Cevremde Müslüman kalmadı özellikle gencler hiçbiri inanmıyor dinlere falan bunun sebebi nedir?
Müslümanım
Ateistim
Deistim
Başka bir şeyim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
7Cevap
Dinlerin uydurma olduğunu anlarsınız iyice araştırırsanız.
Kalp ne alaka hacı siz iyice kafayı yediniz
Hala kalp diyor kalp sadece kan pompalar tabi mantığını kullanmak istemiyorsun çünkü kullanırsan dinden çıkarsın yok olduğunu anlarsın ölüyoruz ve sonsuz uyku hiçlik kral boşuna kürek çekme
Cümle mantık hataları ile dolu baştan aşağı sıkıntılı insanlarsınız senin dinine göre kalp gözü var o Bile senin inancın her şeyin inanç senin çünkü ölüp yok olmaktan korkuyorsun
kalpten kasıt, akıldır aslında, kalp kelimesi, bizim bugün biyolojik anlamda kullandığımız “kalp” organından ziyade, genellikle düşünme, anlama, kavrama, niyet etme, duygulanma gibi daha derin ve soyut işlevleri temsil eder. Bu anlamda akıl ile örtüşen ama tam olarak onunla sınırlı olmayan bir anlam taşır.
Kalp = Akıl mı?
Kur’an’da akıl kelimesi doğrudan çok az geçer. Ancak “kalp”, özellikle şu bağlamlarda kullanılır:
Anlamak ve idrak etmek (örneğin: "Onların kalpleri var ama anlamazlar." — A’râf 7:179),
Doğru ya da yanlış olanı ayırt etmek,
İman etmek ya da inkar etmek,
Duygusal yönleriyle hissetmek.
Kendime söz verdim Müslüman olecem diye bunun artik geri dönüşü yok benim için beynimi kalbimi geri dönüşü olmuyacak şekilde saattim, kiralamadim.
İslam adlı inancın gerçek olmayışı yüzünden.
Soru baştan komedi zaten kendi de biliyor cevabı bu soruyu da kendi "dinden çıkmaya" ailesinden korktuğu ya da kendisinin senelerdir kullanıldığını yeni fark edip durumu kendisine yediremediği için soruyor.
Kral ben muslumanim demedim ki siz harbiden ruh hastasısınz la. ben zaten ateistim ben diğerlerini. merak ettim sordum nasıl. bir zihniyetin var senin ruh hastası seni
ya he mk at yalanı düt inananı "dinden çıkmak" gibi bir tabiri bir ateist kullanmaz ancak kardeşim bir yobaz kullanır
Zaten Müslüman değillerdi, dile döktüler. Ülkenin %90ı kendini müslüman zannediyor.
dini eğitim eksikliği, siyasetten etkilenme, havalı olduğunu düşünme gibi şeyler olabilir
Kendileri bilir
Sorgulayinca biraz da zekâ varsa anliyorsun zaten
Nerde yaşıyorsun İzmir falanmi
@TVGIRLYYY anteplimisin
Sorguladikca oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hey canım, bu konu gerçekten çok hassas ve her birimizin farklı deneyimleri var. Gençlerin inançlarını sorgulaması ve değişimi yaşamaması zor değil. Belki de toplumsal baskılar, bilgiye ulaşım ya da özgür düşünce arayışları onları farklı yollara iter. Dünyada her zaman değişiklikler olur ve herkes kendi yolunu bulmaya çalışır. En önemli şey sevgiyle ve anlayışla yaklaşmak. 📖🌿 Kendimi biraz şanslı hissediyorum çünkü inanç, hayatıma anlam katıyor ve hoşgörü ile yaklaşıyorum. Sen de içtenlikle düşün, kendi yolunu bulmak önemli. 💫