Kızlar Bir Adım Öne

Aciyorum hemen hepsini istisnasi olanlar haric genelde cok beyinsiz ve aptal bi nesil yetisiyo saygisiz sevgisiz arsizligi cesaretle karistiran eski nesillere gore bazi seylere daha cabuk ulasabildikleri icin bunlari kaybettikleri takdirde cozum ve problem uretme yetenekleri tirnak ucu kadar bile olamayan pekcogunun intihar dusunup yurtdisina kaccam kanka salla dunyaya bi kez geliyoz eglen cos kafasinda olup surekli psikolojik sorunlarla bogusmaktan insanlar arasi iletisimde diyaloglarda birbirinin kuyusunu kazan guvenin her daim azaldigi yitik kuru kalabalik canlaniyo gozumun onunde sevgili yapip cinsellik yasamaktan baska bi gayeleri olmayip kendini bilinmezligin icinde ruzgarda sallanan bi yaptak gibi mechuliyetin arasinda sikisip kalmis buyuklerinden almalari gereken terbiyeyi caliskanligi gayreti hicbi sekilde kendilerine uyarlayamayan ataturkun seslendigi bekledigi umut ettigi telkin ettigi guzergahin tam tersine istikamete dogru yol almakta olan sadece ani yasamaya odaklanan kendine ceki duzen veremeyen insan musveddeleri goruyorum ama gercekten kendilerine cok aciyorum yazik ki ne yazik kiyamam
Simarik egitimi starbucks'ta kahve icme sanan bir kesim, siyaset yapiyorlar ama Türkiye'nin son 80 yillik gecmisinden, ekonomisinden haberleri yok, yas 20 tarih okumuyor, arastrimiyor politikadan bir haber, sadece AKP dönemini yasamis görmüs ama ekonomi kötü diyor. 3 yilda sisirilmis balon Ekremin İstanbul'a yaptiklarini görüyoruz, sadece kamera karsisinda birsey yapiyormus gibi cene yapiyor, birikim harciyor, istanbulu borctan biorca sokuyor. Icrat yok, proje yok.
12 secim kaybetmis bir parti baskani, 13 secimi kazandiracaklar Türkiyede ekonomiyi düzeltirecekler.
Her kesimden bence bilinçli olanlar var. Tabi Z kuşağını kendimizden önce düşünmek iyi olur. Çünkü onlar ülkenin geleceği demektir. Biz onları düşünmeden onlar da bizi düşünmez. Tabi bilinçsiz olan kesimde oluyor. Her şeyi kolay yoldan elde etme çabası. Bilinçli olan kesime denk gelince gurur duymamak elde değil zaten. İnşaallah daha bilinçli, küfürlü ve ülkesine sahip çıkan gençler yetişir. Bayrağı bundan sonra daha iyileri taşır.
Güvenmiyor okudum o kadar sjsjsjsjsj Z kuşağı kuşak değil ya nadir çıkıyor içinden insana benzeyen gerisi beynini tiktok da yedi
Cevap
27Cevap
İnatçidirlar, ailelerinin gorusleriyle gorusleri uyuşmaz. Bazi gelenekleri sacma bulurlar, kadin/erkek in eşittir derler, sorgularlar birinden duyduklari seye direkt inanmazlar, akpnin iktidardan gitmesini isterler ekonomi berbat kitap alamiyorum fiyatlari uçmuş okumak da lüks olmuş artik, psikolojik problemleri vardir o da baskidan bekarin ev bulamadigi şu ulkede bence çok haklilar evimiz olsun diye illede evlenelim mi? Gezip gormek, okumak, kulturlenmek isterler. Bence bilinçli nesil. Ama ahlaksiz çok aralarinda. Beyinsiz olanlari da mecvuttur. Genetik oluyor zaten genelde beyinsiz olanlari.
Z kusagi gelecegi degistirmeye gelen bir nesil bizim onlari donanimli ya da donanimsiz gormemiz oneli degil hayata bizden farkli gozlerle bakiyorlar. Bizim onlara hazirladigimiz dunya b
Para guc ve somuru ile doluyken onlar baska bakiyor bu mukemmel.
Bilinçli olanlarda var çok bilmişlik taslayıp ukalalık yapanlarda var... her şey ellerinin altında bilgiye bir tık kadar yakınlar ama araştırmaya hevesleri yok...
Hevesleri yok çünkü hevesleri kırılmış siyasi engeller maddi problemler onları bu hale getiriyor... ama mücadele etmek yerine içlerine kapanmayı tercih ediyorlar...
Psikolojik sorunlar yaşıyorlar en ufak engelde buda onları intihara sürüklüyor...
Şöyle bence hepsi herşeyi görüyo ama gördüklerini kendi akıllarıyla düşünüp anlamıyo ordan burdan kim ne diyosa onun dediğini savunuyo kendi fikirleri yok.
Zamir kuşağı abartılmış bir kuşak. Hiçbir kuşağın birbirinden farkı yoktur. Kendisine zamir kuşağıyım diyen kişi ve kişiler hatta belirtenler net olarak eziktir. Çağın gerekliliği gibi lanse ettirilen batı uydurması söylemi söyleyenlerin ülke gençliğine bir gram faydası dokunmayacaktır. Kendisine Türk genciyim diyen fertler lazım bize.!! Zamir, yüklem ve elif kuşağı değil!!!
O gençlere Z kuşağı diyip isim takan ipleri elinde tutan çakallara göre tüm nesiller birer kukla.
Evet Z kuşağının eski bağnaz nesillere göre daha bilinçli olduğunu düşünüyorum
dibi görüp sonra yükselecek bi nesil. zehir gibiler.
bende sosyal medya nereye sürüklerse oraya giden araştırmadan konuşan bir nesil gibi geliyor şahsen sosyal medya filan kullanmam burayı da açalı 2 hafta oldu daha örneğin
tiktokçu s*lak tayfayı saymazsak gerçekten umut var.
Yaw ne bilinci allah aşkına hepsinin elinde telefon 7/24, pc başında valorant neresi bilinçli. Aksine hiçbirşeyi umursamayan bir nesil y kuşağı gibi değil yani.
Pek olumlu baktigimi soyleyemeyecegim aksine çok umutsuz vaka olarak görüyorum ve ülkemi bir genç olarak onların elinde neler olacağını düşünmek bana biraz korkutucu geliyor
Yüzde 90'nı akp ve zihniyetinden bunalmış bir kesim haklı olarak
Dünyadan bir habersiniz, AKP Türkiye'yi devraldiginda bir Almanya Ekonimisi devralmadi, batmis, bitmis bir Türkiye devraldi. Suanda ekonomi krizini sasdece Türkiye ile sinirlayanlar, Avrupayi bir arastirin, Ekonimik kriz bütün Avrupayi Türkyieden daha kötü sardi.
Almanya' da maaaslara 2 yilda bir en fazla %2 zam gelir, 1 sene icerisinde Akaryakit %40 zam gördü, ortlama herseye almanyada % 30 zam geldi, bu ne demek biliyormusun? Almanyada ner AKP var ne Erodagn var.
4 haftadir aycicek yagi yok, un yok, karaborsa Litresi bulunursa 4 Eurodan basliyor, yani TL cevirirsek 70 TL civari.
AKPgidince mumla aratacaklar gelecek merak etmeyin.
@Berkan26 Akp ülkeyi devraldığı zaman emekli ikramiyesi ile daire alınıyordu bilmiyorsan öğren bunları. Şimdi burada bir memur bir daireyi emekli ikramiyesi ile alsinda görelim. Dünyadan söz ediyorsun alım güçlerini kıyasla istersen birde. Alınan minimum asgari ücretli kişi gecinebiliyor mu araba alabiliyor mu? Ben niye burada araba aldığım zaman 2 3 tane de devlete alıyorum? Niye o arabayı yapan devletten fazla para alıyor bizim devlet?
Veya Almanya da ekonomik sıkıntıya girdiğinde devleti hemen ona maddi destek ve kira desteği sağlıyor mu? Sağlıyor. Senin ülkende sen aç kaldiginda senin devletin dönüp yüzüne bile bakmayacak üstüne Çok yaşa banane diyecek ve sen bu zihniyeti savunuyorsun. Şu mülteci sorununa deginmiyorum bile.
Ha sen donuna kadar soyulmaktan memnunsan senin tercihin biz memnun değiliz mümkünse ilk seçimde yollayacağız. Ha yollayamadik mi bizler bu ülkeden gideceğiz sizlerde afganlarle Suriyelilerle Araplarla burada koloni kurarsınız. Yakında Türk nnufusunu geçecekler çünkü.
Anlattim ya, almanya alim gücünü? okumuyorsun galiba? Ayrica akp den önce deprem yardimlari ile maaas ödenen zamanlarda, emekli ikramiyesi ile evmi aliniyordu diyorsun? Su emekli ikramiyesi ile ev alinma durumunu bir zahmet kanitlasana? Almanya'yi nereden biliyorsunda bana anlatiyorsun, almanyada sosyal bir devlet evet , onlar BMW, OPEL; SIEMENS gibi Fabrikalar kurup senin emekli ikramiye ile ev dagitan Türkiyende modern köle isci aldi calistiridi, Türkiye'de bukadar ekonomi iyiydide, neden almanyaya avrupaya milyonlarca TÜRK gittiler? Gecmiste Avrupa ile Türkiye ekonomisi arasinda daglar kadar fark vardi, ama simdi yooook. Almanya'da halkin %65 sahsi evi yok, 100 Metrekare ev almanyada bir lüküs, öyle bir evin sadece kirasi 1500€ dan basliyor. Türkiyede durumlar nasil, komsunda kac tane kiraci var?
Sosyal yardima gelince, evet issize yoksula yardim ediyor , kisi basi tek basina yasiyorsa ayda 449 Euro yasamasi, yemesi icmesi, gezmesi icin günde 14 Euro yapiyor, Türkiye ile karsilastirirsin simdi sen, bir Paket sigara almanyada 7 Euro, sadece bunu hesaplarsan, yarisi gitti, kalite 1 KG ekmek 4 avrodan basliyor, bir restoranda sadece bir porsiyon yemek 17 Avrodan basliyor, bir ekmek ici döner 6 Avro, almanla bozdurup bozdurup harciyorlar.
Ya almanyada, avrupdan ekonomiden haberiniz yok, sen kalkmis ALMANYA ile karsilastiriyorsun, karsilastirdigin süper almaya'da dahi ekonomi kötü onu anltamya calisiyorum.
@Berkan26 kötü dediğin Almanya'nın ekonomisindeki alım gücü suanki haliyle bile bizden on kat daha iyi neyi ispatlamaya çalışıyorsun? 50 senedir orada yaşayan birinci derece akrabalarım var. Bu yıl eskisi gibi değiller ancak suanki halleri bile bize taş cikartir. Emekli ikramiyesi ile daire almaya gelince benim babam bizzat emekli ikramiyesi ile daire aldı hadi sana hayırlı AKP'li gunler
daha da iyi olacak..
tabi şu tiktok vb uygulamaları bırakanlardan bahsediyorum..
Hayir degil herkesin bildiginin tahminini bosa cikaracak bir kusak.
diğer kuşaklardan çok da farkı olacağını sanmıyorum.
80 senede 1 kuşak mı denk getiremedi bu memleket?
Bazısı çok cahil ya 😭
Bence evet. Çoğu şeyin farkındalar
Aklın kuşağı olmaz. Her r devrin akıllısı yalakası vardır
bilincli olmak kusak ayird etmez
Umarım her şey lafta kalmaz :)
pislik bir nesil olarak görüyorum.
Her kuşak, bir önceki kuşaktan daha iyi.
Z kuşağı saçma sapan nesil
Bilinçli
Bilinçli tabi bunlar gibi tapmazlar
Sana katılıyorum
bence bilinçli evet
Tam bir embesil mk
Değil
Z kuşağı saçma sapan nesil
%80 i net aptal
Ayipedion tamambiz maliz ama hebgerekvar demeye
Aptal bir nesil.
Doğru konus tamam biz z kuşağı olarak mal ve yarım akıllı olabiliriz ama ayıp oluto
Evet
3 xper olmussun tebrikler ahshhs
Teşekkürler 😊
Bende z'yim değil
Cogu bos beles
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?