Yıllarca nafaka ödeyen insanlar var, müşterek çocuklar için verilen nafakadan bahsetmiyorum. Sadece kadına verilenden bahsediyorum, erkek hegamonyasinin istenmediğinin bas bas bagirildigi bir ülke de bosaninca neden erkekler karilarina yıllarca nafaka ödemek zorunda kalıyor ki?
kesinlikle kaldırılmalı. bunu en çok kadınlar desteklemeli. hem cinsiyet eşitliği denip hem kadınlar için bunun paraya ihtiyacı olur şimdi demek, saçmalıktır.
tabii hukuken erkek-kadın demiyor ama biliyoruz bunun kadınlar için kullanıldığını.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hukuk demiyor olur mu herseyde direkt kadının beyanı esastır diyorlar , erkekler yıllarca süren davalarda kendilerini akliyor
Kaldirilmamali. Çalişmayan kadini alip ev hanimi yapiyorsun, sonra olmadi ayrilalim diyorsun. Kadin senle evlendigi icin okumadi çalişmadi kariyer yapmadi. Simdi cocuklarla nerede calissin bu yaştan sonra? Kusura bakma sen çalişmayan kadinla evleniyosan ömür boyu her şartta bakacaksin
0
16 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben evli değilim. Bu kafada bi evlilik benden uzak olsun zaten:D hayatım boyunca bekar kalırım yine de böyle bir kafayla evlenmem. Bi kere siz resmen kadını köle ilan ettiniz, hem cinslerinizi köle ilan ettiniz,
Ne kölesi yaa? Bencilligi birak elini vicdanina koy. Cevremde birsuru 18 lik 19 luk 20 lik kiz evlendi. Evlenince çalişamadi okuyamadi nasilsa kocam var dedi geleceğinden korkmadi mesleği olmadi. Coluk cocuk bakti evine hizmet etti. Sen yillar sonra onun okuma ve meslek edinme zamani geçince yaşi geçince terkedeceksin cocuklarla ortada kalacak ve git temizlikcilik yap istersen fuhus yap banane mi diyeceksin? Bugun bir ev kirasi bile asgari ucretten fazla. Aliyosan çalişmayan kadini ömür boyu bakacaksin yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Sorumluluk sahibi olun biraz. Çalisan kadina zaten nafaka duşmuyo
Kadın direkt kocanın parasına göz diktiği için boşandıktan sonra da bu saltanatın devam etmesini istiyor yani:D cahiller evlenmesin o zaman. Zorla mı evlendirilen. Kurtuluşu koca evinde ya da parasında zannedenler birilerine bağımlı olmaya mahkumdur zaten okumalarına gerek yok ki , birileri onları cahil bıraktı diye adamcağızin suçu ne
Birileri değil adamlar cahil birakiyor. Nasilsa ben varim çalismana gerek yok okuyup napican cocuguna bak yemek yap diyolar. Sonra sikilinca naparsan yap öyle mi? Yok öyle yağma
Kadının aklı yok mu kardeşim? Ulan ben bu adamın eşi miyim kölesi miyim diyemiyor mu. ? 2023 yılındayız, devir değişti. Kadınlar artık her alanda özgürce çalışabiliyor. Şahsen ben günde 100 tane kadın çalışanla muhatap oluyorum kademeli bir şekilde 2 amirim de kadın.. ya geçin bu mağdur edebiyatlarini küçük hanım.. alışmışsınız koca parası yemeye
Öyle kadinlar tanidim ki çocuklarini eve kilitleyip temizliğe gidiyor cocuklar evde yangin cikariyor, kaza geciriyor, pencereden düşüyor vs vs. Bebeğine süt parasi bulamiyor eski kocasi vermiyor
Ulanbeyinsiz, bugun bir kadin, işsizim bir vasfim yok iş ariyorum ne iş olsa yaparim diye bir yere başvurunca erkekler ona hep kötü gözle bakiyor. Dul ya müsait diye düşünüyorlar, paraya muhtac el mahkum diyorlar. Sizin Allahiniz olsa böyle bencil vicdansiz olamazdiniz
Aynen. Tam turk kadınına has hareketler, ulan beyinsizden sonrasını okumadım çünkü tepeden tırnağa hakaretle dolusunuz, tıpkı evde kocasına her türlü hakareti edip adamı aşsagilayip, gururuyla oynadıktan sonra mahkeme de mağdur edebiyatı yapıp nafaka alan kadınlar gibi..
keske avrupadaki gibi bosanan kadinlari devlet desteklese gecici konaklama ve maas imkani sunsa daha iyi olur sosyal bi ulke olarak
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim anlamadığım Erkekleri yerin dibine sokup, herseyde kadını üstün tutup sonda eşitlik ve adaletten bahsedilmesi
Eril kafaların eleştirilip feminist feminist takılanların iş nafakaya gelince erkeğin söğuşlenmesini izlemeleri.. Yahu kadınlar artık her alanda var. İş güç sahibi oluyorlar Gitsin çalışsın. İşsizlik onun problemi Boşanma sonrasında hayatını idame ettirirken erkek neden bunun bedelini ödüyor ki.