Bence gerekli manevi huzur veriyor
Gereksiz nasılsa ruhu gitti
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İnsan vefaat ettiği zaman bedeni kabirde kalır ruhu berzah âlemine gider
Ama insanın bedeni ile ruhu arasında bir bağ vardır yani beden çürüsede o bağ devam eder kabir kişinin fiziki makamıdır
Ayrıca kabir ziyareti yapmak onlara dua etmek arkasından Kuran okuyup sevabını onlara hediye etmek onların azabı varsa hafifletir veya kaldırır azabı yoksa sevabını ve ahiret servetini arttırır ve yapılan ve hediye edilen duaların sevabından hiçbir şey eksilmeden duayı yapan kişiye ve hediye ettiği tüm kişilere ayrı ayrı aynı sevap miktarınca verilir
Sonra kabir ziyaretleri geçici dünya hayatının birgün son bulacağını insanların ebedi hayatları olan cenneti ve Allah ın rızasını kazanmak için ibadetlerinde ve insanlara iyilikte devam etmeleri gerektiğini hatırlatır ve orada bununların ölmüşlerin anne ve babaların memnuniyetini kazandırır
Birde kabir ziyareti yapmak dışında unutulmaması gereken bir şey her Cuma akşamı Allah azap ehli olmayan ruhlara ailelerini ve dünyada yaşayan akrabalarını ziyaret etme izni verir onlar akrabalarına ve ailelerine ziyarete gelir tabiki fiziki hayatla iletişim kuramazlar ama onlara Cuma akşamları dua etmez Kuran okumazsak onlar üzgün bir şekilde geriye dönerler
O yüzen ölenlerimizi unutmamalı her zaman arkalarından Kuran okuyup dualar göndermeli ve dünya hayatında başarıdan başarıya koşarken insanlık için bilim için ve kendimiz için faydalı olmaya çalışırken ahiret için ve Allah ın rızasını kazanıp ebedi hayatta cennet ehli bir insan olabilmek içinde manevi ve islami değerlerimize sahip çıkmalıyız
Müslüman olmak dünya ve ahiret için azimli ve gayretli olmayı gerektirir
Cevap
9Cevap
İsteyen yapabilir.
Boş bir cesedi ziyaret etmektir mezar ziyareti ama hatıra için yapılabilir. Kişi oradaymış gibi
ziyaret ederek vicdanimizi rahatlatiyoruz , belki geldiğimizi görür manesiyle
Gidiyorsun ne ayağa kalkan var ne hoş geldin diyen var, bişey ikram eden de yok
Uzun zaman sonra Şehit mezarını ziyaret ettim Şubat ayında manevi olarak yanında olduğumuzu hissetmiş olduğunu hissettim huzurlu ayrıldım ama anam babam geberse gitmem.
Söylenenlere göre onlar bizi bekliyor gdip bir dua okumak bişey kaybettirmez
Olması gereken bir şey
Gitmek gerekiyor tabii
Ben nedense mezarlıklardan korkuyorum...
görevimiz büyüklerimiz atalarimiz var
Ölenle ölünmüyor
Gitmek gerek ölümü hatırlamak gerek
Olması gereken şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?