Bu kadınların bir yerlerini kaldıran nafaka denilen haraç sizce kaldırılmalı mı? Bence kesinlikle kaldırılmalı. Kadınlar hırsızlığa iyi alıştılar hemcinslerimi sömürüyorlar. Ve bu beni dellendiriyor. Ama karı yalakası erkek müsvetteleri olduğu sürece kaldırılması biraz zor süresiz nafakanın.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kari yalakasi ne guzel laflar bunlar boyle bence kalkmamali ozellikle senin gibi biriyle evlenen bi kadinin sonunu dusunemiyorum cunku😅
Ben evlenip sistemin kölesi olmam merak etme. Hem evlensem bile karıma bir şey yapmam merak etme. Sadece hakkımı ona yedirmem. Alt tarafı nafakanın kaldırılmasını istediğim için neden böyle saçma bir yorum yaptın ki? Hem bir kadın olarak nafakanın kaldırılmasını niye isteyesin ki hırsızlığa soygunculuğa iyi alıştınız sonuçta
Calisan kadina nafaka verilmiuo biliyosun Turkiyede yasiyorum amerika degil burasi kadin ve erkege bakic acisi cok farkli karisi univeriste bitirmis olup onu bile calistirmayan sozde evlenmeden elini sicak sudan soguk suya koymicam diyen tipler evlenince hizmetci yapiyo o kadin o adamdan bosansa kim is verir ona
Eli var ayağı var eğer kocası çalışmasına izin vermediyse boşandıktan sonra çalışsın. Ayrıca çalışan kadına da nafaka veriliyor yeme beni. Hem böyle saçma sapan örnekler veriyorsunuz ama 2 gün evli kalıp boşanınca kocasından ömür boyu nafaka alan ş*llıklardan bahsetmiyorsunuz
2 gun evli kalip nafaka aliyo he nerden dinledin bunlari bi avukattan dinlemedigin bariz instagram uydurmalari herhalde eli ayagi varmis boosandiktan sonra caliscakmis ahaha kocasi kim kopek oluyod izin vermiyo bence once bunu tartismak gerek erkekler kendini bi bok saniyo
Seni adam yerine koydum bide cevap veriyorum zihniyete bak tecavuz edilirsin falan demis kadinin tekine yazik kafana Turkiye Cumhuriyetinin yasalari bu yuzden var senin gibi ortadogu kafasi işlemez oralars
Evet kocanın karısını çalıştıtmamasına ben de karşıyım ama onların sayısı çok az. Fakat senin gibi kocasına evlilik teklifi hayatı zindan edip her türlü aşağılıklığı yapan her türlü b*ku yiyen sonra da nafaka (hırsızlık) diye havlayan kadınların sayısı bir hayli fazla. Hem instagram uydurması filan değil 1 gün evli kalıp bile ömür boyu nafaka ödeyen erkeklerin sayısı çok fazla. Sen kendini kandırmaya devam et. Sonuçta yattığınız yerden para yiyiyorsunuz k*dınlar savunamayacak ta kim savunacak nafakayı
Evlilik te yazacaktım evlilik teklifi diye çevirmiş telefon
Ben ortadoğu kafasında filan da değilim tam tersine oldukça Batıcı birisiyim ve Müslüman da değilim hem T. C sanki çok adaletli gelişmiş bir devlet millet gibi "işte bu yüzden T. C yasaları var" Demen beni güldürdü. Kenya'nın nafaka gibi adaletsizce bir yasayı desteklemek seni medeni çağdaş mı yapıyor yoksa eski kocasına muhtaç bir ezik sünepe mı yapıyor?
Batici olarak bahsettigin tam olarak ne bilmiyorum ama kadinlara karsi siddeti normallestirme soyleminde bulunman anliyorum ofkelisin evlenmeyedebikirsjn ki bence evlenme bu psikolojide toplumsal olarak esit degimuz kadinlsrin ve erkeklerin yasadigi bi cok zorluk var bu uljede ama sen bunu kadinlari kotuleyerek yapamazsin iyice arastirisin oyle konusursun maalesef bu ulkedeki hic kimse esit degil
Batıcılıktan kastım batı ülkelerini ve kültürünü seviyorum özellikle de ABD'yi
Bati kulturu ve turkiye kulturunde yetismis kadinlarin kulturel farklarini da toplumsal bakis acisini da bikiyosundur o zaman bence olaylara sadece erkek tarafindan bakma
Türkiye kültürü diye bir şey yok o eskidendi. Kabul ediyorum eskiden kadınlar Anadolu'da çok ediliyordu ama günümüzde özellikle de şehirlerde tam tersi
Avrupadaki en cok siddet vakalari turkiyede degil mi bi erkek bi kadina siddet uyguladiginda suc yine kadina atilmiyo mu siddet dedigimiz sey guclunun gucsuzu ezmesidir bizim zihniyetimi hala boyle he erkekleri kullanmak isteyen kadinlar mi evet ama kadinlari da sadece cinsellik icin kulanan sayisi erkek ornegi var
Evet ikisi de yanlış ama konumuz bu değil konumuz nafaka saçmalığı
Bilmiyorum benim yakin bi avukat tanidigim var kendisine sordugumda suresiz nafakanin kadinin calismadigini ispatladigininda verildini soyledi he evlenip 1 yil icinden bosanana verikiyo mudur verikiyodur ama o suresiz olmaz mesela o kadin bi erkekle tekrar evlenirse nafaka kesilir
Evet evlenınce nafaka kesiliyor ama ne yani boşandık diye ayrıldığımız karıya ömür boyu bakmak zorunda mıyız? Bize ne onun evlenip evlenmemesinden
Koruma amacli bi kanun bu ayrica evlenmek istemiyomussun seni alakadar eden bi durum yok bi gun evlnemyi dusunursen isi gucu olan kendine bakabilen biriyle evlenirsin olur biter
Koruma koruma değil bildiğin adam kayırma. Ayrıca evlenmeyi düşünmesem bile hemcinslerimin karşı cins tarafından soyulmasına sinir oluyorum. Üstelik evlenecek olsam bile karşı tarafın mal varlığı iyi olsa bile yine de erkek olduğum için nafaka ödemek zorundayım.
Mesele sadece nafaka değil. Evlilikle ilgili yasaların nerdeyse hepsi erkekler için dezavantajlı. Kim evlenir bu şartlarda.
Kadına şiddet gösteren aldatan pislikler ölene kadr ödesin ama anlaşmalı bosananlarda bişey olmalı gerçekten hele o parayı sevgilisiyle yiyen kadınlar var düzenleme şart ama ilk cümlemin arkasndaym
Olabilir
Kıyamam ya otur ağla
Erkek adam ağlamaz ama sen kocandan dayak yiyince veya tecavüze uğrayınca ağlayabilirsin. Anca devleti arkanıza alarak hırsızlık soygunculuk yaparsınız başka bir gücünüz yok
Sen bu kafayla devam et. Zaten öfkenin çoğu bu kalıplara sıkıştığın için farkında değilsin. Bir de ben sisteme boyun egmem diyorsun. Sistem seni köpeği yapmış
Keşke güzel bir sistem olsa da köpeği olsam ama maalesef sistem her daim kadınlardan yana ve iğrenç feminist bir sistem var. Hangi sistemddn bahsediyorsun sen s*rtük
Senin gücün bu kadar işte. bdaha diline hakim olamıyorsun. Sonra kadınlar bir şeyleri basarinxa kıskanıp saldircak yer ararsın. Kendini bir şey sanıyorsun ama gerçekten zwvallisin. Bu arada evlenmek vs istemediğine çok mutlu oldum kadınlar adına
Bence üzüldün evlenmek istemediğime çünkü kaz gibi yolacak bir kurbanı elinizden kaçırdınız. Ayrıca kadınların bir şey başardığı filan yok. Bu dünyada her şeyi erkekler geliştirdi. Kadın haklarını bile erkekler geliştirdi. Üstelik eski kocasınk soyup soğana çevirmek mı bir başarı birde buna kadınların başarısı diyorsun