Hâlâ eşitlik sağlanamadı mı?
Yoksa kadın erkek gerçekten eşit olamaz mı?

Hâlâ eşitlik sağlanamadı mı?
Yoksa kadın erkek gerçekten eşit olamaz mı?
Hangi kadınlar fedakar olan. Eskidendi o yeni nesil o kelimenin anlamını uykusuzluk olarak biliyor olabilir. Kadın ve erkeğin eşit olduğunu düşünmüyorum. Yüz yıllardır kadınlar her toplumda bunu kırmaya çalışmışlar ama hala bu sistem bu şekilde devam ettiğine göre ataerkil toplumların tükeneceğini sanmıyorum.
Şakamısın sen ya... ne erkek egemenliği. Baksana etrafına. Ya bi de şöyle ezik rollerine girmiyormsuunuz. Ya arkadaş , dışarıda kadının biri adamı vursa, birkaç kişi de kadına yardım eder. Pozitif ayrımcılık , yok ezilen kadınlar vs... derken , resmen erkekler ikinci sınıf vatandaş oldu.
Ama az bi zoru görünce hemen erkeklerden yardım istiyorsunuz... nasıl olcak bu iş... hani eşittik. git o zaman kanalizasyon temizle. inşaatta çalış. çık 150 metre çelik binanın tepesinde cıvata sık. hadi. hadiiii. e hadiiii.
Anne ve babalarımızın devrinde olsak kadınların daha fedakar olduğunu ve bunun nedeninin eğitim, kültür ve ekonomik olduğunu söylerdim ama şu an ki nesil buna ben de dâhilim fedakar falan değiliz.
Ben fedakar falan değilim. Özellikle Türkiye’de erkekler ebeveynliği, yetişkin olmayı (ev işleri paylaşımı) tamamen kadına bırakıyor. Buna da evlilik deniyor? Bu erkekler ergenlikten daha sorumluluk verilmiyor oda toplamak yemek yapmak gibi daha ne olsun?
Cevap
14Cevap
Çünkü kadınlar saf maalesef.. erkeklerin her dediklerini yapıyorlar.. fazla fedakarlar.. bu yüzden de erkeklerin her dediğini yapmamalılar.. mesela ilişki de bile sert erkek olsun masaya yumruğunu vursun diye diye böyle eziliyorlar
Kadın erkek tabii ki hukuk önünde eşittir. Ancak sosyal yaşamda eşit olma şansı hem fiziksel hem de düşünsel olarak mümkün değil maalesef. Bir kere erkek çocuk doğuramaz. Çocuğa kadın gibi bakamaz. Evi kadın gibi çekip çeviremez. Erkeğin evini pislik götürse umrunda olmaz. Söz kadınlar öyle misiniz? Temizlikçi gelecek pis demesin diye on temizlik yapan insanlarsiniz. Bunun gibi yüzlerce madde sayılabilir. Bu durumda sosyal yaşamda maalesef eşit olma şansı yok. Ama ezilme kısmına katılmıyorum. Ezilen de vardır muhakkak ama kadınlar bütün bunları ezildiği için değil sevdiği insanlar için yapar. Erkek de genelde dışarda çalışır, maddi kaynağı sağlar. Bunlar yazılı olmayan bir anlaşma gibidir.
Evrensel dünyada yetişkin olmanın anlamını öğrenmelisin. 16 yaşında erkek çocuğu ev işinde iş paylaşımı yapıyor, eve yardım ediyor ileride sağlıklı yetişkin olsun diye. Türkler gibi yaymıyorlar kendilerini. Türk erkekleri annesine bağımlı ergen olarak kalıyor evlilikleri de asla sağlıklı tam bir erkek gibi olmuyor bu yüzden çocuk bakımı eksik olduğundan da aynı şekilde
@TürkKızıyız Pardon da evrensel dünyada kaç milleti tanıyorsun da bana böyle bir ithamda bulundun anlamadım. Benim söylemeye çalıştığım şeyi çok farklı algılandın. Ben görev dağılımı yapmıyorum, kadının ve erkeğin duygusal ve düşünsel olarak farklı yaradılışta olduğunu ve isteseler de sosyal yaşamda eşit olamayacaklarını değil olmayacaklarını söylüyorum. Bu senin evrensel dünya dediğin yerlerde de geçerli.
Bunu sadece iş paylaşımı olarak da algılama. İki kadın birbirine canım, çiçeğim, böceğim diye hitap edip öpücükler yollarken sorun olmaz ama iki erkeğin böyle muhabbet ettiğini görsen en başta sen ne düşünürsün. Erkek 40 yıl çiçek almasa aklına gelmez ama ya kadın. Erkek her düğüne, toplantıya vs. aynı kıyafetle katılabilir ama ya kadın? Bunun örneklendirmesi çok anlatmaya çalıştığım buydu. Aam sen erkek egemen toplumda erkeğin hegemonyası olarak algıladın sanırım.
Çünku kadınin yaptigini fedakarlık olarak değil onun görevi olarak gören bir zihniyet hala var. Bence zaten eşit değiliz bir ortadoğu ulkesinde kadın erkek eşitliğini sosyo ekonomik açıdan sağlayamazsın ki tek eşitliğimiz hukuk önünde o da tartişilir
Sesli güldüm :D kadınlar mı fedakar? %95'niz zengin koca arıyor açtırma ağzımı süveyda şimdi :D fedakarmış
Kadınları böyle b. klayan bir arkadaşım vardı gidip zengin bir kadınla evlendi. :)
Feminist tarafın mı tuttu 😃 kadınlar oldukça eşit bana göre. Hayatın her alanında varlar. Bence olmamalarda.
Kemikleşmiş toplum tabularını bir yana bırakıp şeffaf olmak gerekirse;
Artık fedakar olan sadece kadınlar değil. Yaşasın ezilen erkek kardeşliği.
Fedakarlık yapan hep ezilir hayat böyle maalesef
En başından beri bu durum böyleymiş. İlk insanlar neolitik dönemde yani henüz yerleşik hayata geçmemişken avcı toplayıcı olarak yaşam sürerken erkekler avlanır zor işleri yaparmış kadınlar meyve toplar çocuk bakarmış. Erkekler zor işlere karşı kadınlara kıyasla doğuştan daha güçlü. Tabiki güçlü kadınlar da var bi kadın olarak hemcinsimi kötülemiyorum ama ataerkil toplumun biteceğini sanmıyorum. Bir gün bu algı biterse kadın erkek eşitliği ne boyut kazanacak bende çok merak ediyorum.
Ben eşitlikten ziyade adaletten yanayım. Yaradılış gereği kadın ve erkek asla eşit olamaz.
Bence kadınlar yönetmeli dünyayı.. ne savaş kalır ne ambargo ne sömürge..
Ataerkil sistem işte erkek yücelir hep bişi yapmasa bile…
Eşitlik denen şey bizde yok!
Çünkü erkeklerin eşekliğinden.
Eşitlik başka bir şey adil olmak başka..
Ezilmiyor kimse diye düşünüyorum
Sizde ezilmeyverin. 😂
Çünkü erkek daha kilolu.
Eşitiz bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?