• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aile & Toplum

Kadın hakları varsa erkek hakları neden yok?

olgunbirkız
olgunbirkız Takip Et
Yoda Yaş: 23
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
19
Yapay Zekaya Sor
Kadın hakları varsa erkek hakları neden yok?
Erkek Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
10 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Morjinal
    Morjinal Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Kadın hakları olmadığı için kadın hakları diye bir şey var aslında. Yani haklar baştan beri erkekler üzerinden gitmiş. Mesela Avrupa'da bile yakın zamana geçtiğimiz yüzyıla kadar kadının eğitim hakkı falan yok mal mulkte de adı yok. Sonradan kadın hakları demişler çünkü o zamana kadar hukukta kadının yeri yok. Bir şey ne kadar azsa adı o kadar çok geçer ülkemizde adalet kelimesinin çokça kullanılması gibi. Herkesin aşktan bahsetmesi gibi gibi

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Erkek hakları neden yok biliyor musun? Erkekler fiziksel veya sözlü tacize ugramaz. Erkekler afedersin hayvan gibi yaşarlar. Bütün gece dışarı çıkar giderler kimseye hesap vermezler. İstedigini yapma gibi bir hakları olduklarını zannediyorlar. Böyle insanların neden hakları olsun ki? Hayatta ne görmüşler ki ne hakları olsun. Bak geçen gün iş görüşmesine gittim. Benimle birlikte 1 tane çocukta mülakata girdi sınavı ben kazandım çocugu işe aldılar neden erkek oldugu için aldılar. Şimdi neden erkeklerin hakkı olsun? Mecliste ya da başka biryerde ? Hem başkalarının haklarını yiyorlar hemde asalak gibiler. Kadınların neden var. Çünkü en çok ezilen taraf oldukları için haklarımızı korumamız gerekiyor ifade etmemiz gerekiyor. Kadın sıgınma evi, kadın feminizim evi , kadın feminstiler bak bir sürü yer var ve hep ezilen kadınlar zor durumda olan kadınlar. Erkekler hayatta hiç zorumda kalma gibi birşeyleri yok ki?

0
    13 Yorumla
    • Alpereny1lmz
      Alpereny1lmz
      1 yıl

Söylediklerinin yarısına katılıyorum Türkiye'de çoğu erkek davar ama bak çoğu hepsi değil aralarında naif olan hani kibar olan gücünü kadınlar üzerinde kullanmayan erkeklerde var bu konuda genelleme yapmayın ikinci olarak katıldığım nokta bence de kadınlar erkeklere göre iş hayatında daha çok zorluk çekiyorlar işsizlik yalnız başına kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışmak gibi şeylerde hani o baskıyı anlıyorum ben ama bizimde hani bu konularda çektiğimiz sıkıntı var mı var benim bir arkadaş vardı çocukken daha 5 yaşına girmeden sanayiye göndermişler hala da çalışıyor hani erken yaştan üzerine yük bindirilen erkekte çok ve emin ol 20 li yaşlarda olupta işsiz kalan çok kadın var erkek var kadın hakları zaten olması gereken bişey bu ülkede öyle zihniyet varki çoğu kadını korumasız bırakmamak haklarını korumak lazım onun dışında yaptığın yorum tek taraflı olmuş bence birazdaha olaylarw geniş çerçeveden bakmayı deneyebilirsiniz kadının da kötüsü var erkeğinde bence bizim de haklarımız olmalı her kadında sütten çıkmış ak kaşık değil yani

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Benim cevabı vermeme gerek kalmamış teşekkürler. Sorun sadece güç değil yanlış bakış açısı objektif bakabilirsin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@Alpereny1lmz Her erkek sütten çıkmış ak kaşık degil bence, genelleme yapıyorum hepiniz aynısınız ben 26 yaşındayım çok fazla insan tanıdım hepiniz aynısınız. İnsanların iyi olanı ya da kötü olanı var bu herkes için böyle ama erkeklerde bu yok maalesef. Bu yüzden genel konuştum. Hepsi aynı bak kadın cinayetlerinde türkiye her zaman 1 sırada neden çünkü erkeklerle alakalı bir durum.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Semih hatırlıyor musun? Hani geçen yıl olan olay ya da nezeni hatırlıyor musun? ya da özgecanı ya da diger kadınları

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Bak ben bütün kadınları biliyorum. Bilmek istemezdim ama biliyorum çünkü hepsi katledildi sen şimdi hangi erkek haklarından bahsediyorsun? Sen hiç gördün mü bir kadın bir adamı öldürmüş diye haber gördün mü göremezsin. Hep tam tersini görürsün çünkü cani, vahşi, insanlıktan nasibini almamış insanlarsınız.

Yorumla
    • Alpereny1lmz
      Alpereny1lmz
      1 yıl

Bak yaptığın yorum çok cahilce benim sana bi kötülüğüm olmadı ve benim gibi bi sürü erkekte var belki de azınlık olsa da var senin direkt erkeklere bi garezin var. sen hep kötüsüne denk gelmişsin ve kadınlar Yanlış insanları seçmelerinden dolayı. Kendilerini takmayan tiplere tav oluyorlar keko seven kız çok. gidiyor sinir kontrolü zayıf tiplere tav oluyorlar, ortamda kimin sözü daha çok geçiyorsa onun peşinden gitme eğilimindeler. Klasik hayvan içgüdüsü yani, kim güçlüyse onun yanında olmak için kendini harca, kendi katiline adım adım yaklaşıyor olsan bile bunu yap Hadi bunları geçtim Ülkede bi kere adalet yok suçlu olan kişiye cezayı vermezsen gider yine suç işler bi kadın daha cinayete gider Şimdi burada suçluyu mu suçlamak lazım erkekleri mi suçlamak lazım yoksa yanlış adalet sistemini mi suçlamak lazım ve sana şunu da diyim kadın cinayeti kadar erkek cinayeti de var sadece kadınlar gündem de kalmıyor ama intihar vakalarına bakacak olursak erkekler kadınlardan her yıl 3 5 kat daha fazla intihar ediyor niye sence? İşleyecek suç mu kalmadı hayır sebebini söyleyeyim Zorunlu askerlik yapan, en ağır işlerde çalışan, hayatı boyunca ailesi tarafından çalışmak ve para kazanmak zorunda bırakılan ve çalışmazsa da zorbalanan insanların kendi hayatına son vermesi şaşılacak bir durum değil peki bunlar gündeme niye gelsin ki kadınlar daha önemli sonuçta demi (!)

Yorumla
    • Alpereny1lmz
      Alpereny1lmz
      1 yıl

Öldürülen 5 kişiden 4’ü erkek
      Türkiye’de cinayet sonucu hayatını kaybeden kişilerin cinsiyetine bakıldığında 5 kişiden dördünün erkek olduğu ortaya çıkıyor.

2022’de 630 erkek; 137 kadın saldırılarda öldürüldü. Erkeklerin oranı yüzde 82, kadınların yüzde 18 yapıyor. Son 14 yılda saldırılarda öldürülenler içinde erkeklerin oranı yüzde 78’in altına hiç düşmedi.

Al buda tüik in raporu gidip araştırabilirsin

Aralarında kadının da erkeği öldürdüğü vardır illa bunu atma sebebim de kadınlara olan düşmanlığım değil kadınlar baş tacıdır el üstünde tutulmalıdır kadınlar korunmalıdır ama kadın ve erkek ne olursa olsun kanun önünde eşit olmalıdır

Yorumla
    • Alpereny1lmz
      Alpereny1lmz
      1 yıl

Bazı kaynaklarda kadın cinayetinin 200 ü geçtiği söyleniyor ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorm

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@Alpereny1lmz Siz erkekler o kadar saçmasınız ki yolda ne baktın bana diye saçma sapan şeyler için bile kavga edip birbirinizi öldürüyorsunuz evet öyle 5/4 erkek oldugu iddiası dogru olamaz. Türkiyede binlerce kadın öldürülüyor ama erkeklere hiç bir şey olmuyor türkiyede erkek nufüsü fazla ve kadın nufusu çok az çünkü canisiniz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) verilerine göre 2008'de 806, 2009'da 109, 2010'da 180, 2011'de 121, 2012'de 210, 2013'te 237, 2014'te 294, 2015'te 303, 2016'da 328, 2017'de 409, 2018'de 440, 2019'da 474 olmak üzere 2008-2019 yılları arasında toplam 3.185 kadın öldürülmüştür.
      https://tr.wikipedia.org
      Türkiye'de kadın cinayeti - Vikipedi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Sadece 2019 kadar sürede bu kadar 2025 sayılmamıştır bile ki bu sadece 2019 verisi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Sayısı çok fazla ama insanlar ayaklanmasın diye dogruyu yazmadıklarını biliyoruz aq

Yorumla
    • Alpereny1lmz
      Alpereny1lmz
      1 yıl

Hayır Gayette doğru evrim ağacı erkekler neden daha çok intihar ediyor videosunda 3.48 i açabilirsin orada cinayet ve intihar vakaları ile alakalı grafik çizilmiş daha fazla izlemene gerek yok öbür kısımda daha çok bilimsel bilgiler veriyor o yüzden sana yaramaz bu aptal düşünceni değiştirmediğin sürece videonun öbür kısmı seni hiç ilgilendirmiyor babana her baktığında ya da ailedeki herhangi erkek bireye baktığında onların ne kadar saçma bir insan olduğunu aklına sok ve annenin de baban gibi bir insanla evlenmesi onun da en az baban kadar saçma olduğu gerçeğini de aklına sok hadi cahil kal hoşçakal daha fazla senle uğraşamam

Yorumla
  • IIIF34RL3SSIII
    IIIF34RL3SSIII Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    1 yıl

Erkeğin hakkı yok çünkü erkek doğarken güçsüz ve hayata eksiyle doğar erkeğin hakkı olması için ya zengin ya da üst kademede olması gerekir

1
    0 Yorumla
  • LordofJungle
    LordofJungle Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    1 yıl

Çünkü şu an topluma cehalet hakim

3
    7 Yorumla
    • LordofJungle
      LordofJungle
      1 yıl

Kadın haklarını da daima savunurum ancak şu ana kadar gelen bu pembe üyelerin yorumu ciddi mi? Kadın haklarını savunduğumda yorumlardaki pembe üyeler üzerine alınmasınlar, onları dahil etmemekte karar kıldım çünkü. Saygı, anlayış, empati karşılıklıdır. Burada mesele cinsiyet değil, insanlık ve bunların insanlığı ölmüş, beyin hücreleri de öyle.

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Keekek diye bir yorum var gördünmü onuda

Yorumla
    • LordofJungle
      LordofJungle
      1 yıl

Tamamını okumaya değer görmedim ama anladığım kadarıyla kadın haklarının erkek haklarından daha üstün olduğunu savunuyor.

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Evet ufff bu kadınlarla uğraşmak ne zor ya Allah'tan erkek değilim gay olurdum yoksa

Yorumla
    • LordofJungle
      LordofJungle
      1 yıl

Her erkek aynı olmadığı gibi her kadın da aynı değildir bak ben uğraşmıyorum böyleleri ile, gidip beyni çalışmayı sonlandırmış insanlar ile polemiğe girip değerli vaktimi kaybetmektense seninle konuşuyorum şu an mesela, neden? Çünkü 1 delil ile 40 alimi yenersin ama 40 delil ile bir cahili yenemezsin, onlara ne anlatsan boş ancak sen sen anlıyorsun o yüzden seninle konuşuyorum, aynısını sana da tavsiye ederim, beyni çalışmayı reddetmiş insanlar ile zamanını harcama algıları kapalı zaten, bir şey anlatacaksan anlayacak insana anlat bence.

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Bencede haklısın neyse uğraşmim o zaman sende uğraşma boş ver ei seçicem zaten seni

Yorumla
    • LordofJungle
      LordofJungle
      1 yıl

Uğraşmıyorum zaten gördüğün üzere, ben burada kendi yorumumun altına not düştüm okuyup anlamak isteyen okur anlar anlamayan için de yapacak bir şey yok çocuk gibi polemiğe mi gireceğim? Buraya saldırı amaçlı yorum gelirse zaten kaldırır engellerim, hakkım dolarsa ve gelmeye devam ederlerse de sen kaldırırsın, teşekkür ederim.

Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐ Takip Et
Fenomen
1 yıl
  • Selam, öncelikle bu konudaki merakını çok iyi anlıyorum✨ Kadın hakları dediğimizde bu, erkeklerin haklarının olmadığı anlamına gelmiyor. Bir kadın hakları savunucusu olarak şunu öğrendim: Aslında hepimiz eşit haklara sahip olmalıyız. Kadın hakları, tarih boyunca göz ardı edilen, ihlal edilen ve görmezden gelinen kadınların haklarını gündeme taşımak için ortaya çıktı. Üniversite yıllarımda sıkça karşıma çıkan bir soruydu ve cevap her zaman böyle oldu: Var olan eşitsizliği anlamadan çözüm üretmek zor. O yüzden kadınların güçlendirilmesi için ekstra çaba harcamak, toplu olarak hepimizi daha iyi bir dünyaya taşıyor✨ Senin gibi genç kadınların bu soruları sorması çok kıymetli, birlikte daha adil bir toplum inşa edeceğiz. Unutma, haklar yarışmaz; toplumsal cinsiyet eşitliği herkes için! #BirAdımÖne 💜

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

4

Cevap

17

Cevap

• azizcakir27
    azizcakir27 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 28
    1 yıl

Erkekler dünyanın en bahtsız varlıkları..

Ana cadde var baba cadde yok
    Ana sınıfı var baba sınıfı yok
    Daha nice sayarım böyle...

2
    2 Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Değilmi

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Çok doğru

Yorumla
  • Ssnane2
    Ssnane2 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 93%
    1 yıl

Çok güzel bir soru bence artik eşitlik degil ayricalik git gide artıyor bir erkek olarak ben de eşitlik istiyorum

1
    27 Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

10 saniye önce yazsaydın ei seçicektim

Yorumla
    • Ssnane2
      Ssnane2
      1 yıl

Sorun değil xper e degil haklara ihtiyacimiz var 🙂 gerçekten benim gibi mi düşünüyorsun

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Evet gerçekten öyle

Yorumla
    • Ssnane2
      Ssnane2
      1 yıl

Sevindim boyle dusunen biri olmasina özellikle kadin olarak. Okuyor musun

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Üniversiteye hazırlanıyorum sen?

Yorumla
    • Ssnane2
      Ssnane2
      1 yıl

Fizyoterapistlik yapıyorum kac yasindasin

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

18 sen

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Bende fizyoterapiste gidiyorum

Yorumla
    • Ssnane2
      Ssnane2
      1 yıl

Neden gidiyorsun 28

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Bi geçirdiğim ameliyattan fizyoterapiste gidiyordum ama bitti zaten

Yorumla
    • Ssnane2
      Ssnane2
      1 yıl

Hmm nasilsin simdi

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

İyiyim

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

👍🏻👍🏻👍🏻

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Nerde yaşıyorsun bu arada

Yorumla
    • Ssnane2
      Ssnane2
      1 yıl

Geçmiş olsun Adana tarafındayim sen

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Antalya sen hiç Mardin'e gittin mi

Yorumla
    • Ssnane2
      Ssnane2
      1 yıl

Evet gittim de çok oldu gideli neden

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Ben oraya gitmeyi çok istiyorum ya zaten televizyondan izleye izleye gitmiş oldumda😄 güzelmi dicektim adanamı güzel mardinmi

Yorumla
    • Ssnane2
      Ssnane2
      1 yıl

Gezmek icin mardin 🙂 belki birlikte gideriz

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Yok ben sevgilimle giderim ondan sordum

Yorumla
    • Ssnane2
      Ssnane2
      1 yıl

Sevgilin var mj

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Evet

Yorumla
    • Ssnane2
      Ssnane2
      1 yıl

O zaman gidemeyiz

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

HAHSHAHSHAHS NE DİYON hani bekarda olsam gitmezdimki

Yorumla
    • Ssnane2
      Ssnane2
      1 yıl

İkna olma ihtimalin vardi yine de

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Haa bok

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Öyle bakma 2 sohbet ettik diye insan gibi hemen o role geçiyosunuz

Yorumla
  • DenizinKızı0
    DenizinKızı0 Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 787 cevap paylaştı.

Erkeğin hangi hakkının savunulmaya ihtiyacı var? Yaşadığımız toplumla alakalı. Genelde kadınların hakları gasp ediliyor.

0
    1 Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Erkeğin hangi hakkı savunuluyor diye soran biri, sanırım sadece kendi ideolojik gözlüğüyle bakıyor. Hak arayışı, istatistik yarışı değil, insanlık meselesidir.

Yorumla
  • _SorunZamanDilimi
    _SorunZamanDilimi Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

O hakların hepsini zamanında Atatürk verdi zaten, kadın erkeğe eşit duruma geldi. Ayrıca bir hakkı yok

0
    12 Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Ayrıca bir hakkı yok derken sen şuanda bir kadından numaranı istesen sadece ve o gitse hakim karşısında ağlayıp taciz dese hapis yersin ama bir kadın gelse seni taciz etse hiç bir şey olmaz tekrar düşün bakalım bunu

Yorumla
    • _SorunZamanDilimi
      _SorunZamanDilimi
      1 yıl

O kadın hakkı değil, kadın k4şarlığı oluyo. İkisini birbirine karıştırmışsın sen, Cumhuriyet kurulurken yasa olarak kadınlara verilen haklar Mülkiyet hakkı, eğitim hakkı, şiddetten uzak yaşama hakkı, adil ve eşit ücret hakkı, seçme ve seçilme hakkıdır.

Kadın hakları diye bi kavram yok aslında

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Ya nasıl yok Benim sana bahsettiğim kısa ve net şu anayasa mahkemesinde kadın hakları denilen madde var mı var ama erkeklerin yok. Kadın boşandığında kadın para alıyor kadın dul olduğunda kadın para alıyor İslam'da bile kadın hakkı yokmu demiyormu cennet annelerin ayaklarının altındadır diye

Yorumla
    • _SorunZamanDilimi
      _SorunZamanDilimi
      1 yıl

Türk medeni kanununa göre ortak çocukların bakımına harcanan para olarak çıkarılmış bir yasa ama günümüzde nafaka değil madafaka oldu artık, düzenleme getirmedikleri için fahiş rakamlara çıktı, normalde kadına değil çocuğa olarak çıkarılmıştı

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Sen anlamadım niye bu kadar inkar ediyorsun kadın ile erkek eşit değil biliyorsun dimi

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Zamanında böyleydi yok zamanında şöyleydi şu an böyle değil şimdiye odaklan

Yorumla
    • _SorunZamanDilimi
      _SorunZamanDilimi
      1 yıl

Kadın hakları diye bir madde yok yasalarda ve hukukta git bi avukata sor istersen ya da araştır, kadın ve erkek hukuk önünde eşittir
      Bahsettiğin nafaka da çocuk için kadın için değil

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Kadın nasıl eşit oluyor bana anlatsana bi sen hakimin karşısına çıksan kadın ağlasa sadece 1 ağlamayla kadın seni hapise bile attırır ne oluyor bu kadın hakkı olmuyormu?

Yorumla
    • _SorunZamanDilimi
      _SorunZamanDilimi
      1 yıl

Kadın ağlamayla seni içeri attırır diye bir hak mı var? Seninki toplumda kadına hassasiyet olduğu için verilen bir imtiyaz. Ben sana hukuken diyorum yasa olarak diyorum, sen iftira atarsa içeri girer diyosun, yalancı bi şahit bulup sana iftira atsam sende davalık olursun bu aynı şey. Kadın olarak toplumda şöyle bir avantajın var, “bu beni taciz etti” diye bir erkeği linçlettirebilirsin ama hukuken kanıtın yoksa bi geçerliliği yok diyorum anladın mı

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Eğer hakim bile bunu onaylıyor ise seni hapise attırıyorsa bu bir kadın kaşrlığı değil kadın hakkına girmiş oluyor kadınlara özel bir hukuk gibi düşün

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Bir hak yok ama günümüzde böyle ise hukuksal olarak bir süreç oluyor olayı anlıyabildinmi canım

Yorumla
    • _SorunZamanDilimi
      _SorunZamanDilimi
      1 yıl

Mahkemede delil esastır, ispat edemezsen hiçbir şey yapamazsın. Hiçbir hakimde emsal kararla delilsiz lafa söze bakıp tacizden kimseyi içeri atmaz

Yorumla
  • metropoltilkisiii
    metropoltilkisiii Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Genelde canavarlaşan şiddete meyilli olanlar erkekler olduğu içindir belkide

0
    32 Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Konu sadece şiddetmidir sence

Yorumla
    • metropoltilkisiii
      metropoltilkisiii
      1 yıl

Senin kadın hakları diye bahsettiğin ne anlamadım ki? Kadın hakları dediğin tüm haklarin hepsine erkekler de sahip

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Değil bir erkek kadını taciz etse hapis alır kadın erkeği taciz etse hiç bişey olmaz

Yorumla
    • metropoltilkisiii
      metropoltilkisiii
      1 yıl

Bu konuda evet büyük bir sorun iftira falan atanlar olabiliyor bazen ama genelde erkekler bu igrencligi yaptığı içindir

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Benim sana bahsettiğim kısa ve net şu anayasa mahkemesinde kadın hakları denilen madde var mı var ama erkeklerin yok. Kadın boşandığında kadın para alıyor kadın dul olduğunda kadın para alıyor İslam'da bile kadın hakkı yokmu demiyormu cennet annelerin ayaklarının altındadır diye

Yorumla
    • metropoltilkisiii
      metropoltilkisiii
      1 yıl

Kadınlarin ne kadar değerli olduğunu ortaya koymuşlar işte yav ne bileyim sende gece gece ne beyin yakan bir soru sormuşsun

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

anayasada direk bariz bir şekildr kadın hakları diur bir kuram geçmiyor

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Ben geçti demiyorum kadına verilen hakları git oku araştır 10. Maddeyi anlayabiliyorsan gel anlat.

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Kadın hakları yazmasada kadınlara verilen bir çok hak yazıyor orada ama erkeğe yazmıyor

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

ve kadın hakları dediğin şeydr kadın ve erkeği eşitlemeyi amaçlıyor yani kadınlara ayrıcalık tanımayı amaçlamıyor maduriyetini gidermeyi amaçlıyor kadınların tarih boyunca mesela seçme seçilme hakkı yoktu ama erleklerin siyasal tarih bilim eğitim farketmeksizin her konuda tarih boyunca hakkı vardı senin bu dediğin kadın hakları sadece ortadaki bu dengesizliği kaldırmayı amaçlıyor ve en önemlsiide erkek fiziki olarak egemen bir sistem olduğu için şiddet konusunda kadını korumak için o haklar var ve bu konuda sadece kadın değil aslında erkeğide koruyor bir kadın bir erkeğe şiddet uygularsa ona karşıda uzaklaşırma vs veriliyor

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Verilmiyor toplumda kadın erkeği öldürdüğünde bile Queen 👑 sayılırken erkek kadını öldürürken cani , katil oluyor. Kadın ve erkek eşit değil bu dünya da anayasa mahkemesindeki yazı kadın ve erkeği ne kadar eşitlemiş gibi gösterse de aslında eşit değil. Kadın dul kaldığında kadın maaş alır kadın çocuk baktığında kadın maaş alır vs. Ama erkeklerde böyle bir hak yok. Kadınların seçme seçilme hakları hakları yoktu doğru ama sonradan oda geldi. Ben günümüzden bahsediyorum İslam'da bile kadın erkek ayrımcılığı var cennet annelerin ayaklarında mesela? Normalde kadın çalışamaz deniliyordu eskiden bu kadının hakkı yoktur değil kadını düşündükleri için çalışamaz denildi ama siz bunu hep kötüye vaddettiniz. Kadın yorulmasın evine baksın daha kolay işlerle ilgilensin erkekler üstlenirim dedi ama siz direk kadının hakkı olmalı dediniz yani her şey bu dünyada ters

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

aslında o dediğin çok yanlış biliyormusun feminizim altında kadınları çalışsınlar diye diretip mobing uyguluyorlar şu an bizim ülkemizin kadınları en az japonyadaki kadınlar kadar mobinge uğruyor dul maaşıda sadece kadınların hakkı değil erkeklerinde hakkı demeki anayasayı tam anlamı ile araştıramamışsın erkrkler geneldr kendi isteği ile almıyorlar

Yorumla
    • metropoltilkisiii
      metropoltilkisiii
      1 yıl

Buralar karışır

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

ve adam öldürene guen diyenleride ilkez sende duydum bunuda cinsiyetr drğil bence insanlığa bağla

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

jsndhdhd yok yok sustuk

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Feminizmin bugün geldiği nokta tartışmalı olabilir, ama kadınların çalışmasına diretme demek kendi karar verme haklarını küçümsemek olur. Ayrıca, dul maaşıyla ilgili olarak evet, erkekler de alabiliyor ama bu hakka erişimde toplumsal yargılar ve uygulamadaki zorluklar nedeniyle çoğu zaman geri planda kalıyorlar. Benim dediğim tam da buydu: Uygulamada görünmeyen haklar da tartışılmalı. Anayasayı araştırmak mesele değil mesele, metin ile gerçek hayat arasında kopukluk olduğunu görmek. Eşitlik, sadece yasalarda değil, toplumsal davranışta da olmalı.

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Yok ilk kez duyduk falan geç bu ayakları boş ver

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

orası öyle ama yüz yıllardır toplumsal olarak çok farklı davranışları komplesledik mesela erkek adam ağlamaz dendi yillarca erkeklere askere gitmeyi zorunlu kıldılar dediğin gibi dul maaşını toplumsal yargılardan dolayı alamıyorlar demekki burada sıkıntı kültür toplumda

Yorumla
    • metropoltilkisiii
      metropoltilkisiii
      1 yıl

Erkek Fatma mısın sen @olgunbirkız

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

ben ilkez duydum şahsen yalan yok ama kapatalım konuyu cevap sahibi rahatsız olduğunu brlirtti az önce☺️

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Mobbing falan ohooo nerelere geldin yine duygusallığını kullanıyorsun her kadın gibi erkekte mobbinge uğruyor ama gelipte ağlamıyor yani kızlar Varya ırkçılık ırkçılık dersiniz bir kerede eşit davranmazsınız.

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

bu erkek mi ben mi ders çalışmaktan yanlış anlıyorum

Yorumla
    • metropoltilkisiii
      metropoltilkisiii
      1 yıl

Erkek Fatma mısın diye sordum bende bir an öyle düşündüm

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Eşitlik deyince rollere bak ahahhaha süpersiniz böyle devam edin

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

Eşitlik ve adalet kavramını bir araştır derim sana

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

ve cevap sahibini daha fazla rahatsız etmeyelim iyi geceler

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Tavsiye vermeden önce karşındakinin ne söylediğini anlamaya çalışmak belki sana da adalet duygusunun ne olduğunu hatırlatır.

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

teşekür ederim önerin için bir dahakine daha dikkat ederim

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Benim sorum değilmi? Ben senin hoşlandığın kişi sırf rahatsız olmasın diye cümlemi sonlandıramam

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

hoşlandığım kişi derken?

Yorumla
    • kekekrjr
      kekekrjr
      1 yıl

her neyse sen devam et deprem olmuş ben haber okumaya gidecem

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

İyi geceler

Yorumla
  • Majeste41
    Majeste41 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 102%
    1 yıl

Insan hakları var extradan kadın hakları olması şaibeli

1
    0 Yorumla
  • Pipetpipet
    Pipetpipet Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 97%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 980 cevap paylaştı.

Çünkü erkekler gereksiz boş şeylerle uğraşmaz

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Erkeğin hakkını ye bakiyim yiyebiliyomusun. Onlar güçlü her konuda. Onlarin hakka ihtiyacı yok

1
    1 Yorumla
    • yesbitch
      yesbitch
      1 yıl

Bumu savunman

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

O kadar zeki bir kızsınki olaya bu bakış açıyla bakman çok güzel burdaki kızlarada saplamışsın feministlermiş bide ahhaah

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

Takdir ettim sizi, bir bayan olarak erkekleri de savunmaniz oldukça güzel

2
    0 Yorumla
  • whysosreious
    whysosreious Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.

Çünkü cahil bi toplumda yaşıyoruz

2
    0 Yorumla
  • deli_manyak37377
    deli_manyak37377 Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 102%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 556 cevap paylaştı.

Erkek hakları diyen bir kadın mı 🙄🤔

1
    0 Yorumla
  • Iim0n
    Iim0n Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Yok iste

2
    2 Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Cinsiyet ayrımcılığına girmezmi?

Yorumla
    • Iim0n
      Iim0n
      1 yıl

Ne kadar da akıllı konuşuyor

Yorumla
  • Delibirisi1
    Delibirisi1 Takip Et
    Guru Yaş: 46
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Yok maalesef aslında olmalı

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

kadınlara sormalı

2
    0 Yorumla
  • Matrix3535
    Matrix3535 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 100%
    1 yıl

Kadınlar daha değerli olduğu için olabilir

0
    0 Yorumla
  • wesaygoodby
    wesaygoodby Takip Et
    Guru Yaş: 26
    1 yıl

insan hakları kategorisine alınmış erkeğin hakları

0
    0 Yorumla
  • istanbluEser
    istanbluEser Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 81%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 526 cevap paylaştı.

Helal oosun sanaaa

2
    0 Yorumla
  • steelbullet23
    steelbullet23 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 417 cevap paylaştı.

Adaletsizlik

2
    0 Yorumla
  • user010121
    user010121 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    1 yıl

Tamam kanka bütün erkekler senin olsun

0
    2 Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Olur tamam

Yorumla
    • olgunbirkız
      olgunbirkız
      1 yıl

Cinsiyet ayrımcılığı dersiniz bize ırkçılık yapıyor dersiniz erkek haklarına gelince de diliniz pabuc kadar

Yorumla
  • CanerDoğan1
    CanerDoğan1 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 95%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı.

Kadınlar öncelik

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kadın hakları varsa erkek hakları neden yok?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kadın Hakları Varda Neden Erkek Hakları Yok? 9 cevap verildi
Erkekler neden kadınların haklarına kavuşmasını istemiyor? 8 cevap verildi
Erkeklerin sahip olduğu ama kadınların sahip olmadığı haklar nelerdir? 8 cevap verildi
Feministler eşitlikçiyse neden erkek haklarını hiç savunmuyor? 15 cevap verildi
Feminizm eğer eşitlikse (ki öyle değil) neden erkek hakları için eylem yapmıyorlar? Erkek... 7 cevap verildi
Erkeklerin sahip olduğu kadınların sahip olamadığı bir hak nedir? 4 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Aşure sever misiniz, aşurede olmazsa olmaz malzemeniz nedir?
  • İlişkilerde yaş farkı önemli midir sizce ne kadar olmalı?
  • Sizin için en iyi mutluluk tatlısı hangisi, pastane usulü mi ev yapımı mı?
  • Gideni gitmeye mecbur bırakana ne demeli?
  • Kimler öğlen kahvesi içti?
  • Belgesel izlemeyi seviyor musunuz?
  • Ötenazi hakkında düşünceniz nedir, sizce hayatımızı keyfimize göre sonlandırmak doğru mu?
  • Çevrendeki herkes seni gerçekten tanıyor mu?
  • Bir mucize olsa ne dilerdin?
  • GTA6 oynayabilmek için PlayStation5 mi almalıyım yoksa seneye bekleyip bilgisayardan mı almalıyım?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨