İnsanın bazı durumlarda altında kalmış gibi hissedip hediye alası geliyor. Ama hediye denilen şey karşılık beklenmeden yapılandır. Neden veren insan karşılık bekler ki?
Selam, hediyeye hediye ile karşılık vermek gerekmez. Eğer zaten bir insan hediye alıyorsa içgüdüsel olarak o da karşıdaki kişiye hediye vermek ister. Bu yüzden karşılıklı hediyeleşmeyi seviyoruz. Şahsen bana hediye alan birisine illaki bende hediye almak isterim. Ben hediye aldığım zaman da karşıdaki kişi bana hediye almak zorunda değil. Karaktersel bir şey diyelim.
Soru detayına katılıyorum, hediye vermek, içten gelen samimi bir davranış olunca daha değer kazanıyor.. Hediyeye hediyeyle mi karşılık vermek gerekir? Ama yılbaşında hediyeleşir insanlar bir birilerine karşılıklı olarak küçük zarif hediyeler alarak hediyeleşirler..
Bazı insanlar hediye karşısında kendini borçlu hissedebiliyor. Garip bir şey olsa da saygı duymak lazım. Ama, hediye insanın içinden gelir. Bir beklenti olmaksızın. Bir karşılık ya da menfaat istemeden. Gerçi, bu düşünceyle hediye alıp verenler artık çok az kaldı. Gerisi ise hep bir beklenti içinde.
Hediye içten gelen bir davranıştır. Ben sana hediye vereyim ama senden de bekleyeyim. Bu çok normal bir şey değil. Bunun adına hediyeleşmek denir. Buda bana çok samimi gelmiyor. Her davranışın karşılıksız olanı makbuldür bana göre.
Hediye vermek sunnet, hediyeyi hediye vermek daha guzel, hediye hediyeyle karsilik vermek sempatik, sadece hediye vermek hos, hediyeyi hediye ile karsilik verip hediyeyi hediye ettikten sonra yine hediye alip vermek mutluluk, hediye alip verdikten sonra hediyelesmek hediyeyi verdigin kisiye gore degiskenlik gosterip hediyeyihsbsbssgsjns😅 cok hos bisiy olur...
Nezaketen hediye alınabilir. Ancak karşılık beklenirse anlamını yitirir. Bugüne kadar hiç kimseye o da bana hediye alır düşüncesi ile hediye vermedim. Bu tarz yaklaşım da bir soğuturdu beni. Takas etmek gibi, pek hoş değil. Eğer niyet oysa bunu açıkça söylemek daha güzel olur. Hediye diye maskelemek hediyeleşmenin doğasını bozuyor.
Ben hediye alıyorsam bu o kişiye değer verdiğim içindir. Karşılık beklemem kesinlikle. Fakat bazı insanlar hediye alıyorlar, ya da bir iyilik yapıp karşılığını bekliyorlar. Bu hoş bir davranış değil😄
Bu biraz kişiye bağlı aslında bazısı hediye bekler bazısına bi tebessüm yeter sevgililer ise bi seni seviyorum. Bana gelecek olursak tebessüm yetenlerdenim🥰🌹
Bence hayir dönüşmez iki tarafindamutlu olmasi var isin icinde seni dudundum bak diyen iki kisi ama bana hediye cersin diyerek verikiyirsaevet ozmn alisveristen ziyade takas olur😅