Psikopat aileden kurtulmak icin formalite evlilik tehlikeli midir?

Evlenecegim kimse cikmadi karsima. Sirf evlenmek icin evlenmek de istemiyorum midem kaldirmaz gorucu usulunu... Ama onceden anlasip hicbir cinsel birliktelik yasamayacagimiz ve evlilik sozlesmesi yapip , belki de ayri evlerde yasayacagimiz ve ailelere rol yapacagimiz biri olsa mesela kotu fikir mi?
Annem sizofren babam da cocukken menenjit gecirmis ofkeli kufurbazin teki... annem her gun kapi pencere carpip bagiracak bir neden buluyor. Huzurum yok hep cok gerginim. Yeme ataklari geciriyorum surekli stresten. Bir de evli degilim diye is edindiler beni... Hizmetcileri gibi oldum.
Ben kendi hayatim olsun istiyorum. Ayri eve ciksam da pesimi birakmazlar. Ikisi de kavgalarina hakem istiyor. O hakem de ben oluyorum. "annen sinir krizi geciriyo gel, baban hastalandi gel, yemek yapilacak gel, temizlige gel, misafirlige gidecez gel, dugune gidecez gel..." abi zorunda miyim mk. Istemiyorum lan istemiyorum hicbirinizi iste... kapi carpma ve bagirma sesi olmadan yasamak istiyorum. Bir sey bulamasalar niye uyudun, niye uyandin diye laf sokuyolar.
Psikopat aileden kurtulmak icin formalite evlilik tehlikeli midir?