullarına çok düşkünler ve ellerinden kayacak diye korkup tavır almış olabilirler dedim ve bu konuyu konuştum onlarla karışılıklı özür diledik birbirimizi kırdığımiz için. O günden sonra aramız hep çok iyi oldu. Fark ettim ki eşim de çok mutlu oldu ve o mutlu olunca evliliğimiz çok güzel bir hal aldı. Benim yanımda çok huzurlu olduğunu söyler hep. Bence eşinin ailesiyle kötü olunca farkında olmadan eşini de o tarafa istiyorsun ve o huzuru sende değil kök ailesinde buluyor ve seninle bir aile olamıyor. Ama sen bakış açınız değiştirip onları da sevince eşin sana daha çok yakınlaşıyor. Belki yanlış bir çıkarım yapmışımdır. Tabi bunlar karşılıkli benim eşim de aileme karşı çok çok saygılıdır. Sizce bununla alakası var mı yoksa yanlış mı düşünüyorum?

Eşinin ailesiyle iyi geçinmek evlilikte mutluluk getirir mi?