Cemal Süreya'nın anlattığı gibi;
Küçükken anneme mezarlıktan korkuyorum dediğimde “ölüden değil, diriden kork’ demişti.
Mezarlık ziyareti yapar mısınız yoksa mezarlıktan korkar mısınız?

Cemal Süreya'nın anlattığı gibi;
Küçükken anneme mezarlıktan korkuyorum dediğimde “ölüden değil, diriden kork’ demişti.
Mezarlık ziyareti yapar mısınız yoksa mezarlıktan korkar mısınız?

Bayramlarda büyüklerimizi ailece ziyaret ediyoruz. Ayrıca eşimle beraber ayda bir veya aklımıza geldikçe mezarlık ziyareti yapıyoruz.
35 gündür kardeşimi ziyaret ediyorum. Elimden gelse yanında yaticam...
Allah razı olsun amin.
Hayır korkmam hatta mezarlık ziyaretini severim ama benim için çok hüzünlüdür
Aslında sevmekten kasıt sevdiğim değer verdiğim kişileri ziyaret etmek onlara dua etmek
Üç ay önce dedemi kaybettim onu kaybedişim bende büyük bir yıkım oldu saçımı tarar örer her daim yanımda olan ulu bir çınardı şimdi bana mezarlık benim arkadaşım oldu resmen
Toprağa o kadar anlam yükledim ki oğlum olursa adı toprak olacak
Her şeye hayat veren veren ve hayatın son bulduğu nokta
Mezarlıkları ziyaret edin çünkü bugün siz dirisiniz ama bir gün ölü olacaksınız
Size nasıl davranılmasını istiyorsanız ölülerinize de öyle davranın onları sahipsiz kimsesiz bırakmayın
Teşekkür ederim sağol
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Mezarlıklara gitmek ve ibret almak benlik bi olay. Özellikle de geçmişe ve geleceğe dair derin bi konsantrasyon oluyor. Huzurun ve hüznün mükemmel kavuşumu mezarlardır. Ruhu aktive ederler.⭐
#tubasueda 🍀🍀
Uzun zamandır gidemedim normalde çok korkuyordum annem vefat ettikten sonra geçti
Amin çok teşekkür ederim
Cevap
12Cevap
Gece mezarlığa gitmiş insanım ben.. Korktuğum bişey yok gibi bu hayatta.. Keyifli geceler..
Korkmam ama kalkıp gece gitmem. Mezar ziyareti de sevmem zaten
Bayramdan bayrama yapıyorum...
Korkmuyorum ama yapmıyorum da, çünkü ölümü hatırlamak istemiyorum
Mezarlık ziyareti yaparım, bana ölümü hatırlatır aslında bu dünyada misafir olduğumuzu.
Gece gidersem eğer korkarım, yoksa korkmam. Bir yazı okumuştum, mezarlıktan korkan insanlar gerçekten sevdiklerini kaybetmemiştir diye. Aslında doğru gerçekten.
Mutlaka mezarlık ziyaretleri yaparım.
Ölen kişiye duyulan saygı, sevgiyi gösterdiği gibi bize sonunda kim olursak olalım, ne kadar paramız, şanımız olsa da nereye gideceğimizi de hatırlatan yerlerin başında gelir mezarlıklar.
İnsanın sevdikleri orada olunca korkmuyorsun. Fırsatını bulduğum her zaman giderim ziyarete. Sevdiklerimin toprağını temizlerim sularım. Allah bütün ölmüşlerimize rahmet eylesin inşallah.
Hani Bi söz vardır Ölüden Değil Diriden Korkmalısın Diye Bu söz gerçekten Doğru bi söz 👍🏻 evet Ölüden Kimseye zarar gelmez gelse bile ölüden değil şeytandan gelir kafir cinlerden gelir
Korkmam da işte arada teyzemin yanına giderim bayramlarda falan onun haricinde uğradığim terlerden biri değil
Annem hep ölüden değil diriden kork der. Uzun zamandır nasip olmadı ama bir ara tek bile gidiyordum büyükbabamın mezarına.
Bırak mezarlığı kaç kez ölü gördüm hiç etkilenmiyorum. Çocukken dedem öldüğünde annem bize görün alışın hayatın bir gerçeği de ölüm demişti.
Yaparım.. Güzel bir sünneti seniye
Sekülerizmin çarkını kıran derin bir nefestir bu mekanlar pardon asıl evimiz..
Yaparim. Turkiyede tatildeyken milyon defa gittim. Mezarlari mutlaka sularim, temizlerim. Duami yaparim.
Normalde korkarım ve gitmem. Annem giderse ben de eşlik ediyorum arada.
Aileni gömersen her yer cehennem ora cennet gibi gözükür.😥
Bayramdan bayrama o da belki mezar ziyareti yaparım.
Denk geldikçe yaparım, korkulacak bir şey yok mezarlıkta hepimizin sonu.
Hayır şahsen ben huzur buluyorum, ama gece korkarım 🙈
Sık sık yaparım bugüne kadar kimsenin ölüleri ziyaret ettiğine şahit olmadım.
Yaparım ve korkmam
Korkmam insanlardan da korkmam ölü diri farketmez
Niye korkayım babam ve akrabalarım orada
Korkmam...
Yaparım ölen yakınlarımın
Yaparım evet.
Yaparım tabiki hepimiz oraya gideceğiz
Ben niyeyse korkmuyorum
Çok aradabir özel günlerde yaparım
Bayram arefelerinde ziyaret yaparız.
Evet ama çok az bayramdan bayrama
korkmam yaparım