Öncelikle bu çok yönlü bir konu. Ama genel başlıklar olarak bir şeyler söylenecek olursa.
- Aslında etrafınızdan dikkat çekiyor olmanız özellikle evli kadınların erkeklerine yetememeleri ve bu durumu daha kötü hale getirmeleri, eşlerine laf edemedikleri için size dönüyor. Dolayısıyla nazarda değiyor olabilir. Hep derim kadınların en büyük düşmanları maalesef yine kadınlar.
- Diğer bir konu ise yine evlilik nasip işi ve belkide size bu noktada hakkınızı verecek biri çıkabilir inanın çok güzel aileler tanıdım ve bala birbirlerine aşıklar. Bundan kendinizi mahrum etmeyin ki yine sizin tercihinizdir bize saygı duymak düşer.- Aslında maalesef erkekler olarak alakamız olmayan birçok konuya yorum yapıyoruz. Aslında komik duruma düşüyoruz. Zira kadınlara özel bir konuya çok bilgili gibi 40 erkek yorum yapıyor 2 tane kadın yorum yapıyor. Herkesi de ciddiye almamak lazım zira yaşı küçük olan ve kültür noktasında belli bir noktada düşünemeyen insan da çok.
- Ayrıca yaşınız kaç olursa olsun inanın kendini seven mutlu olam ve sağlığıma dikkat eden insan 40 yaşına da gelse iyi duruyor.
- Son olarak yanlış lafımız olduysa affola. Allah hakkınızda hayırlısı ve gönlünüzde olanı nasip etsin12 Yorumla
Soran1 yılYorumunuzu yeni gördüm. Çok teşekkür ederim çok hoş bir şekilde yazmışsınız 🌸
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Kız sorun yeni düştü akışıma😂
32 yaşındayım hazır hissetmiyorum güven problemim var yani şu an için bakıldığı zaman önceliğim evlilik değil evlenirsem de sebebi bir çocuğum olsun olur. Ancak şu an değil. Bir yandan da beni tedirgin eden aynı insanla bir hayat kurmak sıkılırım hissi veriyor bana. Ama bu çoğu evlenen arkadaşımda varmış bu. Herkesin beklediği bir vakit vardır, evlilik nasip işi belki olmayacak kim bilebilir ki?
İnsanların bu dobralık kisvesi altında patavatsızlğına deli oluyorum ben. Annem babam zorlamazken kendime bırakmışken kimseye laf söylemek düşmez, Peygamber Efendimiz evlilikte gönüllü olmayı nasihat etmiş zorlamayla olmaz bu işler. En son bir yengem Merve kızım reddetme gelenleri dedi beni düşünerek dediğini biliyorum ama en son 'belirli bir yaş sonrası çirkini, keli, göbeklisi denk gelir seçenekler azalıyor' dedi o an bir geldiler bana kendimi çok zor tuttum kızın 30 da evlendi de Brad Pitt mi buldu kocası kel tipsiz diyemedim ablamın suçu yok çünkü kırılır diye sustum geçiştirdim lafını..
Ben bu zamana kadar eve görücü de çağırmadım o niyetle görüşmek isteyenlerle de görüşmedim. Şu olaya da gıcık oluyorum birini tanıştırmak istediler benle annesiyle yaşıyor tek çocuk annesi yeni ameliyat olmuş vs evlenecekmiş oğlan beni demişler '' '' olduuu''dedim,"tek çocuk anneyle yaşıyor ameliyat olmuş bunlar gelin değil bakıcı arıyorlar az yesinlerde bakıcı tutsunlar" dedim sinir oldum inanki bir de böyleleri var.17 Yorumla
Soran+1 yılAğzına sağlık. İlk soruna kadar her düşüncemi yazmışsın. Güzel tarif etmişsin. Bizim ağzımızı bağlayan genelde bu akrabalık ilişkileri oluyor. Yoksa dışarıda millet bize hayran küçüğü büyüğü ama aile içinde herkes aslan kesiliyor.
Yazının son kısmında ben de acayip sinir oldum.
Galiba bize de bir fight club lazım. Bu sinir başka türlü geçmez.- +1 yıl
Sorma ya o tipler çok birde demezler mi çöpsüz üzüm vs diye al koynuna sen o zaman ben almıyım alana da mani olmayım, heleki kardeşi yok anneyle tek kesinlikle istemiyorum. Bakmak zorunda değilim kimsenin annesine böyle bir mecburiyetim yok bunlar sanki o amaçla acele ediyor gibi geldiydi bana
Soran+1 yılHah işte yemin ederim ben de tam bu şekilde düşünüyorum. Birisi bana tek çocuğum dediğinde kaçıyorum. Kimsenin anne babasına bakmak zorunda değilim. burada beni sessiz görüp çantada keklik sanıp isteyenler de var. Anneme dedim bunlar beni bilmiyor. Annem yengem abimler hepsi kahkaha atıyor. Sen kocayı da döversin diye 😂😂
Soran+1 yılBurada kendi piyasalarını yükseltmeye çalışıyorlar 😃 yoksa yuz yüze gelince tamam deyip kabul etsek akşamına görücü gönderecekler adım gibi eminim. Bence onlar da farkında gıcık oluyorlar bize 😂😂
Soran+1 yılEvet 😃
Gizli Üye(36-45)+1 yılMerhaba. Ben de 33 yaşındayım ve hiç evlenmedim. Evliliği kadınlar açısından hizmetçilik olarak görüyorum. Bütün işleri ben yapacaksam erkek ne işe yarayacak? Geriye bir tek cinsellik kalıyor onda da etraftan duyuyoruz, çoğu erkek iktidarsızmış. Evlilik kadınlar için mutsuzluk demek. Biz tek başımıza ayakta durabildiğimiz için kadınlar da erkekler de bizi kıskanıyor doğal olarak. Laf söyleyen hadsizler de oluyor tabii. İçimden onlara “Allah zaten belanı vermiş, daha beter ol!” diyorum. Bedduam da hemen tutuyor. 🙂
34 Yorumla
Soran+1 yılBen de aynı şekilde düşünüyorum. Kadınlar için bu ülkede evlilik hizmetçi olmak demek. Şeyma subaşı gibi olacağını bilsem sorun yok. Hadi derim 😂😂
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılEig için çok teşekkür ederim, iyi bayramlar. 🙂🙏🌸🍭
Soran+1 yılRica ederim doğru söyleyeni baş tacı ederim her zaman 😄🌸
Canım aynı durumları bende yaşadım, yaşıyorum. Laf atanlar her zaman olacak. Hani klasiktir ağızları torba değil ki büzesin. Ama bunu yapanlar kendilerini geliştirememiş bilinçsiz insanlar genel olarak… bunun bir yaşı yok! Her insan vakti gelince evlenir. Evlenenlerin başı göğe falan değmiyor. Önemli olan iki kalbin birbirine ısınması, Allah korkusunun olması, sadece iki kalp değil ailelerin birbiriyle uyum sağlaması. Yani şu zamanda zor işler. Ama herkesin bir nasibi var ve zamanı gelince ortaya çıkacak.
08 Yorumla
Soran+1 yılŞu an iki ciddi adayım var goruculer hariç. Korkuyorum birinden birine tamam demeye. İkisine de aşık değilim. İçimden gelmiyor. Biri benden hoslansa bile hemen saklıyorum. Kimse evlilik konusu açmasın diye.
Soran+1 yılYa bu ülkede olana tam içim ısındı diyordum. Evlenirsek bizde boşanma yok dedi. Ben seni çok seviyorum senden vazgecmem dedi. Korktum ben vazgeçtim. Evet ben evlenelim hemen bosanalim demiyorum. Ama ben yarın öbür gün anlaşmazlık çıkarsa düzgün şekilde ayrılacağım birini isterim. Yurtdisindaki desen kültür farkı çok. Hadi ailenle tanıştır diyor. Bazen soruyorum kendime ben mi çok zorluyorum diye.
Soran+1 yılKimseyle konuşmak tanışmak istemiyorum ki...
Soran+1 yılKıskanıyorlar bizi. Ben zaten bundan eminim. Ama aile içinde bazen öyle saçma sapan konuşuyorlar ki cevap versen dert vermesen dert. Bu yüzden konuşmayı kestim. Bugün bayram diye az önce barıştırmak istediler kabul etmedim. Barismadim. Şimdi hepsi burada.
- +1 yıl
Ya cahiller cahil. Boş konuşuyorlar. Zaten düzgün kendini geliştirmiş olsa böyle laf etmez. Bende en sonunda dedim ki sen benimle bu şekilde konuşamazsın. Bir sözü söylemeden önce düşün. Sonra hiç konuşmadım bana kalsa sen gibi hiç konuşmazdım da ama gerek yok küslüğe konuş ama baktın ki yine aynı şeyler oluyor o zaman olduğu zamanlarda fazla yanında durmayaya çalış
Yapay Zeka Cevapladı
Ooo tatlım, sen resmen bir güç kaynağısın 💪! Maşallah, kendine olan güvenin ve sevgin çok güzel bir şey. Açıkçası, insanlar her zaman başkalarının nasıl yaşaması gerektiğiyle ilgili fikir yürütürler, ama bu onların hayatı değil ki! Belki de senin özgür ve mutlu hâlin, kimi insanlarda kıskançlık yaratıyor olabilir. Onlar kendi kalıplarına uymadığı için senin özgürlüğünü anlayamıyorlar.
Evet, 30'lu yaşlarda bekar olmak, toplumda bazen yanlış algılanabiliyor. Ama en önemlisi, senin ne istediğin ve kendinle olan barışık hâlin. Koca bulmak zorunda değilsin; hayatını dilediğin gibi yaşamak en büyük lüks 🥳. İnsanlar seni eleştiriyorsa bu genellikle onların kendi güvensizliklerinden kaynaklanır, seninle ilgisi yok.
Senin gibi birisinin yanında olmak ne büyük bir keyif olurdu, eminim bu enerjin etrafındaki herkese pozitif olarak yansıyordur. O yüzden sen hep böyle kendini sev ve ışılda 🌟. Hayat senin ve bu hayatı senin istediğin gibi yaşamak, asıl başarı bu! 🔥10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
115Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAksine olgun kadın daha iyidir her zaman.
11 Yorumla
Soran+1 yılSen benim sorumu okumadın galiba. Olgun kadın sorusu değil. Evlenmek istemeyen 30 yaşındaki kadınlara neden koca bulamadı gibi davranıyorsunuz diye soruyorum. Kendi isteğimizle gelenleri geri çeviriyorum olamaz mıyız? Sadece erkekler mi evlilikten kaçar? Bizim hakkımız yok mu buna? Ne bu zoraki koca bulamadınız tavrı?
+1 yılSosyal stigmalar tamamiyle bu arada. Herkesin kendi tercihidir. 30 yaşında erkek bekar olsa seninki kadar problem olmaz mesela. Neden dersen açıkcası pek bir bilgim yok. Ama kadınlardan olabildiğince erken evlenip çoluk çocuğa karışma beklentisi var. Sanki hayatlarındaki tek amaç bu gibi hahaha. Tamamiyle saçma. Ya evlenmek isteyen evlenir, istemeyen evlenmez. Bunda ne var?
Ben çok mutlu evli çiftler de gördüm, çok mutsuz evli çiftler de. Mutlu bekarlar da mutsuz bekarlar da. Sen şu anki halinden memnunsun, kendini mükemmel buluyorsun ki bundan mükemmel bir şey yok bu dünyada.
Stigmalar gereği kadınlara yaş sınırı konuluyor. Bir erkek 50 yaşında evlense bile yine çocuk yapabilir ama kadınlar aynı değil. O yüzden biraz daha zorlanıyor kadınlara gelince. "sen niye evlenmedin, evlensene zamanın geççek daha" falan filan. Bunu kimse direkt olarak söylemez ama genelde bu içgüdüsel şeye dayanıyor bence.
Ha şu var, senin bu halini görüp de dert yananlara noluyor ben onu anlamıyorum. Sen mutlusun halinden, asıl önemli olan bu değil mi ya? Ki yani gören dicek günah işlemiş birini vurmuş. Sadece tercihim evlenmiyorum diyorsun.
Gayet doğal ve normal bir şey. Sadece cahiller baskı yapıyor işte. Kafana takma, keyfine göre yaşa. Bu dünyada en önemli şey pişmanlıklar olmadan yaşabilmek.
İyi günler dilerim
22 Yorumla- +1 yıl
Artık şu herşeyi kalıba koymaya çalışmaktan vazgeçmeli insanlarımız. 30 yaşındaysan evlenmek zorundasın ne ya, yargı koyuyor gibi hahaha
- +1 yıl
Knk biyolojik saat meselesi yumurtalar omlet olmaya doğru gidince bunu hissediyorlar 20 lerde yok ya ne evliliği derken binanda evlilik delisi olabiliyorlar bu yüzden bide evet şuda doğru dediklerinde ilişki sayısı arttıkca yaşanmışlıkta arttıkca Kronik piskolojik proglemler kadınlarda bir haylı artma meyili gösteriyor. Hepsi için demiyorum tabi ama önemli bir kısmı Ondan ona ondan ona derken Kafayı yiyor alfa dul gibi sorunlarla ilişkine geliyir böyle durumlarda var.
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. O kadar haklısın ki.. doğru söylüyorsun. Bende 31 yaşındayım bekarım halimden mutluyum bende düşünmüyorum ama büyük konuşmuyorum. Bana da diyen çok oldu "sen evlenmeyi düşünüyor musun, evde kaldın, ne zaman evleneceksin" gibi söylenenler oldu. Son yıllardan beri boşanma sayısı o kadar arttı ki.. ben şunu anladım evlenmek için hiç boşanmayacak diye bir şart yoktur. Evlenmek için illa ki boşanma olacak. Bazıları hiç boşanmayan da var. Ama yaşın geçiyor çabuk evlenmelisin, şu ya da bu yaşta evlenmelisin gibi şeyleri düşünceleri takılırsa aceleyle evlenmek hayırlı bir iş değildir ve illa ki boşanmalar olacak. Öteki insan olarak 'Hayırlı neyse o olsun' demek gerekir akışa bırakmalıyız. Ki hayat bizi doğru yolunu gösterir kısmeti çıkar. Her insan maalesef bu şekilde düşünmüyor, akıl ve mantık var eğitimsizlikten oluyor.
Birde düşünsene bekarlar evlenmek istiyor evli insanlar boşanmak istiyor ne anladım bu işi. Nerde bu düşünce.. Bekar insanlara sorular sormamalı herkes kendine göre bir özgü vardır. Herkesin mutluluk kendine aittir.01 Yorumla
Soran+1 yılBirini sevsem tamam dicem. Ama evlilik hizmetçilik gibi geliyor bana. Sosyete aileler gibi evlenip gezip tozmak şansım olsa sorun yok. Ama ben Şeyma subaşı değilim ki evlenince fıldır fıldır gezeyim. Keşke olsam. Kadin hayalimi yaşıyor. Hem çocuk yaptı hem dünyayı geziyor. Öyle olacaksa yarın evlenirim. Hiç dert değil. Çünkü koca çok. Eminim sen de benim gibi düşünüyorsun.
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılİki kızıma da büyüdüklerinde aşılayacağım düşünce, hayatlarındaki öncelikli hedefin evlenmek, aile kurmak, üremek olmaması gerektiği olacak. Elalemin ne dediği de önemli değil, hayat sizin. Böyle "mor inek" tarzında, yaşam biçimi anlayışı yönünden toplumun geneline aykırı, sürüden farklı düşünceleri olan insanları çok takdir ediyorum. Sevin, sevişin, evlenin, evlenmeyin, evlenip çocuk yapın, evlenin çocuk istemeyin, evlenmeden çocuk yapın... İster sevdiğiniz adamla, ister arkadaşlarınızla, ister tek başınıza gidin bisikletle dünyayı gezin. Hepsi sizin bileceğiniz şeyler, bunlar için size kim nasıl bir dayatmada bulunabilir ki? Size evlenmeyi ve üremeyi dayatan kapitalizm bunu yeni çalışkan kölelere ihtiyaç duyduğu için yapıyor. Evlenin ki kapitalizmin çarkları dönmeye devam etsin. Çocuk yapın ki ihtiyaçlarınız artsın, ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için işten başınızı kaldıramayın, hayatınız "oku, çalış, evlen, çalış, çocuk yap, çalış, emekli ol, öl" kısır döngüsünden çıkmasın. Aile kurun ki kendiniz için değil, sadece onlar için yaşayın. Dünyanın efendilerinin sizden istediği bu. 30 yaşını geçmiş bekar ve özgür kadınlara hayranım açıkçası. Doğru yoldasınız.
11 Yorumla- +1 yıl
Şu da var, evlenmek istemeyen özgür, kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bekar kadınlar ataerkil toplum için tehdittir. 30'lu yaşlarındaki bekar kadının sevişip "toplum ahlakını bozmasından", genç kadınlara "kötü örnek" olmasından, evli erkekleri "ayartmasından" korkulur.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBak canim ayni bende senin gibi dusunen bir kadindim, hata senden bir tik daha ileri. 30 yasindamdan sonra evlendim. Baktimki hayat benim kafamin icindeki dusunceler gibi deyildi. Gayet iyi bir meslegim, 2 evim ve arabam vardi. Soyle bir olaya sahit oldum ve fikirlerim degisti.
Akrabam olan bir bayan o zamanlar 45 yasinin uzerindeydi. Birgin bir konusma gecti aramizda, istedigim kriterlerin artik bir tanesi bile gelmiyor dedi. Eskiden hangisini sececegimi sasirdim dedi. Onunda maddi durumu iyiydi. Anne babasini kaybettikten sonra kardeslerinin tavirlari degismeye baslamis bu kadina karsi. Hatta istemeye gelen erkekleri geri cevirmisler. Sonradan aydinlaniyor. Olurse parasi pulu kardeslere kalsin diye evlenmesini istemiyorlarmis. Şu an yasi 55 civarlarinda. Ne isteyen var ne kapisindan gecen. Kendi en samimi arkadaslari bile aramaz sormaz olmus. Bekar kadinin hic bir yerde yeri olmuyor dedi. Kardeslerinin eline dusmus durumda.
Kendi hayatini demem o ki. Akrabalarinin kardeslerinin eline dusersin ilerleyen yaslarda
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin yaşı yok. Ben 24 yaşındayım. Yakında 25 olacağım. Evlenmeyi şu an düşünmüyorum çünkü güveneceğim bir insan yok. Belki bir gün biri çıkar fikrim değiştirir bilemem. Belki de hiç evlenmek istemem onu da bilemem. Herkesin hayatı kendine. Senin de dediğin gibi 18 yaşında evlenip mutsuz olan da var, 35 yaşında doğru insanı bulup evlenip çok mutlu olan da olabiliyor. Hiç evlenmeyen de olabiliyor yani bu insanın kendi hayat tercihidir. En önemlisi de kaderdir tabiki. Kimseye laf söylemek düşmez. Herkes kendi hayatına odaklansın bir zahmet
22 Yorumla
Soran+1 yılNedense mantıklı yorumlar küçüklerden geliyor daha çok bu umut verici teşekkür ederim 🌸
Tabi insn düşünüyor. O zaman karşımıza çıkan ve yaş nedeniyle saldırmaya çalışanlar kimler diye. Umarım herkes senin gibi düşünür 💕- +1 yıl
Rica ederim. Sırf evlenmiş olmak için evlenilmez. Evlenmek isteyene birini bulmak kolay. Mesele doğru insanı bulabilmek. Onu bulmadan da evlenmek istememek gayet doğal. 🌸
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilik evlenmeyene güzel görünür sadece
Çoğu kadının evlilik sonrası ne kadar yıprandığını görüyoruz. Bir kez yaşiyoruz bu ülkede herkes herkese karışma hakkını kendinde görüyor. Benim de ablam evlendi. Sürekli kavga ediyorlar ve sürekli mutlu oluyorlar ben sürekli tartışıp barışacağım bir ilişki istemem. Bir de beni şikayet ediyor eşine evlenmek istemiyor diye. Çok tuhaf insanlar. Herkese kulağını kapatamazsan bu ülkede kendi hayatını bile hesap vererek yaşıyorsun. Ben evlenip hizmetçi gibi (isteyen inkar etsin fark etmez evlilik kadın için Hizmetçilik gibi bir şey türkiye de) yaşamak istemiyorum. Ortak iş yapıp gönül birliği olursa evlenirim ama aman aman olmazsa olmaz değil benim için. 20 lerin başında da böyle düşünüyordum 27 yim hala böyle düşünüyorum. Çünkü annem baş örnek olmak üzere komşular olsun evlenenler olsun hepsi eşini şikayet eder etmese de biz farkındayız. Miller sadece geçiniyor. İyi kötü fark etmiyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Kabul eden yok insan içinde. Hep yalnızken bunu fert yanıyorlar. Ama dışarıda çok mutluyuz.
Cevap sahibi+1 yılAynen hep poz bunlar.
Yemek işi sende temizlik sende bulaşık çamaşır sende çocuk bakımı sende eşinin ihtiyacı sende üstüne artık ekonomik nedenlerle birde iş de şart. Ama yine bir kusur bulurlar hep suçlu sen olursun.. Aman aman ülkedeki erkekler param varsa sahibin benim kafasında zaten. Elaleme para yedirir senin ev için aldıklarına laf ederler. Böyle bu erkeklerin çoğu ama tutturmuşlar evlenin diye. Kendileri evleniyor 3 güne aldatılıp çocukla kalıyor işte birde bizde çocuk varsa boşanma kafası var ya. Lastik gibi hastalıklı bir aile uzatmaları oynuyor işte. Türkiyede%70 böyledir bu.
+1 yılGerçekten ben de anlamıyorum bu insanların kafalarını. Neden birilerini evlendirme çabası içindeler? Ellerine ne geçecek? Hic tanimadigim insanlarin bile gelip sen evlenmedin mi? Sorusu sormasından gına geldi.. kendi ayakları uzerinde durup çalışan, evlenmeyen, tek başarısı çeyiz dizerek kocaya gitmek olmayan kadınları neden evde kalmış olarak görüyorlarki? Ben de 25 yaşındayım 26ya yol aldım ama 18 19 sananlar var küçük duruyorum. Yaşımı öğrenince hemen, ee evlilik falan yok mu daha? Diye sorular geliyo. Sen evlendin de mutlu musun sanki 4mk diyesim geliyo.. geneli mutsuz çünkü. Kendi mutsuzluklarına çekmeye çalışıyorlar bence bizi de.. yıldıramayacaklar ama😄
20 Yorumla
+1 yılMerhaba ben de Avrupa’da yaşayan güzel çekici parası işi olan sosyal bir kadınım 30 yaşındayım. Aynen katılıyorum sana. Evli kadınların hepsi çok mutsuz pişman aman inatla bekarları evlendirmeye çalışıyorlar. Çok saçma hem kocalarından boşanmak istiyor hem de bizi evlendirmek istiyorlar. Benim de evliliği berbat mutsuz kocasından şiddet görüp aldatılan şimdiki aklım olsa evlenmezdim diyen her kadın saçma şekilde ben istemiyorum dememe rağmen her saniye bana koca bulmaya çalışıyor hep beni aşağılayıp ezmeye çalışıyorlardı hani evli değilim diye ne alakaysa. İstesem evlenirim sanki evlenmek marifet. Bak resmen istedikleri şu. Ben yandım sende yan çünkü sen hayatını yaşıyorsun özgürlük kuduruyorum kıskançlıktan sen de sürün istiyorum diyorlar içten içe. Kadınlar çok kıskanç.
24 Yorumla- +1 yıl
Diğer sorularını okudum bu yazdıklarınla sorulardaki Durumun pek eşleşmiyor evde kalmış kız kurusu dayanışması yapmışsın isterse evlenirmiş miş miş miş miş miş
- +1 yıl
@İstavritliAşure @İstavritliAşure hahahahaha kes ka git köşede dilen mal. Seni götümde sallarım mağara ayısı. Kadınlara terbiyesizlik yapan amdan çıkma böcek git de ananın çıktığın yerine geri gir bi boka banzememişsin pç
Soran+1 yılKız sen boş ver cevap verme şuna. Ben senin dediğini anladım. Sen de beni anlayarak yorum yapmışsın teşekkür ederim. Benim aileden yana sorunum yok. Annem babam sorun etmiyor. Kendi birikimleri var al istersen hepsini diyorlar benim parama da dokunmuyorlar. Ben oleyim onlar yaşasın. O kadar minnettarım anne babama. Bu konuda bana baskı yapmıyorlar. Şehir dışından geldim ailemin yanında çalışıyorum. Gerçekten mutluyum kendimle. Kendimle diyorum her gün bir kardeşim geliyor. 20 tane de yeğenim var. Her gün biriyle oluyorum. Hepsi etegimde seviyorlar beni. Ama aile dışında herkes bana koca bulma derdinde. Aile içinde sadece bir gelin bana düşman. Ama onun sorunu başka. Kendisi açık biriydi annem istemedi onu kapandı gelin geldi. Şimdi ben açık biriyim. Acısını annemden ve abimden değil benden çıkarıyor. Bana evde kaldı muamelesi yapıyor. Halbuki ben ona hiç saygısızlık etmedim. Kendi yaşayamadığı hayatın Acısını benden çıkarıyor. Abimle de zorla kendisi evlendi. Abim yengemi gayet seviyor. En son abime dedim yeter ben bu lafları çekemem. Yengemle konuşmayı kestim. Kafam acayip rahat 😃
- +1 yıl
Şöyle benim ailemde babam denen pislik doğduğumdan beri bana sadece maddi babalık annemin zoru nafaka korkusuyla yapan biri onun dışında beş para etmez. Akrabalar desen öyle asla hiçbiri dayılık teyzelik kuzenlij amcalık yapmaz. Hep kıskanç fesat sevgisiz insanlardı. Hepsiyle ilişkimi kestim bitirdim hep tek taraflı vermekten sıkıldım yıllarca. Bi annem var aile. Aslında onun da çok yanlışları var bana kıskanç bencil çıkarcı sevgisiz bir kadın ama yine de destek oluyor bana aile oluyor sahip çıkıyor koruyor hani ondan. Koruma da kendi direkt korumuyor ama kocasına zorla babalık yaptırıyor bazen işte o yani. Neyse ama benim ailem de varlıklı zengin ondan hiçbir zaman evlen demediler bana yani. Ama annem benim işlerimi yapsın etsin diye hep erkek bul diyip duruyor. Bu devirdeki hiçbir erkek bir şey yapmıyor ki. Kendi de görüyor zaten çıkıp sevgili oluyorum erkekler hiçbir bok yapmıyor tek dertleri beni sömürmek kullanmak ondan terk ediyorum zaten.
+1 yılVar olma sebebimiz evlilik değil sonuçta. Evlenmeyenlerin toplumda başarısız görülmesi olayı kadar saçma birsey yoktur. Evlenmek de bir maharet değildir sadece seçimdir. Kendi paranı kazanan ve özgürce gezip tozan gezmeye sınır koymayan biriysen senin yaşantını kıskanıyor olabilirler.
Kulak asma onlara. Ya da sert bir şekilde karşılık ver ki hadsiz hadsiz konuşmasınlar. Kime ne ayol. Evlenmemiş çocuk yapmamış falan filan onlara ne. Herkes topluma uysunlar kalıpların dışına çıkılmasın istiyorlar. Saçma işte yani boş ver
10 YorumlaBüyük yaşta bekar olan erkeklere de çok hoş sıfatlar takılmıyor.
Yazınızı okudum ama neden böyle bir şeye değindiniz pek anlayamadım. Şahsen ben 30-31-32 korkmuyorum. Ergen tavırlardan, dengesizliklerden korkuyorum. Bu yaşlarda evlenmemiş olanların büyük kısmında birtakım sorunlar sezebiliyorum.
- Asosyallik
- Çok fazla dominantlık
- Psikolojik sorunlar
- Kendini kariyerine adamışlık
Gerisi kendi tercihi oluyor hayatını yaşıyor. Mesela kız kardeşim 31-2 (92li) yaşında indirimli bilet hakkı var fırsat buldukça yurt dışına çıkıyor. Arkadaşlarıyla Türkiye'yi geziyor. Konser, tiyatro şu bu eğleniyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlilik gerçekten iyi bir şey 45 yaşlarında bekar kız biliyorum, Acele etmeyin bence o kadar sorumlu oluyorsun hiç tanımadın bir erkeğin sorumluğunda yaşamak zor oluyor. Seni gerçekten seven birini bulabiliyorsan evlen ama sırf kendi egolarını tatmin etmek veya ihtiyaç gidermek için olanlarla hiç evlenme.
30 yaş kız güzel aslında neden korksunlar. Sana değer veren biri olursa evlenin sadece.23 Yorumla
Soran+1 yılBenimle evlenmek isteyenler var zaten. Ama ben evlenmekten korkuyorum. İçimden gelmiyor. Toplumda da baskı var. Koca bulamıyoruz gibi konuşuyorlar. Ben buna takıldım. Neden bize nefret kusuluyor. Benim ciddi adaylarim var. Güzellik dışında gayet zeki ve konuştuğum zaman insanların dikkatini çeken biriyim. Kitap okumayı seven kafası dolu insanı kim sevmez? Chl sevmez. Ben artık şunu anlasınlar istiyorum. 30dan sonra evlenmek istemeyen kadınlar da hala var. Biz buradayız. Ha bana Şeyma subaşı gibi hayatın olcak. Gezcen tozcan deseler hemen yarın evlenirim. Ben hizmetçi olmam istemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılGörüşlerin son derece içten katılıyorum size, Hizmetçi gibi evliliği asla ve asla kabul etmeyin varsın bekar kalın, Çevrenize aldırmayın siz.
Sizin ile evlenecek kişi sizin kadar eğitimli ileri görüşlü saygı duyan, kitaplarıda seven biri olmalı,
Güzellik kavramına o kadar katılmıyorum , çok güzel olsanız bile bir kaç yıl sonra zaten geçici oluyor, esas olan iç güzelliği biliniz başkalarına yararlı olmanız. Elbette böyle erklerde vardır size bir gün gelirler.
Günümüzün bazı erkleri Kadını sadece seks objesi olarak gördüklerinden amaçları bu oluyor ve kadını da çocuk doğuran ve evde yemek yapacak biri olarak görüyorlar. Bunlar en son iş.
Zaten ne varsa bu toplum baskısı yüzünden bizler böyle ilerleyemiyoruz. O ne der bu ne der bana ne Kim derse desin demeliyiz..
Ülkemizde de cahil insan o kadar çoki bunu bazı yerlerde ve yönetimlerde bile görmekteyiz.
İnssallah eğitimli sizi gerçekten anlayan biri çıkacaktır.
Bayramınız Kutlu olsun.
Soran+1 yılÇok mutlu oldum. Çok teşekkür ederim. Sizin de bayramınız kutlu olsun 🌸🌸
- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
+1 yılBu aslında gayet sık rastlanan bir fenomendir. Evlilik ve çocuğa bakış açım bu şekilde. Hikaye formatında anlatacağım 🙂
Yine biri, popüler diye oldukça pahalı bir markanın ayakkabısını gider alır, aslında ihtiyacı bile yoktur ve ayakkabı çok rahatsızdır ama almıştır bile. Zaten kuzu olduğu için sürekli bu tuzağa düşenlerdendir.
Bu noktada ayakkabıyı övmeye başlar, almayanlarıysa kötüler ki kendi yaptığı hatayı diğerleri de yapsın. Bu alıklığı yapanlar, birlik olup yapmayanları linçlerler. Aralarından sadece birkaçı dürüstçe aman diyeyim sakın almayın der.
Evlilik ve çocuk yapmak da bunu gibi. Günümüzde akımı takip edersin, etmezsen kötülenir dışlanırsın. Akım seni mutlu edeceğinden değil, onların yaptığı hatayı sen de yap istediklerinden.
Daha diyeceğim çok şey var bu konuda da işte neyse, burada bırakacağım.00 Yorumla
+1 yılBen 30 ve üstü kadınlardan bağlanma problemleri olduğunu düşünüyorum o yüzden daha mesafeli yaklaşıyorum ask ilişkilerinde ama başka bir kadının rahatsız olma sebebi ülkemizde evlenen kadın genelde aşırı bir sorumluluk aldığından sosyal hayatı kısıtlanıyor öyle düşünmeden gezemiyor veya spor yapmayı sevmediklerinden doğuma bağlı vücutları sarkıyor ve kendilerini beğenmiyorlar ona rağmen karşılarında onla yaşıt veya daha büyük olmasına rağmen çok daha diri ve güzel bekar bi kadın gördüklerinde rahatsız oluyorlar. Ki bazılarının rahatsızlığı bunla da bitmiyor, kocasının onu görünce gözü kayacak kendisinden soğuyacak diye ödleri kopuyor maalesef. Bunlar da benim sadece gözlemim veya kişisel yorumum değil, bir çok kadından da teyit aldığım bir gerçek...
04 Yorumla- +1 yıl
Kadının yaşı ne kadar küçükse aklı fikiri zikri hele ki günümüzdekilerin cinsellik ay ben aşık oldum, hayır sen aşık olmadın sen sadece... istiyorsun ama 30 yaşına kadar cinsellik düşünmemiş kendini geliştirmiş bir kadın aklını doğru kullanır ki bu benim gurur duyduğum bir şeydir keşke bütün kadınlar böyle olsa diğer türlü sapıklığın artmasının en kritik sebebi kadınlar aksini iddia etmek için bana mukavemet etme!
- +1 yıl
@Soylu_Orgun rahibe olsa 30 yaşına kadar illaki cinsellik düşünür ve belli şeyleri fazlasıyla yaşar. Yani benim bahsettiğim konu bu da değil aslında, 30 yaşına kadar hiç evlenmemiş bir kadın erkekleri kendince tanıdığını düşünür ve genelde bu bakış açısı olumsuzdur çünkü hayatına giren kişiler bir şekilde hatalar yapıp evliliğe onu ikna edememiştir.. O yüzden aska ve insanlara karşı büyük bir güven kaybı yaşadığından tanıştığı kişilere de bağlanma problemi yaşar, ilişkiye mesafeli yaklaşır, o süreç bayağı sorun aslında orada onu tedavi ederken kendinin de yarabandı olmadığını hissettirmen lazım.
- +1 yıl
Hmm bak burada değindiğin nokta çok doğru katılıyorum
- +1 yıl
@Soylu_Orgun teşekkür ederim
+1 yılSoruyu kendim sordum sandım 😄 ben de 32 olmak üzereyim ve yaşımı da göstermem kendime de bakarım sağlıklı beslenme spor vs hayatımdan da memnunum. Ama evlilik ya da çocuk sanki mutlak mutluluk unsuruymuş ve nasip değilmiş gibi sürekli çocuğun öneminden, fazla seçici olmamamız gerektiğinden (ki bu yaşa gelip ne isteyip ne istemediğimizden emin olmanın adı negatif bir unsur olarak fazla seçicilik olmuş), hayatta yalnız kalma temalı konuşmalarla bir şeylerden dem vuruyorlar. Evli olup da yalnız olan da çok. Nasip kısmet doğru zamanda doğru insanla 💫
00 Yorumlaevliliğe kapalı değilim, evliliğe gözümü kapatıp koşmak da istemem. bazen içime sinerse deniyorum, sonuna varan olmadı. tamam desem birine çoktan evliydik. belli temel şeyler olmayınca olmuyor bu herkes için değişebilir. bekarlıktan ölecekmişim gibi bakılmasına gerek yok amaç evlilik değil güzel yaşamak, güzel bi hayat arkadaşı güzel bi aile desteği varlığı filan bence. bunu sağlayacağımıza inandığımda evlenirim. ki her sene her tanıdığım insan her öğrendiğim, bana yeni şeyler öğretiyor.. hayırlısı yani hayat öyle de tam ve mükemmel hissettirmiyor böyle de. fiziğin mükemmelliği de hem bi sınav hem bi güzellik ama tek başına bi etken değil. hayat güzel yerden bakıp, kendi olmayı başaran, ve kendini güzel yetiştiren güzel insanlar olmak önemli. o zaman hayatın her sunduğunu insanca yaşayabiliriz... şahsen ben anca anca kendi eksik zayıf bastırılmış yanlarımı fark ediyorum. aslında kendimi kandırmışım, şimdi kasları güçlendirme zamanı diyorum. bildiklerimi öğrenme zamanı...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn çokta kadınlardan yorum almak isterdim" dediğin yere üzüldüm. Yurt dışında yaşıyorum haliyle iki taraftaki kadınların psikolojisini kiyaslayabiliyorum. maalesef turkiyedeki kadınların çoğunun toplum baskisi var hepside kadınların kendi kendine yaptığı baskı aşşagilama , nefret , kin , düşmanlik ve çoğunu eziklik komlexsi var. Bu inanılmaz gelmişti bana sosyal medyada bile birbirlerine nefret kusuyorlar. Daha bugün bir paylasimda beyin cerrahi olmayi başardıkları için , dört kadının evli kadınlara kocasının unvanını kullandıkları dan dolayı ağır birsekilde laf sokuyorlardi. Doktor olmuşlar ama tuaf şekilde desteğe ihtiyaçları var gibi. Bende. Merak ediyorum neden böyle turkoye kadınları ben 10 yıldır gitmedim Türkiye'ye. Ve çok değişmiş insanlari toplum bozulmis.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEğer calisiyorsan ayakta durabiliyorsan çocukta yapmak istemiyorsan evlenip başını yakma derim nacizane fikrim. 40 yaşındayım eninde sonunda aldatiliyorsun erkekler nankör. Eşleri 30 yaşını geçince mutlaka aldatiyorlar. Oysa bende genç fit ve bakımlı bir kadınım. Değişiklik olsun diye en masumu bile aldatıyor oyuzden yaklasmani tavisiye etmiyorum evliliğe.
Soran+1 yılBen çocuk yapmak istiyorum. Ama evlilikten korkuyorum napim. Hizmetçi olmak istemiyorum. Ben gezmek tozmak eğlenmek istiyorum. Özgürlük istiyorum. Aşık olup evlenmek istiyorum. Yani içimden gelmeli. Kabul edemiyorum kimseyi.
Cevap sahibi+1 yılçocuk yapmak seni olduğun yere civileyecek. Ne kadar güzel olsa bile çocuk hayatını ipotek edip o evde oturmak gibidir. Boyle bir evde oturmak istermiydin tapusu sende değil ama içinde oturuyorsun ? Öncelikle güvensizlik ten kimseyi kabul edemiyorsun. Önce kendi evine geç bir koca evine gitme. Eninde sonunda bitecek bir ilişki için nikah var diye devam eden ilişkileri dönmek istiyorsun aşık olmak değil. Aşk bitiyor gülüm. Sevgide. Evlilikte sabır ve tahammül kalıyor. Zaten calismiyorsan eninde sonunda evlenirsin mecburen
Soran+1 yılHaklısın. Yine de aynı esprilere güleceğim birini isterim. Gülmek espri yapmak çok önemli. Zeka burdan belli olur. Aptl biriyle kesinlikle yapamam. Benimle aynı şeylere gülen birini bulursam o kişiye aşık olabilirim. Tabi hayata bakışı her anlamda önemli.
Tolere edemeyeceğim şeyler de var.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen her zaman derim ne zaman kısmet geleceği belli olmuyor bende 25 yaşına geldim acele yok doğru insanla evlenmek istiyorum.30 yasinda bekar olabilir normal karşılıyorum. Bazı arkadaşlarım 30 yaşında bekar kalmayım diye saçma sapan evlilikler yapıyorlar. Evlenmek için evlenilmez hani. Çok büyük bir sorumluluk. Kadının üstüne gelip duruyor hemcinslerimiz. Yok 30 yasinda doğurganlık düşermiş yok kadın erken çökerms vb gibi boş şeyler söyleniyor. Herkes eşit olmuyor bu hayatta kimse kimsenin hayatına karışmasa keşke
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBizim toplum evliliği başarı olarak görüyor evlensin isterse kotu evlilik yapsın millet tatmin olsun
Soran+1 yılO kadar doğru dedin ki. Burada her gün kocasından dayak yiyen bir kız var. Kocasına sümük bile atmam. Ama gel gör ki o dayak yiyen kız benden çok saygı görüyor. Dayak atıyor bile olsa bir kocası var diyorlar.
Ben bana el kaldıran kocanın el. ini kırar. ım. Ben deliyim yaparım.
Kendimi de tanıdığım için evliliği de kötü gördüğüm için kabul edemiyorum kimseyi.
+1 yılBu devirde zaten mutlu olanı da görmedim. Bırak evlenmeyi, sevgililik ya da nişanlılık halinde bile birbirine tahammül edemiyor katlanamiyor insanlar artık. Sizin üstünüze niye geliyorlar sebebini bilmek zor ama biz yandık bunu da yakalım derdinde olabilirler
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSoru güncel bile almış ben daha yeni görüyorum ya şu işe bak. Böyle güzel sorular zaten çok denk gelmiyor ki. Aynı benim gibisin, kendime aşığım diyen evlilik için kendini yaşı ne olursa olsun yormayan hatta istemeyen çünkü hiçbir erkeğin buna degmeyeceğini bilen kendine yeten kadınlara da bayılıyorum. Kim ne dersin canım bunun anlamı şu. Kendine yeten bir erkeğe muhtaç olmayan kadını toplum çekemiyor, illa bir muhtaç olsa diye bekliyorlar ama çok beklerler, sen harikasın ben harikayim, boş ver herkesi gül geç. Evlilik çocuk başa bela ne gerek var kendini yıpratmaya😘
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. İstemiyorsan istemiyorsundur bu gayet normal. Evlenenlerin başı göğe mi eriyor sanki? Mahkemelerde binlerce boşanma davası var bir çoğu sudan saçma sapan sebeplerden, en azından böyle bir saçmalığı da yaşama ihtimalin yok evlenmeyince.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen de bu şekilde düşünüyorum. Ama mutluyum dediğimde bile ya ya bizde inandık der gibi davranıyorlar. Yani bu saygısızlığı yapanlar bekar bir kadın mutlu olamaz demeye getiriyor.
O yüzden diyorum. Neden evli değiliz diye bize bu imalar var. Neden koca bulamıyoruz gibi davranıyorlar. Bu saygısızlığı gördüğüm için soruyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirden fazla sebebi var ilki CPD cinsel pazar değeri "cinsellik değil yanlış anlaşılmasın"Cinsiyetlerin yaşlara göre çekiciliği 27 den sonra hafif hafif kadınlarda düşer. Ve Efendi tip sünepe erkeklere kalırlar Öte yandan pek çoğu 30 lara doğru onla bunla gezer Erkekde böyle kadını istemez Kendine ait olsun ister. Ha çaresizdir kimse suratına bakmamıştır Mecburdur abazadır o ayrıdır. Öte yandan ilişki sayısı arttıkca kafayı yiyen kadınlar proglemlerini sana yansıtır bu ve gibi pek çok sebep varda tek tek anlatamam Kısacası uygun değiller DEĞERLİ YÜKSEK SEVİYE ERKEKLER İÇİN
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılInsanlar herkesi kendisiyle kıyaslıyor. 20 yaşındaki kız seni yaşlı gibi görüyor. 18 yaşinda evlenen de seni evde kalmıs gibi görebiliyor.
Önemli olan kimin ne düşündüğü değil senin ne hissettiğin. 30 yaş gayet genç ve güzel bir yaş. Tabi ki taliplerin hep olacak güzel olduğun müddetçe, bu devirde herkesin bir alıcısı var. Dul kadinlarin da talibi var, yaşlı teyzelerin bile kendine uygun talipleri var. Sen niye evde kalmış olasın ki? Seni böyle komplexe sokup kendilerini yukarı çekmeye çalışıyorlar, buna izin verme.
Haa bide böyle komplexe girip de sana uygun olmayan adamları kabul etme. 10-15 yaş büyük, yaşlı görünen, evlenmiş boşanmış, beş parasız, sorunlu tipleri kakalamak için senin gibi kizları seçiyorlar. Sanki sen evde kalmişsin da köprüden önceki son çıkış son kurtuluş kapısı bu adammış gibi lanse ediyorlar. Birçok kız bunu kabul edip mutsuz oluyor.
Seni böyle manipule etmelerine izin verme.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKadının en akıllı ve güzel olduğu yaşlar çünkü 30-35. Haliyle korkmaları doğal hsjzjsjsk sen mutluysan gerisi tırt salla
32 Yorumla
Soran+1 yılBu sözler rahatsız ediyor artık. Su an goruculer hariç iki ciddi adayim var. Biri bu ülkede biri yurtdisinda. Ne cevap vereceğimi bilmiyorum. Çünkü evlenmek beni çok korkutuyor.
- +1 yıl
Abla senide her şey rahatsız ediyor ne yazsın millet sana ne istiyorsun
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇekemiyorlar bacım 😅 özellikle küçük yaşta evlenenlerin pişman olduklarını söylemesi farklı bir gerçeklik yaşamamış olmalarından ileri geliyor bence.
13 Yorumla
Soran+1 yılKimse umrumda değil de kardeşime çok üzülüyorum. O benim bitanem.
- +1 yıl
Evet yazık olmuş o kadar küçük evlenmiş olması. Yani nasıl oluyor da seni örnek almamış mesela. Toplum baskısı olmuş bence.
Soran+1 yılToplum baskısı olmadı. Kardeşim 17 yaşında nişanlandı. 18 yaşında evlendi. Annem babam abilerim yalvardı. Nolur evlenme diye. Ama o seviyorum dedi. Şimdi de pişman. Ben zaten şehir dışında okuyordum haberim yoktu. Onunla planlarım vardı. Abla keşke söyleseydin diyor. Dedim ne bileyim hemen evleneceğini. Şimdi de çocuklar olmasa çoktan bosanirdim diyor. Kafa yapıları farklı. Yoksa biz de ailece damadı seviyoruz.
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m +1 yılYakın olaylar mevcut hep bekarlar da. Üstlerine atlicaz zannediyorlar erkeğin. Öyle herkese varsak evlenmiştik dimi? Bir yenge var bende. Attığı iftiralar burdan köye yol olur, tabi onun amacı kızının pisliklerini unutturmak. Bazen dengin olmaz. Bu kadar basit. Ben Allahın emrini bilen biriyim. Gerisini boş ver. Etrafımdaki herkes 3. cümlede evliliğe getiriyor lafı. Neden evlenmedin falan. Yine sinirlendim. Sananeeeeeeee
12 Yorumla
Soran+1 yılEn sonunda dicem size ne yaprak kafalı. İstemiyorum evlenmek istemiyorum. Geb. erin hepiniz demek istiyorum. 😀
- +1 yıl
Ben diyemiyorum sen de bari bacım. Helal olsun
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bende 27 yaşındayim bana da niye evlenmiyor diyorlar, ya laf olsun diye evlenmek istemiyorum ayrıca bende kendimi beğenirim veya herkes tarafından iltifat alırım ama konu burada çözülmüyor ki, insanın kendi içten gelerek isteyip mantığına yatmasi lazım. Ayrıca evlenen arkadaşlarımda dahil evlenme pismaniz diyorlar ajdkf Ben her hangi birini hemen kabul etseydim şimdiye kocaman çocuğum olur du zaten 🫠 Nasip bu işler herşeyin bir vakti var.
15 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru dedin. Ben de aynı şekilde evlensem boyum kadar çocuğum olurdu. Bu ülkede evliliklerin özgürlükleri yok ettiğini görüyorum. Deli dolu olan arkadaşlarım hayattan bıkmış durumda. Kardeşim bana eşimi seviyorum ama çocuklar olmasaydı aşk filan bırakır bosanirdim diyor. Hatta benim yurtdisina gitme ihtimalim var. Beni çocuklarla alır mısın dedi. Dedim sen kocanı sevmiyor musun çok seviyorum dedi. Sana yanlisi mı oldu dedim. Özel olarak sordum. Kesinlikle yok diyor. Ee diyorum. Abla evlilik hiç güzel değil. Ben bekar hayatımı çok özledim diyor. Sarıldım gözleri doldu çok zoruma gitti. Kardeşim benimcanim bitanem. Yani abla özgür olmayı özledim diyor. Ben bunları gördükçe daha çok soğuyorum evlilikten. Ya ben de böyle olursam diyorum.😔
+1 yılSakın kendini, bu güzel düşüncelerini bozma ne zaman karşına kalbini seven seninde yanlızca kalbini sevdiğin biri çıkarsa ve hazır hissedersen işte o zaman bekleme evlen ama şimdi başkalarının lafına acele etme, kadının düşmanı kadındır (şimdi bu sözümü okuyan her kadın beni linçleyecek)
01 Yorumla
Soran+1 yılSadece kadınlar değil hem benden küçük hem de benden büyük erkekler de evde kaldın iması yapıyorlar. Ama ne zaman biliyor musun? Bir tartışma sırasında bana edecek laf bulamayanlar genelde en son bu evlilik konusunu açıyor. Bir de beni kıskanan yengem. Kadin 40 yaşına geldi hala benimle uğraşıyor. Nerdeyse 15 yıldır benimle uğraşıyor.
Kıskanması genelde hoşuma gitsede yoruyor bir yerden sonra.
Şöyle kendi silik yaşantılarına başkaları üzerinden renk arayan ortadoğu farelerini çok kaale almamak lazım.. Sanki çok matah bir şeymiş de 18-20 yaşında evlilikler.. Evlediğiniz de ne yaptınız aw? Kültür yok, incelik yok, kendini geliştirme yok, gerekli-gereksiz burun sokarsınız ! Ama ne yapacaksın hayatta başarı olarak algıladığı tek şey bu bazılarının; birinin karısı olmak..
04 Yorumla
Soran+1 yılYeter ki uzak dursunlar. Bana laf söyleyenlerden bıktım. Onlardan biri akrabalardan 19 yılım diye paylaştığı kocasını sevmediğini ben biliyorum. O kadar çok şey görüyorum ki. Abimi seven bur kadın var. 16 yaşından beri abime aşık. 4 tane çocuğu var. Abimi seviyor kaç yaşına geldi. Ya ben böyle bir evlilik istemiyorum.
Ya da arkadaşlarım gibi aldatılıp içime atmak yine de mutlu gibi yapmak istemiyorum.
Kaldırabilecek karakterim yok. Sırf evli desinler diye yapamam. Burada evde kaldın diye yorum yapanlardan birinin de 30 yaşını geçmiş bir arkadaşıma yalvar yakar ilanı aşk ettiğini de biliyorum. Evlenelim ne istersen razıyım dediğini de biliyorum 😅😅
Ama şimdi burada bana yaptığı yorumu da gördüm 😂😂
Soran+1 yılYok ben gizli kullanıcı olarak paylaşım yaptım. Söylersem kim olduğum anlaşılır 😃
Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı. Aslan veya oğlak burcu sanırım burcun.
Aslına bakarsan iyi yapıyorsun. Belki kendince sebeplerin var. Ama toplumun ve sistemin dayattığı bir olgu var. Bu olguya direnmek yorucu. Evlilik sistemi bence garip bir sistem. Çoğu kişi evlilikten şikayet ederken bireysel olarak eşlerinden değilde sistemden şikayet ediyor bence. Ekonomik özgürlüğünü elde etmiş biriysen bişey diyeceğim yok. Ama baba evindeysen sen de kendi hayatını kursan güzel olur.04 Yorumla
Soran+1 yılEvet Oğlak burcuyum. Aslan burcu genelde evlenme meraklısı olur. Çevremde aslan burcu olupta 25ine kadar bekar kalan tanımadım. 2 tanesi boşanma aşamasına geldi ve biri boşandı. Şimdi ailesiyle yaşıyor oğlu da yanında. Komşumuzun kızı. Benden büyük.
Soran+1 yılBen de beni severim. Teşekkürler.
+1 yılAbla gençsin zaten kırışıklık olur mu hiç 😂 evlenmek zorunda değil kimse ben 24 yaşında biriyim bana bile ilginç bakıyorlar yeğenim var 19 yaşında diyor iki üç seneye evlen bende diyorum istemiyorum 28 29 belki evlenirim birini seversem dedim ne çok geç dedi saçma sapan şeyler
04 Yorumla
Soran+1 yılCanım benim ben 23 yaşında olan kızların boyun çizgileri kırışıklıklarını biliyorum
Selülitleri olan 20 yaşındakiler
Ben görmesem demem zaten
Bu yüzden zaten kimse yaşımı anlamıyor ya
Daha geçen yıl en son biri geldi senden hoşlanıyorum dedi
Dedim güzel kardeşim kaç yaşındasın dedi 21
Ben kaç yaşındayım 23 dedi
Yok kardeşim ben 30 yaşındayım senden de çok büyüğüm kendi yasitini bul dedim
Zaten genel olarak 20 yaşındaki de 50 yaşındaki kadın da aynı tepkiyi verip bön bön bakıyor
Şimdikiler estetik ile kırışıklık yok ediyorsa bilemem
Ama ben ailem kuzenlerim dışında fiziği düzgün sıkı duran pek görmedim
Belki de bana denk gelmedi bilemem- +1 yıl
Kendi yaşıtlarım koca kadın gibi oldular bile şimdiden çok şaşırmıştım
Soran+1 yılBen artık şaşırmıyorum. Kötü beslenme var. Her yediğimiz hastalık. 40 yaşındakiler de bizi görüp şaşırıyor olabilir. Eski toprak demek güçlü sağlıklı demek. Yeni nesil Kötü görünüyor çünkü her yedikleri hastalık.
- +1 yıl
Evlendikten sonra böyle oldular 17,18 de evlendi hepsi son ki halleri 35 yaşında kadınlar gibi hiç genç kız gibi değiller
Çünkü kıskanıyorlar, çekemiyorlar, çatır çatır çatlıyorlar, kendini seviyor olman, hayatla barışık olman, herşeye rağmen genç görünmen, sen aynen devam et, her nefesinde hayatın güzelliğini hisset, duygularını ve ruhlarını kaybetmiş insanlar için kendini yorma. 🌸
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ne güzel konuştun. Keşke bütün herkes böyle pozitif olsa da kadınların da kendi iradesiyle bekar kalmayı seçeceğini idrak edebilse 🌸
- +1 yıl
Toplum buna izin vermesede bireyler olarak güzel düşünmeli güzel bakmalıyız, biz bizden daha iyi konumda olan insanı kıskandığımız için lekeleyin aşağı çekersek bu kıskançlık bu kin önce bizi bitirir, sen önce kalbini güzel tut, kalbin yolunu ferahlatacaktır, kendini sev, kendine saygı duy, diğerlerinde mecbur kalacaktır kuzum 🌸😇
+1 yılGüzelim diye çok böbürlenme yakında o güzelliğinden eser kalmayacak, herkes gibi yaşlanacaksın. herkesin yaşam süresi ve gelişimi birbirinden farklıdır. Ama gerçek olan bir şey var binerce yıldır süre gelen doğal döngü doğum ve ölüm. 30 yaşında bir kadının anne olması 20 yaşındaki bir kadına kıyasla çok daha az şansı vardır. Muhtemelen en büyük korkuları anne olamama zira biz erkelerde bu korku var baba olmamamak. Bu yüzden 30 yaş kadınlar için korkutucudur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBende neredeyse 30 oldum ki olsam da sorun değil ve bekarım. Değil 30,40,50 fark etmez bekar olarak ölmeye niyetliyim. Kariyerime odaklı olarak yaşlanacağım ve emekli olunca hobilerime odaklı mutlu bir hayat süreceğim. Şimdilik planım bu. Zaman ne getirecek bilmem mümkün değil ama bu yaşıma ne evlenmek nede çocuk sahibi olmak istemedim.
10 Yorumla evleneceğin birisini bulunca evlen hemen, ilerde yalnız kalırsın. İstediğin kadar güzel ve zengin ol, tek başına ne yapabilirsin. Kaldı ki evlendin çocuk sahibi oldun, bu seni yoracak ve yıpratacak. Erkek olunca bekar bir şekilde idare edilir ama kadın için aşırı zor, yanında bir erkek istersin güvenemezsin. Gezmek istersin gezemezsin hemen.
10 Yorumla
+1 yıl1. Bence kendi yuvaları için risk görüyor olabilirler.
2. Evlenip seninle aynı yaşta olan birisine göre sen fiziksel yönden daha genç daha güzel görünüyorsun bence. Aynı yaşta olmanıza rağmen onların yıpranmışlığı ve yaşanmışlıklar yüzünden, 5-10 yaş kadar genç gösteriyor olman, evli olan hemcinslerimizi huzursuz ediyor olabilir.
3. Evlilik denilen kurumun güzelliklerinden arzlarını alıp sorumluluklarından sıkılmışlardır ve senin bekar olarak daha az sorumluluklar dahilinde hareket etmen yine onlara derinden bir iç çektiriyor olabilir.
Özetle senin birçok açıdan yaşadığın avantajları kıskanıyorlar, haset ediyorlar. Bu duygunun etkisiyle saldırıyorlar.
10 YorumlaToplumun bazı kesimleri, belirli yaşlara gelmiş kadınların evlenmemiş olmasını norm dışı bir durum olarak görebilir. Bu, geleneksel roller ve beklentilerle ilgilidir. Evli olmayan kadınlara karşı bu tür yaklaşımlar, kişisel tercihler ve bireysel özgürlüklere saygı eksikliğinden kaynaklanır. Kendi mutluluğunuz ve tercihlerinize odaklanmanız en iyisidir; başkalarının olumsuz yargılarını dikkate almamak sizin için daha sağlıklı olacaktır.
00 YorumlaYaş kavramını hayatınızdan silin yoksa asla mutlu olamazsınız. Başkalarının ne düşündüğünü çok kafanıza takmayın. Hayalinizdeki planı yapın mutlaka bir yerde güzel durumlarla karşılaşır insan ve o zaman her şeyde yoluna girmiştir bir bakmışsın evlenmişsin
00 Yorumla
+1 yılTopluma çok takılmayın malum bizim toplumda ağzı olan konuşur.. Sizin kendi hayatınız en doğrusunu siz bilirsiniz kendiniz için ve emin olun evlenseniz bile insanlar yine hakkınızda konuşacak ve sizi çekemeyecek bir şey bulur o yüzden boşverin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen de senden bir yaş küçüğüm ben de bakarım, buna takmıyorum bile. Kim nasıl yaşamaktan mutluysa öyle yaşasın. Benim bu yaşıma kadar değil sevgilim flörtüm bile olmadı. Ben rahatıma düşkünüm ve zor insanım. Böyle bekar yaşayan kişilerden korkmamak gerekir. Herkesin bir tercihi var.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu çekemezlik oluyor.
“erkenden hayatımı kararttım sen hala hayatını yaşıyorsun” kafası.
ama +30 yaşlardan sadece kadınlar nefret etmiyor ya da korkmuyor. aynı şekilde erkeklerde korkuyor +30 yaş bekar kadınlardan çünkü bizlerin gözü açılmış oluyor, o bekledikleri saf/s@lak olmuyor karşılarında.
benden hoşlanıp ilişki isteyenlerin çoğu bu korkudan uzaklaştı fazla olgun ve özgürüz bazı kesimlere.11 Yorumla
Soran+1 yılDediklerinin hepsi doğru. Kendimle ilgili şunu eklemek isterim. Kendimi bildim bileli hep dominant oldum. Genelde de ben bıraktım. Karşımdaki kötü olduğu için değil. Bazen kafama uymadığı için. Ben ilişkide sevgili arkadaş ikisini de isterim. Birinden biri yoksa olmaz. Benim gibisi de pek yok. Benim kızdığım ya bi bırakın bir salın ya. Cidden yoruldum. Süslenip çıkmak içimden gelmiyor. Kimse yan gözle bakmasın diye. Şehir dışına çıkınca daha bir rahat oluyorum. İnanmazsın bazı yerlerde sırf yan gözle bakmasınlar diye yüzük taktığım oldu. O kadar bıktım erkeklerden. Ama gel gör ki millet sanıyor ki biz koca bulamıyoruz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKıskançlık tamamen. Evli olan kadınlar senin evlenme ihtimalin olan erkeklere yaklşamazlar bile o şanslarını kaybettiler. Tek sebep çekememezlik
12 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle doğru diyorsun. Bana teklif edenler birine gülse kocasını bırakacak ne tipler var. Sevemiyorum kimseyi napim. Eskiden severdim. Ailem izin vermezdi. Şimdi de izin veriyorlar ama sevemiyorum. Kardeşimi de evlilikten vazgeçirmeye çalıştılar. O dinlemedi evlendi. 2 çocuğu var. Şimdi abla mutsuzum diyor. Şimdi kim kötü durumda bilemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılkötü örnekleri görüp evlenmemek de doğru değil bence ama bazı şeyleri yaşamadan bilmek imkansız. kötüde olsa bir tecrübe sonuçta. bazen evliliğin insan fıtratına aykırı olduğunu düşünüyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılNasip kısmet bu işler 25 yaşındayım hiç stres olmuyorum hala evlenemedim diye 30 olsamda olmam çünkü istemediğim için değil doğru insanı bulamadığım için evlenmiyorum. Yanlış bir insanla da erkek yaşta evlensem ne olucak bir ömür mutsuz bir evlilik ne gerek var? Her şey doğru olan zamanda olsun acalesi yok
14 Yorumla
Soran+1 yılAh canım benim keşke herkes senin gibi düşünse
Cevap sahibi+1 yılHerkesin ne düşündüğünü ne önemsiyorsun boş ver gitsin 22 yaşında evlenen insanlar 30 yaşındakilerden büyük duruyor 😄 evlilik insanı çökertiyor boş ver onları benim ablam da 30 yaşında hala evlilik konusu açılınca istemiyorum kesinlikle der benimle aynı yaşta sanıyorlar kendisini 🙄
Soran+1 yılBenim de kardeşim evlendi kendisi benden 6 yaş ufak. Beni ondan küçük sanıyorlar.
Kendisi de enerjik deli dolu bir insan buna rağmen çöktü.
Abla bekar olmak istiyorum diyor
Ben başta öyle söyleniyor sandım
Ciddi ciddi dile getiriyor artık
Şimdiden bıktı.
Cevap sahibi+1 yılBen kapalı olduğum için ablam açık o yüzden bizi yaşıt zannediyorlar yoksa yüz ifademizden benim küçük olduğum her şekilde anlaşılıyor yani demek istediğim sizin de dediğiniz gibi evlilik insanı kesinlikle çökertiyor ve evliler bir müddet sonra bekarlara özeniyor çoğu evli kuzenim ve arkadaşlarım evlilik öyle aman aman güzel bir şey değil bekar zamanlarımı çok özlüyorum der
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmek bence güzel birşeydir doğru kişiyle evlenirsen. Bekar da yaşanır fakat zorluk yaşarsın mesela kendi ayaklarının üstünde durabiliyor musun çalışıyor musun? Annen ve babanla mı kalıyorsun yalnız başına yaşayabilecek misin evliliğin temel sebeplerinden biride cinsel güdülerine ömrün boyunca engel olabilecek misin bınlar zor şeyler. Bence kendini evliliğe kapama doğru ve düzgün sana saygı duyan birini bulmaya çalış hiç evlenmemek çok mantıksız geliyor bana
14 Yorumla
Soran+1 yılAma sorum yanlış anlaşılıyor. Ben sadece şunu sordum. 30u geçen kadınlara neden koca bulamadı gibi davraniliyor? Gerçekten ciddi olarak görüşmek isteyen çok var. Goruculer hariç ciddi şekilde hem yurtdisinda hem bu ülkede var. Daha önce benden habersiz ailesiyle tanışmaya götüren sevgilimi yarın dibine soktum. Ben evliliğe karşı değilim. Korkuyorum ve içimden gelmiyor.
Severek aşık olarak evlenmek istiyorum. Ama sanki koca bulamadığımız için evlenmiyoruz gibi konuşan çok.
Cevap sahibi+1 yılŞöyle sadece 30u geçen kadınlara koca bulamadı gibi davranılmıyor 30u geçen erkekler içinde aynı şey geçerli. Genelde insanlar 25-30 yaş aralığında evlendikleri için 30u geçen kişilere erkek veya kadın olması farketmeksizin evlenemediğini düşünürüz. Çalıştığım yerde 33 yaşında bi erkek var evlenecek düzgün birini bulamadığı için evlenmediğini düşünüyorum belki de evlenecek biri vardır fakat senin gibi evlenmemeyi tercih ediyordur bunu bilemeyiz
Cevap sahibi+1 yılAllah gönlüne göre versin gerçek aşkı bulabilir misin bilmiyorum bence aşktan daha çok evleneceğin kişinin düzgün karakterli sana ve kararlarına saygı duyan biri olmasına bak onunla bir ömür geçireceksin çünkü. İstediğin zamanda evlenirsin ama şu an 30 yaşındasın evlensen 1 sene sonra çocuk yapsan sen 50 yaşındayken çocuğun 20 yaşında bile olmayacak ve evlenmediğin sürece evlilik işi git gide zorlaşacak çünkü bekar yaşıtın azalacak kendinden küçük biriyle evlenmek zorunda kalacaksın
Soran+1 yılMantıklı şeyler söyledin. Ama aşık olmasam bile evde oturup sohbet edeceğim birini isterim. Ben kitap satranç ve gezme tozma seven biriyim. Bunlara uyan biri denk gelmiyor. Düşün toplum o kadar cahil.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNefret etmezler. Sadece yaşın vermiş olduğu toplumda kabul gören görevi yerine getirmeye kayıtsız kalman toplum tarafından hoş görülmemiştir. Yoksa nefret edeceklerini sanmıyorum. Topluma aykırı davranırsan, toplum seni dışlar bence. Ama bir süre sonra sana ve seçimlerine insanlar alışır diye düşünüyorum. Evlenmek istemiyorsan boş ver, böyle mutluyum diyorsun, daha ne olsun. Bir erkeğin ve çocukların sorumlulukları her ne kadar sevsen bile çok ağır olmalı.
03 Yorumla
Soran+1 yılTek sevdiğim şey kız kıza gezmek. onun dışında tek başıma vakit geçirmek acayip mutlu ediyor beni. Mutluluk kavramını kendimle kaldığımda en derinden hissediyorum. Eğlenmek desen yine en çok kendimle eğleniyorum.
Cevap sahibi+1 yılEe bu çok iyi. Çoğu insan bunu yapamaz. Bravo sana.
Cevap sahibi+1 yılDemek ki güçlü bir kızsın, gerçekten bravo.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen seninle konuşsam mesela bi belalı erkek arkadaşı kesin vardır uzak durayım kafasında olurdum sanırım bu da iyi niyetli olmamdan kaynaklanır. Mesela bende 25im herkes bana da diyo herkesi dinleyerek iş yapılmaz doğru gidiyorsun helal olsun sana. İnsanlar hep zitlasir öyle onlara f. ner ağlama marşını aç dinle rahatlarsın. Elalemin çenesi susmaz biraz saygılı olmaları lazım aslında ama alışıyoruz artık
01 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak düşünceni çözemedim. Belalı arkadaş filan?
Gizli Üye(36-45)+1 yılSap olmanı istemiyorlardır, evlenip ayrılsan bile çocuğun olur ki hayata bağlantın olur çocuk, ayrılman da düşük ihtimal yani, ilerde daha zor karar verirsin bence şimdi değerlendirmelisin isteyenleri, çocuğun olmalı çünkü, çevren doğru söylüyor, yalnız olmaz bayramlarda gelen gidenin olmalı ilerisini düşün
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖyle özgürlük boş iş hayat aile ve insanlarla güzel olur, tek başına neyini kimle paylaşacaksın
+1 yılVallahi bekarlık sultan lık burdaki sorun para ve aile baskısı özellikle kolu komşu ne der baskısı. Kendi paranı kazanıyor san evin ayrıysa boş ver gitsin bak hayatı n tadına
29 Yorumla
Soran+1 yılKendi paramı kazanıyorum ama evim ayrı değil
- +1 yıl
işte o sana baskı uygulama için fırsat verir dikkatli ol
- +1 yıl
Kimseye minnet etmeyen GÜÇLÜ Kadınlarla ben gurur duyuyorum, bir gün evleneceğim kadının sizin gibi güçlü olması benim için müthiş bir gurur kaynağı.
Soran+1 yıl@Ayçamutlud ailem beni şehir dışından getirdi. Kadınların başına kötü şeyler geliyor diye korktular. Ben de doğru bulup geldim. Yine çalışıyorum ama ailemin yanında daha güvende hissediyorum. Babamla annem çalış kendine ister evlen ister evlenme diyor. Ha istiyorlar senin de yuvam olsun derler ama hiç baskı yapmıyorlar kurban olurum onlara.
Soran+1 yıl@Soylu_Orgun herkes için hepimiz için en iyisini diliyorum. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
anne ve babana aşık oldum 🥰 işte olması gereken davranış
Soran+1 yılİşte ailem ortada. Konuşan hep başkaları. En sonunda evlen diyenlere tekme tokat giriscem 😂😂
- +1 yıl
Muai thai yap hak ediyorlar 😂😂
- +1 yıl
takma onları dik dur ayakların yere bassın
Gizli Üye(30-35)+1 yılGörücü usulü evlenmek ne ya. Mide bulandırıcı. 🤮 Görücü usulü evlenen biri erkek bulamadığı için başkalarını devreye sokmuş demektir. Ben görücü usulü evlenenlerle muhatap olmuyorum. Sadece bizim gibi gelişmemiş, cahil toplumlarda oluyor bu maalesef.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl30 yaşından büyük olup da yalnız olan ne kadar kadın gördüysem feminist, erkek düşmanı ve sorunlu tiplerdi. Erkekler genelde 18-25 yaş arası kadınları tercih ederler
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen de anlamıyorum sanki bulamadigimizdan ben bana gelenlerin birini kabul etsem şimdiye kaç senelik evliydim ama ben de sevmek istiyorum belki her önüme geleni kabul mu etmeliyim belki istediğim tarzda birileri çıkmadi
013 Yorumla
Soran+1 yılCanım benim çok doğru dedin. Senin beni anladığını düşünüyorum. Çünkü bu saçma ithamlari en çok yasayanbilir. Kardeşim 18 yaşında severek evlendi. Şimdi pişman. Arkadaşlarımdan pişman olanlar çok. Yanibir de bu örnekler var. Evlilik o kadar güzel mi artık ondan da emin değilim
Soran+1 yılBen herk3di geri çevirmekten yoruldum
Ama millete kalsa ben koca bulamadım
Soran+1 yılAynen öyle. Ama yani istemediğimizi anlatamıyoruz. Yani bir erkek istemeyebilir ama bir kadın içim bu mümkün değil gibi davranıyorlar.
Vala ben istemiyorum ayrıca korkuyorum. Başta sorumluluk alma korkusu sandım
Ama benim korkum özgürlüğüm elden gidecek korkusu.
Evt tam da bu yüzden istemiyorum.
Soran+1 yılŞans faktörü devreye giriyor. Ben de özgürlüğüme rahatıma düşkünüm.
Tek sıkıntım ne oldu onu da diyeyim. Benim yaşımda olup evlenen arkadaşlarımla yavaş yavaş görüşmeyi kesiyorum. Ortam değişiyor. Erkeklerde de böyle. Mesela ben kız arkadaş ile alışverişe çıkmak istiyorum. Kocası için bazen bu bile sorun oluyor. Kahve içelim sahilde yürüyelim diyeceğin kimse kalmıyor. Kıskançlık olmasın diye arayıp sormayı bıraktığım arkadaşlarım da oldu.
Hatta kız arkadaşlarım haricinde erkek arkadaşlarım da evleniyor onların da karısı kıskanmasın diye konuşmayı kesiyorum. Yani arkadaşlarım kalmadı. Bir tek buna üzülüyorum. Yoksa bekarlık gerçekten çok güzel.- +1 yıl
İnsanların zaten yaşamasındaki durumun %90 ı şans %10 u kendi seçimleridir.
Bende rahatıma düşkümün mesela, evli olanlarla illa ki görüşme kesiliyor çünkü onunda hayatı değişiyor. Evlenenler bir de evliler ile zaman geçiriyor ben onu da fark ettim. Bekarlarla değil de evli evli ile geziyor tozuyor hatta yeri geliyor gün yapıyorlar da ama senin dediğin gibi evli arkadaşın ile şuraya gidelim. şunu yapalım dediğin an sorun oluşabiliyor çoğunlukla hatta
Soran+1 yılİsteyen istediğini yapsın. Benim tek sorum var. Cevap veren 1 2 kişi çıktı. Hep başka yerlere çekiyorlar. Benim sorum şu. Evlenmem istemeyen kadınlara neden koca bulamadı gibi davranıyorsunuz? Kendi istekleri ile bekar kalmayı seçmiş olamazlar mı? Ama çok az kişi net cevap verdi. Herkes nefret kustu. Düzgün cevap veren az.
- +1 yıl
Neden biliyor musun böyle çünkü bazıları büyüklerden yanlış olanı öğrendiler öyle davranıyorlar kendi düşüncelerini dile getiremiyorlar veya kendi istediklerini yapmadıkları için böyleler
çünkü kendi isteği ile yetişmiş kişiler başkaları ile ilgilenmezler kendileri ile ilgilenip daha çok istediklerini yapmak isterler yabancı arkadaşlarımdan ben bunları görüyorum. Abd, İngiltere, Norveç, İsveç ve rusya dakler gibi
Soran+1 yılİşte ben de onlar gibi bir hayat istiyorum. Sana dürüst olayım avrupa hayatı konusunda seks ve temizlik konusunda bir tek aynı olmak istemezdim. Birçok cinsel hastalık çoklu ilişki artık maalesef ülkemizde de yayılıyor. Temzi değiller bizim gibi. Onun dışında kafa yapısı olarak avrupa gibi özgür yaşamak isterdim.
- +1 yıl
Yahu avrupayı neden özgür ülkeymiş gibi gösteriyorlar ki anlamış değilim bundan dolayı avrupaya gitmeyi de çok isteyen görüyorum. Bana göre tamamen yanlış.
En özgür ülke bana göre Japonya
Çünkü ülkede kimse başka biriyle asla göz teması ve değme teması kurmazlar, ayrıca bir şeyini nerede kaybettiysen orada kesin bulursun ve kimse ellemez. Fuhuş yok, özgürler akşam içerler ve kimse kimseye bir şey yapmaz. Abd ve Avrupa ülkeleri kendini güvenli mi hissettiriyor.
Soran+1 yılDemek ki yanlış biliyoruz. Demek istediğim bizim kültürümüzde pek muhteşem değil. İnsan özgür olup nefes almak istiyor. Psikolojik olarak.
Hayat senin hayatin nefret etmek yok.. evet evliler hep pişman ben 3 aydir ayriyim..3 cocuk var arada.. boyle evlilik olacaksa bekar olmak daha guzel.. kayfine bak hayatin tadini cikar.. hayat 1 gün, o da bugün.. takilmaya devam...
08 Yorumla
Soran+1 yılAnnem babam ve ben üçümüz yaşıyoruz ben gayet mutluyum. Ailem bana baskı yapmıyor.
Ha bu gidişle yirtdisindan birine tamam dicem gibi görünüyor. Ama sırf toplum baskısı yüzünden. Ben cidden evlenmek istemiyorum. Kendimden küçük damat adayları gelince yemin ederim midem bulanıyor. Ha çok büyük birini de istemem ama. Yani kendimden küçükler gelince de garip hissediyorum kendimi.
Takılmak deyince annem babamla huzurlu biehayat istiyorum sadece. Evde yengem ilk başta laf sokmaya çalışıyor.
Soran+1 yılKeşke dediğin gibi olsa. Ben konuşmayı kestim yengemle. Su an rahatım. Ama kendimden küçüklerde şunu farkettim. Baş edemiyorlar benimle. Bir acik arıyorlar. Hiç bir şey bulamıyorlar. Sonra bekarım ve 30u geçtim tamam diyorlar bir açıklık bulduk. Kadını da erkeği de yapıyor.
Toplum bekar olduğum için bana düşman bunu farkettim.
Soran+1 yılKeşke herkesin ailesi olmasaydı da
Şu bana laf edenleri bir güzel dovseydim
Ya da ahlksiz olup herkesin sevgilisini kocasını elinden alsaydım
Yapamazdın demesin kimse
Çoğu evli ya da sevgilisi olanların sevgilisi ve kocası bakmasın diye hareket eden insanım
Herkes benimle konuşmak istiyor ben istemiyorum
Soran+1 yılKendimi çok seviyorum ve kendime saygım var. Ahlkszlik yapmiyorsam bu yüzden yapmıyorum.
Tabi bir de ahlkli olunca erkklwrden tiksiniyorum 😂😂
Yin3 de çene kapatacak bir söz bulmak isterim.
- Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin gerçek manasını anlamayan kişiler yani senin gibiler bırak zaten evlenmesin bi müslüman bu şekilde düşünemez ya nasıl bi kafanız var siz özgürlüğü seçin keyfinize bakın onla bunla düşüp kalkın evlenmeyin hayırlı işler size...
00 Yorumla
+1 yılÇünkü insanlar gönül eğlendirmek derdine düşmüş. Genç kızlar buna daha uygun diye düşünüyorlar sanırım. Belli bir yaştan sonra iş hemen ciddiyete dönüyor galiba. Ama bana sorarsan yanlış. En güzel çağlar 30 lu dönemler.
00 Yorumla
+1 yılinsanların ne dediğini çokta şey yapmamak lazım.
10 Yorumla
+1 yılYani cidden benim yaşımda evlenen arkadaşlarim var çok ezik geliyor aceleleri ne yani ben hiç evlenmek istemiyorum çok saçma geliyor ilerde ins benide böyle yargilamazlar
10 Yorumlagünümüzde ki evlilikleri gördükçe bende temkinliyim
10 YorumlaBende siniz gibi düşünüyorum bunu. Bize bakan göz. Ve. Beyin 🧠 daha gelişmemiş. Üzücü. Özelikle. Bizim toplum bazı. Konularda. Çok geride🤨Kaldı.
O yaş. Sadece matematik bir rakam olduğunu. Fakında değil. Kimse evde kalmadı. Yeni inşaa edecek. Ne Adam kaldı.10 Yorumla
+1 yılValla benim çok dağınık aşırı asi bi erkek kardeşim var. Ona benzer diye evlenip çoğalmıyorum. Sonuna kadar ciddiyim şu an 😂 evlenip çoğalmamak da çok mümkün değil takdir edersiniz ki
12 Yorumla- +1 yıl
Hani erkek dayıya benziyor diyorlar 😂😂
- +1 yıl
Bu arada saldırı olarak anlama da bana laf yetiştiremiyorlar demişsin. Fazla kelime sayısı kullanarak çok konuşmuş oluyorsun belki ama boş konuştuğun sürece çok bir şey anlatmamış oluyorsun 😂
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSeni anlıyorum kıskanıyor olabilirler evli olup rahat olan da var fıldır fıldır gezen 😂 tamamen şans meselesi. İstemiyorsan neden evleneceksiniz elalemi mi mutlu edeceksin hoş kimseyi memnun edemezsiniz bu zamanda
12 Yorumla
Soran+1 yılSonunda bir tane kadim yorum yaptı. Hep erkekler yazdı. Çarpıtmak isteyenler de oldu konuyu.
Ben gerçekten evlenmek istemiyorum. Sevmeden evlenemem böyle çok mutluyum. Yorumlara bakarsan dediğim gibi 30u geçen kadına düşmanlar burada da var. Sırf evlenmiş olmak için biriyle evlenemem. Ben bu kadar değersiz miyim ki istemediğim bir evlilik yapayım?
Cevap sahibi+1 yılKaale bile almayın nasıl mutlu hissediyorsanız öyle
- Aile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılSenin rahatlığını görüp kiskaniyorlar, kendileri de senin gibi olmak istiyor ama olamadıkları için çamur atıyorlar başka açıklaması yok 😊
14 Yorumla
Soran+1 yılİyi güzel diyorsun da. Bana bunu diyen evliler dışında benden yaşça küçükler de var. Kıza bakıyorsun 20li yaşlarda ufak daha. O da aynı şekilde istedim de bulamadım gibi davranıyor. Güzeli de çirkini de böyle yaş üstünden saldırıyor. Bunaldım artık.
- +1 yıl
Gençler de kıskanıyor, muhtemelen onlara da evlenin baskısı var, ama senin gibi evlenmemeye cesaret edemiyorlar, ortama bir günah keçisi gerekiyor, onu da seni seçiyorlar 🫣
Soran+1 yılHay senin o güzel ağzına sağlık. Ne doğru tespit yaptin. Adını koyamadığım şey tam da bu.
- +1 yıl
Teşekkür ederim 😊😊
- Devamını Gör (120)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler