Gizli Üye(36-45)+1 yılŞeytan bazı insanlara bu şekilde vesvese verir.
Burada sana bir çok kişi zaten din yok diyecek.
Bunun cevabını ölünce alacaklar merak etme.
Daha bilimin b si yokken Allah bize mucizesini indirmiş, ve o kitabı Mukaddesi indirirken , peygamberine bile imtiyaz tanımamış. Bence bu yönden bir araştırma yaparsan düşündüklerinin yanlış olduğunu anlarsın. Kimyayı saadeti oku , seni sana anlatır o kitap , imam gazali.
Bak Türkiye'nin en ünlü kimya mühendisi bile bunu önerdi oktay Sinanoğlu. Eline bir kaç bira alıp icmeyle övünen dövme yaptırmayı küpe takmayı üstünlük sanan boş beleş hayat yaşayanlardan, özenti karakterlerden akıl alma burada.
Bak imam rabbani sonsuzluktan bahsederken demiş ki ; bu dünya gibi bin tane daha dünya olsa, ve o dünyaların içi buğday dolu olsa , bir kuş gelse ve bin yılda sadece bir tane buğday yese. O buğdaylar biter ama sonsuzluk bitmez diyor.
İşte o inkar edenlerin sonu içinde ilelebet yani sonsuzlukla sınırsız bir cehennem. Şimdi iyi düşün bu kumarı oynamaya değer mi? En çok 80 sene yaşarız , ama sonsuzluğun büyüklüğüne bakar mısın?15 Yorumla
Soran+1 yılKumar olarak değerlendiriyorsanız zaten sizin de şüpheleriniz var demektir bence..
Cevap sahibi+1 yılVesvese farklı şekillerde olabilir. Hiç bir şeyin yoktur namaz kılarken bile secdeye vardığında şeytan zihnine Allah yok Allah yok dedirtir ki sen onu pes ettirene kadar vazgecmemelisin. Vazgeçerse o güler geçer ve sen kaybedersin. Diğer türlü de psikolojik, sanki bir beynin normal düşünürken ikinci bir beynin varmış ve bunları sana o düşündürüyormuş gibiyse buda psikolojik sorundur.
Cevap sahibi+1 yılBenim şüphem yok ben sadece kıyas için söyledim. İki şıklı düşün diye. O kadar yazdığımdan sadece o kelimeye mi takıldın?
Soran+1 yılBen Kur'an'da mucize göremiyorum
Cevap sahibi+1 yılBütün dünya birleşip yazsa ya öyle bir kitap? Yapabilirler mi sence?
Sen zaten bunu söylediğin için tövbe etmelisin.
“De ki: Andolsun, bu Kur’ân’ın bir benzerini ortaya koymak üzere insanlar ve cinler bir araya gelseler, birbirlerine destek de olsalar, onun benzerini meydana getiremezler.” (el-İsrâ 17/88)
“Yoksa «Onu kendisi uydurdu» mu diyorlar? De ki: Eğer doğru iseniz Allah’tan başka çağırabildiklerinizi (yardıma) çağırın da, siz de onun gibi uydurulmuş on sûre getirin!” (Hûd 11/13)
En İyi Cevaplar
Arap mitolojilerinden uzaklaşan insanları görmek beni sevindiriyor. Çok doğru bir yoldasın, bu yoldan ayrılmamanı tavsiye ederim. Hani tekellere giren tebliğci sarıklılar var ya, bende onların Agnostik versiyonuyum, camii lere girip Agnostisizmi tebliğ ederimde malum cihadçı insanlar, daha sonra başkalarına tebliğ edebilecek zaman kalmaz diye endişe ediyorum 😄 Şöyle bir mantık var, hidayet dileme saçmalığı tamamen bilgisiz kişilerin yine bilgisiz kişiler için isteğidir, İslamın gerçek yüzünü görenler, yüzlerce çelişkiyi gördüğü halde inanmaya devam edenler diye bir şey olamaz. Bunu insan kendine yediremez en azından, onca hatayı, mantıksızlığı hatta matematik hatalarını yutup inanmaya devam edenin zaten kendisine saygısı yoktur. İnanmak isteyen araştırmadan inanır, araştırırsa soru işaretleri doğar, sorular sormaya devam etmekten kendini alamaz. Ayrıca sakın korkma, insan uydurması cehennem tamamen gehennom vadisinden gelen bir uydurmadır. Uzun duvarları varmış, kapıları varmış, güvenlik görevlisi gibi zebaniler varmış vs bunlar saçmalık, zakkum yer ve irin içermiş oradakiler. Bunlar insanları korkutup inandırmaya devam etmek için. Yeme ve içme yani beslenme dünyevi bir şeydir. Cennette gölgelik, çadır, huri, kuş etleri, inci ve altın verilmesi gibi mantıktan yoksun. Bu vaatler sadece bir insanın vaatleri olabilir, bunu idrak ettikten sonra korkulacak bir şey olmadığını anlayacaksın.
241 Yorumla- +1 yıl
Zekana hayranım
Soran+1 yılTeşekkür ederim, aslında sizin sayenizde de araştırdım ve gerçekten çok şaşırtıcı şeylerle karşılaştım. Mesela bir yorumunuzda Allah'ın isminin El ilah, ay tanrısı olduğundan bahsetmiştiniz. Camilerin minaresinde neden ay sembolü var, putlara tapmıyoruz diyoruz ama Kabe'nin etrafında dönüyoruz... Bunları hiç böyle düşünmemiştim, okuduğumda araştırdığımda çok şaşırdım. Ama gerçekleri öğrenmek iyi hissettirdi. Sizden çok şey öğreniyorum 😄 iyi ki varsın betahouse abi 🙏
- +1 yıl
Onca zaman harcayıp yüzlerce cümle kurmanın en güzel yanı da şu güzel cümleleri duymak, asıl bir faydam olabilmişse ben teşekkür ederim ne demek. Çok geç araştırmaya başladım ben kendimce, daha önce yazmıştım 27 yaş civarındaydım ve o zamana kadar ben bu inancı araştırırsam kesin inançsız olurum diye araştırmadım ve araştırınca da dediğim gibi oldu. İnsanlar bu kadar geç kalmasın istiyorum, araştırmayı ertelemesin, hayatının geri kalanını doya doya yaşasın çünkü başka bir hayat yok, sonsuz bir gelecek yok, dünyayı kendimize zehir ediyoruz çünkü başka bir tarafta ödüllendirileceğimizi düşünüyoruz, yaşamıyoruz resmen, olmayan bir hayat için hazırlık yapıyor insanlar. Kabe etrafında dönmekle kalsa keşke, Muhammed'in kara taşı yani hacer-ül esved'i öptüğünü görmeseydim şu taşı bende öpmezdim demiş Ömer, yani benim yine put dediğim o kara taşı öpmek tamamen sünnet. O kara taş kadın olan Kibele Tanrısından geliyor, erkek sünneti geleneği cinsel uzvun bir kısmını Tanrıya kurban etmek kültünden doğar yani Kibele sayesinde sünnet oluyoruz, Aziz Petrus'un ismi kara taş anlamına geliyor, ne tesadütür ki Petra da kara taş anlamına geliyor ve ister deli deyin ister araştırın ama bildiğimiz Mekke 1400 yıl önceki olayların geçtiği Mekke değil maalesef, orası bire bir Petra'ya uyuyor, o dönem Mekke'de ne yazılmışsa Petra'da var ama günümüz Mekkesi bomboş bir çöl, öyle zeytinlik hurmalık olan, sulak alanları olan bir yer değil anlatıldığı gibi, orada koyun çobanlığı yapılmaz, kervan güzergahında bile değil, Medine'ye kuzeyden saldırıyor Mekkeliler ama Mekke aslında kuzeyde, güneyden saldırılacak rotaya ise Petra uyuyor, ilk Camii ler Petra'ya dönük durumda, bilinmeyen çok şey var. Kabe etrafında dönme ve taş öpmenin yanında birde uydurma şeytan taşlama ritüeli var. Bir zamanlar 1 şeytan varmış, sonra 3 oluvermiş yüzlerce yıl sonra. Taşı taşla taşlıyorlar, altta taşlar birikip yeniden poşetlenip hacılara yine parayla satılıyor. Ticarethane yani.
- +1 yıl
Musa ismi 34 surede 136 farklı bölümde geçiyor ama tarihte Musa diye biri hiç yaşamamış, yaşadığına dair ufacık bir kanıt bile yok, denizi yarıp ordusuyla helak ettiğine inanılan 2. Ramses 90 yaşını devirip eveliyle ölmüş, Yusuf ismine de hiçbir hiyeroglif de rastlanmıyor, Allah'a inanıyordu diyerek reklamını yaptıkları firavun Akhenaton ise Aton yani güneşe yapıyordu Allah'a değil. Bazıları tek Tanrıya diye yumuşatır ama bildiğiniz güneş perest işte. İbrahim hiç Mekke'de bulunmamış, Kabe'yi yapma şansı yok. Göbeklitepe ve Karahantepe'den sonra gördük ki Kabe ilk dinsel alan da değil, zaten Tevrat Adem'in dünyaya gelişi için 5800 sene diyor yani 12 bin senelik bu yapıları dinler açıklayamıyor. Üstelik İslam yeni bir ritüel getirmiyor, Mekkeliler de namaz, oruç, kurban, tavaf gibi ibadetler zaten var, sakalların makbul olduğuna inananlar yine Mekkeliler, ekstra pek bir şey yok. Putperestlik insanların çok eski dna larına kadar işlemiş, hiç okunmayacak olan bir Kuran'ı saygı için yüksek bir yere asıp arada bir öpüyoruz, bildiğin kutsal bir put muamelesi yapıyoruz, cevşen'i de aynı şekilde üzerimizde kutsal bir parça taşıma amacıyla yapıyoruz, içinde yazan duayı okusalar aynı mantığa gelecek zaten taşımanın amacı kutsallaştırmak. El ilah mevzusunda Mekkelilerinde Tanrısı El-İlah, yüzlerce put arasında en kudretlisi. Şeytan Ayetleri olarak bilinen hadise yaşandığında Mekkeliler diyor ki Muhammed bizim Tanrımız El İlah'ı kabul etmişti, şimdi de kızları lat, menat ve uzzayı kabul etti diyorlar ve namaza duruyorlar. Kuzey Afrika ülkeleri Cezayif, Fas, Tunus, Libya gibi bölgelerde hala Allah yerine Ellah denir. Neyse uzar gider, başını şişirmeyeyim. Senden önce yazan arkadaş ironi mi yapmış ciddi mi bilemedim ama sağ olsun, ona da teşekkür ederim.
Soran+1 yılBendim 😄 ne zaman agnostik olduğunuzu sormuştum galiba.
Bu konulardan biraz aileme bahsettim de açıklayamadılar pek. Babamın hoca arkadaşı varmış ona sormak lazım diyordu en son. Belli ki onun da kafası karıştı ya da cevap bulamadığını fark etti. Yani onlarla da tartışıyorum bazen, belki anlarlar sonra başkalarıyla konuşurlar böylece biraz düşünmeye başlar diğer insanlar da..- +1 yıl
Yine de aileye karşı daha dikkatli olmanı tavsiye ederim, daha gençsin kısıtlayabilirler veya bir hacı hocadan dini eğitim aldırabilirler. Kendi kendini de gayet iyi geliştirirsin, kimsenin baskısı altında kalmadan ve manipüle edilmeden her soruna cevap bulabilirsin. Evet, insanların akıllarını karıştırmak iyidir, bu sorgulamalarına, doğru bildiklerinin yanlış olabileceğini düşünmelerine yardımcı olur ve anca bu şekilde araştırırlar, öğrenmeye heveslenebilirler. Çoğu insan başlarda kendi düşüncesinin doğruluğunu " teyit etmek " için araştırır, daha sonra baştan sona yanıldığını fark eder. Annen yine anlayışlıymış, direk sus kes kesini yerine babanın bir arkadaşının bileceğini yani en azından ona sormaya devam edebileceğini söylemiş, sorgulamayı yasaklamamış. Benim çelişki, mantık ve matematik hatası olarak örnekler verdiğim gibi " cevapsız soruları " sorarak kendilerini yetersiz hissetmelerini sağlayabilirsin. Emin ol bu duygu çok etkilidir, kötü gibi görünebilir kendini yetersiz hissetmek ama çocuğum bile biliyor, ben niye bilmiyorum diye araştırmaya sevk eder, sana öğretmek amacıyla bile olsa kendilerini geliştirirler, sorgularlar ve emin ol sorgularlarsa da çelişkileri görürler. Her gün yeni bir soru ile karşılarına çıkabilirsin, misal yarın da neden İslam peygamberi yaşlı bir kadını develere bağlayarak infaz ettiriyor üstelik öldürdükten sonra kafasını kesip Medine'de gezdiriyor, bu vahşet değil mi diye sorarak başlarsın olaya sanırım kadının adı Ümmü Kirfe gibi bir şeydi Araplar arasında ünlü bir kabile reisi bu kadın. Zorlasak binlerce soru çıkar ama bir yerden başlamak lazım :)
Soran+1 yılBunu da bilmiyordum, teşekkürler 🙂
- +1 yıl
İyice kafayı yemissiniz siz🤣🤣
Soran+1 yılAilem zaten öyle insanlar değil yani kısıtlamaya çalışmazlar ama ikna etmeye çalışıyorlar
- +1 yıl
Çelişkiyi gören insan kolay kolay ikna olmaz çünkü bu göreceli bir şey değil. Hatalı olan bir bilgiyi doğru kabul edemezsin, bu ise bir bilgiden çok daha öte geleceğini belirliyor, yaşayışını belirliyor. Şu miras Ayetinde işte, Tanrı toplama çıkarma bilmiyor ama o kesin gerçek Tanrı demeyi mesela ben kendime yediremem. Sadece kendime de değil, hayalimde kurduğum o kusursuz Tanrıya bu kusuru yakıştıramam. Mutlak iman ile sorgulamadan bağlı tipler kafayı yediğimizi düşünür görüyorsun bu hiç sekmez, acaba bu ne diyor diye merak bile etmez çünkü her şeyi kendisinin daha iyi bildiğini düşünür bu tip insanlar. İlkokul mezunu bile olsa oturur çatır çatır Ordinaryus Profesörü falan eleştirebileceğini sanır, kimse ben kimim diye sormaz. O yüzden herkes bizi anlayamaz, hak veremez, kabullenemez, bu sebeple bazı durumlarda bazı şeyleri açık açık konuşmak bile tehlikeli olabilir. Mürted'in katledilmesi gerekir bilirsin, biri çıkıp sevap kazanayım farzdır ibadettir diyerek bu görevi üstlenmeye kalktı mı orası sıkıntı işte. Sonuçta kafa kesmeleri ile ünlü bir inancın yoğunlukta olduğu coğrafyada yaşıyoruz.
Soran+1 yılEvet ama ailemle konuşmam da mı tehlikeli olur
- +1 yıl
Hayır onlar senin ailen, en fazla özgürlüğünü kısıtlarlar veya hacı hocadan ders aldırırlar, seni tekrar " düzeltmeye " çalışırlar. Yani zarar vermezler ama arkadaşların ortamlarından dışlayabilir, öyle kafa kesecek kadar ileri gidecek bir delikanlı çıkmaz bakma esip gürlediklerine ben haftanın 3-4 günü Camii önündeki bankta oturup telefonla inançsız arkadaşları arayıp İslamı eleştiriyorum, biri de bir şey yapmaya cesaret edemedi. Yine de sen benim gibi olma tabi, şort giydiği için bile uçan tekme atılan kadınlar var yani bir şey yapmana bile gerek yok bu ülkenin geri kalmışlarına denk gelirsen. Sen iyisin bakma, ailesinin reddedip evden kovduğu arkadaşım var, herkese göre değil düşüncelerini söylemek. Bunları görüp hala babası ile istemeyerek cuma namazına giden de var. Yine burada yazmıştım belki denk gelmişsindir, bende daha 1 sene olmadı cenaze namazında saf tutalı. 200 tane akrabam var, dayımın eşi ölmüş, 2 çocuğu tabutun başında, yanımda diğer kuzenler ve küçük dayım var, teyzemin eşi yanımda bir şeyler konuşuyor derken imam efendi çağırdı topluluğu, yok ağam ben gelmiyorum, agnostiğim ben, kusura bakma kuzen annenin cenaze namazında saf tutmuyorum, kusura bakma dayıcım evet az iyiliği dokunmadı yengemin ama inanmıyorum ne yapayım o yüzden safta duramam diyemedim tabi. Evet namaz kılmadım ama sağa sola baktım, ağaçları kuşları inceledim ama orada durdum, 200 kişiye dert anlatmaktan, yengeme karşı bir tutum değil inanmıyorum sadece demekten kolay geldi 2 dk orada dikilmek. Ama çok zoruma gitti ne yalan söyleyeyim. Çok konuşuyorum farkındayım, işte bu da böyle bir anımdı :D
Soran+1 yılHayır ben seviyorum okumayı 😄 bu arada Allah rahmet etsin demek istemiyorum artık, başınız sağolsun 🙁
- +1 yıl
@betahouse söylediklerinin hiç bir tutar dalı yok, ya kardeşim akıl var mantık var dünyada sayısız alım gelmiş müctehit gelmiş hepsi alaninda düşünce uğruna fikir adına sabahlara kadar kafa patlatmislar, kitap okumaktan gözleri kan çanağı olmuş müslüman alimler var. Hepside sonuçta Allaha iman konusunda tekvücüttur.. Beni güldürmeyin ya gece vakti🤣sen rahat ol, senin bu düsundugun bu şeyleri yıllar önce asırlar once bu adamlar kafa patlatirdi bu meselelere ve çürütürlerdi bu savunduklarini
Soran+1 yılNasıl çürüttüler ben göremiyorum?
- +1 yıl
🤣🤣🤣
Soran+1 yılSaygısızlığınızla bilgisizliğinizi kapatmaya çalışıyorsunuz sanırım
- +1 yıl
Tm siz böyle devam edin boş ver
- +1 yıl
Öyle sadece gülücük atar işte, cevap veremez bu modeller böyle sen takılma bunlara. Eskiden bilgiye erişim bu kadar kolay değildir ve şimdi çok daha az efor sarf ederek eskilerin ulaşamadığı bilgilere ulaşabiliyoruz. Hristiyan sayısı Müslümanların iki katı üstelik nitelikli insanlar diye cümleye girmemi istiyor illa. Bilim insanı yetiştiriyorlar, nobel ödülü alıyorlar, icat yapıyorlar, üretim yapıyorlar, teknoloji geliştiriyorlar. 1 milyon Somali vatandaşını topla 1 tane Stephen Hawking eder mi? Adamın oturduğu yerde yaptıkları belli, ayrıca herhangi bir inancı yok. Müslümanların gurur duyduğu Farabi ve İbn-i Sina'da dinsiz zaten, gurur duyacakları bir başarıları yok, İQ ortalamalarından bahsedip rencide mi edeyim yani illa. Hep aynı saçma sapan argümanlar, " eskiler bilemedi de sen mi bilecen " başka bir şey değil. Ebubekir zamanı Muhammed ölünce yüzlerce kabile rahat edip dinden çıkıyor, öldüre öldüre tekrar dini kabul ettiriyorlar. Çok afedersiniz argo pek sevmem ama bu iman değil, popo korkusu. Ebu Sufyan'ın bile hala gerçekten Müslüman olup olmadığı tartışmalıdır, bu adam 5. İslam Halifesinin babası, 6. İslam Halifesinin de dedesi yahu artık bir kendinize gelin. 1400 yıl önce bazı ilkel fikirler mantıklı gelebilir, yıl olmuş 2023 ve şimdi mantıklı gelmiyor. Üstelik 1400 yıl önce bunca hata yoktu, teknoloji geliştikten sonra hatalar / çelişkiler bir bir ortaya çıkmaya başladı. Tatlı sularda mercan yetişmeyeceğini bildiklerini sanmıyorum o zamanın insanlarının ama yıl 2023 olmuş, yazın arama motoruna 15 saniye içinde tatlı sularda mercan yetişmeyeceği bilgisine ulaşın hemen. Bu bilgiye ulaşamasaydım bu çelişkiyi görmez, doğru kabul ederdim işte bu kadar basit. Hadi 1400 sene gitme, bin sene öncenin tüm İslam alimlerini topla, bir tane eski model akıllı telefon kadar etmez bilgileri, bu işler böyle. Gerçekler acıdır, acıtır.
Soran+1 yılTakılmıyorum ama bazen öyle cümleler kuruyorlar ki sanki kimsenin bilmediği gizli bir gerçeği biliyorlar gibi görünüyorlar.
Bu arada gizli olmak istemiyorum @ЛҽЬula_ bu benim 😄- +1 yıl
Ne yazık ki akıl vahiy çatışmasında bu sonuç ortaya çıkıyor. Bunlar çok uzun konular akıl vahiy ilişkisinden kaynaklanıyor. Bu çağın modern kapitalist kafa yapısının bir yanılsaması
- +1 yıl
Sen yine de gizli ol şimdi densizin biri bir şey der adamı hasta eder boş ver kimseler keyfini kaçırmasın :) Gördün mü bak akıl vahiy çatışmasıymış, resmen aydınlandım yahu baştan söylese ya şunu. Bak bu çok gizli bir gerçek, öyle herkes bilemez. Vahiy'i tek gören duyan kim? Muhammed. Allah'ın Tanrı olduğunu tek söyleyen kim? Muhammed. Kuran'ın Allah'ın sözü ve vahiy olduğunu söyleyen kim? Muhammed. Hatta Muhammed'in peygamber olduğunu söyleyen kim? Allah'ın vahiyleri. Bu vahiyleri tek gören kişi kim? Muhammed. İşte ben buna dayanamam inanırım, milyonlarca insanın içinden biri çıkacak, benim hiçbir mucizem yok ama Tanrı ile konuştum bana inanın diyecek ve şu an yaşayan her 5 kişiden 1i inanacak, işte bu büyük bir başarıdır. Gerçek adının İyas İbn-i Qabisah Al Ta'i olduğu düşünülen Muhammed veya gerçekten bilinen adı ile MHMD her şeyin tek şahidi. Gerçi hangi MHMD? Bildiğim kadarı ile 4 tane var, bilinen Muhammed'in ölümünden 20-30 sene sonra İslam ordularının başında da bir Muhammed var hatta, Ömer içinde MHMD diyorlar, yoksa tek bir Muhammed yok mu? Hamd edilen anlamına gelen Muhammed, hani Hamd yalnızca Allah'a mahsustu?
- +1 yıl
Bu meseleler çok su kaldırır, yazdıkça yeni bir şeyler geliyor aklıma valla durduramıyorum, eşeledikçe altından çelişki yumağı çıkıyor, çıktıkça çıkıyor. İbrahim peygamber Tanrı ile sesli konuşuyor ve inanmadığını söylüyor, Tanrı da tabi efendim diyor kuş öldür dağlara koy ben dirilteceğim diyor, diriltiyor İbrahim'de inanıyor olaya bak. Yahu koskoca peygamber sesini duyduğu halde sana inanmamış, ben sana nasıl inanayım? Kuş falan istemiyorum zaten ben hiçbir canlıya kıyamam öldürüp dağa atamam, sesli bir konuş ki duyalım, kalbimiz İbrahim'in ki gibi mutmain olsun yahu çok şey mi istiyorum. Sığır eti ile vurup ölü diriltme Ayeti var Bakara73 mesela, öyle akıl almaz bir mucize de beklemiyorum bak. Eskiden kameranın olmadığı dönemlerde mucizeler çokmuş, bu akıllı telefonlar, ses kayıt cihazları, kameralar ve video olayları çıkmış mucize de bıçak gibi kesilivermiş çok enteresan.
Soran+1 yıl😄
Soran+1 yılİlginç gerçekten.. Ama bence çoğu insan buna gerçekten inanmıyor sadece çevresinden öyle gördüğü için İslam doğru, Müslümanım diyor. Dine tamamen inanıyor olsalardı, hiç şüpheleri olmasaydı, o dinin emirlerinin tamamını yerine getirirlerdi zaten, bunu yapmıyorlarsa inandıkları dine çok da güvenmiyorlar demektir
Yarın okula gideceğim için, maalesef, uyumam gerekiyor iyi geceler diliyorum🤗
- +1 yıl
Çoğu kişi araştırmayıp bazı kalıplara inanıyor. Bunların en bilinenleri " cennet annelerin ayakları altındadır. " şeklindeki sadece Nesai tarafından rivayet edilmiş oldukça zayıf bir hadisi kaynak alırlar özellikle " İslam kadınlara değer veriyor " demek için. Nesai güvenilir bir rabidir ama bu hadisi tek başına aktarıyor olması kuşkuludur. İkincisi ise Kafirun Suresi 6. Ayet olan " senin dinin sana, benim dinim banadır. " şeklindeki nesih edilmiş ilk Ayetlerdendir. Mekke döneminde dışlanmamak için böyle denmek zorundaydı zaten, daha sonra gelen ofansif Ayetler ile bu Ayetin hükmü kalkmış yani senin dinin sana ama benim dinim bana değil artık. Nereden tutsak elimizde kalıyor diyorum ya, öyle gerçekten. Peki bakalım bende iyi geceler diliyorum o zaman, benim uyku saatime daha var :D
- +1 yıl
bu ülkede iki kesime laf anlatamazsın bir chplilere, diğeri ise böyle atıp tutan daldan dala atlayan anlattiğı konularda ihtisası olmadan konuşan delili olmadan konuşan inancsız zümre
- +1 yıl
@kummervoll siyasala da geçtik diyorsun ne güzel, şansını her yerden denemek istiyorsun demek. İhtisas yapmam lazımmış baksana sen, Arap mitolojisi üzerine ihtisas ile zaman kaybeder miyim sence? Uydurma şeylere zaman ayıracak kadar vaktim yok, sizin gibi somsuz bir dünya düşüncem de olmadığı için benim her dakikam değerli. Delilim var, arama motoruna bile yazsan çıkar ama inanmamak daha mantıklı geliyor. Bir üstte Bakara73 örneğini vermiştim ama her Ayetten Hadisten bahsederken parantez içinde uzun uzun açıkla mı yapalım delikanlı? Az ye de çok bilgiye meraklıysan yazdığımı kopyala arama motoruna kaynağı görürsün. Uşak mı tuttun her cümleyi açıklatacak? Daha bu hafta her cümleyi kaynaklı şekilde anlattığım arkadaş Ayetlere bile sonradan eklenmiş uydurma dedi beni yalanlamak için. Sanki abdala anlatır gibi yazsam herkes kabul edip bırakacak Arap mitolojilerini. Öldürülen kadının adını vermişim, 15 saniye sürer aratıp görmen bunu düşünemiyor musun? Kıvırmayı kes artık, daha fazla yorma beni. Senin gibilerle muhatap olup zaman kaybedemem. Kendini rencide ettirme, araştırmasını öğren, kimse kaynakça tabelası gibi gezmek zorunda değil.
- +1 yıl
bu neçe bir analizdir gümledim🤣 ne güzel işkembei kübradan sallıyorsun öyle, senin gibiler İstanbul'da çok göruyorum ben, aciz bir şekilde yaşıyorlar, neyse bu konular sana göre değil bildiğin gibi değil bu meseleler, hadi sen gitte biraz kumda oyna
- +1 yıl
@kummervoll Üfff bütün argümanlarımı çürütmüşsü , ben derhal kumda oynamaya gidiyorum kum nickli arkadaş. Vay be, İstanbul'da benden çok varmış, o zaman tüm argumanlarım çöpe gitti desene, aciz bir şekilde yaşıyorlarmış hatta, hayır villalarda yaşamaları lazımdı nayır nolamaz. İddiada bulunmadan sadece cevap ve sohbet yazımda bile işkemden sallıyormuşum, ya bir konuda iddiada bulunsam, ortaya bir tez sürsem kaç iskembeden sallarım kim bilir. Sen çok fenasın yaa, sen beni üzersin. O yüzden üzmemen için sana bir engel atayım da neşen yerine gelsin. Çok fazla konuşma hakkı tanıdım ama yeter, haddini bilmek bir erdemdir ama sen o erdeme sahip değilsin. Vaktimi daha fazla çalma.
Soran+1 yılRahatsız ediyorsam özür dilerim ama size bir şeyler daha sorsam olur mu aklıma takıldı da
Soran+1 yılDün babama tatlı ve tuzlu suyun aslında karıştığını, denizlerin tatlı su olmadığını ve tatlı suda mercan yetişmeyeceğini söyledim. O da dedi ki, okyanusların altından geçen bir sürü tatlı su akıntıları var ve karışmıyorlar. Sonra da "ayet bu inciye mercana çok takılmamak lazım" gibi bir şey söylemişti sanırım 😄 Merak ettiğim şey şu bu sular gerçekten karışmıyor mu? Ayrıca karışmıyor olsa bile ayette bahsedilen suların karışmadığı yer burası olamaz değil mi? Çünkü Musa peygamberin Mısır'da firavundan kaçan İsrailoğullarını kutsal topraklara ulaştırdığı yer okyanusun altı olamaz zaten
- +1 yıl
Deniz ve okyanusların altında yeraltı suları sızar, nehirler akabilir hatta denizin altında şelaleler bile var fakat konu bunlar değil. Eline 2 su bardağı al, birine içme suyu koy, diğerine ise 2-3 yemek kaşığı dolusu tuz at ve karıştır şimdi biri tatlı diğeri tuzlu 2 su var elinde. 3. bir bardak al eline ve yarısını tatlı yarısını tuzlu sudan doldur hatta en son tatlı suyu koy ki üstte falan kalır belki ve sonra iş, tatlı ve tuzlu su karışmış mı karışmamış mı göreceksin. 300 den fazla çelişki varken tek bir çelişki ile kimseyi ikna edemezsin, bu apaçık kopkoyu bir dev çelişki ama tek çelişki ile yetinmezler, bilirim. Ayette fark ettiysen şurada karışmaz, burada karışmaz, karışmayan yer şurasıdır demiyor, tatlı ve tuzlu sular karışmaz diyor. Hadislerde de hurma aşılamasanız da meyve verir diyor vermiyor, itiraz edenlere Muhammed diyor ki ben peygamberim, çiftçi değilim. Yine böyle bir olayda hayvanlar ölüyor diyor ahali, peygamberde diyor ki hastalıkta bulaşıcılık yoktur. Tüm dünya hastalıkların bulaşıcı olduğunu biliyoruz öyle değil mi? 7 acve hurması yersen sihir ve zehir etki etmezmiş, onu da denesin inananlar o zaman peygamber ağzından sahih hadistir. Her şeyi bilemeyeceği gibi tatlı ve tuzlu suyun karıştığını da bilmiyor. Suların yoğunluk dereceleri, akıntı, algler ve bakteri yoğunlukları farklıdır, ısıları ve oksijen oranları farklıdır yani aslında her su aynı değildir fakat her su karışır, kimi 3 saniye kimi 5 saniyede karışır ama bu sular karışır kardeşim benim. İsteyen istediği laboratuvar da istediği şekilde test yapabilir, bu sular karışır. Musa'nın böldüğü iddia edilen yerde de karışır, Cebelitarık'da da karışır, Marmara ve Karadeniz kesişimin de de karışır.
Soran+1 yılBir de şöyle bir olay var mı, ben ayet ya da hadis bulamadım bununla ilgil. "Güneşte ısınan suyla bebeklerin yıkanmasının zarları olduğunu Muhammed 1400 yıl önceden söyledi" ve hatta çok daha sonra bir bilim insanı bu konuyu araştırıp müslüman olmuş..
Kaptan custo da o farklı renkteki suları gördü ve müslüman oldu diyordu ama araştırdım, hristiyan töreniyle defnedilmiş zaten- +1 yıl
Güneşte ısınan su ile ilgili bildiğim bir Ayet veya Hadis yok açıkçası, Kaptan Kusto olayı da artık kabak tadı verdi, hala bu masala inananlar var. Kim başlattı bu saçmalığı niye başlattı bilmiyorum ama virüs gibi yayılıyor Müslümanlar arasında fakat yok öyle bir şey, ailesi bile açıklama yapmak zorunda kalmıştı zamanında. Ayrıca bu Ayet mucize olsa ne olacak? İslam böyle teyit edilmez ki, Zerdüştlük ve Tevrat'dan doğruları da almış, hataları da almış, çelişkileri de almışlar zaten. Üstelik Kuran kapsamlı bir kitap değil, neredeyse 150-200 Ayeti Musa adlı hayali birine ayırmış Kuran, hiç yaşamamış biri için sayfalar dolusu yazı var. Tevrat'a bakıp görebileceğin sayısız hikaye var, dönemin şartları gereği Ömer'in getirmeye çalıştığı Ayetler, savaş sonrası durum için yazılanlar vs. çıktıktan sonra kitapta bir şey kalmıyor ki. Kalanlar eğer kadınların isyan ederse sana daha iyi dul ve bakire eşler vermeye gücümüz yeter Ayeti, peygamberin evinde çok oturmayın kızıyor ama söyleyemiyor Ayeti, İfk olayında Ayşe'yi aklayan Ayet, soysuz diyenlere asıl onlar soysuzdur diyen kevser Ayetleri, halanın kızları, teyzenin kızları vs. sırf sana mahsus olmak üzere helal kıldık denen peygambere kadınları helal eden Ayet, Zeynep boşansın biz seninle onun nikahını gökte kıydık denen Ayet yani tamamen Kuran'ı yazanların başında olan kişiye özel gelen Ayetler kalıyor geriye. Gelecekten haberler versin, mucizeler yapsın, hak hukuk ve adaleti tesis etsin diye bir şey arama, kadın hakları arama, köleliğin yasaklanmasını falan da arama, tamamen o dönemin şartları.
Soran+1 yılAnladım, çok teşekkürler 🙂✨
Soran+1 yılZaten kadınlar konusunda şöyle düşünülüyor, " erkekler daha güçlü bu yüzden kadınların koruyucusudur ve onlar yanlış yaptığında, itaat etmediğinde dövülebilir" bunu tartışmak bile kötü
- +1 yıl
Rica ederim, ne zaman istersen :) Herkes eşittir veya en azından her Müslüman eşittir diye bir şey yok yani kısacası, dediğin gibi kadınlar pek o kadar eşit değil mesela ve sadece dövün mevzusu da değil, kadın dediğin bildiğin yarım insan sayılıyor bu inançta. İslam'dan yüzlerce yıl önce orta asya Türklerinin kadına verdiği değere bak, ondan yüzlerce yıl sonraki İslam'ın kadına verdiği değere bak. Resmen asırlarca geri bırakmakla kalmamış, asırlar öncesine geri götürmüş hatta kadınları mağarada taşı taşa sürterken bile bu kadar değersiz göstermiş bir toplum veya inanç olduğunu düşünmüyorum. Yine de en fazla inananlar kadınlar, bu ne yaman çelişki :)
Soran+1 yılBence inanma ihtiyacı yüzünden oluyor ve biraz da korkutulduğu için, dün şunun gibi bir tavsiye aldım mesela " tövbe et" " şüpheyle ölürsen cehenneme gidersin Allah korusun "
Gerçek olmadığını fark etmeye başlayınca insan boşluğa düşüyor gibi oluyor, küçük çaplı bir şok da geçiriyor 😅 ama yine de mutlu hissediyorum. Tekrardan çok çok teşekkürler, hayatımı mahvetmiycem ☺️🙏- +1 yıl
O tövbe et diyenler kendi inandığı inancın ne kadarını biliyorlar kendi bilginle bir sınava sok anlarsın bir şey bilmediğini emin ol, inananlar genelde araştırmayanlar ve pek fazla bilgi sahibi olmayanlardır. Mantık yürütsek bile azıcık araştırsa illa çelişkiye denk gelecek ve altını kazıyacak, baktıkça daha fazla çelişki görecek ve kafasını çeviremeyecek duruma gelecek. Bu yüzden inanan kişiler için çok bilgili algısı yanlış. Eee tövbe et diyende bilgisi varsa kendi kullansın o zaman. Boşluğa düşme olayı bende olmadı, aslına bakarsan çevremde henüz boşluğa düşenini görmedim ama ortak özelliğimiz hayata dört elle sarılmamız çünkü başka bir sonsuz hayat olmayacağını kavradık, şu dünyada ne yaşadıysak o, kısacası hayali sonsuzluğa hazırlık için hayatımızın geri kalanını mahvetmeyeceğiz bizde, en doğrusunu yaparsın. Görüşmek üzere, esenlikler :)
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMantıksız? Adaletsiz? Tutarsız?
Bu bahsettiklerin, İslâm dışındaki bütün inançların özeti..
Ya dinini bilmiyorsun, iyice öğrenememişsin bu yüzden öyle olduğunu düşünüyorsun.. Ya da akıl yerine bir et parçasının hamallığını yapıyorsun..
Tüm dünya oluk oluk İslâm'a koşarken, onların göremediği hangi mantıksız şeyler olabilir ki?
Hem ben dinimi öğrenmeye başladıkça benim mantığım ve adalet anlayışımın ne kadar kıt, kısır ve düşük olduğunu görüyorum..
İslâm'da en ufak kusur ve yanlış yok. Zaten olsa, ilahi din olmazdı..
İslâmda mantıksız bulduğun şeyde senin mantığın yetmediği için mantıksız gelmiştir ve haklısın İslâm sana sende mantık olmadığını göstermiş..
04 Yorumla
Soran+1 yılNeredeyse tüm dünya Müslüman da olsa bu, İslam'ın kanıtı değildir. Ayrıca hakaret etmeye hakkınız yok. Dini sizin gibi müslümanlar üzerinden öğrenseydim çok daha önce agnostik olurdum.. Hurilerle kovalamaca oynayacağınız dünyanın hayaliyle yaşamaya devam edin..
- +1 yıl
Ben de tam bundan bahsediyorum. Bütün insanoğlu mantıksız, bir sen mantıklı olmuş olacaksın yani?
Ayrıca hakaret etmedim. Hakaret etmeye kalksam, insanlıktan soğursunuz..
Farkında olmadığınız bir durumda olduğunuzu hatırlattım sadece
Soran+1 yılİnsanlıktan soğumam için size 5dk ayırmam yetti, teşekkürler ve iyi akşamlar
- +1 yıl
Siz soğumak için bahane arıyorsanız benim yapabileceğim bir şey yok, umrumda da değil zaten.. Ama her şeye rağmen ben yine de her insana cevap veririm. Çünkü insan sonuçta, hayvan olsa zaten beni ne anlar ne dinler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
+1 yılkafanda soru işaretleri varsa açıp Kuran mealini okucan, hatta konu fisristi de oluyor istediğin konuya bakarsın
16 Yorumla
Soran+1 yılOkuduğum için kafamda soru işaretleri var zaten
- +1 yıl
peki sana "Ya yanlış yapıyorsam?" dedirten nedir?
Soran+1 yılŞüphe, bilinmezlik
- +1 yıl
peki mantıksız, adaletsiz, tutarsız bulduğun neler var?
Soran+1 yılÇok şey var ama uyumam gerekiyor o yüzden birkaç tane yazayım
* Din Allah'ın dini olana kadar savaşmamız emrediliyor
* Kadın ve erkeğe verilen değer eşit değil ( cariyelikten bahsediliyor, kadın "ganimet" sayılıyor)
* Miras paylaşımı ayetinde matematiksel hata var.
Soran+1 yılİyi geceler
+1 yılEğer dini insanların yaşadığı gibi algılayıp doğru öyle sanıyorsan evet terk et. Ama doğrusunu kaynağından öğreneceksen o zaman zaten tam bağlanırsın.
11 Yorumla
Soran+1 yılİnsanların yaptıklarını dine yüklemek saçma olurdu tabii ki de bu değil düşüncelerimin sebebi
+1 yılAilene açıklamak zorunda değilsin ve bunu düşünüyorsan artık zaten dine inanmıyorsundur.
11 Yorumla
Soran+1 yılElimde değil böyle düşünüyorum 🤷
Kişilik & Karakter konusunda 9,1b cevap paylaştı. İslam arada kalmayı kabul etmez imanın ya tamdır ya yoktur zaten inandigin için iman edersin hem bu konunun ailenle ne ilgisi var dinimiz sadece şahsi sorumlu tutar
10 Yorumla
+1 yılDünyada bir sürü din var illa İslam dini olacak dye bir zorlama yok seç beğen al
18 Yorumla
Soran+1 yılHiçbirine inanmıyorum
- +1 yıl
Sebep?
Soran+1 yılMantıklı gelmiyor
- +1 yıl
İnanmamak ataist olmak mantiklımı sence
Soran+1 yılAteist değil agnostiğim ve evet, en mantıklısı bu diye düşünmeye başladım
- +1 yıl
Dinin emir ve gereklerinden kaçıyorsun sen, sorumluluk almaktan, ibadetlerden, kolayını bulmuşsun valla, sıkısan ben ataistm agnostigim, deistim deyip çıkıyor
Soran+1 yılHayır yanlış/ön yargılı düşünüyorsunuz
- +1 yıl
Alayınız böyle
- Kişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru olanı yapmış olursun.
12 Yorumla
Soran+1 yılUmarım
- +1 yıl
Din min hikâye hepsi.
Söyleme ben öyle yapıyorum 😎👍
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 419 cevap paylaştı.
+1 yılkorkulacak bir şey yok bence rahat ol
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlma ben değilim
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİslâm zenginlerin mal varlığıni korumak için çıkardığı bir din
- +1 yıl
Vay be bu neçe bir analizdir
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne