Dini bilmeyen ama sürekli bu konuda konuşan insanların, yobazların, cahillerin durdurulması lazım bence. Bir de Kur'an'ı herkes kendi dilinde kendisi okumalı, sarıklı cüppeli vb. hocaların peşinden gitmemeli
2
8 Yorumla
Cevap sahibi
11 ay
Aslında Türkçe olarak kendi okursa dinden çıkma olasılığı daha fazla olur ama en azından ne yaptığını biliyor olur insanlar
Yasak demedim zaten ama Kur'an kurslarında arapça okuma yazmayı öğretiyorlar anlamayı değil. Sadece okuyor ama anlamıyor insanlar. Camilerde bile ben " Kur'an'ı kendi dilinizde baştan sona anlayarak okuyun " dendiğini duymadım. Böyle olunca da bir hocanın peşine takılıp mürit falan oluyorlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Dini bilmeyen ama sürekli bu konuda konuşan insanların, yobazların, cahillerin durdurulması lazım bence. Bir de Kur'an'ı herkes kendi dilinde kendisi okumalı, sarıklı cüppeli vb. hocaların peşinden gitmemeli
Aslında Türkçe olarak kendi okursa dinden çıkma olasılığı daha fazla olur ama en azından ne yaptığını biliyor olur insanlar
Kendi dilinde okumasına bir sıkıntı yok isteyen Kendi dilinde okuya biliyor hatırlatırım
İşte öyle olmalı diyorum ben de, daha iyi anlaşılır
Bos bu olay
Niye
Türkiyede kuranın Arapça Baska bir dilde okunması yasak değil isteyen okuya bilir
Yasak demedim zaten ama Kur'an kurslarında arapça okuma yazmayı öğretiyorlar anlamayı değil. Sadece okuyor ama anlamıyor insanlar. Camilerde bile ben " Kur'an'ı kendi dilinizde baştan sona anlayarak okuyun " dendiğini duymadım. Böyle olunca da bir hocanın peşine takılıp mürit falan oluyorlar.
Ben Türkçesini ayırı olarak öğreten kişilerde gördüm imahatip liseleri bunun için var zaten
Ülkede dinden soğutacak o kadar çok şey oluyor ki yeni neslin dinden soğuması çok normal o yüzden
Sen Müslümanmısın
Evet ama tam anlamıyla değil
Tam anlamıyla değil derken o nasıl oluyor
Akape yüzünden ve cahil yobaz destekçileri yüzünden. Milletin dini kimseyi ilgilendirmez önemli olan insan olmak. Akape 20 yılda ülkeyi ateist yaptı.
Miletin dini kimseyi ilgilendirmez diyip hertürlü seye karsıın demi
Mesela Allah kitap diyip çalıp çıpmamak lazım sonra hocaların din adamların lüks içinde yaşayıp fakirliği övmemesi lazım ozaman sevilebilir
Siyasal İslam yüzünden
Ne alakası var
Çok alakası var
Acıkla
Aklı yıkanıyor hepsinin