Dün eşim eşyalarımı vereceğini ve anlaşmalı boşanmayı başlatmam için ablama mesaj atmış ben buna hazırmıyım bilemiyorum aslında hiç hazır değilim ama sanki birden bire olan şeylere karşı atlamam veya o sorunu çözümlemem gerek diyerekten kendimi herşeyin üstesinden geleceğim bunları başaracağım diye avutuyorum kendimi ama yaşadığım şeyler hiçte istediğim şekilde değil aslında istemediğim şeyleri hayat bana yaptırmak zorunda bırakıyor sadece bende bunları başarınca aaa ne kadar güçlüyüm bununda üstesinden geldim diyorum ama yarattığı asıl his bende çöküntülere sebep olan şeyler kolay atalatamıyorum sadece dışarıya karşı öyle gözükmek zorunda hissediyorum acaba bunların üstesinden gelmeyi bırakıp asıl ne yaşadığımı görselerdi dahamı anlaşılırdım dahadamı değerim bilinirdi belkide bundan sonraki hayatımda artık kendimi değiştirmem gerek aslında hiçbirşeyin üstesinden bedenen gelmiş olarak görünsemde aslında ruhen nasıl yıprandığımı göstermem gerek belki
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki güçlü durmak zorundasınız. Kendinize ait olan eşyalarınızı alacaksınız tabii ki. Gelecekte ki hayatınızı yönlendirin , bunun planlarını şimdiden yapın. Anlaşmalı boşanırsanız daha kısa sürer tüm işlemler. Çekişmeli olursa en az 5 yıl sürüyor. Büyük sorunlar olmuş ki arafa boşanmaya karar verilmiş. Bu saatten sonra zaten barışılıp aynı sorunları yaşamak çok mantıksızlık olur. Size zarar veren herşeyden uzak durun lütfen. Emin olun ki siz kendiniz dimdik , sağlam ayakta durabileceksiniz ; bunun için de hiç kimsenin en küçük desteği , yardımı olmadan.. 👍🏻
02 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle. Zaten önemli olan kendi kendine ayakta çok sağlam olarak durabilmen. En önemli olan şey , senin kafanda ki doğrularındır.. 👍🏻
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 501 cevap paylaştı.
+1 yılZorlu bir süreç; bunun üstesinden gelmek kolay olmayacaktır. Ama hayat insana herşeyin üstesinden gelebileceğini öğretiyor. Hayatta bazen öyle kayıplar yaşıyoruz ki telafisi zor derken üç gün sonra herkes hayatına kaldığı yerden devam ediyor.
Yaşanmışlıklar var ama bazen artık burada kadar deniyor daha fazla kırıp dökmeden yolları ayırmak doğru karar oluyor.
Umarım her şey zamanla yoluna girecektir yaşayarak öğreneceksiniz
02 Yorumla- +1 yıl
Evet bazen hayat tek yönde ilerliyor
- Aile & Toplum konusunda 943 cevap paylaştı.
+1 yılAma bunlar herkese gösterilmez. Bu duygusal boşluğu kullanmak isteyen olur mesela. Ya da içten içe senin bu hallerine sevinen olur. Her açık ettiğin seni anlamaz, bu da çok yorar seni. İlla birine anlatacaksan seni gerçekten anlamak için dinleyecek birine yapman lazım. Yoksa yeni bi üzüntü, yeni bi yük olur sana.
013 Yorumla- +1 yıl
Haklısın bunda. Ama dediğim gibi herkese açık edilmez bunlar. Herkes iyi niyetle, destek olmak için yaklaşmaz. O yüzden temkinli olmak iyi olur. İnsan Bi kişiye de olsa olduğu gibi, bişeyi saklayıp gizlememeyi, her haliyle açık olmayı kendi olmayı çok istiyo zaman zaman. Ama özellikle kadınsan biraz dikkatli olmak lazım. Kullanmak isteyen olur, kandıran oynayan olur. Yapacaksan bile karşındakini iyice gözlemle önce 😊
- +1 yıl
Üzüldüm senin için gerçekten. Ama en azından yaşadığın kötü şeylerden alman gereken dersleri almışsın, kendine katman gerekenleri katmışsın. Bu çok güzel bişe. Bizim gibi zor hayatlar yaşayanların sınırı çok oluyo, kuralı çok oluyo, keskin uçları çok oluyo haliyle. Umarım seni anlayacak, yanında olacak, her şeyinle kabul edip sahip çıkacak birine denk düşer yolun 😊 Yapabileceğim bir şey olursa buralardayım bi dost olarak 😊
- +1 yıl
Rica ederim. Ne zaman istersen buralardayım, elimden geldiğince yanında olmaya çalışırım 😊 🌸
- +1 yıl
Rica ederim, görüşmek üzere 🌸
- +1 yıl
Sürecin çok yıpratıcı, yıkıcı olmaması için biraz güçlü durman, kendine sarılman gerek tabi.
- +1 yıl
Ağlamak zayıflık değildir. Ki kolay bi dönemden geçmiyosun. Gayet normal öyle tepkiler vermen. Sıkma kendini, tutma da. Herkes istediğini düşünsün, umursama. Sen, senin içinde olanları biliyosun. Neyi neden yaptığını da biliyosun. Önemli olan da bu.
Bir de bu konuyu özellikle sosyal medyada çok dillendirme. Biliyosun bizim ülkede ayrılan kadınlara bakış açısını, iğrençtir gerçekten. O sebeple çok yazan çizen olabilir, canın sıkkın daha fazla sıkılmasın. - +1 yıl
Saflık açısından demedim ki bunu. Durduk yerde itin biri yazar, şu halini kullanmaya çalışır falan. Beceremez tabi bunu ama canını sıkar. Zaten üzgünsün, mutsuzsun. Ekstra şeyler yük olmasın omuzlarına diye söyledim 😊
+1 yılKimse senin ne yaşadığını merak etmiyor. Millet sadece magazin arıyor. Dışa güçlü gözükmeye kendimiz için devam etmemiz gerek çünkü sen hiç istemediğin halde gülümsersen beyni kandırıp mutlu edebiliyorsun. Dışa içe her yere mutlu görün elinden geldiğince..
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır gösterme, çünkü dost güler düşman sevinir. Bunu yaz bir kenara. Herşeyi kendin hallet ama kimseye bu yönünü gösterme. Bu bir sınırdır da aslında bunun faydasını hep gördüm. Sen kendine yetersin kimse ailen en yakının bile senin gibi senin kadar üzülmez. Ayrıca meşhur bir söz vardır ya birini kırk kere sırtına alıp taşı bir gün bırak yapmasaydın olur hayat bu kadar acımasız bu yüzden kimseye hiçbir şeyini gösterme belli etme kim olursa olsun. Sırtından vurması için bir an yeter
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbir şey olmaz birinin haberdar olup sana görünürde ah vah deyip arkandan sevinmesi mi daha çok koyar bu mu. Ayrıca 9 yıldır mahkemelerdeyim ve hayatta tek başımayım ben ölmedim ise sen hiç ölmezsin evet zor değil mi çok zor senin yaşadığını düşündüğünün fazlasını yaşadım ama yine de kimseyi sevindirmedim kimsenin ah vah yapmasına ihtiyacım yok. Onu da ben yaparım, duayi da ederim, kendim ağlar kendim gözyaşımi silerim sildim en azından birde milletle uğraşmadım
Cevap sahibi+1 yılGeçti diyelim artık teşekkürler ama çok daha önce yapmalıydım yazık oldu yıllarıma. Hayatımdaki tek pişmanlıgim bu ama olsun sonuç önemli kurtulmak güzel
Gizli Üye(36-45)+1 yılGüçlü durmak zorunda değilsin
Ama kimseye ezik te gözükmemeye çalış
Kendini hiç birşeye zorunda hissetme.
Ne sebeple ayrıldığınızı bilmiyorum, ama sebep her ne olursa olsun birbirinizin arkasından kötü itamlarda bulunmayın, birbirinize destek olmaya devam din
Evlenmek kadar boşanmakta doğal...
Bu zamana kadar anlam veremediğim tek şey boşanma esnasında ve sonrasında çiftlerin birbirlerine iftiraya kadar uzanan adice itamlarda bulunması...
Sorun herne olursa olsun birbiriniz üzerindeki emeklere ve yaşanmışlıklara saygınız olsun, ben de boşandım ama hala eski eşimin tüm sorunlarına ben koşuyorum
Maddi olarak zor durumda olmama ramen hem kendi evimi hemde onun evini geçindirmye devam ediyorum...02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYazıklar olsun
Düne kadar namusum dediği hayatını paylaştığı kadını sokağa atmak o kadar kolaymı?
Ne günlere kaldık be
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani durumun neticesini bilmiyorum ama eğer çocuk varsa kesinlikle boşanmanızı önermiyorum çünkü boşandıktan sonra ki süreçte çocuklar çok fazla yıpranabiliyorlar hatta tamamen psikolojileri bozulabiliyor, terapiler eşliğinde moral düzelmesi için git gel yapılıyor. Yani yine de siz bilirsiniz çünkü ben dışarıdan bir görüş yapmak için söyledim çünkü çoğu insanın ve çocuklarının başına gelen olaylar bunlar ama eğer çok ciddi sorunlar varsa dayanilamayacak denli, boşanmak hakkıdır kişinin.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYani ailesine neden uydu, siz bir şey mi yaptığınız için uydu bilemeyeceğim ama bir sebep yokken direkt olarak uyması da akıl kârı değil. Dediğim gibi çocuk yoksa boşanabilirsiniz çünkü ömür boyu başkalarının sözünü dinleyerek hareket eden bir insanla bir ömür sürülmez.
Cevap sahibi+1 yılOo çok zor o zaman pısırık birini bir de üşengeç birini adam etmek ama yine de kafanı karıştırmak istemem siz bilirsiniz.
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Eşin için zaten her şey bitmiş, dediğini yap ve eşyaları alarak bir anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırla ve eşine sun.
Eşin imzaladıktan sonra bir avukat aracılığıyla en kısa süre boşanmanız gerçekleştirilebilir.01 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin. Diğer insanların ne dediğini boş ver. Hayatı bir defa yaşıyorsun duygularını yansıt başından geçenler bunlar ve bu duygular gerçek. Hisset onları içine atıp 10 yıl sonra değil. Şuanı yaşa.
03 Yorumla- +1 yıl
Gerçek kişiliğini göster 1 defa yaşıyosun bu hayatı. Birazda millet seni tanısın
Aile & Toplum konusunda 910 cevap paylaştı. Boşanmak istiyorsa o açsın mahkemeyi sen neden açıyorsun git ağla istediğin kadar güçlü olmak zorunda değilsin kendine yeni gelecek kur ve seni istemeyeni sende isteme
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılGüçlü olmak zorunda değilsin ama bu yıkılmış görün anlamına da gelmiyor. Bana kalırsa severek ya da sevmeyerek boşanan herkes psikolojik destek almalı. Eminem sana da iyi gelecektir
01 Yorumla- +1 yıl
Düşünüyorum aslında
Bırak kaybeden sen değil o olsun eşyaları mı veriyor bırak versin sen her zaman güçlü ol ki kimi kaybettiğini anlasın
Ne yapıyorsa yapsın ha anlaşmada yaşadıkların ne ise ondan herşeyi kopar maddi ve manevi olarak onun bişeyine kalmadın ama yaşadıklarını acısını çıkarmalısın...
Hakkından hayırlısı olsun02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇok güçlü görünmek zorundasın ve güçlü olmak durumundasın...
Hayat güçsüzleri slip ezip geciyor.14 Yorumla- +1 yıl
Çok bir süreç seni bekliyor.. Şimdiden Allah yardımcın olsun. Umarım kazananlar tarafında yerini alırsın.
- +1 yıl
:) :)
Hissettiğin gibi yaşarsan daha güçlü görünürsun herkes rol yapiyor kimse güçlu degil duygularini yaşa icinde birikmesine izin verme
02 Yorumla- +1 yıl
Iyi yapiyosun ilişkin kuratarilabilir durumdaysa kurtarmaya calis kimseye bir sey kanitlamak zorunda degilsin güçlü görunecem diye hislerini icine gömme kocanla açik konuş sonra pismanlık duymaman, acını zamaninda yasaman en doğusu güclü olmak bence yeniden baslama cesareti bulmaktir barıssanizda , ayrilsanizda yeni bir başlangıc yaparsan imrenilecek insan olursun o zaman güclu oldugunu gosterirsin duygularin yokmus gb davranmak güç degil bence
+1 yılGüçlü durmak zorundasın laflar sözler olacak duymamazlıktan gelmelisin yorum yapanlara ağzının payını verip yoluna bakmalısın
02 Yorumla- +1 yıl
Torba değil ki büzesin😂
+1 yılkendini hazır hisset kendine güven kendine güvenin yoksa basaramazsin
02 Yorumla- +1 yıl
O zaman korkma
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBu aşamalara kolay gelinmiyor bende geçtim bu yollardan.
02 Yorumla- +1 yıl
Allah yardımcın olsun zor gerçekten.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet güçlü görünmek zorundasın. Zayıflığını belli ettiğin an daha çok üzerler çünkü
02 Yorumla- +1 yıl
Sen kendini nasil daha iyi hissedeceksen öyle yap. Acını içine atma tabiki ama zayıf noktalarını herkese değil güvendiğin, sevdiğin insanlara göster. Onlara aç içini
Güçlü ol Haklı olan sensin büyük ihtimal
Senin cinsiyetin kız diye Güçsüz olucak değilsin 💪🏻
(Yazıyı okumadım kb)00 YorumlaGüclü durmak zorundasın zaten senin hayatın bir kişiden ibaret değil gerçek bir hayatın içindesin
02 Yorumla
+1 yılBu bir süreç ve ilerde kendini tooarlamanın yolunu bulacakson. Yeni ve güzel bailanhıçlar yapmalısın
010 Yorumla- +1 yıl
Evet baldızım boşanma sürecinde bizde kalıyordu boşandıktan sonra da kaldı yeniden evlenene kadar. O süreçte her şeyini gördüm.
- +1 yıl
Pek anlatamadı içine kapandı ve onu açmamız çok zorladı bizi. Evliliğinde bir de kapanmıştı zorla kapatmışlardı sonradan açılabildi.
- +1 yıl
Evet zordu tabii. Yani iyice mallaşmıştı. Onu açmak için ekstra çaba sarfetmek zorunda kaldım.
- +1 yıl
Yani ruh gibi oldu gerçekten ve ona antidepresanları bıraktırmak
- +1 yıl
Haklısın iyi bir şey değil.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbir yuva kolay kurulmaz ben değil biz derseniz yürür.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldüzelir sabır
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende boşanma sürecindeyim bende de garip bir his var..
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılburdan mı yazıyım
Cevap sahibi+1 yılabu ile başlıyor takip ettim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşanmak istemiyorsan adım atıp sorunları çözmeye çalışabilirsin.
Bu seni küçültmez02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlsun sen adim at belki o da çaba gösterir
Alışırsın zamanla merak etme hayat durmuyor devam ediyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılboşan gitsin
12 Yorumla- +1 yıl
aferem
- Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef evet, güçlü görünmek zorundasın
01 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKonuşmaya ihtiyacınız var mı?
02 Yorumla- +1 yıl
O halde gelin
Seni istemeyeni istemeycen
05 Yorumla
+1 yılGüçlü durman gerekli, kararlarında net ol
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 320 cevap paylaştı. Güçlü gözükme güçlü ol
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 22b cevap paylaştı. Bende boşandım , biraz zor bir süreç
02 Yorumla
+1 yılnasil güclü
14 Yorumla- +1 yıl
anladim kac yasindasin
- +1 yıl
bekarmisin
Aile & Toplum konusunda 853 cevap paylaştı. Allah yardim etsin
01 Yorumla
+1 yılÜzülme be güçlü ol istersen moral verim
02 Yorumla- +1 yıl
Takip et
Aile & Toplum konusunda 539 cevap paylaştı. Hayırdır sorun neki
00 Yorumla
+1 yılHazır değilsen boşanma
00 Yorumla
+1 yılHimmmm sebep nedir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBosanma
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılIyyy ana kuzusu
Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Çocuk var mı?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,5b cevap paylaştı. Zorunda değilsin
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılGüçlü ol
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDeğilsin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler