Sevgilim korkak mı?

Akşam saatlerinde bir sitenin bahçesinde kaldırım kenarına sigara içmek için oturduk. Elele bile tutuşmuyoruz kanka gibi oturuyoruz hiçbir temasımız yok. Yanımıza elinde kocaman fener olan bir adam geldi, fenerin ışığını gözümüzün içine tutarak kaba bir şekilde buradan kalkın dedi. Ben de adama neden kalkıyoruz noluyor sen kimsin polis misin bekçi misin ne alaka kimseyi rahatsız etmiyoruz dedim ve adamla tartışmaya başladım. Sevgilim susuyor ve asla konuya dahil olmuyor. En son adama polis çağırabilirsin biz sadece zararsız bir şekilde öylesine oturuyoruz burada ve sen istedin diye de gitmeyeceğiz dedim. Adam polisi aradı, polis geldi, fener tutan adama "rahatsız olduğun bir durum varsa kişilerle muhatap olma yanlış anlaşılıyorsun" dedi ve adamı yolladı. Bize de "sizi anlıyorum haklısınız ama burada içen eden tekinsiz tipler de olabiliyor parkta vs oturursanız daha iyi olur" dedi. Neyse kalktık gittik. Bu süreçte fener tutan adamla da, polisle de neredeyse full ben muhatap oldum. Sevgilim de fener tutan adamın haklı olduğunu, bizi uyardığı anda kalkıp gitmemiz gerektiğini, benim konuyu uzattığımı söyledi. Ben de beni korumadığı için kızdım. Hadi haksız bile olsam bir erkek olarak beni korumalıydı diye düşünüyorum. orada yabancı saçma sapan bir adamla ve erkek polislerle kız halimle tek başıma muhatap oluyorum ve yanımda biblo gibi dikiliyor diye düşünüyorum. Sizce kim haklı?
Güncellemeler
+1 yıl
Ve siz böyle bir durumda fener tutan adama ne tepki verirdiniz?
Sevgilim korkak mı?