Bazi yerlerde ya da toplu tasimalarda kucuk cocuklarin yer işgal etmesini dogru buluyor musunuz?

Buna ara sira denk geliyorum olay şöyle. Birkac ay önce hastanedeyim. Halimde yok, tahlil sonuclari icin sira bekliyorum, kayit ve sirayla aliyorlar.

Hastane tıklım tiklim. Ayakta bekliyorum ama zar zor. Caprazimda da kucuk bir erkek cocuk var oturuyor. Kenari bos. Gidip otursam mi oturmasam mi biraz düşündüm ama daha fazla ayakta olmaya tahammülüm olmadigindan ve bos yerde olmadigindan cocuga şu kenara oturabilir miyim dedim bir sey demedi. Ya da duymadi bilmiyorum.

Kenara ilistim oturdum. Yanindaki annesi mi, nenesi miydi bilmiyorum. Cocugun ustune otursaydin gibi bir sey soyledi sertce. Cocugu yanina cekti, oturttu. Bir sey demedim, ugrasamam dedim, cocugu cektiginden yer acildi.

Gozunun icine bakarak yerlestim o sandalyeye. Madem cocugunu yanina oturtabiliyorsun niye koca yer isgal ediyorsun? Cocukta 1 karis yer kapliyor zaten. Ki cocuga dedigimi duymustur diye dusunuyorum.

Toplu tasimada da benzer bir sey yasadim. Biraz uzundu yolum. Ayakta bekledim bir sure. Biri kalkti bende hemen gittim oturdum. Yanimda cocuklu bir kadin vardi, cocuk uyuyordu.

Cocugu oraya koyacaktim, ayagini uzacakti, kucagimda iki buklum oldu dedi... insanlar gercekten garip. Yaslilar bitti bir de kucuk cocuklara yer vermemiz falan beklenir olmuş. Cocuklara toplu tasimalarda para da ödenmiyor diye biliyorum. Bir de ayri koltuga oturtmaya calisiyorlar.

Bazi yerlerde ya da toplu tasimalarda kucuk cocuklarin yer işgal etmesini dogru buluyor musunuz?