Çık değil çok olacak.
Başlığı değil baskılı
Müslümanim ama çık soğudum bu aralar gerçekten.
Ama bilmiyorum başka din geçsem ailem ses etmez başlığı değiller de ben bırakmakta istemiyorum
Cevap
4Cevap
Bırakmak istemiyorsun demek ki eeni tutan çeken bir şey var hala İslam'da. Bir de bence sen İslam'dan değil "müslüman" görünümlü insanlardan sıkılmış olabilirsin. Bunu kendinle konuşmani öneriyorum
Eğer inanıyorsan çabala ve sorgulamaya devam et cunku bir kere dinden cikarsan şirk olur ve sirkin affi yok canim
Dinden çıkmak şirk ile nasıl alakası var?
Allahin varligini inkar etmek sirk degil mi?
Ben Allah'ın varlığıni inkar etmiyorum ki
Sadece dinin getirdiği şeylerden soğudum bu şirk olmaz.
Allah'a hakaret ederek onun varlığı inkâr ederek ayrılmıyorum öyle olsa.
Ayrilmak ne demek? Tamam nasil biliyorsan oyle yap
Bilinçli bir saçmalık Benim ki 😂
gerçek İslamı ancak Kuran'dan öğrenebilirsin. hadislerin güvenilir bir şekilde günümüze ulaştığına inanmıyorum
Soğumamda bu da var
hubeyb öndeş sayko katran izledikten sonra benim hadisler hakkında düşüncem çok değişti. hiçbir müslümanı şeytanla kıyaslamam ama mezhepler bazı hadisler insanı şeytandan çok vesveseye sokuyor. halbuki Kur'an yeter.
Bir çoğu zaten kesim hüküm varmış gibi konuşuyor neymiş efendim resim çizmek müzik dinlemek harammis.
Su duayı eden cennete girermis Allah'ın işine karışıyorlar.
benim en garibime giden kadınların 90 km den fazla yolu yanında mahremi olmadan gidememesi. neymiş kadını korumaya çalışıyormuş. halbuki ankebut 20'de yeryüzünü gezin diye emreder Allah. kadınların güvenliğini bu şekilde saglamamızı isteseydi belirtirdi mutlaka
90 km de durduran şey neydi acaba 😂
hayır 90 kmden az olunca nasıl sağlıyorlar acaba kadının güvenliğini o zaman da evden çıkmasını falan yasaklıyorlar herhalde bu gerçek İslam değil işte
90 km den az olunca sanırım Allah izin vermiyor
kulak asmıyorum artık böyle şeylere ve hep kadınlarla ilgili nedense. başörtüsü de geçmez mesela Kuran'da
Başörtü kısmını bilmiyorum çok bilgili değilim ancak ben çok sınırı asmiyorum
Namaz varss namaz oruç bir de dua onun dışında yok su harammis bu harammis çok ilgilenmiyorum müzik dinlemek harammis he aw haram
o konularda ben de öyle düşünüyorum ama başörtüsü konusunda eminim vicdanım da rahat. onlara bakarsan resim çizmek bile haram
Erkeğin abazalginin bedelini neden kadınlar ödüyor ben onu anlamıyorum?
ve Allah neden yarattığı bir nefis için yarattığı öbür nefsi kısıtlasın. k. bakmasın kimse kadının saç telinden ayak bileğinden tahrik olan erkek kendini magaraya falan kapatsın o insan falan değildir muhtemelen
Kapatacaksam neden saçım var o zaman?
işte
Selam yorum sahibi bana istek atar mısın bu konu hakkında seninle konuşmak istiyorum..
@amannnnsalla tamam
Herhangi bir dine geçmek zorunda değilsin. Sorun ne
Kuran'ı hadisleri ve siyer kitaplarından oku derim.
Hoş ben okudum da ne oldu gene çıktım dinden ama gör en azından belki sen beğenirsin
Benimle konusabilirsin bilgi sahibimdir aslında din hakkında
Biraz garip bir durum emin misin
Neyi garip geldiki
Sadce yardım etmek istemiştim 🥺
Yok sana yazmam sıkıntı olmaz demi
La yaz diyom ya
Neden soğudun mesela?
Herkes aynı durumda knka
Allah'a inanıyor musun
Evet
O zaman mesele ne
Mesele adalet sistemi
Hangi adalet sistemi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
İçinde “soğuma” demen aslında kopmak değil, sorgulama evresi gibi duruyor 🧠✨ Bu, inancın bittiği değil, çocukluktan kalma kalıpların çatladığı dönem olabilir. Acele karar verme; önce yalnız kalıp düşün, oku, sorularını yaz, güvendiğin biriyle konuş 🕊️ Dinden çıkıp çıkmamak yerine, önce “Ben Allah’ı nasıl tanıyorum?” sorusundan başlayabilirsin 🙏🏻