Yaratıcıyı yok sayma arzusu isteği nereden ileri geliyor? Gözün gördüğü her şeyde, her insanın sesindeki farklılıkta, her insanın yüz yapısı , her insanın parmak izi farklı. Daha sayısız örnek verebilirim bunlara ramen insanı yaradandan uzaklaştıran nedir”Kibri” mi?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Her türlü ahlaksızlıklarına ve yolsuzluklarına dini kılıf olarak kullanan şarlatanlar yüzünden.
Hoca kürsüden zina haram diyor ama eşini aldatırken yakalanıyor.
Diğeri fakirlik Allah'ın imtihanıdır sabredin diyor ama 1 milyon liralık arabayla geziyor.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Dinden uzaklaşma ve soğuma nedenlerim fazlasıyla uzun.
Ama kestirmeden gidersek; aileye, arkadaşlığa, aşka, eğitime, sağlığa, orduya, adalete, düzene, nizama ve diğer tüm unsurlara bulaştırılması karıştırılması benim canımı sıkıyor.012 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne nedir sana göre?
- Soran+1 yıl
Din
- +1 yıl
İyi şeyler yaparsak türlü türlü güzelliklerin olacağı bir yerde rahat ve huzur içinde hep aynı yaşta yaşayacağız.
Kötü şeyler yaparsak da envai çeşit azapla yanacağız. Peki, nasıl oluyor bu? Buradan şu anlaşılmasın, dine karşı bir düşmanlığım yok. Ama çoğu şeyi anlamsız ve gereksiz olarak buluyorum.
İlaveten bu ülkede dini ya da mezhebi yüzünden nice insan acı çekti, kimileri öldürüldü, kimileri işkence gördü, kimileri aşağılandı kimileri hor görüldü. Komşu komşusuna düşman oldu, erkek sevdiği kadına ya açılamadı ya da açılsa da inancı veya mezhebi yüzünden çevresinin baskısıyla reddedildi.
Peki neden?
Çünkü, din denilen bir kaide var ve her şeye çorba oluyor. - +1 yıl
Hatta maydanoz desek daha uygun bir tanım olur.
- Soran+1 yıl
Sınavı kazanamayanlar neden üniversiteye giremiyor yahut istediği bölüme?
- Soran+1 yıl
Ben dinsizim desene baştan. Boşuna konuşmazdık konu üzerinde.
- +1 yıl
Tüm bunlar bir sınav mı? Tüm bu yaşananlar, bu acılar, kıyımlar ve yanılgılar... Hepsi bir sınav mı yoksa bir yanılsamanın gölgesi mi?
- Soran+1 yıl
Öldüğünde alnliycaksın yanılsamayı. Allah onca ayet indirdi insanlar okuyup akıl etsin diye. Dünyadaki acıların sebebi yine insanlar, dine uygun yaşamayışları
- +1 yıl
Bakın asıl sorun bu işte!
Öldüğünde anlayacaksın deyip kestirip atıyorsunuz ve gününü göreceksin deme havasındasınız.
Bu benim sorunum, benim hayatım ve benim kararım. Bir cehennem varsa ve gideceksem bu benim meselemdir. Ama tüm dindar insanların kendilerine değil de çevrelerine ve diğer insanların hayatlarına müdahale etme isteği hiç bitmiyor. Kimisi sevap puanları kazanıp içini ferahlatmak ya da kendini yüce sanmak için başkalarını dine çevirmeye çalışıyor. Neden bu kadar kasıyorsunuz ki? - Soran+1 yıl
Kuranda aradığın her sorunun cvp var
- Soran+1 yıl
Neden kasalım ki istediğine inan ben kendime bakıyorum
- +1 yıl
Peki, kendinize bakmaya devam edin. İyi günler.
- +1 yıl
nefsını ilah aklını da peygamber yapması (ılah yapan da var tabı)
00 Yorumla
Yaradan olabilir ama dinlerdeki saçmalıklar bunun sebebi
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
6Cevap
- +1 yıl
nsanlara gokyuzunde evreni yaratan birisi oldugunu soylediginizde buyuk bir kismi size inanacaktir.
boyanin daha kurumamis oldugunu soylediginizde ise; emin olmak icin dokunacaklardir.
george carlin01 Yorumla- +1 yıl
I like it
- +1 yıl
Sorumluluk almak istemiyor kimse...
Örf adet gelenek kalmamış saygı yok...10 Yorumla Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Dini siyasi ögelere bağlayarak, dini yaşamın her alanında insanların özel hayatlarına burnunu sokacak kadar kullandıkları için insanlar dinden uzaklaşıyor
10 Yorumla- +1 yıl
İnsanlık modernleşiyorda ondan çağ atlayacağız umarım dinlerin olmadıgı ilkel olmayan bir dünya insanların akıl seviyesinin sonuna ulaştığı dünya..
04 Yorumla- Soran+1 yıl
O övündüğün aklın kopan parmaığının bire bir aynusını çıkarabilir mi?
- +1 yıl
Teknoloji biraz daha geliştiginde şimdiki bedenlerimizden çok daha iyisine sahip olabiliriz? Görmüyor musun insanların kusurlu oldugunu eger yaratıldıysak neden bu kadar kusurluyuz
- Soran+1 yıl
Kusursuzsun çünkü Allah yarattı. Gözünü oy avucuna al hadi evren yenisini versin sana. Allah hidayet versin
- +1 yıl
Anlyrm
- +1 yıl
Dünya üzerindeki adaletsizlik sebebiyle..
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Dinler uydurna çünkünsan eliyke yazma hepsi..
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Hee 1400 yıl önce uydurdular bugün bilimşn tespitlerini
- +1 yıl
Toplumdaki bazı kişiler dinden soğutuyor çünkü
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Kişiyle dinin ilgisi yok kuran kişilerden bağımsız. Herkes kendine yaşar
- +1 yıl
insanlar ve çelişkiler yüzünden
00 Yorumla İnsanlar yüzünden
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Din zor geldiği için
00 Yorumla