Allah rızası için biri bana yardım etsin yaa işin içinden çıkamıyorum?

arkadaşlar yıllardır yaşadığım kronik bir problem var ne yapsam neyi değiştirsem düzelmiyor. Sürekli düzenli kazık yiyorum, hiç anlaşılamıyorum , hiç düzgün bir arkadaş edinemiyor , her kavgadan haklı bile olsam haksız çıkıyorum. Benim alakam olmayan olaylar Bile dolaylı yoldan beni buluyor ve benim başıma patlıyor. Neye elimi atsam kuruyor hiçbir şeyin hayrını bereketini göremiyorum. Önceden çok iyilik yapıyorsun gereksiz fedakarlık yapıyorsun diye kızarlardı. Sorunun bu olduğunu düşünüp kendimi epey düzelttim. Kim ne kadar geliyorsa o kadar gidiyorum. Bazen alttan aldığım oluyor o da olması gerekn diye düşünüyorum. Çünkü insanız yeri geldiğinde o da beni alttan almıştır diye düşünüyorum. Cidden aptal veya nerede nasıl davranacağını bilmeyen bir insan değilim. Türkçe konuşuyorum diksiyonum gayet düzgün şükür ki. Fakat gelin görün ki asla bir Allah'ın kuluna hatasını kabul ettiremedim yıllardır. Özür dilemek çok mu ağır geliyor insanlara bilmiyorum ben hep kendi yanlışım için özür dilerim. Bana göre erdem ve zeka göstergesidir. Olaylarda hep benim alttan almam ve hep benim olgunluk göstermem bekleniyor haklı olsam Bile. Hem ailede hem arkadaşlarda yeri geldiğinde aşk ilişkilerimde de böyle. Haklı olduğumu savunduğum anda daha da suçlu görülüyorum. Haklıysam haklı demek zorundayım yani kendi kul hakkıma daha fazla giremem. Böyle olunca da sen kolay insan siliyorsun diyorlar. Geri adım atmayınca da burnunu yerden almayan oluyorum. Yav ne yapsam bir türlü olmuyor sorunun kaynağını da bulamıyorum. Ben mi çok zekiyim insanlar mı aptal desem böyle bir şeyi söylemem. Egolu olmaktan çekinirim hep. Ben aptalım insanlar zeki desem 1000 tane kavgadan 1 tanesinde de haklı çıkardım , anlaşılırdım yani aptal da olsam. Yani artık o kadar darbe aldım ki kendimi eve kapattım hiçbir insana tahammülüm kalmadı. Ney yaparsam yapayım düzelmiyor. Hatayı kendimde arıyorum hep , öz eleştiri de yapıyorum , yeri geliyor düzeltiyorum. Değişime de açık bir insanım. Ama olmuyor olmuyor olmuyor hep kötü olan ben oluyorum yolun sonunda. Artık işin içinden çıkamıyorum lütfen kötü şeyler yazmayın kalbim zaten çok kırık. Kimsenin kötülüğünü istemem hakkına girmemek için elimden geleni de yaparım. Sizce sorun nerede? Benim üzerimde bir sıkıntı mı var ben nerede yanlış yapıyorum? Fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Güncellemeler
+1 yıl
Gidip araştırdım bunu ve bir düşünürün şuna benzer bir sözüne rast geldim " karşınızdaki insan hatasını anlamıyor sizi kırmaya çalışıyorsa bilin ki siz daha zeki olduğunuzdandır. " gibi bir şeydi. Yani insanların potansiyeli belirliyormuş aslında bunu. Karşıdakinin gördüğünü görmeye zekası yetmiyormuş. Ama soruyorum. Bir insanın hayatına hiç mi zeki biri girmez madem sorun buysa herkes mi aptal cidden
Allah rızası için biri bana yardım etsin yaa işin içinden çıkamıyorum?