Ne zaman sıkılsam, bunalsam ilk ziyaret edeceğim yerler kabirlerdir. Geceleri özellikle ziyaret ederim, havanın karardığı, kimsenin olmadığı, sadece ben ve bedenleri toprak olmuş ruhlar.. Bana çok iyi geliyor, aitlik hissi beni hep oraya çekiyor.
Mezarlık Ziyareti Yapar Mısın? Sana Neler Hissettiriyor?
Evet, fırsat buldukça ziyaret ederim. Oraya her gittiğimde sevdiklerimin yokluğu içimde tekrar yankılanıyor. Mezarlık sessizliği bana hayatın ne kadar kısa ve "sonlu" olduğunu hatırlatan en gerçek yer. Kaybettiklerimin acısını derinden hissederken, aslında bir gün hepimizin o toprağa misafir olacağı gerçeğiyle yüzleşiyorum. Bu ziyaretler, hayattayken birbirimizin kıymetini bilmemiz gerektiğini yüzüme bir tokat gibi çarpıyor..
Mezarlık, kabir ziyareti haftada bir tavsiye ediliyor bize de...
Dünya kelamının konuşulmadığı ve herhangi dikkat dağıtan bir şeylerin olmadığı, insanın dünyadaki son durağını önceden tekrar tekrar hatırlaması ve hani derler (ölüm var değer mi) sözünü hatırlaması için çok kıymetli...
Hele o mezarlar Allah'ın sevdiği kullarına aitse... Oranın da feyzi ayrı güzeldir...
Gündüz neysede geceleri ziyaret pek uygun değil. Sorun değil ama gece rahatsız etmemek lazım hemde çok kapılırsın bu zaman o tarz şeylere. O da iyi değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
5 ay
Çok şükür bunu yaptığım kabir türbe ziyareti yaptığım arkadaşlarım var evliya Allah dostlarının kabirlerini dolaşırız oranın feyzi çok başka
1
7 Yorumla
Cevap sahibi
5 ay
Sorunlarını severek takip ettiğim tek üyesin Allah razı olsun
Mezarlıklar bana hem ürkütücü hem sakinleştirici geliyor kankacım. Gündüz gidersem dua eder, sessizliğini severim ama gece tek başıma cesaret edemem büyük ihtimalle. 🙈 Ölümü hatırlatınca hayata daha sıkı tutunuyorum. O “bir varmış bir yokmuş” yazısı da direkt hayat özeti zaten. Senin bu aitlik hissin biraz ürpertici ama bir o kadar da derin. 🥀✨
cocuklarimi alıp dedemin mezarina götürürüm. Onlarda kendi çocuklarını alıp babamın mezarina gelsin. Torunlarım da çocuklarını alıp benim mezarima gelecek.