Müslümanım ama İslamdan soğumuş durumdayım, dinime nasıl yeniden bağlanabilirim?

30 yaşındayım ve gerçekten çok inançlı bir insandım bu yaşıma kadar. Allah, dilimden, kalbimden eksik olmaz. İbadetlerimi elimden geldiğince yerine getirmeye çalışırdım fakat şu yaşıma kadar hiçbir işim doğru düzgün gitmedi. İlk önce sevdiğim adam ihanet etti başka kadına gitti, imtihan dedim sabrettim. Sonra maddi sıkıntılar yaşadım yine imtihan dedim sabrettim, ciddi maddi kayıplar, ev-dükkan vs. Kayıplar yaşadım. Üniversite çağında para yok diye aöf okudum istediğim gibi kariyer şekillendiremedim. Sonra iş hayatında da yüzüm gülmedi. Sağlık olsun da gerisi önemli değil dedim hep sabrettim. En son sağlığımı da kaybettim. 5 yıldır sağlık sorunuyla mücadele ediyorum. Hristiyanlara ya da inançsızlara bakıyorum bütün işleri düzgün gidiyor ve ben artık dinden soğumuş durumdayım. Allah'ın varlığına birliğine yine inanıyorum ama gerçekten çok yoruldum artık bu kadar imtihan çok fazla değil mi diye düşünüyorum bazen. Bir kez yüzüm gülmeyecek mi benim...

Müslümanım ama İslamdan soğumuş durumdayım, dinime nasıl yeniden bağlanabilirim?