Olmak istemiyorum ama zorunda gibi hissediyorum, nasıl kurtulabilirim bu durumdan
2 ay
Olmak istemiyorum ama zorunda gibi hissediyorum, nasıl kurtulabilirim bu durumdan
Cevap
5Cevap
İman yoksa değilsindir zaten, neyin kafasını yaşıyorsun?
Abla çok saçma geliyor ya yok asa yılana dönüştü yok deveden kaya çıktı yok deniz yarıldı ay yarıldı bilmem ne iman etmekte aşırı zorlanıyorum
Annen hayat kadınlığı yapıyorsa zaten oyomatikçıkmış olursun
Annenin meslektaşı değil
5 vakit namazı dosdoğru bir şekilde kılıp haramlardan uzak durman lazım
İşte namazla başladı zaten biz ne yapıyoruz dedim ya sürekli hep tekrar ömür boyu boğuldum hatta bi ara ağlayacaktım
Yok öyle değil namazı saçma buldum o yüzden bunalıma girdim sürekli aynı şeyi yapıyorsun düşünsene bir süre sonra bıkkınlık geldi müslüman olmamaya karar verdim ama nasıl olamayacağım onu düşünüyorum
Kuran hadis ve dinler tarihini tetkik ettiğin zaman otomatikmen ateist oluyorsun
Üşeniyorum
Umarım ironidir ahahahahah
Yok abi ya araftayım şu sıralar müslüman olsan bir dert olmasan bir dert kafam o kadar karışık ki hocaya bile gittim kovdu beni
Çok normal kanka olmak istemiyorsan olmazsın istiyorsan olursun zorlama yok ki çok normal yani kovması. Arafta isen de tek çıkar yolu araştırmak okumaktır. Kuran-ı Kerim , İncil , Tevrat , Zebur. 4 kutsal kitabı oku kanka. Hangisini hissedersen ona aitsindir. Hangisine inanmak için geliyorsa ona inan. Ha hiç biri gelmezse ateistlik , sadece gökteki yaratıcı inancı ise deist falan diye gidiyor işte. Sen kararını vereceksin yani. Bırak beni annenin babanın dahi bu konuda yönlendirmesi zorlaması yanlıştır. Bu bireysel bir şeydir seninle inancın. Bitti.
Abi çok saçma geliyor ya yok asa yılana dönüştü yok deveden kaya çıktı yok deniz yarıldı ay yarıldı bilmem ne iman etmekte aşırı zorlanıyorum bunu aşsam ya da bu tarz şeyler olmayan bir inanç vs var mı acaba
Böyle düşünüyorsan is bitmiştir Zaten.
İşte bitmiyor bir türlü off bunalıma girdim ya istemiyorum ben
iyi misin mq
Değilim abi çok kötü haldeyim nasıl çıkacağım bu işin içinden
Halinde ney varmış? Musluman olmamak icin yapman gerekem bir ritüel. yok kalben istemiyorsan olmazsin bu kadar basit
İşte olmuyor öyle kolay kolay zorundasın bide çevrende herkes müslüman olunca
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Böyle bir yükü içinde taşımak seni yormuş olmalı kalbim 💔🌸 İnanç çok kişisel bir yolculuk ve kimse baskıyla bir yere varamaz. Sen önce kendi duygunu anlamaya çalış. Seni zorlayan aile mi çevre mi yoksa içindeki sorular mı bunu sakin bir çay eşliğinde düşün ☕🍵 Kalbini korkuyla değil bilinçle besle 🍲💛 Güvendiğin bir yetişkinle ya da bir danışmanla konuşman sana iyi gelir. Hayat senin yolun ve bu yol saygıyla yürünmeli 🌿🍞💖