Müslüman olmak istiyorum olamıyorum ne yapmalıyım?

Arkadaşlar eskiden müslümandım fakat artık değilim yinede bir inanma isteği var ne bileyim korkuyorum ama inanamıyorum. Neden inanamıyosun derseniz
1) Tanrı varsa şayet hiç tanımadığımız sıradan bir insanın lafına inanmadık diye bizi cezalandıracağını sanmıyorum.
2) İbadetlerin gereksiz olması. Namaz kılmak, oruç tutmak, ya da bir yapının etrafında 7 kez dönmek hiç bir faydası yok insanlığa.
3) Tanrının iyi insanı değil iyi kulu ödüllendirmesi yani fakiri doyuran engellilere yardım eden ne biliyim türlü iyiliği olan biri şayet müslüman değil ise müslüman olup hayvanlara, insanlara tecavüz eden adam öldüren hırsızlık yapan birinden daha fazla yanıcak...
4) Kuranın evrensel olmayışı=Kuran ayetlerinin bir çoğu o dönemin sorunları üzerine inmiş ki bu çok büyük ne biliyim saçmalık ayrıca Hz. Muhammedin aile yaşantısını düzenleyen hanımlarına göz dağı veren ilginç ayetlerde kuranda mevcut.
5) Kuranda ve diğer semavi dinlerde bize anlatılan hikayelerin birçoğunun kökeninin eski mitolojiler olması.
Horus-İsa benzerliği, Nuh tufanı-Gılgamış Destanı, Hz. Eyüp hikayesi vs.
Ayrıca buna şöyle saçma bir bakış açısı getirenler var bizden öncede peygamberler geldi işte onlar anlatmışlardır felan gibi gibi tamamiyle saçma bakış açısı İsa, Horus olayını inceleyelim Horus İsadan 3500 yıl önce yaşamış ve İsanın birebir aynısı bir karakter İsadan önce yaşayan bir peygamber geleceği görüp böyle birini mi uydurdu yani? Allahtan başka kimse gaybı bilemez diyosunuz neyse hadi bilsin neden İsa'ya gerek duyuldu madem böyle bir rolmodel vardı?
Dahada uzar gider bu liste ne bileyim ya hala korkuyorum.
Cevaplarınız varsa yazarsanız sevinirim teşekkürler..
Müslüman olmak istiyorum olamıyorum ne yapmalıyım?