Ben de 19 yaşındayım ve inancım yok. Ama kendimce yeterli araştırmayı yaptım. Çevremde birçok kişi de müslüman değil ve neredeyse hiçbiri yeteri kadar araştırmamış. Bahane olarak kadın erkek eşitsizliğini falan sunuyorlar. Evet islam eşit bir din değil zaten ama tek sebebin bu olması saçma geliyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Sizin gibiler yüzünden. Dinlerin mantıklı gelmiyor oluşu bile yeterli olabilir. bir ton tez dökmeleri gerekmiyor. Sen karşındaki kişiye tanrının varlığını somut şekilde kanıtlayamıyorsan, elinde sadece kutsal kitap varsa sen maneviyata inanıyorsun. Onlar inanmıyor olabilir çok normal. Sen neden inanıyorsun dediğinde ne diyebilirsin? Dünya mükemmel değil, insan vücudu mükemmel değil bir ton hastalık ve genetik bozukluklar var. Hayvanların birebir kopyası yapıldı, bu da bir nevi yaratmak gibi oluyor, tanrı mı oluyoruz? Hayır. Bilim kullanılıyor. Aynı şekilde mini bir dünya yaratılabilecek kadar bilimsel yeterlilik var ve bunun deneyleri de yapılıyor. Ateist olununca bir bizim ülkemizde bu kadar hor görülüyor, özenti o bu vs. Sen de daha çocukluktan empoze edilerek ve sorgulamadan dine inanmaya başladın. Amerikada doğsan hristiyan olucaktın ve doğru dinin Hristiyanlık olduğunu savunacaktın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Sahte din alimleri kendileri zevk zenginlik içinde yaşarken millete vaaz vermeleri peygamber de fakirdi fakirler en önce cennete gidecek ve en önemlisi de bizi dini kullanarak kandırmış olmaları müslümanız Allah bir kuran tek rehber diye diye soydular çaldılar millet bunlar yüzünden dinden soğudu bunlar Müslümansa ben değilim böyle müslüman olamaz deyip inancını kaybetmiş ve sorgular hale geldi
10 Yorumla
- +1 yıl
dini güzel yaşayan yaşatan yok o yüzden dışarıda dondurma yiyen gençlere sataşan cübbeliler çocuklara sarkan sözde dindarlar var bu ülkede ve tabii ki aşırı baskı neydi İslam hoşgörü diniydi hani hoşgörü nerede saygı nerede yok kendisi gibi olmayanları dışlayanlar var
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
14Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Dine tam olarak girince dinden çıkmak pek mümkün olmuyor çünkü dini aklından çıkarınca varoluşunun bir yanıtı kalmıyor. Ben mesela dine inanmasam hayattaki varlığıma ne bir açıklama bulurum ne de kendime bir amaç. İslam eşit bir değildir evet. Çünkü eşitlik diye bir şey yoktur adalet diye bir şey vardır. Eşitlik dediğin şey de her durumda adalet getirmez.
10 Yorumla- +1 yıl
Araplarin yasam tarzini görüp iğrenmemiz olabilir mi? Biz tek esliligi severiz bir kisiye ait oluruz ama onlar öyle mi? Fakirlerin hic eşi yok ama zenginlerin 15 20 tane karısı var? Bu mudur islam sizce?
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Kanka islamı savunuyor gibi mı duruyorum oradan? İnan iğreniyorum dinden ama sebebinin yalnızca bu veya bunun gibi şeyler olması şaşırtıyor. Ben çok fazla araştırdım da karar verdim mesela.
- +1 yıl
Ben bana dinimi sorduklarinda cevap vermiyorum herkesin dini kendine. Eskiden turkler esir dusmus manda olmuslar sanirim. Gök tanri inancini birakmak zorunda kalmislar. Hayvansal gidalari yemenin tamami yasakmis bu dinde. Ama bizim Türkler yapamamislar iste kendine gore bu dinu degistirmisler. Bende bunu dusunuyorum islam dinini kendimize gore uyarlayabiliriz. Kadinlari esya gibi kullanmayiz araplar gibi yasamayiz yani bu dini. Bu arda sana sitem etmedim bu yaziyi bi tek sen okumuyorsun
- +1 yıl
şu an bende araştırıyorum kafamı karıştıran çok fazla şey var kadınların erkeklerden aşağı olması köleliğin kaldirilmamasi bilimle çelişkiler hosgroru diyip hakaretler edilmesi vs.
Araştırdıkça uzaklaşıyorum00 Yorumla - +1 yıl
Aşşağılamak gib anlama ama gerçekten sizi anlamakta zorluk çekiyorum
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Neyi anlamakta zorluk çekiyorsun ya?
- +1 yıl
﴾6﴿
Ey insan! Yüce rabbin hakkında seni yanıltıp aldatan ne oldu?
﴾7﴿
O rabbin ki seni yarattı, seni insan olarak şekillendirdi ve seni dengeledi. İNFİTAR SUREİS 6-7 AYET - +1 yıl
Nedir sizi İslamdan alıkoyan
- +1 yıl
Kadin erkekten daha üstün ve benim de inancim yok ama illaki tapacagim biri olaxaksa o da kadin kadina taparim
04 Yorumla- +1 yıl
Teemo main misin
- +1 yıl
@damlaeakel yavru kurt teemo emrinize amadedir efendim. d
- +1 yıl
Ahajsıspwld Üzgünüm beyler tüylü kelepçeler evde kaldı
- +1 yıl
@damlaeakel kirbac yok mu :(
- +1 yıl
Sebebi bu:
11 Yorumla - +1 yıl
Dindar ayağı ile her türlü sshtekarlıkları yapanlar sebep
00 Yorumla - +1 yıl
Eğer bu dini öğrenmek istiyorsan sadece kuranı oku ve yaşar nuri öztürlğn programlarını izlemelisin
10 Yorumla Sebebi İslamiyeti Kur'an'a hadiselere göre değilde müslüman görünümlü sahtekarlara bakarak yorumlamalari yargılamaları
00 Yorumla- +1 yıl
Tek din islamdir Allah doğru yoldan ayırmasın bende bazen kızsam da Allah'a, Allah büyüktür le ilahe illallah
00 Yorumla - +1 yıl
arastirma yapmadigin islam esit degil demenden belli kanki
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Ahahahh bence araştırmayan sensin. İslamı gerçekten eşit bulan kadınların olması çok ürkütücü...
- +1 yıl
kurani acip hic okudun mu meali? dogru olan orada yazandir sen cevrene bakip erkekler ustunluk tasliyor deyip ki haklisin burada erkekler gercketen ustunluk tasliyor ama dogru olan bu degil bunu dini yanlis anlayan bireyler yapiyor ve biz bu insanlara bakarak kadinlarla erkekler esit degildir diyemeyiz
- Soran+1 yıl
Okudum kankam. Tüm ilahi kitapların türkçesini okudum islama özel de değil. Ha kuranı 2 kez okudum hatta. Keşke dediğin gibi olsaydı.
- +1 yıl
Kadın; diri diri gömülürken toprağa onu oradan çıkarıp ayaklarının altına cenneti seren dinin adıdır İslam.
Necip Fazıl Kısakürek
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bir birey zaten bir inançtan uzaklaşıyorsa bu konuda yeteri kadar araştırma yapmalı ve sorduğu sorulara cevap bulamazsa uzaklaşmalı bence.
00 Yorumla Tabiki dee bilgiye bilime rahat ulaşım. Girin evrimagaci. com
00 Yorumla- +1 yıl
Hangi şehirde yaşıyorsun?
02 Yorumla- Soran+1 yıl
İzmirliyim ama İstanbul'da yaşıyorum 2 senedir.
- +1 yıl
takp etsene beni
Teknoloji, müzik kültürü, sanatsal algılar.
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Malum parti
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Özenti onlar
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi