Bakıyorsun liseli çocuklar oruç tutmuyor. sakın bana kimseyi ilgilendirmez demeye kalkmayin.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İnsanlar dinden iyice uzaklaştı ve onların kafasındaki algı kime ne oldu tam bir müslüman olarak yetistirilmediği için ( namaz kılmak, oruç tutmak, haram yememek, çalmamak vs. Vs. Vs. ) bu şekilde kafalarına göre yaşıyorlar ve çoğu de ataist olmaya doğru gidiyor maalesef. Saygı, sevgi hak getire. Toplum her yönden çöküşte.
02 Yorumla- Soran8 ay
Evet maalesef ki öyle. Özgürüm adı altında herşeyi yapmak istiyorlar. Halbuki özgürlük bu değil. Bide tabi sosyal medya ve arkadaş çevresi bu konuda çok etkili
- 8 ay
Özgürlük bu değil yalnız, gece 1-3 arasında dolaşmak değil mesela ya da teşhir derecesinde açık giyinip dolaşmak bu özgürlük değil uluorta öpüşmek vs. De değil özgürlük.
Özgürlük; fikirlerini açıkça söyleyebilmek, arkadaşlarıyla görüşmek, tatile gidebilmek, çocuklaşmak , kahkaha atmak ve bunları yaptığın için eleştirilmemek, ceza almamak.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
12Cevap
- Gizli Üye(30-35)8 ay
Çünkü yeni nesilin anne babası da uzaklaştı ve bu yaygın internet dünyaya özenme algısı yayıldıkça ahlak kavramı bozuldu büyüklerimiz de ellerinde telefon ne din kaldı ne ahlak bence sebebi bunlar ve daha vardır toplumca özgürleştik sanarken kendi öz bilincimizden uzaklaştık
12 Yorumla- Soran8 ay
Kesinlikle öyle. Keşke teknoloji bu kadar gelismeseydi. O kadar saçma şeylere özeniyorlar ki. 13 yaşındaki çocuklar estetik konuşuyor yaa
- Cevap sahibi8 ay
Aynen öyle.
- 8 ay
Üzgünüm ama gerçekten herkesin kendi fikri. Onu bırak oralara gelene kadar artık bir çok ahlaki değerden yoksun bireyler yetişiyor o ahlak oturamıyor ki o bilinç oluşamıyor ki sıra diğer önemli ibadetlere gelebilsin
11 Yorumla- Soran8 ay
Evet maalesef. Ben özgürüm ayağına herşeyi yapmak istiyorlar. Halbuki özgürlük istediğin herşeyi yapmak değildir
- 8 ay
Çünkü eskiden sorgulayacak araştıracak daha az yer vardı, insanlar ailesinden ne gördüyse onu uyguluyordu, şimdi ise herkesin elinde neredeyse telefon var YouTube var , tamamen zıt fikirleri bulup araştıracağı etkileneceği yerler var bu yüzden
11 Yorumla- Soran8 ay
Zaten internette nerde saçma şey var ona özeniyorlar
- 8 ay
Başım ağrıyor, dişim ağrıyor diye eften puften sebeplerle oruç tutmayan büyükler olunca, çocuklar niye oruç tutsun ki?
21 Yorumla- Soran8 ay
Belki hasta olabilirler okey ama keyfiyeten tutmamakta olmaz yani
- 8 ay
Ahir zamandayız efendim bunlar yaşanacak ki kıyamet yaklaşsın tabi bir müslüman olarak böyle birşeyin olmasını istemeyiz ama kader bu
12 Yorumla- Soran8 ay
Allah sonumuzu hayreylesin
- 8 ay
Amin cümlemizin
- Gizli Üye(45 üstü)8 ay
Aileden kaynaklanıyor canim sen sahur zamani çocuğunu yatakdan kaldirip ekmek almaya göndermezsen oda tutmaz
12 Yorumla- Soran8 ay
Aileyede bağlı evet ama daha çok arkadaş çevresi ve sosyal medya etkili
- Cevap sahibi8 ay
Aile baskın olmalı gerisi önemli değil canım
- Gizli Üye(25-29)8 ay
Kimseyi ilgilendirmez ibadetler Allah içindir kendi kararları.
12 Yorumla- Soran8 ay
Ama gidipte oruçlu insanların arasında yemek yenmesi saygısızlıktır
- Cevap sahibi8 ay
Evet yenilmemesi gerekir
Dinin getirdiği sorumluluklar ağır geliyor onlara. O sorumluluklardan kaçmak için türlü bahanelerle uzak durmayı tercih ediyorlar. Bi de şöyle durum var bu cocuklari yetiştiren anne babalarda dini eğitim yok ki çocuğuna versin.
10 Yorumla- 8 ay
Yeni nesil sosyal çöküntüyü yaşıyo üstüne değerleri bitirip kaybetti ondan
10 Yorumla - 8 ay
Bilgiye ulaşmak daha kolay, yalanlara kanmıyor gençler. Ayrıca kesinlikle kimseyi ilgilendirmez o zaten net bir durum.
06 Yorumla- Soran8 ay
Yalan derken anlamadım,?
- 8 ay
Din adı altında uydurulan hurafeler, tarikat yalanları, cemaat zenginleşmesi için aslında olmayan dini kuralların uydurulması. vb
- Soran8 ay
Oruç tutmak hurafe mi yani
- 8 ay
Konuyu anlayıp anlamamazlıktan gelmeniz pek eğlenceli.
- Soran8 ay
Siz konuyu saptiriyorsunuz. Şu an oruçtan bahsediyoruz
- 8 ay
Yeni neslin dinden uzaklaşmasından ve bu nedenle tüm ibadetlerden uzak durmasından bahsediyoruz.
Aile & Toplum konusunda 343 cevap paylaştı. Kimseyi ilgilendirmez ben senin iki güne bı yattigin adama karışıyor mu
02 Yorumla- Soran8 ay
Bal gibi ilgilendirir. Milletin içinde yemesinler en azından normal günmus gibi.
- Gizli Üye(36-45)8 ay
amaç silahla almak yerine insanlara dinini, milliyetini, vatanını unutturmak
14 Yorumla- Soran8 ay
Kesinlikle öyle ve kazandilarda
- Cevap sahibi8 ay
bilinçli gençlik için herkes üstüne düşeni yapmalı
gençler uyanmalı - Soran8 ay
Keşke yapsalar. Fayda eder mi bilmiyorum
- Cevap sahibi8 ay
eder inşallah
- 8 ay
Sadece oruç mu sanıyorsun ahlak da gitti kızım
13 Yorumla- Soran8 ay
Maalesef ki evet
- Soran8 ay
Com üzülüyorum gerçekten
- 8 ay
Yapacak bir şey yok biz kendimizi korucaz artık ☺️
- 8 ay
Çoğul konusmayin tutmayanlarin belki nedenleri vardır. her koyun kendi bacağından asılır bizi, herkesin ahireti kendine
Ve tutanlarda varr dış görünüşe bakıp bu oruç tutmuyor ibadetini yapmıyor da demeyin önyargı da bulunmayın00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)8 ay
Dinden soğudu insanlar. Üstüne açıp Kuran okumazsan ne bileyim kulaktan duyma yaşayıp, etkilenirsen çevreden normal
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)8 ay
Evet kimseyi ilgilendirmez.
01 Yorumla- Soran8 ay
Bal gibi ilgilendirir
- 8 ay
Her kafadan bir ses çıktığı icin
00 Yorumla akıllılar
02 Yorumla- Soran8 ay
Acaba?
Sence neden
03 Yorumla- Soran8 ay
Saçma sapan sosyal medya ve arkadaş çevresi