Kadına nafaka verilmeli mi?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kadına nafaka verilmeli mi?
Kadın ile erkek evlilik öncesi sözleşme yapsın. Kadın kaç lira talep ediyorsa erkekler o miktarı kadının adına bankaya bloke etsinler. Nafaka da kalksın. Zaten geleneklerimizde de mevcut. Eskiden başlık parası diye yine erkeklerin el koyduğu kadının hakkı olan altın, gümüş vs. mallar esasında dini nikahın bir şartı olan Mehir yerine verilen paralardı. Bu Mehir verilmesi dini nikahın bir şartıdır erkek kadına X miktarda altın, gümüş vs. vereceğine dair Allah huzurunda söz verir ve bu sözün tutulmamasının nikahın geçerliliğine de etkisi vardır. Nikah kıyan mehrin tamam olup olmadığını dahi sorardı. Ancak sonra zamanla dejenere oldu, önce yine babalar kızlarının hakkını istismar edip bu paralara el koydu sonra da zaten iş iyice istismara binince devlette yasaklamış oldu. Şimdi ise zaten prenup denilen evlilik öncesi sözleşmeler "batılı ve modern" bir aile hukukuna uyum sağlamak adına yeniden getirildi. Haliyle bu sözleşmelere bu şekilde bir madde konulması da mümkündür heralde, değil mi?
Geleneklerimizde kadında erkeğe mehir verir bedevi adetlerine adetimiz deme
@infernoHeRo Senin geleneklerin ne bilmiyorum ama Türk geleneklerinde bu var. Müslüman adetine bedevi deyince senin geleneğin olmuyor mu? İçinde bulunduğun toplumun geçmişini bir araştırmanı tavsiye ederim. Kadının erkeğe Mehir vermesi adeti Yahudilikte vardır. Adına da drahoma derler. Bu senin geleneğinse bilemem tabi.
Ne anlatıyosun hadi git başımdan
Kaldırılmamalı. bence kalmalı. herkes doğru kişiyi seçmelidir. seçemiyorsa da sonuçlarına katlanmalıdır. ayrıca iyi oluyor. kafasız kişiler evleniyor bırakın ödesinler. parası yoksa da evlenmesin bir zahmet. zaten ülkede kafasına esinde evlenen kişiler çok var. bu şekilde belki uzak kalırlar biraz
Cevap
17Cevap
Kadın ya da adam uzun süredir çocuğa bakmak amacıyla ya da ev işlerini yapmak amacıyla çalışmıyor ise kendini toparlayana kadar bir süre verilmesi iyi olur bence. Sonuçta iş bulmak yeni düzen kurmak kolay değil kadının rolü önceden ev işleri yapmak ise o evlilikte adam boşandıktan sonra bir süre destek olmalı eski eşine.
@bilgibagimlisi senin düşünce yapını merak ediyorum.
Devlet karşılasın, işsizlik maaşaı gibi. Gerçi işsizlik maaşı için sigorta priminde ödeneği alıyor ama maaşı vermeye gelince 40 dereden su getiriyor. Bu nasıl olur bilemedim ama hali hazırda hükumetle bi bok olmaz.
Çalışan kadının nafaka alması kadar ve çok kısa bir süreliğine de olsa (bir gün gibi) nafaka alma hakkına sahip olması kadar saçma bir şey bilmiyorum
Hayır çocuk yoksa vermem param benim için kıymetli bu nafakalar da kadın cinayetlerinde etkili kalkması şart
Bir 6 ay kadar bağlanabilir düzenin kurulması için sonrasında kaldırılmalı.
Çocuk varsa ortada nafaka almalı. Yoksa gerek yok.
Eşitlik varsa almasınlar küçük düşürücü feminist fikirler işte
Kendisiyle çelişenler hadi çocuk varsa ortada eyvallahta kardeşim feministleri anlamak zor.
Ekonomik durum'u varsa vermeli.. tabiki tekrar evlenene kadar.
sosyetik kadınları katmıyorum onlar para için evleniyor ama gerçekten muhtaç zavallı köylü kadınlar var bunlar nafaka almalı kesinlikle
Çocuk varsa masraflar için verilebilir ama çocuk yoksa neyin nafakası
Süresiz nafaka kaldırılmalı. Sadece çocuklara verilmeli.
Bi kadın olarak kalksın yazık bosanmis adam onu beslemek zorundamı bu ne saçmalık gitsin calışsın
Süresiz nafaka olması saçma oluyor. İkincisi kadın çocuğu yoksa nafaka almamalı çok örnek var yani
çok mantıklı değil
kaldırılsın
Bence bunu bir duzene konulmalı
Kaldırılmasın ama gönül rızası esas olsun ya
çocuk varsa verilmeli
Hayır
Kadının çocuğun hakkı ama düzenleme şart
Kadın erkek eşit ya ne gerek var nafakaya
Hayir neden kalksin
Belli koşullarda kalması gerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?