Peygamberimizin bir hadisinde buyurmuş: İlerde genç bir grup ortaya çıkacak, Kuran ı okuyacaklar ancak okudukları gırtlaklarından aşağı inmeyecek. O gençlerle aynı kuşaktan bir grup çıkıp çoğaldıkça onların kökleri kazınacaktır. Nihayet bu genç grubun sürdürdüğü hile ve aldatma esnasında Deccal çıkacaktır.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bahsedilen grubun hariciler olduğu söyleniyor. Bu dönemde de var böyle insanlar. Sadece Z kuşağı değil.
Ama Deccal çıkacak ayrıntısı. Deccal daha çıkmadı ki.
Ben hadise baktımda DECCAL yazmıyor. Farklı rivayetleri olabiliyor hadislerin.
Olabilir. Kaynagiyla yazacağım.
Hadis-i Şerifte Buyuruldu ki:
İbnu Ömer (Radıyallahu Anhümâ) anlatıyor: "Resulullah (Aleyhissalâtu Vesselâm) buyurdular ki:"İleride genç bir grup ortaya çıkacak. Bunlar Kur'an-ı okuyacaklar, ancak okudukları gırtlaklarından aşağıya geçmeyecek. Onlardan bir grup çıktıkça kökleri kazınacaktır."İbnu Ömer der ki: "Resulullah (Aleyhissalâtu Vesselâm)'ın: "Onlardan bir grup çıktıkça kökleri kazınacaktır" ibaresini yirmi kereden fazla işittim.(İbnu Ömer, Resulullah'tan işittiği sözleri şöyle tamamladı): "Nihayet bu cemaatin sürdürdüğü hile ve aldatma esnasında Deccal çıkacaktır."
Kaynak : İbnu Mace Sünen (174) - Hds :(6034)
Anladım. Olabilir bir şey diyemem. Hadis tefsiri yapan alimler var dinlemeni tavsiye ederim.
Dediğim gibi hadisin manası farklı tariklerden farklı metinlerle rivayet edilebiliyor. Ya da hadisin metni eksik olarak bir tarikten rivayet edilebiliyor. Bu gibi durumlar olabiliyor. Hadis ilmini çok iyi arastiranlsr bunu iyi bilir.
Düzeltme: Anlamamışsın.
Hadisler, Peygamber adına söylenmiş yalanlardır. Bu ne olduğu belirsiz sözlerin peşine düşmek yerine, Kur'an'ı anlamaya vakit ayırmak daha mantıklı
Sen kendini bilgili zanneden bir cahilsin sadece. Çok yol kastetmen gerekiyor. Senin gibiler gün gelir Kuran ı da inkar eder.
Düzeltme: Çok yol katetmen gerekiyor.
"İşte bunlar, Bizim sana hakk olarak anlattığımız Allah'ın ayetleridir. O halde Allah'tan ve O'nun ayetlerinden sonra hangi hadise inanacaklar?"
( Casiye - 6 )
Yani sen bu ayetteki hadis sözcüğünden Allah peygamberinin hadisi şeriflerini mi anlıyorsun? Çok komiksin. Lütfen cahil olma kardeşim.
Bana hadislerin Peygamberden geldiğini kanıtlayabilir misin?
Müslüman mısın?
Evet
Kardeş bak biz burada sadece tartışa tartışa birbirimize bir şey aktaramayız. Eğer gerçek anlamda bir şey öğrenmek ve bilmek derdindeysen önyargılı olma. Aksi taktirde burada boş boş tartışmanın vakit kaybı olduğunu sen de biliyorsun.
Ben saatlerce tartışmaya girdim merak etme. Bu hadis konusunu 1 günde reddetmedim ben. Sen kanıtını göster
Ben boşuna sana müslüman mısın diye sormadım. Eğer müslüman isen sağlam bir itikadının olması gerekiyor, Kuran da her ayrıntıya yer verilmediğini dolayısıyla Hz. Peygamberin aynı zamanda Kuran ı açıklayıcı görevini de üstlendiğini, Kuran da Hz. Peygamber e kesin olarak itaat yani onun sünnetine uyma emri verildiğini bilmen gerekiyor. Senin dediğine bakılırsa o zaman Kuran ın da Allah tan geldiğini dolayısıyla günümüze kadar hiç değiştirilmeden ulaştığını bilemeyiz. Ancak senin dediğine bakılırsa... Yoksa gerçek bir müslüman zaten güçlü imanıyla ilmel yakinden hakkal yakine ulaşıp hal ehli olup Allah ın izniyle bütün herşeyin doğruluğunu yanlışlığını kalp gözüyle görebilir bir mertebeye çıkar. İslam literatüründe tevatür mütevatir terimlerini bilmen gerekiyor. Sen daha Kuran ı anlamıyorsun ilmin yok. Gelmişsin örnek verdiğin ayette geçen Allahu Teala nın sadece haber, söz anlamına gelen hadis sözcüğünün sevgili habibinin resulunun nebisinin hadislerini kastettiğini söyleyerek adeta resulunu karşısına aldığını zannedecek kadar cahil ve gafil bir kardeşimsin.
Dostum ben 7 sene cemaat yurdunda kaldım. Hadis kitapları içinde büyüdüm. Yok sen daha Mütevatir nedir bilmiyorsun falan diyip küçümsemeye gerek yok.
Aynen kardeşim kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık demiyor
"... Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonra onlar Efendi'lerinin huzuruna toplanacak." ( Enãm - 38 )
Peygamber Kur'an'ı açıklamaz beyan eder. Açıklasa tefsir etti yazması lazım ayetlerde. Ama Hıyanet saolsun ayetlerin anlamını kaydırıyor.
Resulün sadece bir elçidir ekstra bir kaynak değildir. Ona itaat Allah'a itaatir. Hele hele Resulün sünneti diye bir şey yoktur. Kur'an'da 1 tane bile Muhammed'in sünneti, Resulün sünneti yazan ayet gösterebilir misin?
Kur'an'ın değişmediği ortada. Her yerdeki Kur'an'lar aynı. Peki ya hadisler? İrana git bakalım onları hadisleri sizinkinden ne kadar farklı görürsün.
Aynen ilmim yok knk. Senin ilmini de bu sorulara olan cevabınla görürüz inşallah
Biz hiç bir şeyi eksik bırakmadık ayetinin olması peygamberin sünnetinin bağlayıcı ve peygamberin mübeyyin (bu arada beyan etmek ve açıklamak aynı şey) olduğu gerçeğini değiştirmez. Kuranı Kerim in bütünlüğünü anlayamıyorsun. Ona bakarsan başka bir ayette Allah Peygambere itaati emrediyor. Sen beş vakit namaz kılmıyor musun sabah namazının vesaire kaç rekat olduğu Kuran da mı geçiyor? Senin buna verebileceğin tek cevap ben namaz kılmıyorum ve kabul etmiyorum veya farklı bir şekilde kılıyorum olacaktır. Bu da Kuran ın bütünlüğüne aykırıdır ve yanlıştır. Bu arada tevatür mütevatir konularını bilmediğini söyleyerek seni küçümsemiyorum gerçeği söylüyorum sadece olaya objektif yaklaşıyorum.
Siz olayı çok yüzeysel yaklaşıyorsunuz. Derin bir ilminiz yok. Aslında derin dediğim şey de bu ilimlere vakıf olanlar için derin değil. Ama bilmeyenler için derin sayılır tabi. Ben kendi adıma süper mükemmel bir ilim sahibiyim gibi bir iddiam. Ama en azından temelde bu konulara vakfım. Çünkü sonuçta müslümanız ve bunun gereği olarak.
https://hizliresim.com/rlxux2s
Beyan etmenin açıklamak anlamına gelmiyor.
Peygambere itaat diyince neden ekstra bir kaynak arayışına giriyorsunuz ki? Kur'an da Resul ile Allah hep tek bir kaynak olarak anılır.
Evet Kur'an da olmayan tüm dini şeyler gibi namaza da inanmıyorum.
Namaz diye Farsça'dan gelen ritüel yerine, orijinal Arapçasında olan Sâlat yani destekleşme diye Türkçeye kabaca çevirebilebileceğimiz şeyi yapıyoruz.
Senin ilmin yetmez safsatasıyla ilgili şöyle çok güzel bir video var. İzlemeni tavsiye ederim.
https://youtu.be/q9RGNKGL62A?si=BTscbMRELXkIROeG
Sen bu kafayla ancak kendini kandırabilirsin. Sen ve senin gibiler inkarcısınız Allah peygamber düşmanısınız. Senin yolun sana benim yolum bana seni aklın sana benim aklım bana. Senin gibiler hiç bir zaman iflah ve hidayet bulamazlar. Allah akıl fikir versin.
Onlara, "Allah'ın indirdiğine uyun." denildiği zaman, onlar: "Hayır! Biz, atalarımızdan gördüğümüz şeylere uyarız." derler. Ya ataları akıllarını kullanmayan ve doğru yolu bulamamış kimselere? ( Bakara - 170 )
Atalarının dini ile sana mutluluklar o halde
Sana sadece şunu söylemek istiyorum. Kuran ı anladığını zannediyorsun ama anlamışsın.
Düzeltme: Anlamamışsın.
Tamam en doğru siz anlarsınız. Öteki düşünceler ve bakış açıları hep yanlıştır. Oysa Kur'an sözü dinleyip en güzeline uyumamızı, danışıp karar almamızı ister
Sözü dinleyip, en iyisine uyarlar. İşte onlar, Allah'ın doğru yola ilettiği kimselerdir. İşte onlar sağlıklı düşünen akıl sahipleridir. ( Zümer - 18 )
Onlar, Efendi'lerinin çağrısına karşılık verirler, salatı gözetirler, işlerini aralarında danışma ile kararlaştırırlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan yardım için verirler ( Şura - 38 )
Evet bu nesilden bahsediliyor
olabilir