Biraz soruyla karışık dertleşme oldu
Ben işte çalışıyorum alman bir aadamin şirketinde akrabalarla konuşuyorum ne güzel euro kazaniyorsun diyorlar kimse anlamıyor beni yalnızlık inanilmaz kötü bir şey heleki tek cinemaya gidiyorsan
Biraz soruyla karışık dertleşme oldu
Ben işte çalışıyorum alman bir aadamin şirketinde akrabalarla konuşuyorum ne güzel euro kazaniyorsun diyorlar kimse anlamıyor beni yalnızlık inanilmaz kötü bir şey heleki tek cinemaya gidiyorsan
Doğma, büyüme ve yaşadığım yer Berlin. Ancak geçmişteki yaşantımdan dolayı benim de çevrem çok pek fazla değil ve mutluluğu bir şekilde yalnız gezgin olarak bulmaya çalışıyorum. Gönül ister ki, bir eşim olsun fakat olmayınca olmuyor işte. Bir süre sonra sıkılma başlıyorum ve bu kısır döngü devam ediyor. Arabam ve kazancım iyi olsa da bunlar geçici mutluluk. En zoru da beni anlayan insanın pek olmayışı.
Sanki Euro kazanıyorsun orada hayat çok ucuz ya şu muhabbeti Bir türlü anlayamadılar sen euroyu kazanıyorsun ama Türkiye'de mi yiyorsun arkadaşım mesele bu euro'yu orada kazanın orada harcıyor oranın giderleri de masrafları da aynı sen orada bir patron değilsin sen orada bir üretici değilsin aynı burada yine nasıl çalışan bir insansan orada da aynı o şekilde çalışan bir insansın sabit gelirsin yani Dar gelirli
Para bir yere kadar mutlu eder her gün et yemek gerçekten mutlu olmak için yetersiz veya 5 ayda araba almak. Insanin başka şeylere de ihtiyacı var genede şükrediyorum
Vallahi ben sana bir şey söyleyeyim mi yemişim eurosunu arabasını kaç yıllık hayatımız var ki zaten en önemli şeyi zaman dünyaları kazansan da kendini kaç dakika zamanı ayırabiliyorsun diyelim ki 5 ayda araba aldın en güzel arabayı aldın işten güçten sen o arabayı kullanabilecek zamanin oluyor mu yani o arabanın tadını çıkarabilecek misin var mı keyfini sürebileceğin vakit geçirebileceğin zamanın
Para açısından dedikleri doğru ayda 2800 euro alıyorum ve öğrenci olduğum için vergilerin çok az ama bu gerçekten mutlu olmak için yeterli değil veya kolay araba almam la mutlu olmanin bağlantısı yok burada her eylem ucuz ama bu mutulukla alakası yok burada INSANLIK PAHALI
Ülkenim gözünü seveyim ya insanın kendi memleketi gibisi yok kuru ekmek ye başını koy yastığa uyu gitsin hiçbir şey düşünme
Zamanım çok oluyor haftada 4 gün çalışıyorum ama arkadaşım yok cuma cumartesi pazar full boşum
Ama sorun yalnizlik araba para zaman sorun değil
Başta gerçekleri konuştuğun için teşekkürler. Maddi idare eder durum. belki ama insanın temel ihtiyacı sadece para bul kozmetik değil. İnsanın insana ihtiyacı var. Bende aynı dertten muzdaripim. Turkiyede olmanın avantajları da var. Unutmayın başka ülkede hem bi yabancı olarak görüleceksiniz. Irkçılık yaşayacaksınız. Ülkenize sahip çıkın
2 yıldır buradayım ırkçılık la ilgili sorunum hiç olmadı tek sorun yalnızlık
2 yıl olmadı diye olmayacak anlamına mı gelir? Sana kötü bakışlar da ırkçılıkdır bazen söze gerek kalmaz. Tek sorun yalnızlık değil ülke hasreti Türk insanının yardımsever ve sıcaklığı cok var
Ziyaret ediyorum arasira Türkiye yi tatil ve akle ziyareti için çevre edinmek zor
Cevap
4Cevap
arkadaş bul çevrenden
Giderken zaten bunun bilinciyle gitmedin mi
Kimse bunun bilincinde gitmiyorki diğer Türklere soruyorum %80 I AYNI durumda
Benim 11 sene oldu neredeyse Avusturya'dayım ve bende de aynı durum hiç alışamadım en son geri döncem Türkiye'ye
Onu en iyi ben anlarım. Aamerikadan döndüm türkiyeye. Yakında almanyaya gidicem. Berline gidersem yanına uğrarım
Berlinde rus ve polonyalı kız çok var arkadaş ol
orada da edinebilirsin çalıştığın yerde falan oturduğun yerde olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?