Çevremde duyar oldum. Mesela dışarıda yediği yemeğin parasına kadar ailesine anlatan olduğunu. Sizce ev içinde ki ya da dışında ki buna benzer şeyleri anlatmak evliliği yıpratır mı?
Bir evde yaşanılan şeyler dışarıya taşmamalı, buna aile de dahil. Özeldir bunlar ve 3. kişilerin bilmesine gerek yok. Cidden çok büyük bir sorun vardır ve aileler işin içine girince düzelebilecek bir şeydir o çok başka fakat diğer türlü hoş gelmiyor bana. İyisiyle kötüsüyle o duvarların arasında kalmalı...
İnsanlar sevgiliyken bile aralarında geçen iyi veya kötü ne varsa bence 3. kişilerle paylaşmamalı. Ailemiz bile olsa bizi bazen yanlış yönlendirebilir. Mesela kavga ettiniz diyelim, her evlilikte olur. Bunu annen babaya söylediğinde hemen boşanma taraftarı olabilirler. Tabiki şiddet olsun sözlü hakaret falan olsun hep karşıyız ama bu ilk oluyorsa aileye yansıtmamak gerek. Çevre olumsuz cevap veya olumsuz eleştiri yaptığında bundan etkilenebiliyoruz ve kimi zaman esimizden soğuma durumuna gelebiliyoruz. Bunlar elbet evliliği zedeler. Veya yaptığın her şeyi iyisinden kotusüne anlatmak da aynı şekilde yıpratır. Senin özelin olması gereken bazı konular vardır ve onlar dışarı sızmamalı. Evlilik iki kişi arasında yapılır, ciddi müdahale gerekmedikçe ne olaylar paylaşılır nede çevre muhalif olabilir.
Bakış açısı değişiyor bir kere. Aralarında ne olursa olsun çiftler yaşanılan olumsuzlukları unutuyor. Bugün küsüp yarın barışabiliyor ama aileler olumsuzlukları unutmuyor. Ve zannediyorlar ki çift sürekli kavga ediyor ve hep mutsuz. Bu yüzden elbette yıpratıcı bir hal alıyor.
Evlilik iki kişiliktir her ne olursa olsun 2 kişi arasında çözülmelidir ve dışarıya yanstılmamalıdır soğan yesen dahi sorduklarında mangal yaktık diyebilmek gerekir çünkü evdendiğin insan senin ailen olur. Destekçin olur sırdaşın olur.. Evlilik 2 kişinin ortak mahremidir ailen dahi olsa paylaşılmaz.
Yıpratır evet. Evlilikte çok büyük sıkıntılar olmadığı sürece ufak tefek sıkıntıları aileye yansıtmamak gerekiyor. Aileye yansıttığın zaman iş başka bi boyuta taşınıyor, hoş olmuyor
Kızlar Bir Adım Öne evet yıpratır sen ben unuturuz eşimiz deriz affederiz ama aileler sen benim kızıma onu yaptın sen benim oğlum şöyle dedin diyeısıstıp ısıtıp temcit pilavı gibi önüne getiriler
Evet yıpratır biz iki bireyiz eşim ve ben sorunlarımızı kendimiz konuşup halledebiliriz ben dışarıya yansıtmayı sevmem her daim mutlu pozlar veririm🙂eşiminde böyle olmasını isterim
Evlilik demek kendi çekirdek aileni kurmak demek. Ve ailede olan, ailede kalır. Geniş ailedeki herhangi birisine yansıtılmaması gerekir. Yansıtılırsa da eveg o evlilik yıpranır.
Yipratmiyor. Ozellikle anne babalar bu yollardan gectikleri icin sadece senin isiksiz kaldigin zamanlarda isigin oluyorlar. Sorun varsa, cozulmuyorsa aileyle paylasilmasindan yanayim en azindan onlar yol gostersinler diye.
Tabii ki de yıpratır. Evlilik artık kendi aileni kurmak demek. Aile içinde yaşanan orada kalır. Karı koca arayı düzeltir ama anne baba bunu unutmaz. Gerek yok bilmelerine
Bana göre yıpratır. Fiziksel ve ruhsal şiddet harici aileye bir şey yansıtılmamalı. Eşler tartışır, uyuşum olmayan durumlar olabilir, çözmeye çalışılır.
Çok saçma çok yanlış. Senin artık ailen eşin ve çocukların. Bunu dışarı çıksrmak aile sırrını paylaşman demek. Yenilerde birçok kişi ailenin mantığını bilmiyor. Mutluluğun bile aile içinde kalmalı.
Müdahaleye açık hale geliyorsunuz. Neticede siz de bir ailesiniz o ailenin mahremiyetini her turlu korumakla mukellefsiniz. Cok ciddi bir kriz olmadigi muddetce hickimse aile icini bilmemeli.