Dış görünüş konusu en büyük örneği adaletli olmadığını gösteriyor bana göre, diğer konuda da iyi bir insan olmaya çalıştım hep burnumdan getirdi yaşadığım hayatı canımı da almadı, adaletsizce verdiği kaderle yaşamak zorundayım sanki. Gelipte yargılamaya kalkmayin bu raddeye kolay kolay gelmedim ben şahsen bende inançlı olmak isterdim belki
Güncellemeler
+1 yıl
Nasıl bir garezi varsa tam iyi oldum diyorum bu sefer sağlığımla ilgili sıkıntı veriyor çok değişik cidden
Allah'ın adaletsizce davranması yüzünden dinden uzaklaştım haksız mıyım?
Tübe de kız. Dur şunu da diyim sana: Allahu Teala peygamber efendimizi çok seviyor ozmn neden ona bu kdr zor imtihanlar verdi diye hiç düşündün mü? Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez. Görüyorsundur müslüman olmayan zenginler keyif, mal mülk içinde yüzüyorlar sence neden? Bırak bu dünya çöplüğü onların olsun ahiret bizim. bi nevi ahireti kazanmak için bu imtihanlardayız. Bu dünyada ne kdr çok acı çekersen o kdr çok kazanırsın o yüzden aslında Allah bu dünyada en çok sevdiklerine fazla fazla dert verir. Ama marifet buna sabır göstermek. Hiç bir şey kalıcı değil ki bunlar da geçicek bu dünyada yolcu gibiyiz. Dünya çöplük bak mesela en sevdiğin elbisen veya telefonun eninde sonunda gittiği yer çöp oluyor. Dünya az bu azı çekelim azıcık sabır gerek sadece.
Ben zaten cennet yüzü görmem İslam a göre Allah'ın adaletli olduğuna inanmıyorum maalesef umarım siz girersiniz cennete beni hep yalnız başıma bıraktı elinin tersiyle itti zor zamanlarimda beni sevdiğini düşünmüyorum zaten
Hiç bir dua boşa değil bunu unutma bebis. Ya zamanı değildir ya da senin için hayırlı değildir Gece saatleri ve yağmur yağdığı zamanlar dua için avantajlı zamanlar 😘🦋
21 yaşındayım dediğim gibi ben bu seviyeye hemen gelmedim çok düşündüm taşındım yaşadığım şeyleri göz önüne aldım genç yaşımda benim yaşıtlarım nasıl mutlu nasıl değer görüyorlar ben de hep kullanıldım
Benimde saçlarım döküldü, hayatimda beni bağlayan zincirler var hayallerimden vazgecmeme neden olan, birtakım konularda özgürce seçimler yapamiyor ve riskler alamıyorum çünkü bu konuda asla kaybetme şansım yok. İsyan etme konusu açılırsa o kişi benim, isyan etmesi gereken kişi. Ama etmiyorum, hayat bu andan, bugünden, bu zamandan ibaret değil, dün bugünü bilmiyorduk, bugün ise yarını bilmiyoruz. Biz, elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz.
Bahsettiğim gibi bende benzer durumun içindeyim seninki kadar ağır olmasa da. Ama birşeyler yapmalısın, ne olursa artik, harekete gecmelisin kendi adına, cemberin dışına cikamiyorsan çemberin icinde kendini iyi tutacak bir şeyler olusturmalisin. Bu çok gerekli artık.
Yaşın kaç bilmiyorum ama sanırın ergenlik dönemindesin. Ergenlik dönemlerinde böyle hissetmen çok normal. Emin ol yaşın ilerledikçe daha olgunlaşacan ve daha da güzelleşeceksin
Tabi kesin öyledir sıkıntı stresten, kan değerlerimin sürekli aşırı düşük olmasından ten rengim çöp gibi, saçım biraz kelleşmiş neyse Allah'ın adaletsiz olduğunu bir sefer daha anladım
Etrafımda ki kişiler bile dış görünüşüme laf ediyor mesela kan bağım birisi g*tüme benziyorsun dedi bana böyle bir durumda da kolay kolay özgüven kazanamam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Kimse kolay yollardan geçmiyor ki herkes imtihan sürecinde. Bazıları güzeldir ama sağlık sorunu vardır 4/4 insan yok.
Ben bildim bileli imtihan görüyorum ara ara da değil her konuda ard arda garezi var bana herhalde
Tübe de kız. Dur şunu da diyim sana: Allahu Teala peygamber efendimizi çok seviyor ozmn neden ona bu kdr zor imtihanlar verdi diye hiç düşündün mü? Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez. Görüyorsundur müslüman olmayan zenginler keyif, mal mülk içinde yüzüyorlar sence neden? Bırak bu dünya çöplüğü onların olsun ahiret bizim. bi nevi ahireti kazanmak için bu imtihanlardayız. Bu dünyada ne kdr çok acı çekersen o kdr çok kazanırsın o yüzden aslında Allah bu dünyada en çok sevdiklerine fazla fazla dert verir. Ama marifet buna sabır göstermek. Hiç bir şey kalıcı değil ki bunlar da geçicek bu dünyada yolcu gibiyiz. Dünya çöplük bak mesela en sevdiğin elbisen veya telefonun eninde sonunda gittiği yer çöp oluyor. Dünya az bu azı çekelim azıcık sabır gerek sadece.
Ben zaten cennet yüzü görmem İslam a göre Allah'ın adaletli olduğuna inanmıyorum maalesef umarım siz girersiniz cennete beni hep yalnız başıma bıraktı elinin tersiyle itti zor zamanlarimda beni sevdiğini düşünmüyorum zaten
Dua ediyor musun?
Önceden ediyordum zaten kabul etmiyordu da şu an dediğim gibi uzaklaştım dua da etmiyorum
Hiç bir dua boşa değil bunu unutma bebis. Ya zamanı değildir ya da senin için hayırlı değildir
Gece saatleri ve yağmur yağdığı zamanlar dua için avantajlı zamanlar 😘🦋
Umudum yok o konuda artık bazı kullarına her şeyin en iyisini veriyor bizim gibilerini de unutmuş maalesef
Adaletli olduğunu mantıken öğrenene kadar da dua etmeyi düşünmüyorum etsemde kabul etmeyecek o da ayrı bir mevzu
Ben ne dersem diyim sen kendi dediklerine inanacaksın. Bu arada yaşın kaçtı öğrenmem de bir sakıncası var mı
21 yaşındayım dediğim gibi ben bu seviyeye hemen gelmedim çok düşündüm taşındım yaşadığım şeyleri göz önüne aldım genç yaşımda benim yaşıtlarım nasıl mutlu nasıl değer görüyorlar ben de hep kullanıldım
Çok iyi anlıyorum artık mutlu bir yaşam sürdürmek istiyorsun bende de aynı şey geçerli. Ama inanıyorum bi gün mutlu olucaz 🫂
Hayatına yön vermelisin.
Dediğin noktadan geçtim bende.
Allah'ın adaletsizliğini bulamadım.
Ben gördüm kötü kullarına iyi kullarından daha iyi davranıyor diğer dünyada cennete koyacağı nerden belli iyi insanları
Buna inanip inanmamak sana kalmış bir şey
Ama gönlündeki hüznü ve sitemi büyütüp her şey bitmiş gibi düşünmen çok yanlış ve kendine büyük haksızlık
Gözümle gördüm varlığina inanıyorum ama Kur'an da anlatıldığı kadar merhametli ve adaletli olduğunu düşünmüyorum sadece
Eee benimde hayatımda sürekli olumsuzluklar oluyor
Bak biseye niyetlendim uyuza yakalandım mesela
Benimde sağlıgimdan dolayı saçım döküldü biraz ve aynadan gördükçe psikolojim bozuluyor ne suçum vardı
Benimde saçlarım döküldü, hayatimda beni bağlayan zincirler var hayallerimden vazgecmeme neden olan, birtakım konularda özgürce seçimler yapamiyor ve riskler alamıyorum çünkü bu konuda asla kaybetme şansım yok.
İsyan etme konusu açılırsa o kişi benim, isyan etmesi gereken kişi.
Ama etmiyorum, hayat bu andan, bugünden, bu zamandan ibaret değil, dün bugünü bilmiyorduk, bugün ise yarını bilmiyoruz.
Biz, elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz.
Maalesef öyle olmuyor annem bile g*tüme benzedin iyice dedi olmuyor ne yapsam da psikolojim kaldırmıyor artık
Bahsettiğim gibi bende benzer durumun içindeyim seninki kadar ağır olmasa da. Ama birşeyler yapmalısın, ne olursa artik, harekete gecmelisin kendi adına, cemberin dışına cikamiyorsan çemberin icinde kendini iyi tutacak bir şeyler olusturmalisin. Bu çok gerekli artık.
Dış görünüşünde ne varmış onu anlamadım ben?
Dış görünüş olarak bazılarına özenmemis bende dahil
Eminim güzel kızsındır ama sen farkında değilsin.
O kadar kişinin gözü kör tabi o yüzden öyle diyorlar değil mi
Milletin ne dediğine bakma. Bana da tipsiz diyen oluyor bende sen git kendi tipine bak önce diyorum
Ben kafama takıyorum maalesef öyle kolay olmuyor
Profildeki yaş aralığı doğrumu?
Daha küçüğüm
Yaşın kaç bilmiyorum ama sanırın ergenlik dönemindesin. Ergenlik dönemlerinde böyle hissetmen çok normal. Emin ol yaşın ilerledikçe daha olgunlaşacan ve daha da güzelleşeceksin
Ergenliği geçtim bir halt olmaz bu saatten sonra Allah'ın vermediği güzelliği zamanla beklemek komedi olur sadece
Kaç yaşındasın?
21 yaşındayım
Tamam ya tahmin ettiğim gibi işte. Ergenliğin verdiği kötü hisler bunlar.
Yaşıma göre ergenliği geçtim artık öyle devrim falan geçirmem bu tiple yaşamaya zorunluyum
Tipinin nasıl olduğunu bilmiyorum ama kesin güzelsindir.
Allah en adaletli olandır, herkes eşit olsaydı dünya cennet olurdu ama burası bir imtihan yeridir.
Vallahi ne desen haklısın ben müslümanım ama sana sonuna kadar hak veriyorum
Haklı olmak istemezdim ama genç yaşımda yaşadığım şeyleri ben biliyorum bir de Allah sürekli elinin tersiyle itti beni
Çok mu çirkinsin gerçekten
Evet kan bağım olan kişiler bile dalga geçiyor
Herkesin gizli ve güzel yerleri vardır Merak etme Bir gün anlayacaksın bunu
Yok ya kan bağım olan kişiler bile diyor
Seni görmeden bir şey diyemiyorum görmek mümkün mü
O kadar çirkin diyen insan görmüyor mu sizde görseniz aynısını diyeceksiniz zaten
Bilmem şöyle bir pazartesi güzellik Göreceli bir kavram... sadece fizikle olculemez...
Fizik olarak iyiyim ama yüz tipi çok önemli
Bence çok güzel bir kızsın sen Merak ettim seni gerçekten
Tabi kesin öyledir sıkıntı stresten, kan değerlerimin sürekli aşırı düşük olmasından ten rengim çöp gibi, saçım biraz kelleşmiş neyse Allah'ın adaletsiz olduğunu bir sefer daha anladım
Yanlış düşünüyorsun öyle değil işte
Nasıl adaletli mi öyle olsaydı bu hale gelmezdim bir mutluluğu çok gördü
Anladım... konuşalım bunu
Etrafımda ki kişiler bile dış görünüşüme laf ediyor mesela kan bağım birisi g*tüme benziyorsun dedi bana böyle bir durumda da kolay kolay özgüven kazanamam
Başka...
Üzülme yaaa
Tövbe et şirk kosmak bu
Maalesef dediğim gibi bu raddeye kolay kolay gelmedim Allah'in sözde verdiği imtihanlar yüzünden bu hale geldim