Süper soru için teşekkür ederim @canerozkum @Bgyontar @Asuca @ksRehber
Süresiz nafaka kaldırılmalı mı?
Süper soru için teşekkür ederim @canerozkum @Bgyontar @Asuca @ksRehber
Bence kaldırılmalı, ben neden bir ömür boyu ayrıldığım boşandığım eşime nafaka ödeyeyim, nikahsız başkasıyla yaşayacak benden de nafaka alacak, sonrada bende yeni evlenip geçimde zorluk çekeceğim. Bence kaldırılmalı bu konuda düşünceleriniz nelerdir?

12.04.2023 Çarşamba 23.26
Evet bence kaldırılmalı günümüzde her şey harç adı altında haraca bağlandı birde böyle bir şey çıkıyor nafaka eğer bir nafaka verilecekse çocukların adına hesap açılıp sadece çocuk için ödenmelidir kadın erkek eşitliği savunuluyor kadın çalışsın ozaman herhangi bir engeli yok ise eğer engelli var ise bunu beyan edip bunun neticesinde nafakaya hak kazanmalı nafaka diyor kadına ödeniyor çoluk çocuk ne durumda soran yok
Bir yakınım eşinden boşanalı 7 yıl oldu adam yeni bir evlilik yaptı eski karısı bunu hazmedemedi adama nafaka yükseltme davası açtı adam kanser kan kusuyor çalışmadığını beyan edip kanser raporlarını sunduğu halde kadınında evi ve maaşı olduğu halde nafaka %500 arttırıldı ayrıca avukat ücreti çalışmayan yemek dahi yemekte zorlanan kanser hastası yakınıma kaldı sizce bunun adalet neresinde? Nasıl olurda çalışan evi olan kadına çalışmayan üstelik kanser hastası adamı nasıl nafaka ödemek zorunda bırakabiliyorlar bende bunu anlamıyorum.
ondan sonrada kadın erkek eşitliği derler
Evet kesinlikle kaldırılması lazım gerçekten mazlum olan kişiye ya da çocuğu olan kişiye bir süre verilebilir ama süresiz olması karşı tarafı da zor duruma sokar
Erkeklerin ezilmeye çalışıldığı bi sistem işte öyle uydur uydur yapıştır günümüzde artık arsız kadınlar nafaakayı bağladı mı bi tokmakçı bulup gününü gün ediyor erkek neden mecbur buna sistemin özünde sözde kadına özgürlük diyorlar istihdam sağlıyorlar ama gel gör ki erkekleri süresiz nafaka bağlıyorlar Allah'ın emri olmasa 1 gram bile kıymet haketmiyorlar çok nankör ve içleri fesat iğreniyo insan böyle hadsiz feminist kafalılardan toplumun geldiği duruma bak
Ağzına sağlık
Kspitalist sistemin amacı kardır kadına özgürlük naralarıyla cahil kafınları gaza getirip kadını evden çıkarınca çarklar dönmeye başlıyor kadın evde olmayınca yemek dışardan alırsın konserveler çocuğa sahip çıkan olmayınca hoooop ücretli anaokul kreş bakıcı servisi saymıyorum bile bunlara para yetmeyince huzursuzluklar baş göstermeye başlar 1 milim ileri gidemiyorsun ki huzur yok masraf çok ölene kadar gün yüzü göstermez bu vahşi kapitslizm şimdi yeni sistem daha beter olacak insanları köleleştirmek ve dinlenip düşünme farkına varmalarını engellemek üzerine kurulu eskiden boşanmalar geçimsizlikler kadın cinayetleribu kadar yoktu tek tüktü yalandan kadına fısıldadılar ezdirme kendini cevap ver karşı çık senin dediğini yapmalı çok da sıkışırsan alo demen yeterli biz arkandayız aklı kıt olanlarda erkeğin gurur ve onurunu çiğneyerek adamı çıldırtır hslbuki tamam bey dese tüm öfke bitecek ama yoooook kafını öyle bi ayırtmışlar ki kadın adamı cinnet noktasına getirir ve onlara mslzeme çıkar kadına şiddete hayır başlıklarıyla haber yaparlar toplumda korku ve güvensizlik telaş hakim olunca gerisi grliyor erkeğe baskı abartılır dahada artırılınca toplum çığırından çıkar aslında kadın hakları özgürlüğü umurlarında bile değil amaç insanları şeytanın yoluna sevketmek köleleştirmektir ama bunu o kadar masum kılıflarla sunuyorlar ki insan tahmin bile edemiyor ruhu bile duymuyor çünkü düşünüp dinlenmeye fırsat vermediler ki çıkardıkları her şey islama zıt islam erkek diyor bunlar kadın diyor Allah adalet huzur diyor bunlar rüşvet torpil adam kayırma anarşizm diyorlar Allah nafaka müddeti 3 4 aydır diyor bunlar yok ömür boyu diyorlar Allah sizleri çift olarak yarattık cindiyetler var bunlar öyle bişey yok vinsiyetini seçebilirsiniz diyorlar Allah şeriat diyor bunlar demokrasi laiklik insan hakları özgürlük eşitlik dümenleriyle insanları oyalıyor ve kandırıyorlar kısacası başımızda şeytan kırallık kurmuş görenilene Ama zafer islamındır
Tehlikeli yorumlar yapıyorsun dikkat et linç yersin
Gerçekler bunlar saklamak doğru değil insanlar gözünü açsın istiyorum
Hayırlısı
Varsın hesap silinsin umrumda değil bir insan bile bunu duyması muhteşem bişey olur tohum gibi düşün yeşerirse yeşerir yeşermezse az bi vaktim heba olur varsın olsun
Cevap
12Cevap
Eşitlik isteyen kadınların ilk bunu dile getirmesi gerekir.
Kesinlikle katılıyorum
Kaldırılmalı çocuklar varsa onlara destek çıksın yeter bana 1 lira si gecmesin bitmiş gitmiş ayrilmisim bana niye para ödesin hizmet etmedigim bir adam öyle birsey olsa asla almam tenezzül etmem
Nafaka, bu ülkede ki boşanan erkeklerin en büyük kanburudur. Seçim vaadiyle gündeme girer, seçim sonrasında unutulur. Ve bu durumun kısa vadede çözüleceğini hiç sanmıyorum
Suistimale açık kanunların kadınlar tarafından bir intikam aracına dönüştürülmesi ve erkeklerin mağduriyet yaşaması olayına nafaka (haraç) denir. 😂
Bence nafaka kaldırılmalı.
Nafaka birine bağlı olmak demektir kötü birsey bu. Erkekler içinde dezavantaj bu olmaz haksızlık oluyor. Kötü niyetli biri bunu kullanabilir
Bana mantıklı gelen bir uygulama değil ama kaldırılacaksa da sürdürülecekse de toplumun tüm kesimlerinin onayı alınarak karar alınmalı.
Kaldırılmalı tabi. İki yetişkin insandan birisi bitişine neden nafaka ödemek zorunda çocuk yoksa
Kaldırılsa boşanmalar acayip artacak. Zaten çok saçma bir olay.
adam öldürüyorsun 3-4 sene yatıp çıkıyorsun. Bu neyin bedeli?
kesinlikle kaldırılmalı..
Bence evet en fazla bir yıl olmalı
evlilerin baş belası sanırım
süresiz olamaz
Eşit değil şu an ki şekliyle
Bencede saçma
Çok saçma hem sadece erkekler için ÿuķ
+ katılıyorum
Teşekkür ederim
CHP olduğu sürece kalkmaz dua edin AKP kazansın.
Yeniden refahla anlaşıldı süresiz nafaka kalkacak deniyor süreli gelecek. Bu bile bir adım CHP gelirse bunların hiçbiri olmaz.
dönek olan yeniden refah mı ssksksksks
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?