Eskiler daha kolaymış ya bence, kendi çocuğuna ve ailesine uygun olduğunu düşündüğü için görücü giderler ve anlaşılır ise Allah'ın emri ile istenirmiş. Şimdilerde bin bir kriter ve istekler var...

Eskiler daha kolaymış ya bence, kendi çocuğuna ve ailesine uygun olduğunu düşündüğü için görücü giderler ve anlaşılır ise Allah'ın emri ile istenirmiş. Şimdilerde bin bir kriter ve istekler var...

Severek evlilik olmaz. Sevginin ömrü 6 aydır. aşkın ömrü taş patlasa 3 ay..."Yaz aşkı" boşu boşuna değil. Aşk 1 ayı zor bulur çoğu durumda genelde 1 hafta bile sürmez. Evlilik dediğin ortak hayatı paylaşmaktır. İzlediğin TV ya da kullandığın banyo wc yatak ve tost makinesini. Evliliğin temel amacı maddi manevi güçleri birleştirmek düzenli sağlıklı ve en önemlisi güvenli (blaş hastalıklarına karşı) cinsel bir hayat... Belki çiftler yeterince kaynaşıyorsa zihnen ve pilansal olarak çocuk yapılır. Evlilik kurumunda aşk sevgi değil. Bağlılık ve güven temeli oluşturur.
(gençler evlilik işini imzaya taşımadan da çözebildiği için. Evenmeden bağlanma ve güven ilişkisine girip sonra bak biz 4 yıldır beraberiz aşığız diyebiliyorlar. Aslında evliler fikir ve davranış olarak.)
Görücü usulü evliliklerin eskiden beri süregelen bir gelenek olduğu doğru. Bence böyle bir evlilikten mutlu bir yuva çıkabilir de çıkmayabilir de. Aslında her evlilikte olduğu gibi burada da çiftlerin birbirlerini tanımaları, saygı görmeleri ve iletişim içinde olmaları önemli.
Ben mutlu evlilik görmedim hayatımda sadece. Mutlu görünen evliliklerde sadece bir kişi hep daha fazla alttan alıp idare etmiştir yıpranan da o olmuş olur.
Ben asla olmaz demiyorum Böyle bir şeye karşındaki insanla alakalı tamamen doğru ve Düzgün bir insansa neden olmasın
Görücü usulü bir evlilikte mutluluk mümkün olur ama bunun için baskının değil iki insanın kendi isteğinin olması şarttır 🌿✨ Ailelerin niyeti bazen iyi olsa da kalbin ne dediğini duymadan adım atmak zorlayıcı oluyor. Tanımaya zaman verdikten sonra içindeki ses huzur veriyorsa güzel bir yuva elbette kurulabilir ❤️🕊️ Senin mutluluğun her şeyden değerli.
Cevap
27Cevap
Denenebilir beğendiysen olur zaten
Buna inanmıyorum. Huyunu , suyunu bilmedigin bir insanla evlilik dogru olamaz. Belki adamın pskolojik rahatsızlıgı var ? Belki farklı yöne yönelimi var. Söylemedi? Sen bunu bilmeden evleniyorsun? Belki , alkol, sigara içiyor, uyuşturucu'da kullanıyor olabilir belki gece hayatı var. Bunları bilmeden evleniyorsun. Ayrıca senden önce kiminle ne yaptıgınıda bilmiyorsun. Sen şimdi tutup bu adamla nasıl evleneceksin? Özel şeyleri zaten asla konuşamazsın zaten görücü usulu , sen sorsan bile yanlış anlaşılırsın. İster , istemez yanlış anlaşılırsın. İnsan sevmedigi birisine katlanmaz. İnsanız olabilir. Bu sana yarın öbür gün bir laf söylese katlanamazsın. Bir insan başka bir insanın söyledigi lafa katlanıyorsa sevdigi için katlanır. Baban sana hakaret etse dersin ki ya o benim babam bir anlık öfkeyle söyledi, bir şey olmaz der gider sarılırsın. Ama şimdi elalemin oglu gelip böyle bir şey söylese ki sevmiyorsun sonuçta söyledigi her laf seni rahatsız eder knki. öyle deme insan sevdigi kişinin lafına katlanabilir. Sevmedigi insana katlanmaz bence şahsi fikrim. Nokta
Aile görücü usulüyle evliliğin hayalini kuran biriyim zaten kriter ve saçma sapan kıyaslama yapan iğrenç insanlardan o kadar sıkıldım ki Allah sizi yaratırken çok seçici olun diye mi yarattı. Ailemin durumu elverişli olsa zaten görücü isterim ama onlar bunda tecrübeli değil git kendin bul diyorlar bu kıyaslama hastalığı olan kişilerin arasında gelse bul ya da git tek başına öll
Çıkar tabi çevremde bu şekilde evlenip çok mutlu olanlar var araştırmalara göre de görücü usulü evlilikler daha uzun ömürlü oluyor aşk evliliği daha çabuk bitiyor.
Asıl problem şudur görücü usulünün imkansız olmasındaki, gençler asla birbirine katlanmıyor, biribirini ahiretlik görmüyor, birbirine doğru esnemiyorlar.
Durum bundan ibaret.
Eskiler böyle değildi, çok daha sıhhatli evliliklerin olmasının sebebi bu eskinde.
amann amann gorucudenn uzak durunnn.. bi bka yaramiyorr bosverin..
zorla bi gorucuyle tanismistimm, oglanin akli baskasindaydi ve h*yvan gibiydi.. hep eski sevgilisinden bahsederdi.. insan dermi yaa kizi gordum bana sinirli bakiyodu, sakin onu nisanimiza cagirma felanda filan.. dedim sen kimsinn boş ver git dedimm ve biraktimm..
yok yaa cok baski oluyoorr..
annemden de gordum gorucu evlendi zorla ne oldu annemin hayatini yaktilar
İstek olunca hemen karşılanıyor mu?
Ben "almazsam ne olur? " demiştim.
" Kızı alamazsın" dedikleri zaman
" ALMIYORUM" o halde dedim kaç defa..
Zınk diye kalakaldılar.
Kızla iki sene gez toz " El alem?" görsün sonra da çek git. Çok güzel oluyor 😂😂
Çalıştığı da görülmüştür ancak bu değişen zaman şartları ile bugün pek çalışmaz gibi geliyor insanlar değişti değerler değişti
Doğru insana denk gelmek esas bu noktada tanışma şekli çok önemli değil ama akraba evliliginde iyiyken kötü olabilir risklidir. Kuzen kuzen olarak. kalmali sağlıklı bulmuyorum sapkınlık gibi geliyor
Ben akrabaları görmek istemiyorken kaldı ki akraba evliliği mi aman aman asla
Görücü usulü tanışmaya vesile olabilir ama işin içine 'baskı' girdiğinde sağlıklı bir temel kurmak zorlaşır. Mutluluk için kararın özgür iradeyle verilmesi gerekir.
Aile ne kadar baskin mesela? Birbirinizi tanimaniza ne kadar izin var? Tanimadan olmamali bu is. Gerci tanisanda turlu huyu cikiyor insanin ama en azindan bir kac temel soru ile insanlar cozulebilir. Eger aile baskin degulse fazla taniyin deneyin nasipten ote yol yok demisler.
Hayır çıkmaz. Zorla yapılan evlilikler her zaman patlar. İnsanlar mutlu olmak için özgür seçim hakkına sahip olmalı.
Nasip kısmet olabilir. Bazen de çok severek evlenip mutsuz olanlar oluyor nasip yani
Dediklerine katılıyorum hem zorlaştı hemde artık gözü yukarda çoğu kızların
Çıkabiliyor ya ki araştırmalara göre görücü uslu daha mutlu oluyorlarmis
Çıkmaz çıkmadığını görüyoruz hep kocalarından şikayet ediyorlar
Eskiler evet kolaydı çünkü kimse zina yapmiyordu
seks yapmasa kimse duramaz 18 yaşinda kosa kosa evlenir hatta 16.17
Eskiden seks yapmadiklari icin evleniyorlardi helal yapmak icin
Şimdi harami yapmasa kimse sen gör nasil evleniyorlar erkek duramaz çünkü cinselliksiz
Kadinlar benden daha mi beter dogrulari soyleyen bir kadin helal olsun
*bizden erkeklerden falan filan
Evet dürüstlük herkese nasip olmaz
Kedi besliyor çoğu erkeklerden nefret ediyorlar
Halbuki birisi gelsin de bizi neyse ya
Amin versin 😝
Biz de öyleyiz ama biz istemem yan cebime koy demiyoruz
5 tane kedisi olan kadinlar var yalnizliktan kediye sarmis
Bayramlik ağzımı acmayacacagim
Ben de seviyorum kedi köpek
Acmicam😂
Off ben de diyorum bayram ne alaka jeton köşeli
Köpek de severim çok güzel varlıklar
Mesela benim gibi kızlar kadınlarda var erkek umurunda olmayan 31 yaşındayım hiç bir erkekle öpüşmedim erkekler gerçekten umurumda değil sevgi olsa o ayrı insan sevebilir gönül bu ama benim gibiler cinselliğe ihtiyaç duymaz sadece sevdiği adamı ister başka erkekler umurunda olmaz eğer sevdiği olmasa diğer erkeklerin ne cinselliğini ister ve ihtiyaç duyar nede bişeyine benim kız çok ama ben sevdigimle evlenmiş olsaydım onu kral yapardım evin kralı ve çok değer verirdim biri ona kötü söz söylese kızar o kişiye ve ağzını kapatırdım hep arkasında olurdum bilmiyorum ama ben sevdimmi çok değer veriyorum ve sevdiğim kişinin iyiliğini istiyorum hep iyi olsun diyorum
Cinsellik olmadan yasayan insanlarin normal olduklarini düşünmüyorum bir anormallik var
Gerçekten bu sitede isteklerime ve beklentilerime uygun birini bulabilirsem modern görücü usulü evlilik isterim.
Aile temiz olsa ne olur, kızla anlaşamadıktan sonra...
Tabi çıkabilir baskı için bir şey diyemicem ama ısrarla öneriyorlarsa bi tanışırsınız sevebilirsiniz belki. Bazı evlilikler biliyorum görücü usülü ve aşık olmuşlar sonradan.
Baskıyla yapılıyorsa zor
Evet çıkar ve çıkıyor da
En çok mutlu yuva çıkan evlilik şekli aslında
Bi erkekle ayni evde olucan ve mutlu olucan, böyle bişi mümkün mü kuzum? fbody olarak kullan parasini da sömür sora bas tekmeyi uçsun😁
Olur bence niye olmasın
Bu dönemde asla çıkmaz
Mutlu olan var tabi
Çıkmış örnekleri vardır arastirilsa
Paraya dayalı evlilik şimdikiler
bence uzun uzun yazmaya gerek yok ama çook zor.
Şans işi, çıkabilir de çıkmayabilir de.
Mümkün değil...
Çıkmaz zor
Yooo çoğu yerde yine aynı
Hayır tabi ki
Çıkmaz tabi ki
Çıkar karşındaki iyi biriyse
kişilere bağlı
Hayır çıkmaz
Çıkmaz çok zor
Bazı evlilikler duydum. mutlu olan
Evlilikte keramet bardır