Hepimiz biliyoruz ki Türk toplumunda genellikle misafirliğe, oturmaya, bebek görmeye, hayırlı olsuna vs. giderken eli boş gidilmez bir hediye olmazsa da tercihimiz pastahane mamülleri, meyve, içecek vs olur peki siz evinize gelen bu şeyleri misafirlere de ikram eder misiniz? Kimine göre gelen şeylerden ikram etmemek ayıplanırken kimine göre de gelenleri ikram etmek ayıplanıyor. Peki siz ne yapıyorsunuz? Bu arada kimseye elim boş gitmem. 😇
Belki alakasız ama Kücükken eve gelen misafirlerin çayına şekeri ben atıyordum çok şeker kullanıyolar diye😂 hatta bu yüzden daha çok misafir gelmeye başladı annemi arıyorlardı çay demle de sana gelelim kızın çayımıza şeker atsın diyorlardı😂
Ben böyle bir durum beklemiyorum. Eğer hazırlıksız yakaladıysam gittiğim kişiyi en azından bunu koymasını da abes görmem. Hiiiç bir ikram olmamasını da abes görmem.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yaa ben hiç elim boş gitmez ayıp olmasın diye ama götürdüğüm şeyi de ikram etsin isterim.
Asla yapmam.. zaten sevmiyorum misafir birde onune ikram koyamam.. icsin cayini kahvesini gitsin. Ne o oyle gelip eee nasilsin ne var ne yok demeleri. :/
Dostlarim haric.
1
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama beraber yiyelim diyerek getirmiş 🥲 dostun düşün 😄